Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Anonymní píše:
Ahojte, mám tříletého syna, kterého ještě občas kojím (ale mléka už mám minimum). Už víc jak 2 roky mám pravidelnou ms bez špinění mimo cyklus, ale tento měsíc je něco špatně. Na začátku října jsem prodělala covid, nijak závažný, ale na pár dní jsem odpadla. V půlce cyklu jsem měla po dlouhé době pohl. styk. Byl naprosto v pohodě, žádná divočina, nic nebolelo. Nicméně druhý den jsem začala malinko špinit. A špinění trvalo 4 dny. Bylo slabé - stačila malá intimka, a světle hnědé. Před 5 dny měla přijít ms a zatím nic. Doposud chodila pravidelné po 28-29 dnech.
V září jsem byla na gynekologii na prevenci a vše včetně stěrů bylo OK.
Mám to řešit na gynekologii nebo je to normální? Může být takto rozhozený cyklus po covidu?
Dobré ráno, může 🙂 pro sychr bych udělala těhotenský test a pokud by se nedostavila do konce víkendu, asi bych si zavolala doktorovi o vyvolávačku.
Holky! Přidávám se 😅 Ne vážně, teď jsem v polovině cyklu a taky jsem začla krvácet. Nejdřív jsme s přítelem měli sex a po pár hodinách jsem šla cvičit na trampolíny. Takže v půlce cvičení, šílená bolest v podbřišku ( mívám to už pár let a co mi na to pomáhá? Dojít si na WC a vyprázdnit se, tím myslím i na velkou. Někdy se mi i zvedá žaludek a je mi na zvracení, nevím jestli to nemůže být nezpevněné pánevní dno ). To je jedna věc.
A ta druhá, že jsem tedy na tom WC začla krvácet, teď už druhým dnem špiním, jak píšete, je to hnědé. No ale další věc, co si ještě myslím, že mám hemeroidy…
Nevím jestli může to může být vše spojené, ale co je pravda, že poslední dobou jsem ve STRESU. Což jste tady zatím ani jedna nenapsala, ale bacha na to, protože stres dělá opravdu hodně a jednou už se mi to stalo, že jsem právě byla hodně ve stresu a začla jsem krvácet. No nevím, každopádně jsem si koupila dubovou kůru, i na ty hemeroidy a uvidíme.
Ale tady tohle krvácení, koukám, že trápí několik z nás a zřejmě v přiměřené míře je to normální u nás žen.
Viděla bych to tak, že max. 4 dny bych to nechala být, hlavně nějak neplašit a zbytečně se ještě víc nestresovat. A když by to přesahovalo 4 dny, obrátila bych se na odborníky.
Ahojte, mám tříletého syna, kterého ještě občas kojím (ale mléka už mám minimum). Už víc jak 2 roky mám pravidelnou ms bez špinění mimo cyklus, ale tento měsíc je něco špatně. Na začátku října jsem prodělala covid, nijak závažný, ale na pár dní jsem odpadla. V půlce cyklu jsem měla po dlouhé době pohl. styk. Byl naprosto v pohodě, žádná divočina, nic nebolelo. Nicméně druhý den jsem začala malinko špinit. A špinění trvalo 4 dny. Bylo slabé - stačila malá intimka, a světle hnědé. Před 5 dny měla přijít ms a zatím nic. Doposud chodila pravidelné po 28-29 dnech.
V září jsem byla na gynekologii na prevenci a vše včetně stěrů bylo OK.
Mám to řešit na gynekologii nebo je to normální? Může být takto rozhozený cyklus po covidu?