Spává vaše dítě samo v pokojíčku?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1767
4.6.13 21:52

@Mišanila
No tim, ze nespi na rovnem, ale mezi rodici…a nevim o zadne velke matraci, ktera je vhodna i pro male dite. Moje dcera taky obcas spala v me posteli (ja pak v manzelove, nespal s nsami v loznici, dokud tam byla dcera), ale to bylo jen par noci, kdyz usla u kojeni a ja mela strach, ze kdyz ji prenesu do jeji postylky, tak se vzbudi. Matrace mame opravdu kvalitni, ale pro ni je lepsi ta, co ma ve sve postylce. Jako je to kazdeho vec, ale proc pak jsou detske pokoje a postylky, asi ne pro srandu, nebo aby vyrobci ryzovali prachy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mišanila
4.6.13 22:01

@Althya Když spí dítě mězi rodiči, tak spát na rovném může, nerozumím. jde jen o polštář, aby nebyl moc velký a měkký, když je to ještě batole a aby spalo bez něj.

Pro děti nám v obchodě doporučili do postelí klasické matrace, kvalitní, ale žádné dětské, jen ne moc tvrdé a je zbytečné pro ně pořizovat matrace zónové. Takže když jsou v dospělácké posteli vhodné matrace pro dětská záda, tak v tom nevidím žádný problém.

Co sjem podědili my, dětsk postel s děteskou matrací, byl měkkej hadr, na kterým by si dítě zničilo záda, protože má mít matraci spíš tvrdší.

• Citovat
  • Upravit
50725
4.6.13 22:02

@Althya jak to myslíš, ne na rovném, ale mezi rodiči? Moje děti jako mimina spaly normálně jen na matraci - máme s MM takové ty menší polštářky, takže holé matrace tam bylo habakuk. Matrace máme kvalitní. Teď mají svoje nízké polštářky, které si dají tam, kde zrovna spí. Tak jak když spí v posteli a postýlce. Starší syn spává tak napůl ve svojí velké posteli a spí v úplně stejných pozicích, jak když spí v posteli naší. Takže to moc nechápu… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
141
4.6.13 22:05

Tak jsem v šoku, my teda máme dítko ve svým pokojíčků od roku, nikdy ani jako miminko s nama nespalo, teď spí sám v pokojíčku, má rok a půl, mám otevřený dveře od pokojíčku skrz obývák do ložnice a slyším ho když se vzbudí… asi jsme ho tam dali, když si to ještě neuvědomoval, tak si tam zvykl v podstatě ze dne na den :oops:

EDIT:gramatika

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
492
4.6.13 22:17

Tak my máme pokojíček zařízenej od narození, ale prcek spí stejně s náma v posteli. Když mu bylo 7 měsíců, tak jsme ho přestěhovali, ale pak dostal rýmu, tak jsem si ho vzala k sobě na pár dní, abych ho měla pod kontrolou a tak s námi zůstal až do teď a to je mu 15 měsíců :D No přítel si dělá srandu, že s námi bude spát do 15 let, tak uvidíme :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
monca114
5.6.13 07:30
@katka379 píše:
@monca114 :lol: náš malý taky umí s kompem líp, než já…

No mýmu je 14 měsíců :lol:

@kate02 píše:
Protože novorozenec podle mé prosté patří k mámě a ne oddělit zdí… :nevim: Takže vlastně ze stejnýho důvodu, jako ty odsuzuješ spaní dítěte v posteli rodičǔ…

Ale já to odsuzuju skrz to, že když ti pak vezmou děcko do nemocnice, kde s ním nemůžeš být, tak nebude s tím mít tak hrozný problém, když je zvyklé spát samo, jako když je zvyklý spát s rodičema. Chápeš to?

@martulkasloník píše:
já nikdy neměla malou u sebe v posteli tedy myšleno aby tam spala, lehnout jo ale nikdy nebyla uspána, uspávala se vždy sama a nikdy s námi nespala. mě by z toho asi šiblo kdybych s ní musela spát, bála bych se, a že se nedá zalehnout dítě? nevím občas ke mě v noci přijde kocour někdy o tom vím a stejně ho kolikrát zalehnu že mě probudí jak piští :mrgreen: nikdy bych neničila prckovi záda na naší posteli ;)

dále k tématu, zakladatelko nevím, zkus pustit pohádky jen zvuk, bude slyšet něco a nebude se bát. možná se bojí té samoty ve tmě.

k otázce novorozeně a vlastní pokoj? mít větší byt tak má mimi od začátků svůj pokoj a ze začátku s ním spím ale fakt jen pár týdnů a pak pěkně samo, my máme kocoura v noci vyvádí a kolikrát byli nervy aby malou neprobudil. manža pak začal spávat jinde protože ráno mu zvonil budík a malou mi budil atd.

Příspěvek upraven 04.06.13 v 20:29

Douhlasím. A co pak dívání na telku a tak? To nechápu. To jako chodíte (vy, co spíte s vašemi dětmi) spát v 7 hodin?

• Citovat
  • Upravit
50725
5.6.13 07:45
@monca114 píše:
Douhlasím. A co pak dívání na telku a tak? To nechápu. To jako chodíte (vy, co spíte s vašemi dětmi) spát v 7 hodin?

Vůbec ne, chodíme spát kolem půlnoci… Malou uložím a jdu si po svých. Pak jdu spát, kolem 1-2:00 přichází starší, že chce k nám. Podle mě toto vůbec není o neschopnosti dítěte spát samo, ale o tom, že se chce přitulit k mamce a taťkovi. Když je tam nemá, tak se z toho nezhroutí. Aspoň tak to máme my, u babiček spí úplně v poho (i když je pravda, že babičky s ním spí taky - ale z vlastního rozhodnutí :lol: ).

Objektivně vzato, pravděpodobnost, že bude muset beze mě (nebo někoho) do nemocnice, je velice malá. Chápu, že tobě se to zrovna stalo, tak to vidíš jinak, ale těch případů není podle mě zase tolik, abych tomu musela přizpůsobovat náš „režim dne“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
katka379
5.6.13 07:55

@Althya Dětské pokojíky a dětské postýlky jsou vymyšleny námi dospělými, abychom měli co nejdříve klid:-). Kdysi dávno to tak skutečně nebylo, že by dítě hned po narození mělo svůj pokoj…holt pokrok:-)).

Jinak nevím, jestli si náš malý ničí záda v naší posteli, on spí tak jako v kleku, zadek nahoru, pusa rozpláclá na posteli, ručičky rozhozené…ale asi je mu to pohodlné…Taky chodíme pak spát později, uspíme a jdeme si po svém..

Každopádně určitě ho začnu zkoušet stěhovat do své postýlky dříve než třeba ve 3-4 letech, ovšem pokud to nepůjde, tak se nezblázním…

A víte co je ještě zvláštní, nemyslím to nijak útočně, ale všímám si, že lidi jsou častěji ochotni spát se svým zvířecím mazlíčkem, než s vlastním děckem…to třeba zase moc nechápu já…

Příspěvek upraven 05.06.13 v 07:56

• Citovat
  • Upravit
Mufina
5.6.13 07:55

@monca114 jenže to, že by muselo být miminko samo v nemocnici se myslím zas tak často nestává, takže to pro mě není důvod ho nechávat spát samotné už od narození. V drtivé většině případů člověku umožní, aby tam s miminkem byl, už jen kvůli kojení. A spousta dětí i kdyby byly sebelíp zvyklé spát samy tak budou v nemocnici brečet, protože je to cizí prostředí.

Já se třeba na telku nedívám (ani ji nemáme) takže mám po problému. Děti chodí spát ve 21 hodin, což je tak akorát čas i pro mě (jsem ranní ptáče).

• Citovat
  • Upravit
26093
5.6.13 07:57

@monca114 podle mě nemocnice může pak vystresovat i dítě, co je zvyklý spát samo v pokoji, prostě to je jiný prostředí… :nevim: Takže to nemusí ustát i dítě, co normálně spí samo v pokoji celou noc… Zvlášť, když mu do toho ještě není dobře… :nevim: Takže to je podle mě nic moc argument… :nevim: navíc v nemocnici dítko v pokoji nebude samo, tak je nakonec lepší, když je zvyklý na nějakej ruch v době spánku a nevzbudí ho každej krok… :nevim: :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Evaa1974
5.6.13 08:15

Naprostý souhlas s emimi92, také jsem v šoku :mrgreen: Člověk kolikrát při čtení některých diskuzí žasne 8o 4 leté dítě nemá co dělat u rodičů v posteli :zed: Něco jiného je, když se třeba o víkendu ráno přijde pomazlit. To dělávají i starší děti. Můj syn s námi v posteli nikdy nespal. Vůbec nechápu logiku, proč vůbec tahat mimino do postele 8o 8o :zed: :zed: Když musím v noci kojit, tak nebudu líná a normálně k dítěti vstanu, ne? V 15 měsících jsme mu udělali pokojíček a naprosto bez problémů v něm usínal a spal. Fakt žasnu, co některé z vás s těmi dětmi dělají a pak si tady stěžují a nevědí co s tou situací dělat. Kdyby si si netahala mimino do postele a nenechala si ho tam až do předškolního věku, tak teď nemusíš řešit co s ním :think: :pankac:

• Citovat
  • Upravit
50725
5.6.13 08:19
@Evaa1974 píše:
Naprostý souhlas s emimi92, také jsem v šoku :mrgreen: Člověk kolikrát při čtení některých diskuzí žasne 8o 4 leté dítě nemá co dělat u rodičů v posteli :zed: Něco jiného je, když se třeba o víkendu ráno přijde pomazlit. To dělávají i starší děti. Můj syn s námi v posteli nikdy nespal. Vůbec nechápu logiku, proč vůbec tahat mimino do postele 8o 8o :zed: :zed: Když musím v noci kojit, tak nebudu líná a normálně k dítěti vstanu, ne? V 15 měsících jsme mu udělali pokojíček a naprosto bez problémů v něm usínal a spal. Fakt žasnu, co některé z vás s těmi dětmi dělají a pak si tady stěžují a nevědí co s tou situací dělat. Kdyby si si netahala mimino do postele a nenechala si ho tam až do předškolního věku, tak teď nemusíš řešit co s ním :think: :pankac:

Já jsem líná a nestydím se za to :mrgreen: Když mám moc přerušovaný spánek, tak jsem pak protivná, takže pro mě je lepší se u kojení co nejmíň probírat. Ale stejně moc nechápu, proč vás tak dráždí ci zí děti v cizí posteli - šak vám tam nikdo nikoho necpe :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
monca114
5.6.13 08:22

@Angua no a to nemáš strach, že spadne z postele, když tam necháš dítě samotné?

@kate02 na infekčním samo je ;)

• Citovat
  • Upravit
monca114
5.6.13 08:26
@Angua píše:
Já jsem líná a nestydím se za to :mrgreen: Když mám moc přerušovaný spánek, tak jsem pak protivná, takže pro mě je lepší se u kojení co nejmíň probírat. Ale stejně moc nechápu, proč vás tak dráždí ci zí děti v cizí posteli - šak vám tam nikdo nikoho necpe :lol:

nikoho to nedráždí, jen e tu řeší problém, že 4 letý děcko nechce spát samo. To je jasný, když samo nikdy nespalo.

Jinak k té nemocnici… Jak mě sestřičky byly vděčný, že syn je zvyklý spát sám. Jako byl tak víc jak měsíc a byl hodný. Ostatní děcka tam dělaly scény a samozřejmě to rušilo ostatní hodné děti. To mi hodně vadilo. Syn potřeboval naprostý klid a nějaký řvaní z vedlejších pokojů ho rušilo a zbytečně kvůli tomu namáhal mozek, což mu celkem škodilo. Proto na to mám takový pohled.

• Citovat
  • Upravit
1038
5.6.13 08:27
@Evaa1974 píše:
Naprostý souhlas s emimi92, také jsem v šoku :mrgreen: Člověk kolikrát při čtení některých diskuzí žasne 8o 4 leté dítě nemá co dělat u rodičů v posteli :zed: Něco jiného je, když se třeba o víkendu ráno přijde pomazlit. To dělávají i starší děti. Můj syn s námi v posteli nikdy nespal. Vůbec nechápu logiku, proč vůbec tahat mimino do postele 8o 8o :zed: :zed: Když musím v noci kojit, tak nebudu líná a normálně k dítěti vstanu, ne? V 15 měsících jsme mu udělali pokojíček a naprosto bez problémů v něm usínal a spal. Fakt žasnu, co některé z vás s těmi dětmi dělají a pak si tady stěžují a nevědí co s tou situací dělat. Kdyby si si netahala mimino do postele a nenechala si ho tam až do předškolního věku, tak teď nemusíš řešit co s ním :think: :pankac:

Tak třeba starší je se mnou v posteli, protože by se jinak ráno probudil kompletně rozškrábaný do krve (má silný atop a léky nepomáhájí, teď je to lepší konečně jsme po 3 letech přišli na alergii)ale od půl roku asi do 3,5 noci byli katostrofa a to spal i v rukavicích, overalech atd, proškrábal i látku
Jinak uložíme děti do postele, jdu dvě hodinky pracovat, úklid, věci do práce atd a pka jdu k dětem spát.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí