Špatný výsledek cytologie cin 3

Anonymní
11.1.18 20:49

Špatný výsledek cytologie cin 3

Dobrý den, už dvakrát mi vyšel výsledek z cytologie cin 3 a tak mě Dr poslala na konizaci čípku a můj dotaz zní… Máte to některá za sebou? Jak to probíhalo a co se dělo po tom všem? Posílá se ten odebrany kus čípku někam? Jestli jo a budou výsledky špatné co pak? Někdo zkušenost? Mám z toho hrozny strach :/ bojím se, že už je to pokročilé, protože mám nějaké příznaky :/ prosím o rady a zkušenosti :/ děkuji

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1268
11.1.18 21:05

Zákrok je v mělké narkóze, pak by měl být minimálně týden až dva klid, než se to zahojí, 7 den nastává krvácení, kdy se odlupuje stroupky, to je kritická doba. Jinak se konizát odesílá na histologii, když dopadnou výsledky špatně, dělá se další konizace.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.1.18 21:07

@Tara83 a to poznají jestli se už z toho vytvořila rakovina nebo to už by se poznalo z cytologie?

• Citovat
  • Upravit
1332
11.1.18 21:15

Byla jsem na konizaci v létě, doporučuji dodržovat opravdu klid. Já jsem ho úplně nedodržela, ne že bych nechtěla, ale dvě děti a hlavně miminko nebyla úplně varianta pro klidový režim, takže jsem po 12 dnech jela se silným krvácením do nemocnice a musela jsem znovu na operaci, praskla mi céva. Když jsem šla na konizaci, tak jsem taky měla 3 a výsledky jsou v pořádku, teď jdu za 14 zase na onkologii a doufám, že je stále vše v pořádku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1268
11.1.18 21:16

A dělali biopsii? CIN III je předrakovinový stupeň, jinak jistota je až po histologii, zda tam byl nádor.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1332
11.1.18 21:17

Jinak narkóza byla asi 15 minut, byla celková a ráno jsem nastoupila, odpoledne mě pustili domů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.1.18 21:30

Taky jsem měla cin3, ráno nástup, jeden den jsem si skákla na předoperační odběry, druhej den nástup na lačno, dopo operace v krátké narkóze, odpo s doprovodem domů, 10 dnů jsem zaváděla Betadinové globule, do školy jsem chodila normálně, do práce bych asi nechodila. Nic mě nebolelo, ani v den operace, o ničem jsem nevěděla, já pak měla výsledky ok, potom za 7 let první dítě, za další rok a půl druhé a čípek držel, rodila jsem 38+0 a 38+5, oba zralí, bez problémů a neležela jsem ani neměla jiný potíže

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
11.1.18 21:49

@Tara83 ne zatím mě poslala jen na tu konizaci víc nevím :/

• Citovat
  • Upravit
6749
11.1.18 22:14
@Anonymní píše:
@Tara83 ne zatím mě poslala jen na tu konizaci víc nevím :/

Taky to mám za sebou, CIN III, po konizaci dělali histologii a nález nedosahoval k okraji takže to odstranili, jinak bych šla znovu. Ničeho se neboj, v poslední době je to už dá se říct rutinní záležitost (bohužel)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.1.18 10:49

A jak dlouho se čeká na výsledky z histologie?

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
24.1.18 19:16

Ahoj holky, omlouvám se za anonym, ale je to pro mě citlivé téma..:(…Doufám, že je to tady aktivní, jsem tady nová, takže všechny zdravím:)
Chtěla bych se zeptat, zda je tady někdo, kdo řešil ve svém životě něco podobného? Věc se má tak, že už víc než rok sme si říkali s přítelem, že si založíme rodinu..Pořád jsme to odkládali kvůli práci a letos sme se rozhodli, že už je ten správný čas..Bohužel nám naše plány překazila špatná cytologie..V prosinci jsem byla na kontrole, kde jsem svojí doktorku obeznámilila s naším plánem a chtěla vědět, zda jsem v pořádku..V lednu jsem volala o výsledky a řekla mi že to nedopadlo nejlépe..Prej je to tak na 3(když by sme brali známkovaní jako ve škole). V dubnu mám přijít zase..Řekla, že kdyby jsem náhodou otěhotněla, že se nic neděje a poslala by mě na jinou kliniku kde se zabývají přímo tímhle problémem v těhotenství, ale asi abych raději počkala..Četla jsem hodně článků, že špatná cytologie nemusí hned znamenat to nejhorší a že se hodně ženám upravila právě po těhotenství..Nechci v žádném případě něco riskovat a určitě je lepší počkat, než se stresovat pak v těhu..Otázka ale zní, jestli bych neměla jít rovnou na specializovanou kliniku, nebo zavolat ještě svojí doktorce aby zopakovala cytologii + třeba i do média..Nechci ale abych vypadala jak ty šílené ženské co tlačí na pilu a otravovat ji, ale zase je mi z toho všeho smutno a mám strach a když si představím čekat do dubna, pak další 2 týdny na výsledky..no prostě je mi z toho na nic..Asi jsem se potřebovala jenom vypovídat..Je tady někdo, kdo zažil něco podobného a dnes má zdravou rodinu? Děkuju, že jste to dočetli až jsem..
Zapomněla jsem zmínit, že cytolku mi dělala po zánětu močáku, kdy jsem brala antibiotika..

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Intimní balzám INTIMISS

• (4.7) + 30 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí

Poradna gynekologa