Špatný spermiogram - dá se vylepšit?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
78
25.2.16 18:00

Chodí sem ještě někdo holky? :srdce: :*

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
761
25.2.16 18:05

@Kalinka45 Ahoj :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
78
25.2.16 18:12

Ahojik, již několik let se snažíme o mimi.
Manzel ma hodne špatný SG ( prikladam foto), je dá se říct neplodny..
Při IUI je možnost otěhotnění? Nebo pouze IFV s operat. odebranim spermie z varlat?
Díky za připadne odpovědi
:srdce: :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
761
25.2.16 18:20

@Kalinka45 My se snažíme něco přes rok, manžel má SPG horší, ale ne takto. Bylo nám řečeno, že IUI moc šancí dávat nemáme, přesto jsme na jednom byli, v březnu jdeme na druhé a pak v dubnu případně IVF.

V první řadě je důležité, kolikrát tvůj manžel na SPG byl, z jednoho výsledku se nemají dělat závěry, bere manžel nějaké vitaminy? Můj bere fertilan. Pak samozřejmě pokud kouří, koupe se v horké vodě, sauna, těsné spodní prádlo…To vše vadí. Tvůj muž přeci jen nějaké spermie má, při IVF by to snad stačilo dle mého, dá se zvolit metoda PISCI, kdy vyberou opravdu tu nej, aby byla největší šance na úspěch.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
78
25.2.16 18:40
@lennkaa píše:
@Kalinka45 My se snažíme něco přes rok, manžel má SPG horší, ale ne takto. Bylo nám řečeno, že IUI moc šancí dávat nemáme, přesto jsme na jednom byli, v březnu jdeme na druhé a pak v dubnu případně IVF.V první řadě je důležité, kolikrát tvůj manžel na SPG byl, z jednoho výsledku se nemají dělat závěry, bere manžel nějaké vitaminy? Můj bere fertilan. Pak samozřejmě pokud kouří, koupe se v horké vodě, sauna, těsné spodní prádlo…To vše vadí. Tvůj muž přeci jen nějaké spermie má, při IVF by to snad stačilo dle mého, dá se zvolit metoda PISCI, kdy vyberou opravdu tu nej, aby byla největší šance na úspěch.

Děkuji za odpověď :*
Uměle by bylo asi dobra volba, ale děsí mne ta úspěšnost 20%…
Pořad doufám, když čtu články a slyším příběhy o tom, ze Dr. řekl ze nikdy to nepůjde a šlo…
My byli na 1 spermo, za par měsíc pujdeme zase - ma vitaminy a přestal kouřit.. Plus zdravější strava..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
761
25.2.16 18:43

@Kalinka45 Budu moc držet palce, ať se to zlepší, z jednoho SPG se nemají dělat závěry, říkal nám to i pan doktor. Chce to tak za tři měsíce znova.
Je hodně případů, kdy doktor řekl, že to nikdy nepůjde a pak to vyšlo, ale nespoléhám na to, chci jít štěstí naproti :pankac:
Já koukala akorát na stránky Pronatalu a maj tam úspěšnost IVF kolem 40%.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
78
25.2.16 18:44

Leni, ten fertilan stojí kolem 1000,– ze?
Známa lékařka mi řekla, ze je to hodne obdobne složení s tim co nabízí drogerie DM tablety pro muze.. Rozdíl v ceně značný..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
78
25.2.16 18:47

Aspoň těch 40%. Minuly rok jsem se dozvěděla 20% to jsem byla hodne špatná 8)
Tolika peněz, hormony do sebe aj…
No uvidíme.
Ty tedy pujdes na IFV nebo zkousite?
My to řešíme již déle, teď jsme tomu nechávali volný průběh (pobyt v zahraničí), ale stále se nezadarilo..
Začíná tlačit čas, nejsem nejmladší :think:

Příspěvek upraven 25.02.16 v 18:48

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
761
25.2.16 18:48

@Kalinka45 https://www.benu.cz/…an-60-kapsli Kolem pěti set, kupovala jsem ho i levněji. Mluvila jsem teď s jednou doktorkou a bylo mi řečeno, že fertilan má docela dobré výsledky a že je určitě potřeba to zkusit.
Ale je asi pravda, že stejný obsah látek mohou mít i mnohem levnější vitaminy :pankac:
Muž bere dvě tablety denně, takže to jedno balení má na měsíc, bere víc jak měsíc a půl, tak jsem zvědavá v březnu, jestli bude nějaká změna.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
761
25.2.16 18:50

@Kalinka45 No tento měsíc jsme se snažili přirozeně, menstruace má přijít z kraje příštího týdne. V březnu ta inseminace, při kreté zjistíme, jestli se SPG někam pohnul a pak kdyžtak to IVF, vím, že to nemusí vyjít, ale nevydržím už déle čekat, snažíme se sice relativně krátce, ale po dítěti toužím už déle a muž taky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
78
25.2.16 18:53

Jj, to chápu.. Není nač čekat, když jsou tyto možnosti.. Ale stále doufám, a snažím se nepanikarit atd. :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
761
25.2.16 18:58

@Kalinka45 taky se snažím, mě docela trvalo, než jsem se smířila s tím výsledkem a s tím umělým oplodněním, ale vstřebá se to :)

Nám pan doktor řekl, že se můžeme snažit přirozeně, ale že když si vezmu, jaké % úspěchu má zdravý pár a jaké my, tak že se můžeme taky snažit léta a že je jen na nás jak se rozhodneme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
78
18.12.16 22:35
@lennkaa píše:
@Kalinka45 taky se snažím, mě docela trvalo, než jsem se smířila s tím výsledkem a s tím umělým oplodněním, ale vstřebá se to :)Nám pan doktor řekl, že se můžeme snažit přirozeně, ale že když si vezmu, jaké % úspěchu má zdravý pár a jaké my, tak že se můžeme taky snažit léta a že je jen na nás jak se rozhodneme.

Ahoj, jak to jde? U nas bohužel zadna zmena :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
761
21.12.16 12:16

@Kalinka45 Ahoj, no nám vyšlo první IVF v dubnu a za čtrnáct dní mám termín porodu. Jaké jste podnikli kroky? Byli jste na IVF?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
78
22.12.16 20:07

@lennkaa
Ahoj, to Vám moc přeji. My to vzdali. Celkové.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí