Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Hartiep, tak se musím pochlubit, tento týden jsem našla na testu //. ![]()
Mám velkou radost, že se povedlo!!!
![]()
@kaculkadraculka mám moc velkou radost a gratuluji!!
Kdy půjdeš k dr?
@Anonymní píše:
Mě byl pichnutej Agolutin 20 coz bylo 25.5 a ms dodneška nikdetest je bílý a taky přemýšlím co s tím dál zda si dojít pro další injekci nebo čekat
![]()
![]()
nešpinim ani nic jinýho …
Došla bych na další injekci, možná by to chtělo i udělat sono…? Já třeba v určité době po agolutinu taky MS nedostala (dr. se snažila před drillingem při vysazení HA o „přirozený“ cyklus), tak mi dr. dělala sono a přišla na to, že mám prázdnou dělohu - tzn. ani žádná sliznice, takže MS vlastně nebyla z čeho.
@kaculkadraculka držím palec
Ale počítej s tím, že je ještě dost brzy a třeba ti dr nebude moct ani nic potvrdit
Já našla // v neděli, v pondělí jsem volala k dr. kdy mě asi tak budou chtít vidět a sestra mě překvapila, že už příští pondělí. Byla jsem v čekárně jako v kleštích a bohužel mi dr. stejně řekla jenom, že nic nevidí, že těhotenství se asi založilo, ale pro vyloučení mimoděložního za týden znovu UTZ. A to už byl gestační váček a bylo jasno
Vím, že teď ti bude každý den dlouhý, ale udržuj se v klidu, mysl si zaměstnávej čímkoliv jiným než miminkem a uvidíš, že to uteče ![]()
@Anonymní píše:
Já jsem problem se sliznici nemela nikdy ta byla vzdy ukazkova jen jsem mela hodne anovulacni cykly takze proto mi nasadili utros jenze ten jsem brala od 15DC 3×1 a ms chodila v terminu jen do te doby nez se vratila ovulace protoze pak jsem to 18DC uz dostala jak jsem byla preprogesteronovana takze jsme to zkusili tedka bez niceho a vysledek je tenhle![]()
![]()
ale diky za radu - budu to muset zitra nejak poresit s Dr minimalne ji zavolat
No tak utrogestan je hlavně pro podporu a udržení těhotenství. Na chybějící ovulaci by ti měli spíše nasadit clostilbegyt
Alespoň to je běžný postup a i já jsem to takhle měla.
@Anonymní píše:
no jasanka to mas pravduale ja ji jeden mesic mam pak ji zase nemam pak ji 2× mam a pak zase nemam proste nic pevne daneho a je to pekne na
![]()
bud at ji mam na stalo nebo ji nemam vubec protoze tohle je des bes
Já jsem to měla po drillingu tak, že jsem jeden měsíc brala 5-9 DC 2×1 clostilbegyt, 13 DC jsem šla na injekci pregnylu a 21-25 DC jsem brala 3×1 utrogestan. Druhý měsíc jsem brala jen 21-25 DC 3×1 utrogestan. Takhle se mi to mělo střídat 6 měsíců. Většinou jsem v měsíci jen s utrošem chodila na agolutin, páč MS nepřicházela. Nicméně i tak se podařilo 5. měsíc a byly // ![]()
Moje věčná rada, zkus se uvolnit, tolik na všechno nemysli. Ony ty // většinou přicházejí, když to žena už ani nečeká.
@Anonymní píše:
jéé tak to moc gratuluji to je krásná prace panečku![]()
![]()
![]()
jj asi je to tak a mas pravdu …
kazdopadne ono stejne asi nic jinyho nezbejva takze diky moc za rady a preji at je vse v poradku a jak ma byt!!
Děkuju, doufám, že za ty poslední dva měsíce už se nic nepokazí ![]()
Ona psychika pro otěhotnění dělá hodně. Je to prostě neoddiskutovatelná a bohužel taky nepředatelná zkušenost ![]()
ahojky,ja to vždy po agol.dostala do 14 dni.navíc čím víc měsíců s vyvolávačkou,tím pozdější MS
@nika1988 tak to mě vždycky sestra říkala, že kdybych nedostala MS po injekci do 10 dnů, tak mám přijít ![]()
@kaculkadraculka já už mám zítra ukončený 31. týden
Cítím se dobře, žádné těhotenské potíže, mimo cukrovky, mě nepotkaly, takže pohoda
Jak jde čekání tobě?
Jéé tak to je super, že jsi o.k., no já měla při prvním problémy tak se bojím aby se to neopakovalo. Hodně mi tvrdlo břicho, a pak ve 30. týdnu mi malý přilehl moč. cestu a museli mi udělat vývod z ledviny ![]()
@kaculkadraculka tý jo, to bylo zlobidlo
Musím zaklepat, opravdu si nestěžuju. Cukrovka, občas trochu otékají nohy, kondice vůbec žádná, protože i po delším chození mě bolí břicho a tvrdne… ale to jsou prkotiny. Nic závažného nebo život extra znepříjemňujícícho mě nepotkalo a za 9 týdnů už budu mít miminko, tak jsem z toho paf
A ty se neboj, každé těhotenství je úplně jiné a ty sis už vybrala v tom předchozím, takže tohle bude pohodovka ![]()