Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@kikina79 Já to mám takhle furt, už několik let… Buď to srovnáš hormonama (Utrogestan), nebo si na to zvykneš. Já si na to zvykla ![]()
@Rozárka78 píše:
@kikina79 Já to mám takhle furt, už několik let… Buď to srovnáš hormonama (Utrogestan), nebo si na to zvykneš. Já si na to zvykla
Já už to mám 7 let, a je to už strašný…mám 21 dnů spinění i s ms, a 7 dní klid, dr. mi předepsal Proveru a nezabrala
zítra mu jdu volat.
Mi se to děje už skoro rok, stalo se to po konizaci, od té doby pořád krvácím-špiním už tak týden před menzes a i mezes trvají déle tak 8dní, takže krvácím někdy i víc jak půl měsíce. někdy jen špiním před menzes, ale jak jdu na WC a potlačím, je mísa od krve - dost a pak jen špinění, děje se to tak 7den po ovulaci, brala jsem hormon norethisteron - vůbec žádná změna jen mi z toho bylo strašně zle a teď beru utrogestan a tento měsíc jsem začala krvácet ještě dřív, dle UZ vše v pořádku. jsme z toho nešťastná už jen proto že chceme otěhotnět a v takovém případě je to asi beznadějné… nebo povedlo se Vám to? poraďte prosím. Je to hormonální porucha, když hormony nezabírají? můžu chtít nějaké vyšetření?
@Lucije-éééé píše:
Mi se to děje už skoro rok, stalo se to po konizaci, od té doby pořád krvácím-špiním už tak týden před menzes a i mezes trvají déle tak 8dní, takže krvácím někdy i víc jak půl měsíce. někdy jen špiním před menzes, ale jak jdu na WC a potlačím, je mísa od krve - dost a pak jen špinění, děje se to tak 7den po ovulaci, brala jsem hormon norethisteron - vůbec žádná změna jen mi z toho bylo strašně zle a teď beru utrogestan a tento měsíc jsem začala krvácet ještě dřív, dle UZ vše v pořádku. jsme z toho nešťastná už jen proto že chceme otěhotnět a v takovém případě je to asi beznadějné… nebo povedlo se Vám to? poraďte prosím. Je to hormonální porucha, když hormony nezabírají? můžu chtít nějaké vyšetření?
Přečti si deníček, který dnes vyšel ![]()
Ahoj holky potřebuji radu. Před 8 dny jsem měla s přítelem nechráněný sex a dnes jsem začala slabě krvácet nebo spíš špinit, když jdu na záchod tak na toal. papíru zůstává hnědá krev jednou dokonce červená, ale je to slabý. Párkrát mě i píchlo v podbříšku, ale bolesti nemám. MS mám mít až za 14 dní. Mohlo by jít o uhnizďováni? Jsem v tomhle nováček tak prosím o radu. Díky
Ahojky, měla bych podobný (možná již zmíněný) dotaz.
S přítelem se snažíme od ledna o miminko (zatím neúspěšně). Menstruační cyklus mám cca 22-24 dní. Menstruaci jsem dostala 18.2. a končila 23.2. Od 21.2. jsem začala užívat NOSIFOL (1 pytlíček denně). Včera 27.2. (kolem 3h. ráno) jsme měli s přítelem pohlavní styk (velmi jemný a krátký). Ráno když jsme se vzbudila tak jsem špinila. Myslela jsem si, že to je třeba z toho, jak se do mě udělal? Ale postupně špinění začalo sílit a dnes 28.2. mám takovou „jakoby“ slabou menstruaci…
Myslíte že to je příčinou sexu, nosifolu, nebo případný potrat??
Ale žádné bolesti jsem neměla ani nemám ![]()
Ahoj, hele, já bych to přisoudla klidně NOSIFOLU, tuším, že obsahuje vitamín B6. Kdysi jsem tu psala taky…zjistila jsem následně, že jsem to měla po doplňku stravy, bylinkách… a bylo to až do MS. Příští měsíc to neber a uvidíš… u někoho to může být vedlejší účinky, hodně jsem toho pročetla na zahraničních stránkách.
..a nebo to může být začátek plodných dnů… někdo v té době špiní, lehce krvácí..ale klidně to může být po nosifolu..
@Anonymní píše:
Ahojky, měla bych podobný (možná již zmíněný) dotaz.
S přítelem se snažíme od ledna o miminko (zatím neúspěšně). Menstruační cyklus mám cca 22-24 dní. Menstruaci jsem dostala 18.2. a končila 23.2. Od 21.2. jsem začala užívat NOSIFOL (1 pytlíček denně). Včera 27.2. (kolem 3h. ráno) jsme měli s přítelem pohlavní styk (velmi jemný a krátký). Ráno když jsme se vzbudila tak jsem špinila. Myslela jsem si, že to je třeba z toho, jak se do mě udělal? Ale postupně špinění začalo sílit a dnes 28.2. mám takovou „jakoby“ slabou menstruaci…
Myslíte že to je příčinou sexu, nosifolu, nebo případný potrat??Ale žádné bolesti jsem neměla ani nemám
Ke dnešku stále krvácím
, přestože jsem Nosifol vysadila hned 28.2.. Zítra budu volat své gynekoložce
.
Držím pěsti, a by to nic vážného nebylo. ALe já tenkrát tohle měla také a bylo to po bylinném preparátu, k tomu sjem užívalaj ještě B6.. špinila jsem, nekrvácela, ale až do MS, i přesto, že už jsem preparát nebrala. To samé se mi pak stalo i s jinou bylinou, kterou mi nasadil čínská lékařka.. s tou jsem špinila i další měsíc ve stejné době a to už jsem to nebrala… A jsem si stropocentně jistá, ež to bylo tím. Můžeš to mít po nosifolu, ale spíš špinění, než krvácení, ale pokud si to jindy neměla, tak bych byla v jistějším klidu,..klidně to může přetrvávat jetě pár dní… Já to studovala odně na zahraničích stránkách a dost tam psaly ženské, že krvácely a špinily teřba i po vychvalovaném kontryhelu..
Děkuji za podporu Ssasanka
.
Nakonec jsem volala gynekoložce, abych se k ní objednala a řekla mi, že by to po NOSIFOLU být nemělo, prý se s tím ještě nesetkala. Ale je možné, že se mi díky Nosifolu nějak srovnává cyklus. Mám dál pozorovat další menstruaci a kdyby byl zase nějaký problém tak se mám ozvat a přijít na kontrolu. Nicméně Nosifol mám dál užívat, takže dál užívám a čekám co se bude dít
.
Tak mě se to stalo taky, dostala jsem první MS po porodu a od té doby jsem měla špinění v průběhu cyklu, na gyn. prohlídce jsem měla vše ok, dr. mi předepsal nějaký prášky, že to může být prý kvůli slabé žilní stěně. Pak už jsem to nebrala, pár měsíců jsem to vydržela, páč už jsme chtěli mimčo. Problém s otěhotněním rozhodně nebyl. Osobně si myslím, že to byly rozhozený hormony po porodu, teď po dalším porodu to samé. Doufám, že se to brzy srovná.
Ahoj holky,
před pár dny jsem měla světle hnědý výtok a bolesti v podbřišku, na druhý den všechno zmizelo…Nemám pocit, že bych měla nějakou infekci. Neberu žádné léky ani antikocepci.Do MS mi ještě pár dnů zbývá. Je to normální?
Díky za odpovědi ![]()
Ja beru duphaston uz pul roku a dnes jsem mela prvni pilulku a za par hodin spinim nechapu