Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Natálka26 jj, ono jen „popovidat si“ byva narocnejsi, nez uklidit cele patro v hotelu ![]()
Jo tááákhle.
Tak upřímně, babičky vařily vždycky nejlíp o tom žádná. A bratranec si taky pochutnal ne? Takže všeobecná spokojenost a to je důležitý, jo a ty si se díky tomu určitě naučila vařit, že jo? ![]()
@AniNevim píše:
@Natálka26 jj, ono jen „popovidat si“ byva narocnejsi, nez uklidit cele patro v hotelu
Přesně tak! A vyposlechnout si všechny splíny, a když to je denně tak je to tak vyčerpávající, že se nedivím, že neuklízí. A co se sestřenice týče, pokud jezdí jen na víkendy tak nevím co se řeší? Že dostává věci na děcko?? ![]()
@Natálka26 neee, ze se ji pres tyden zaprasi hracky v pokoji ![]()
Tak-tak… a stale presvedcovat, ze je ste neni invalidni, ze neni na odpis, na obtiz, ze budeme mit na rakev, nemusime jen balit do igelitu a rozprasovat, hledat cim rozptylit a potesit a co na nohy, aby nezebly, a ze 3.svetova jeste nezacala a pokud bude, tak urcite nekde daleko, a ze prechazim vzdy jen na zelenou a piti si hlidam… No, tobe to vykladat nemusim.
Přesně, a rozhodně nedělám tohle a tamto, můj přítel si mě samozřejmě chce vzít a plánuje se mnou budoucnost, ne babi nemusíš se bát oba práci máme a neživoříme, ne babi nech si to já to nechci/nepotřebuju, pojď musíme cvičit ty tvoje nohy/ruce jo vím že se ti nechce, ale musíš..
To nepochopí ten, kdo to nikdy nezažil, ono pár hodin je něco jinýho než 24/7 a 365 dní v roce..
@Althya píše:
Reakce nekterych z vas jsou hodne pres caru, nejsem zadna slipka a ani to SAVO doma nepouzivam…S tatikem (syn babicky) jsem se o tom nebavila a ani nevim, jestli bych mela. Tatka jim s udrzbou domu nepomaha, ma toho sam dost, co ale vim, tak jim nekolikrat nabizel, ze jim zaplati nekoho na vypomoc v domacnosti, nechtely, pak prisel s tim, ze zaplati lazne pro obe, at si teta odpocine a babicce by to na bolave klouby taky prospelo, opet negativni reakce…takze je to s nima tezke
no těžké to asi bude… vy tam jezdíte na babi pozvání, nebo z pocitu, že byste měli? u toho druhýho bych se na to asi vykašlala a tudíž by nebylo potřeba řešit cizí nepořádek..
Ach jo zakladatelko,
ty to vidíš tak jednoduše, teta dostává část důchodu, babička tam má binec - tzn. že teta neuklízí, „jen“ (podle tebe) vaří, takže se vlastně fláká za babičiny peníze, tetě asi 30 nebude co?… zkus si to sama vyzkoušet si starat se o starého člověka, když to vidíš tak jednoduše… To není jen o tom jednou denně uvařit, sama si psala, že tam jezdíte 2× - 3× za měsíc, ty tam s nima nežiješ každý den, nevíš co celý den dělají, a když tam spolu vydrží, tak jim to tam asi klape, vyhovuje a vychází spolu i bez tvých rad… A to že omíláš, že jednim pořád něco dávají a skáčou okolo nic.. No asi se hold chovají jinak, třeba trochu pokorněji…
Ale prdlajs, zakladatelka tam jezdi jednou za 2-3mesice. Jen spekulujes.
@Natálka26 jooo, na to jsem zapomnela: nerikej nikomu, ze mas bydliste ve velkem meste, chteli by te jen kvuli tomu; zavolej na dispecink staveb, jestli ta auta sem opravdu poslali hrabat tu jamu, jestli nam teroristi nepodkopavaj panelak… tady z toho telefonu volej, at to slysim… Ty nohy mi masirujes malo/hodne/rychle/moc jemne/necitlive. Dej mi ten deravy svetr, ja uz nic jineho nepotrebuji, jsem odepsana, treba rychleji umru. Vysvetlovani na pohotovosti, proc se 70lety verici clovek pokousel o sebevrazdu nuzkami od manikury (urcite ji tyrame, i kdyz ona tvrdi, ze jsme nejlepsi vnuci pod sluncem)…
Mohla bych ti kontrovat poznámkami o dnešní strašné době, přepadávání důchodců a tolik vražd to nikdy nebylo, musíš na všechno tady dohlídnout až tu nebudu, a neboj já už tu opravdu dlouho nebudu, kdybych byla raději mrtvá než se dožít exekuce/okradení/nějakou extra nemocí/takovýho chlapa…Dál bych pokračovala přes jídlo, protože dneska se prodávaj jen hnusy, ale to dražší nebudeme kupovat abychom mohli šetřit, protože nikdy nevíš, a tohle nekupuj je to zbytečný a drahý, prosím tě co blázníš vždyŤ ti stačí jedna bunda na zimu nepotřebuješ 2/3/4…
Samozřejmě jste tyrani a nemocniční personál se to nebojí dát najevo. ![]()
@Natálka26 az budes myt okna, ovaz si hlavu mou salou, at ti nenastydnou dutiny, vem si radeji i moje puncochy pod teplaky. Súpravne bys mela nosit kalhotky s dlouhymi nohavicemi, vem si je aspon ted na to myti oken. Tohle pit nebudu, stoji to moc penez. Je to vyborne, kolik to stalo? Uz to nekupuj, jsou to zlocinci. Melas jim to rict. Auuuuuuuuuuuuuu
Na vem si tenhle svetr, je dobrej na ledviny a nenastydneš, prosím tě co to máš na sobě, kolik že to stálo, to už nikdy nekupuj, to já když jsem byla mladá… NA co máš tolik bot/oblečení/kabelek/… a hlavně snídej, říkali to v radiu, a dneska zase říkali to a tamto, nedělej to takhle, nemíchej to tak rychle, připrav si tohle, až půjdeš ven vynes odpadky a přines tu kytku co dal někdo k popelnicím..Proč máš tak dlouhý nehty? Sundej je! Červený nehty v naší době nosili jenom šlapky, seš snad šlapka?
Fakt to není jenom o uvaření a uklízení… O tom když začne rozebírat svůj zdravotní stav ani nemluvím to je kapitola sama pro sebe.
@Natálka26 jj, 10 let rakovina bricha… odmitani techto vysetreni, dozadovani se tamtech vysetreni. „At mi to nepicha vnuk-medik, chce me zabit, dal by mi tam jed, ja to vim. Pichej mi to ty a uz se nauc nitrozilne. Zapsala jsi hodnoty tlaku? Za 10 minut uz si to nebudeme pamatovat. Zavolej na pohotovost, jestli jsou tyhle hodnoty v poradku (klidne 5× denne). Mam papirovou kuzi, ve strevech parazity, v mozku nador, cely zivot mi to myslelo, ted mi uz to nemysli, nejaky cerv mi rozezral mozek…“
A abychom se vratili k tematu: „Ted neuklizej, pojd si se mnou popovidat, ty na me vubec nemas cas. To sklo nemyj, mohla by ses porezat, urcite to neudrzis. Ten lustr ted neotirej, bude sem padat prach, musela bys hned vysavat a me ted boli usi, to se neda poslouchat, nevrzej s tim takto… Mas moc mokrej hadr, musis ho lepe zdimat. To koste omotej vlhkym hadrem, jinak se tu bude prasit. Ty kytky nemuzes myt vecer, ted uz spi…“