Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Harti, jenže já byla už 38. DC. Byla jsem nafouklá jako balon, měsíc předtím jsem byla na drillingu. Moc jsem si přála aby MS už dorazila sama, bez léků a nic. Takže jsem jela na Agolutin, v pátek mi ho píchli a včera jsem to „asi dostala“. fakt nevím co s tím mám dělat…tobě se krvácení pak rozjelo?
Já jsem pitomá, spletla jsem si agolutin s pregnylem ![]()
Tak po agolutinu by krvácení mělo přijít a bude to v pořádku. Nechtěj od těla, aby fungovalo hned. Já jsem „poctivou“ MS měla asi až 3 měsíce po operaci. Dej tomu čas, drilling je docela velký zásah ![]()
@hartiepa píše:
Já jsem pitomá, spletla jsem si agolutin s pregnylem
Tak po agolutinu by krvácení mělo přijít a bude to v pořádku. Nechtěj od těla, aby fungovalo hned. Já jsem „poctivou“ MS měla asi až 3 měsíce po operaci. Dej tomu čas, drilling je docela velký zásah
Fákt??? Tak to já právě myslela, že naskočí hned! Tak to jsi mi dala zase naději!! Už si připadám jako exot!
a přišla sama nebo ti jí vyvolali?
Otěhotněla jsi sama nebo jsi něčím stimulovala? Já mám opět Clostylbegyt a pak Utrogestan
Buď hlavně v pohodě
Po operaci jsem byla na vyvolání, pak jsem ji po clostilbegytu dostala, třetí měsíc už byl ale jenom utrogestan a tudíž vyvolání, čtvrtý měsíc po clostilbegytu sama a pátý měsíc už jsem ji nedostala a byly // ![]()
Nevěš hlavu, chce to čas a hlavně klid! Když na to budeš pořád myslet a počítat dny, tak se nedočkáš. Já jsem si ten pátý měsíc snad ani test nechtěla dělat. Jsem si říkala, že to stejně k ničemu nebude, že bude zase negativní a ono ejhle… čárečka slabá jako by tam ani nebyla. Byla jsem zrovna u kamarádek v Brně a obě jsem je musela vzbudit (bylo to asi v pět ráno) aby se na to taky podívaly ![]()
A moje léčba byla jeden měsíc 3-9 DC clostilbegyt, 13. DC injekce pregnylu, 21-25 DC utrogestan. Druhý měsíc jenom 21-25 DC utrogestan. Takhle se to mělo střídat 6 měsíců a pak mělo být 6 měsíců „domácího snažení“. Když jsem byla ten 5. měsíc na injekci a sestra mi řekla, že teď teda do května doma sami a pak eventuálně budeme řešit dál, tak jsem byla docela skleslá. A to jsem měla za 14 dní //.
No jsem trošku na nervy, nevím co se děje. Všude jsem četla, že MS jim po drillingu naskočila hned další cyklus.
A folikuly ti rostly po drillu? Mě před drillingem vůbec
, tak jsem teď zvědavá…
@kaculkadraculka jsem zářným příkladem, že to jde i s agolutinem
Folikuly mi nikdo neměřil. Ale před drillingem jsem místo MS mívala prázdnou dělohu - tzn. ani nějakou výstelku pro případné oplodněné vajíčko. HLAVNĚ KLID. Moje dr. to bere rozumně. Kdyby mě každý měsíc honila ještě na utz a nevím co ještě, tak bych byla ve větším stresu. A není jen tak, že ve finále snažilky hlásí, že testovaly několik měsíců a když to hodily za hlavu a přestaly to řešit, tak otěhotněly. Fakt to tak funguje.
Harti, a dostávala jsi MS bez léků a před drillingem? Já právě že ne. Bez léků nemám nic …a tak jsem si od laparky slibovala, že na něco příjdou. Naštěstí nic nenašli, vaječníky nařízly a MS stejně nic… dám na tebe a zkusím vyčkat.
Jsem plašan a tohle mi nepřidá. Nevím co se semnou děje! ![]()
Ne, já jsem před drillingem „vlastní“ MS měla jenom párkrát v životě. MS mi začala v 11, i tehdy byly „normální“ výpadky, měla jsem třeba co dva tři měsíce. Pak pár let antikoncepce, která to schovala. Pak se podle utz zjistilo PCO a po pár měsících přípravy jsem šla na drilling.
Už když mi dr. vysadila HA abych měla MS před drillingem, tak se nedařilo ani po agolutinu. Po drillingu mi MS sama nepřišla. První po injekci a to dost neochotně - snad asi za deset dní nebo nějak tak. V cyklech s clostilbegytem přišla sama, jinak zase ne.
Tak mám snad naději jako ty, fakt už si připadám totálně neschopná, že nemám ani menzes
!!!
Děkuju ti, že mi odpovídáš asi na mé blbé dotazy
kéž by se nám zadařilo jako tobě!!!
Nemáš vůbec blbé dotazy a věř, že jsem si připadala úplně stejně neschopná jako ty. Chybělo málo a začala jsem manžela přesvědčovat, ať si najde nějakou plodnější manželku ![]()
Nezaměřuj se na to tolik. Řekni si, že za pár měsíců budeš těhotná a tak máš teď poslední příležitost - shodit před těhotenstvím pár kilo, ochutnat všechny míchané nápoje, které tě napadnou, jezdit na koni… co já vím co tě napadne
A opravdu věř tomu, že za pár měsíců ti budu gratulovat k //. Jedině tak se udržíš v klidu a v pohodě a to je k otěhotnění sakra důležité.
Já jsem otěhotněla když jsem nastoupila do nové práce a měla toho plnou hlavu.
Jo a taky dovolenou u moře, tam se těhotná nebo s prckem jen tak nepodíváš
Já tohle všechno díky každoměsíčnímu stresu z testování prošvihla. Pouč se z mých chyb ![]()
Hartiep - ahoj, tak včera jsem byla u doktorky a měla jsem moc velkou radost, představ si, že tam byl jeden krásnej folík a sliznici jsem měla cca 11mm, takže mi ďobli Pregnyl a teď už to bude na nás …
@kaculkadraculka tak to držím palec. Hlavně žádný stres a určitě to vyjde ![]()