Špatný spermiogram - dá se vylepšit?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
604
9.5.18 20:59

@Vladuska1991 pošli hodnoty ???? celkem už se v tom význam 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
130
9.5.18 23:12

@Sojka85 fakt?? Jsi strašně hodná :srdce: makroskopicky typické sedobelave opalescentni zbarvení, viskosita normální pH 7,9-8,0cca. Normozoo 105mln/ml. asthenospermie 22-23%dobře lineárně propuls. Pohyblivých spermií. 13-14%nelinearni, slabě propuls. Pohyb, 7%kyvave pohyby na místě. Ostatní nepohyblive. Bez přítomnosti agregátů spermií v nativním preparátů. V barevném preparátů dle papanicolaua:63%teratoformnich spermií 2-3%prespirmii, nepritomny adjuv. bb. Bílé řady.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
604
10.5.18 06:54

@Vladuska1991 takže PH i mnozstvi je naprosto v pořádku.(mnozstvi je naprosto excelentní, hranice je 15 mil) Pohyb je dle mého o něco horší - máte 35% pohyblivých spermii, norma je 40%. Progresivních by mělo. byti 32% a vy máte asi 23%. Ale není to až tak hrozne. A morfologie je 34% což je bezva:-) norma jsou 4%. Nevim co je to to na poslední řádce :think:. Jinak by ti to měl vysvětlit doktor, jeste lepe ja :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5415
10.5.18 07:07

Tak u nas byla velmi spatna morfologie a pocet, morfologie pouze 1%. Partner uzival pul roku na stridacku reproman a folandrol a morfologii jsme dostali na 4%. Nasledne jsem otehotnela po prvnim IUI, tatka jsme v 11tt. Samo to neslo nekolik let.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
604
10.5.18 07:46

@Hanulka2016 moc gratuluji…u nás bohužel je špatná nejen morfologie ale i pocet a i o něco horší pohyb. Takže skoro všechny hodnoty… :zed: Takže my začínáme IVF ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5415
10.5.18 07:52

@Sojka85 U nás byli ty hodnoty hraniční všechny :-) hold je stačilo jen posunout na místo… moc držím palečky, aby byl výsledek stejný :srdce: :srdce: :srdce: :srdce: :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
130
10.5.18 08:58

@Sojka85 Ježíš strašně moc moc děkuji, takže to není tak hrozné že ne??? Normálně se mi o trochu ulevilo :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
604
10.5.18 10:33

@Hanulka2016 u nás je hraniční pouze pohyb, zbytek hluboko pod hranicí…Takže patologicky nález. A musíme ICSI 8)
@Vladuska1991 vůbec vypadá to dobře…někdy bývá problém i když je jich moc ale to by neměl být snad Vás problém…tam stačí malinká pomoc :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
130
10.5.18 10:39

@Sojka85 ty jo, víš žes mi udělala velkou radost :srdce: co si myslíš že snami teď bude doktor dělat???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
604
10.5.18 10:49

@Vladuska1991 to nevím nejsem doktor… ale odhadují imunologii; zda tvoje tělo nenapadá spermie či jim nestaví do cesty překážky… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
130
10.5.18 10:54

@Sojka85 juj :( snad to tak zle nebude… Moc moc ti děkuji. Jdu až ve středu na gynekologii tak jsi mě aspoň trochu uklidnila :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1912
11.5.18 07:26

Holky, metoda ICSI znamená, že vyberou to nejlepší z manželovo spermií? kolik se za to cca doplácí při IVF? máte prosím někdo zkušenost? :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11851
11.5.18 07:33

@allluck Tady je info co jsem si sepisovala pro sebe, když jsem si shromažďovala informace :)
Nadstandardní metody jak oplodnit oocyt (při horším SPG):
ISCI = injekce spermie do vajíčka; výběr spermie, která je pohyblivá a na první pohled morfologicky v pořádku
PISCI = výběr zralé a zdravé spermie, která projeví schopnost navázat se na látku hyaluronan
IMSI = výběr nejkvalitnější spermie z hlediska morfologie pod speciálním mikroskopem, která se následně vpraví jehlou do vajíčka

Co se týče ceny, každý CAR by měl mít na svých webových stránkách ceník, mrkni tam :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1912
11.5.18 09:03
@Adulka24 píše:
@allluck Tady je info co jsem si sepisovala pro sebe, když jsem si shromažďovala informace :)
Nadstandardní metody jak oplodnit oocyt (při horším SPG):
ISCI = injekce spermie do vajíčka; výběr spermie, která je pohyblivá a na první pohled morfologicky v pořádku
PISCI = výběr zralé a zdravé spermie, která projeví schopnost navázat se na látku hyaluronan
IMSI = výběr nejkvalitnější spermie z hlediska morfologie pod speciálním mikroskopem, která se následně vpraví jehlou do vajíčkaCo se týče ceny, každý CAR by měl mít na svých webových stránkách ceník, mrkni tam :palec:

jeee, moc ti děkuju za pěkný vysvětlení :mrgreen: :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11851
11.5.18 09:08

@allluck není zač :kytka: neboj, oni vám dle spg doporučí tu nejlepší možnou metodu přímo ušitou pro Vás, aby byla šance co největší ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí