Špatný spermiogram - dá se vylepšit?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
761
24.12.16 08:45

@Kalinka45 Proč vzdali? Byli jste na IVF?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
78
24.12.16 23:12

@lennkaa Ahoj, pěkný stedry den a hladký průběh porodu Ti přeji.
Tak nejak me to celkové odradilo, vis.
Nechala jsem tomu volný průběh, ale žádný zazrak se nekonal

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1912
9.5.18 14:07

Ahoj holky, oživím diskusi :mavam: chci se zeptat u zkušeností s vašimi partnery, když mají špatný spermio… manžel byl cca před dvěma lety na spermiogramu, vyšel mu špatně a jelikož je nervák, tak to vzal a roztrhal, takže já jsem se na to stihla asi minutu kouknout a víc nevím :nevim: jen si pamatuju, že tam bylo něco o „antispermiích“. ale co jsem se chtěla zeptat… konečně po dlouhé době jsme se domluvili, že zkusíme Pronatal - IVF a chci se zeptat, jestli pokaždé, když je špatné sperma, tak berou jehlou z varlat spermie? :think: to si totiž nejsem jistá, jestli by manžel na to úplně přistoupil :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35781
9.5.18 14:13

To byla spíš Azospermie

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1190
9.5.18 14:14

@allluck take jsme podstupovali IVF a pritel mel hodne spatny spermiogram 2% morfologicky zdravich spermii. V den kdy me brali vajicka tak sel do kabinky a neco jim dal v kelimku a embryolog rikal ze to bylo jeste horsi nez kdyz mu delali ten rozbor, ale nejake tam nasli, bylo z toho 10 embryii po peti dnech kultivace a jedno z nich mam tedka v brisku(31tt).Myslim si ze pokud by tam nemel zadnou spermii bere se to z nadvarlete nejakou operaci ktera je celkem rychle provedena. :kytka: Hodne stesti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1912
9.5.18 14:17
@pikola píše:
To byla spíš Azospermie

jo, díky a můžeš mi prosím v kostce popsat, co to je? vůbec se v tom neorientuju :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1912
9.5.18 14:18
@Kikulele píše:
@allluck take jsme podstupovali IVF a pritel mel hodne spatny spermiogram 2% morfologicky zdravich spermii. V den kdy me brali vajicka tak sel do kabinky a neco jim dal v kelimku a embryolog rikal ze to bylo jeste horsi nez kdyz mu delali ten rozbor, ale nejake tam nasli, bylo z toho 10 embryii po peti dnech kultivace a jedno z nich mam tedka v brisku(31tt).Myslim si ze pokud by tam nemel zadnou spermii bere se to z nadvarlete nejakou operaci ktera je celkem rychle provedena. :kytka: Hodne stesti.

tak to je hezký, to vám moc gratuluju :mavam: takže snad by tam i nějaká šance mohla být bez toho zákroku. uvidíme, toho jedinýho se děsím, aby mi kvůli tomu pak necouvnul

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11851
9.5.18 14:25

@allluck Když jste se domluvili, tak ti neřekl, co na tom papíře bylo za výsledek? Můžou to být i astenospermie, cokoliv.. „špatné sperma“ je široký pojem a operace MESA/TESE (=získání spermií chirurgickou cestou) se provádí pouze v případě, pokud se v ejakulátu nenašly žádné spermie, tj. azoospermie. A pokud by joo měl azoospermie tak se provádí další vyšetření u urologa/androloga, aby se našla příčina..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1912
9.5.18 14:36
@Adulka24 píše:
@allluck Když jste se domluvili, tak ti neřekl, co na tom papíře bylo za výsledek? Můžou to být i astenospermie, cokoliv.. „špatné sperma“ je široký pojem a operace MESA/TESE (=získání spermií chirurgickou cestou) se provádí pouze v případě, pokud se v ejakulátu nenašly žádné spermie, tj. azoospermie. A pokud by joo měl azoospermie tak se provádí další vyšetření u urologa/androloga, aby se našla příčina..

dobře, už to chápu. já fakt nevím, co tam bylo a on mi to dodnes neřekl. v tomhle je prostě ješita ješitnej, to už vím, že s tím nic neudělám a čím víc se do toho budu hrabat, bude to horší :think: jsem ráda, že aspoň takhle mi na to kývnul. budu doufat, že teda bude možný nějakou tou formou, že z ejakulátu vyndají „ty nejlepší“ a spojí se s vajíčkem. bude to zajímavý běh, ale chci to aspoň jednou zkusit :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2293
9.5.18 14:40

Manžel má oligoastenozo­ospermii takže jsme šly rovnou na IVF s ISCI, domluvili jsme se v CARu, že byl manžel na zmrazení sperma pro případ, že v den OPU by byl spermio hodně špatný. V den OPU zůstalo oplodnenych 19vajicek z 26 oplodnovanych. zmrazene sperma nebylo třeba… Jen doporučuji jako pojistku. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1912
9.5.18 14:45

@monzaj dobře, děkuji, budu na to myslet :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11851
9.5.18 14:57

@allluck můj chlap byl ze začátku taky odměřený, nechtěl slyšet o žádné honibudce a pod., ale nakonec změnil postoj a uvědomil si, že je to vlastně normální a nejsme ani první ani poslední, kdo má problém s početím.. Tvůj chlap by si měl asi uvědomit, že neplodnost je problém celého páru, nikoliv pouze jednotlivce, není tedy důvod proč se stydět a vyšilovat, dítě snad chcete oba, no ne? :) Podle výsledku spermiogramu zvolí pro vás vhodnou metodu oplodnění, těch metod je více ;) držím pěsti :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
130
9.5.18 15:14

@allluck ahojky prosím mohla bys mi poradit? Partner byl poprvé na spermiogramu snažíme se o mimi 2 roky. Dosel nám dopis a vysledky asi nejspíš nevypadají moc dobře. Dneska jsem výsledky nesla na gynekologii ale tam mě vezme doktor až ve středu. Vyznáš se trochu v hodnotách? Předem moc děkuji..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1912
9.5.18 16:01
@Vladuska1991 píše:
@allluck ahojky prosím mohla bys mi poradit? Partner byl poprvé na spermiogramu snažíme se o mimi 2 roky. Dosel nám dopis a vysledky asi nejspíš nevypadají moc dobře. Dneska jsem výsledky nesla na gynekologii ale tam mě vezme doktor až ve středu. Vyznáš se trochu v hodnotách? Předem moc děkuji..

právě že vůbec :( mě to manžel bohužel roztrhal, píšu výše :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
130
9.5.18 18:28

@allluck jejda :? To jsem si nevšimla, omlouvám se :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...