Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Sojka85 fakt?? Jsi strašně hodná
makroskopicky typické sedobelave opalescentni zbarvení, viskosita normální pH 7,9-8,0cca. Normozoo 105mln/ml. asthenospermie 22-23%dobře lineárně propuls. Pohyblivých spermií. 13-14%nelinearni, slabě propuls. Pohyb, 7%kyvave pohyby na místě. Ostatní nepohyblive. Bez přítomnosti agregátů spermií v nativním preparátů. V barevném preparátů dle papanicolaua:63%teratoformnich spermií 2-3%prespirmii, nepritomny adjuv. bb. Bílé řady.
@Vladuska1991 takže PH i mnozstvi je naprosto v pořádku.(mnozstvi je naprosto excelentní, hranice je 15 mil) Pohyb je dle mého o něco horší - máte 35% pohyblivých spermii, norma je 40%. Progresivních by mělo. byti 32% a vy máte asi 23%. Ale není to až tak hrozne. A morfologie je 34% což je bezva:-) norma jsou 4%. Nevim co je to to na poslední řádce
. Jinak by ti to měl vysvětlit doktor, jeste lepe ja ![]()
Tak u nas byla velmi spatna morfologie a pocet, morfologie pouze 1%. Partner uzival pul roku na stridacku reproman a folandrol a morfologii jsme dostali na 4%. Nasledne jsem otehotnela po prvnim IUI, tatka jsme v 11tt. Samo to neslo nekolik let.
@Hanulka2016 moc gratuluji…u nás bohužel je špatná nejen morfologie ale i pocet a i o něco horší pohyb. Takže skoro všechny hodnoty…
Takže my začínáme IVF ![]()
@Sojka85 U nás byli ty hodnoty hraniční všechny
hold je stačilo jen posunout na místo… moc držím palečky, aby byl výsledek stejný
![]()
@Sojka85 Ježíš strašně moc moc děkuji, takže to není tak hrozné že ne??? Normálně se mi o trochu ulevilo ![]()
@Hanulka2016 u nás je hraniční pouze pohyb, zbytek hluboko pod hranicí…Takže patologicky nález. A musíme ICSI ![]()
@Vladuska1991 vůbec vypadá to dobře…někdy bývá problém i když je jich moc ale to by neměl být snad Vás problém…tam stačí malinká pomoc ![]()
@Sojka85 ty jo, víš žes mi udělala velkou radost
co si myslíš že snami teď bude doktor dělat???
@Vladuska1991 to nevím nejsem doktor… ale odhadují imunologii; zda tvoje tělo nenapadá spermie či jim nestaví do cesty překážky… ![]()
@Sojka85 juj
snad to tak zle nebude… Moc moc ti děkuji. Jdu až ve středu na gynekologii tak jsi mě aspoň trochu uklidnila ![]()
Holky, metoda ICSI znamená, že vyberou to nejlepší z manželovo spermií? kolik se za to cca doplácí při IVF? máte prosím někdo zkušenost? ![]()
@allluck Tady je info co jsem si sepisovala pro sebe, když jsem si shromažďovala informace ![]()
Nadstandardní metody jak oplodnit oocyt (při horším SPG):
ISCI = injekce spermie do vajíčka; výběr spermie, která je pohyblivá a na první pohled morfologicky v pořádku
PISCI = výběr zralé a zdravé spermie, která projeví schopnost navázat se na látku hyaluronan
IMSI = výběr nejkvalitnější spermie z hlediska morfologie pod speciálním mikroskopem, která se následně vpraví jehlou do vajíčka
Co se týče ceny, každý CAR by měl mít na svých webových stránkách ceník, mrkni tam ![]()
@Adulka24 píše:
@allluck Tady je info co jsem si sepisovala pro sebe, když jsem si shromažďovala informace
Nadstandardní metody jak oplodnit oocyt (při horším SPG):
ISCI = injekce spermie do vajíčka; výběr spermie, která je pohyblivá a na první pohled morfologicky v pořádku
PISCI = výběr zralé a zdravé spermie, která projeví schopnost navázat se na látku hyaluronan
IMSI = výběr nejkvalitnější spermie z hlediska morfologie pod speciálním mikroskopem, která se následně vpraví jehlou do vajíčkaCo se týče ceny, každý CAR by měl mít na svých webových stránkách ceník, mrkni tam
jeee, moc ti děkuju za pěkný vysvětlení
![]()
@allluck není zač
neboj, oni vám dle spg doporučí tu nejlepší možnou metodu přímo ušitou pro Vás, aby byla šance co největší ![]()