Špatný spermiogram - dá se vylepšit?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
31
28.7.19 19:47

@Kikulele Je tak to jsem moc ráda..:) Trochu jste mě uklidnila :) No v papíru co má přítel napsané na spermiogramu je že doporučuji při IVF použít mikromanipulační techniku ICSI. Přesně teda nevím co to znamená, ale snad se nám to povede..:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1190
28.7.19 19:57

@Jane950 ICSI je metoda podobná té co byla použita u nás, provádí se tak že vezmou konktertni spermií a jehlou ji pichnou přímo do vajíčka. :kytka: Přeji hodně štěstí, hlavně myslet pozitivně, věřím že si vás miminko i prez tyhle nesnáze najde :kytka: :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31
28.7.19 20:22

@Kikulele Aha,tak vám moc děkuji :srdce: Ještě že tahle skupinka existuje :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31
31.8.19 09:50

Ahojky holky, jdu jsi pro radu, přítel byl na spermiogramu a ten mu vyšel špatně, má málo plodnych, jen 13 milionu a jsou spomaleny, byly jsme na konzultaci u doktorky Rožničkove na gennetu na letné, kam odcházíme a ta nám řekla, že musí znovu na spermiogram, tam byl včera a 13teho je objednany na urologii, aby se zjistila příčina. Pokud by vše vyšlo jako poprvé, tak by jsem šla na umělý oplodnění, kde by jsem musela zaplatit 20 000 Kč za injekce, které by jsem jsi před tím musela pichat do břicha. Nerozumím tomu, jelikož nám pri první konzultaci doktorka říkala že je vše zadarmo, samozdrejme pokud by nam to melo vyjít, tak nam to nevadí, ale spíš máme strach, aby nám to vyšlo, nemáte někdo zkušenosti ze špatným spermiogramem? Mám z toho deprese a hrůzu :( Děkuji vám za odpovědi 😍

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31
1.9.19 16:28

Ahojky holky, jdu jsi pro radu, přítel byl na spermiogramu a ten mu vyšel špatně, má málo plodnych, jen 13 milionu a jsou spomaleny, byly jsme na konzultaci u doktorky Rožničkove na gennetu na letné, kam odcházíme a ta nám řekla, že musí znovu na spermiogram, tam byl včera a 13teho je objednany na urologii, aby se zjistila příčina. Pokud by vše vyšlo jako poprvé, tak by jsem šla na umělý oplodnění, kde by jsem musela zaplatit 20 000 Kč za injekce, které by jsem jsi před tím musela pichat do břicha. Nerozumím tomu, jelikož nám pri první konzultaci doktorka říkala že je vše zadarmo, samozdrejme pokud by nam to melo vyjít, tak nam to nevadí, ale spíš máme strach, aby nám to vyšlo, nemáte někdo zkušenosti ze špatným spermiogramem? Mám z toho deprese a hrůzu :(Není něco na vylepšení? Děkuji vám za odpovědi 😍

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5006
1.9.19 17:06

Nemusis psat stejny prispevek 2× :kytka:

Pokud jde o Tvuj dotaz k doplaceni IVF, je to tak, ze pojistovna plati jakysi zaklad, ktery ale mnoha parum nestaci, a co nad to doktori doporuci, muzete si doplatit - napriklad prodlouzenou kultovaci embryi, nejake mikromanipulacni metody (treba ta ICSI nebo nejake novejsi apod, nebo nekdy ani nevyjde objem leku a musis si je proste doplatit).

Spatny spermiogram - urcite je dobre, ze partner jde na urologii, predpokladam ze take do Gennetu k MUDr Vikovi, je skvely, urcite se na nej podiva a vysvetli mu co a jak. Je dobre zkusit otestovat moc (kvuli ureoplazmam apod) a i krev na muzsky hormonalni profil… a podle toho se neco doporuci; kdyz nic nenajdou, tak zbyvaji takova ta opatreni zdrav.ziv.stylu (nekourit, omezit alkohol a sedavy zpusob zivota, nenosit mobil v kapse, nekoupat se v horke vode, nenosit tesne slipy/trenky, uzivat ruzne preparaty - jsou tu na to diskuse, mrkni)…

A spermiogram je velmi promenlivy, takze urcite nevychazet jednoho vysledku, ale zkusit jeste nekolikrat, nekdo posila az po 3 mesicich od zahajeni lecby nebo uzivani preparatu, aby bylo dostatecne videt vysledek, a rozhodne ho taky ovlivni nemoci (chripka, nachlazeni) - to pak jsou hodnoty zhorsene.

Hodne stesti :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31
1.9.19 19:31

@Helca83 Tak vám děkuji, nic méně nám doktorka doporučila ISCI, že by přes IVF je menší šance otěhotnět. Přítel byl na krvi a ta mu vyšla v poradku, akord moč byla. špatná, jelikož jsme měly oba dva záhnět a dostaly jsme nato antibiotika a probiotika. Ale nebyl na kontrole moči, takže nic nevíme právě, já to měla v poradku, jelikož jsem byla na Hyfosy a vejcovody mám v naprostém pořádku. Jinak děkuji za odpověď. 💃

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5006
1.9.19 19:42

@Jane950 No ale co myslíte ze je ICSI? To je IVF provedené technikou ICSI, mimochodem dneska docela standard, znamená to ze se vajíčka oplodnění injekčně, spermie se proste do vajíčka pichne injekci. Určitě bych si vyslechla i názor MUDr Vika, protože jsou i novější metody než ICSI, třeba MACS a MFSS, ty se daji s ICSI kombinovat. Ještě to napisu jinak, abyste porozuměla - ICSI nejde udělat jinak než při IVF, protože se jedna vybrana spermie dostává k vajíčku injekci. Ty jiné metody se teoreticky daji udělat třeba i při IUI, ale jelikoz jsou drahé (v porovnání s tím, ze IUI je na pojišťovnu), moc se to nedělá…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31
6.10.19 20:56

Dobrý večer, chtěla bych se zeptat, přítel má špatný spermiogram, docházíme na gennet do Prahy na Letnou. A pan doktor mu řekl že má užívat celaskon long efekt a folandrol. Nemáte někdo zkušenosti s tím že by to opravdu pomohlo? Mě kamaradka radí jiné prášky, že to jejímu partnerovy nepomohlo. Můžete mi prosím poradit, jsme už s partnerem zoufalý.. :( Předem děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36853
7.10.19 01:02

Může pomoct. Můj notoricky protěžovaný thread ( diskuze) :
https://www.emimino.cz/…rankovani/6/
:mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5006
7.10.19 09:48

@Jane950 Neni nic jednodussiho nez si vyhledat slozeni toho, co radi doktor a co kamoska a porovnat to, podle me bude 80% slozek stejnych :) Velmi dobre radi kolega ma linku vyse :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Adamcav
22.10.19 14:05

Tak mě vyšel spermiogram v normě. celkový počet a mobilita by dokonce prošla i podle staré normy. jen mam špatnou morfologii, jen 5% zdravých. Dr doporučil selzink tak jsem ho hned nasadil, a k tomu i zde doporučovanou macu. Jsem zvědav co to s tím provede. v den odběru jsem byl fakt hodně nervozní :D.
trochu matematiky, podle normy je „potřeba“ min. 1,6mil zdravých spermií - 4% z 39mil celkem
mě vyšlo zdravých 5% z celkových 70mil = 3,5mil zdravých.
ale čert ví jestli lidské tělo zná matematiku :D

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
13.4.21 15:08

Má někdo zkušenost s takovými výsledky? 0,2 koncentrace 0,3 celkový počet spermii
8,3 celkový pohyb
2,3 progresivní pohyb 0,0 podíl normálních spermii
100 patologie hlavičky
Oligoasthenoteratozoospermia gravis :(

• Citovat
  • Upravit
5006
13.4.21 17:36
@Anonymní píše:
Má někdo zkušenost s takovými výsledky? 0,2 koncentrace 0,3 celkový počet spermii
8,3 celkový pohyb
2,3 progresivní pohyb 0,0 podíl normálních spermii
100 patologie hlavičky
Oligoasthenoteratozoospermia gravis :(

To je horší, hlavně ta 100% patologie ALE nezoufejte, hodnoty hrozně moc kolísají dle aktuálního zdrav. stavu, takže nasadit rezimova opatření a potravinové doplňky a za 3M zopakovat, až pak lze dělat nějaké závěry. Příspěvku jak zlepšit hodnoty tu je dost, @M_Vladim to má krásně popsané výše :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí