Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Adulka24 píše:
@allluck není začneboj, oni vám dle spg doporučí tu nejlepší možnou metodu přímo ušitou pro Vás, aby byla šance co největší
jo, to doufám. kdysi před šesti lety jsem to už jednou absolvovala, ale s jiným partnerem, který měl spermiogram v pohodě a nezadařilo se
teď mám můj současný manžel špatný ten spermio, no uvidíme. je mi 33 let, mám policystický vaječníky, takže máme problém oba
říkala jsem si, že ještě jednou to chci podstoupit, i když chlapovi se moc nechce, ale za prcka by byl určitě rád
prostě to jednou podstoupíme a buď to vyjde a nebo už to necháme být na vždy. manželovi je 40 let, takže už je to takový na „poslední chvíli“. už nejsme nejmladší no ![]()
@allluck tak vydyndat se do kelímku je to nejjednodušší v celém procesu IVF a pak už chlapa není vlastně potřeba
budu držet pěsti, ať to klapne a dočkáte se mimi, určitě to nevzdávejte ![]()
@allluck nás čeká ISCI teď, máme patologické spermio. PISCI nám nedoporučili… ![]()
@Adulka24 píše:
@allluck tak vydyndat se do kelímku je to nejjednodušší v celém procesu IVF a pak už chlapa není vlastně potřebabudu držet pěsti, ať to klapne a dočkáte se mimi, určitě to nevzdávejte
to si právě říkám taky, že snad nebude nic jiného potřeba
určitě to nechci vzdávat, ale bohužel jsem v tomhle já ten tahoun, ale možná je to tak asi normální
moc děkuju ![]()
@Sojka85 píše:
@allluck nás čeká ISCI teď, máme patologické spermio. PISCI nám nedoporučili…
možná je to méně nákladnější a tvému partnerovi to stačí
zkus se zeptat. já v tomhle totálně tápu ![]()
@Sojka85 @allluck držím vám oběma pěsti
my se báli špatného výsledku spg, ale nakonec máme normospermiogram, přestože je přítel příležitostný kuřák a nežije zrovna nejzdravěji. @allluck zkus to třeba ještě podpořit vitaminy, nevím do jaké míry pomohli nám, ale přítel od listopadu pravidelně bere Selzink Plus, vitamin E, l-karnitin, a na detoxikaci střídavě aloe vera/zelený ječmen a jak říkám, máme spermiogram normálních hodnot
Přesto nás čeká tento cyklus IUI, já mám taky pravděpodobně PCOS ![]()
@allluck ano je to levnejsi ale je to kvuli tomu ze u PISCI ss tolikrat cisti sperma a bere jen urcita cast, takze je mozne ze by nam pry nezustalo nic z ceho vybirat
to bylo spíše konstatování že PISCI neznamená vždy lepší než ICSI ![]()
@Adulka24 chapu…no nás to zas rychle rozpohybovalo k IVF a zároveň alespoň tušíme, kde byl problém ![]()
@Vladuska1991 píše:
Holky užívá tady některá z vás Proveru?
neznám, ale co jsem četla nějaké hormony. máš to kvůli PCO?
Ahojky, pokud někdo uvažuje o pořízení vitamínu na spermie pro budoucího otce svého miminka, písněte zprávu - my už potřebovat doufám nebudem a chtěli bychom pomoct dalším párům s neplodností díky špatnému spermiogramu. Mám originální balení kapek kotvičníku pozemního (Dr.Popov, exp. 31/1/2021), Zinek 15mg (Exp 2020), Korejský ženšen s vit E (Exp. 2021). Nebo doplňky - Maca bio organic, Selen a Kotvičník +vit E Forte (tyto ale nejsou originál zabalené, užito pár kusů)
Povídání k tématu se snažím soustředit tady:
https://www.emimino.cz/…muze-279505/?…
Ahojky holky, taky jsi jdu pro radu, chodím na gennet do Prahy na Letnou. Máme za sebou s přítelem zatím jen krev, moč, spermiogram a hyfosy, mě hyfosy vyšlo v pořádku, ale spermiogram je hodně špatnej, přítel má málo plodných spermií 5,5 a má jich být minimálně 15 A ještě k tomu je má zpomalenejsi, tak máme oba dva strach, jestli vůbec otehnim, nemáte s tím některá zkušenosti? A podařilo se vám otěhotnět? My jsme z toho už na mrtvici
![]()
@Jane950 nejspíše doporučí IVF, pokud nejsou spermie vhodné na metodu IUI, já IVF podstoupila, pritel mel hodně špatný spermiogram, jen 2%morfologicky zdravich spermií. Já mám PCOS, ja na stimulaci reagovala dobře měla jsen dobrou úrodu vajíček. A z pritelovich spermií také něco vybrali, měli jsme metodu PICSI, a vybrali jen fakt zdravé spermie, z 19 oplodnenych jich zbylo 10,jedno zavedené je roční dcerka, ostatní jsou zamrazene. Přeji vám hodně štěstí. Doktoři navrhnou určitě nejlepší postup pro vás, i se špatným spermiogram jde oplodnit vajíčko, dokonce i s nulovým spermiogramem se dá operativní metodou získat spermie, myslím že na tom nejste úplně nejhůř ![]()