Spinkani - spolu nebo do postylky?

Legerinka
3.12.22 20:20

Spinkani - spolu nebo do postylky?

Ahoj holky,

Malymu je 4.5m. Posledni cca mesic bojujem trosku s kojenim - ale kojim a nejvic se nam ted osvedcilo v leze.

Uspavam kojenim.

Driv jsem ho houpala, kojila a dala do postylky. Usnul okolo 19:00. Vzbudil se na prvni kojeni v 1:00 a sup zas do postylky a pak v 5:00 na druhe kojeni a zustal uz se mnou v posteli a v 7:00 vstavacka.

Ale TED, cely tenhle krasny system je naruseny - nevim cim nevim proc :think: - a kdyz ho uspim na sobe houpanim a kojenim a dam jo do postylky tak ho to vzbudi a je jekot. Chce furt abych byla u nej.. Tak ho proste nechavam ted celou nco spat u nas v posteli. Obcas se vzhudi a jen me hleda, jakmile ho chytnu nebo me ucejtu tak zas usne..

Ale nechci aby spal u nas, chci aby spal u sebe ale on to odmita a pak vlastne ani ja ani on ani manzel se nevyspi protoze proste breci a stejnw to konci ze usneme spolu v nasi postli.

Tak se chci zeptat, kdyz ho ted necham u sebe v posteli - jde ho to pak odnaucit aby treba za par mesicu sel zas sam do svy postylky? Nebo bude chtit pak spat jen s nama?

Nebo jak to mam udelat- :,( jsem z toho nestastna… mate nekdo rady? Podobne Zkusenosti? :nevim:

Dekuju moc :kytka:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
10921
3.12.22 20:31

Hele z nas je to horsi a horsi s tim spanim. Aktualne ji je 13 mesicu, Od malicka spala s nami v posteli, okolo 8. mesice jsem ji zacala ucit na postylku s tim, ze vydrzela spat celou noc a okolo 5. Jsem ji brala
do postele. No a ted posledni mesic vydrzi v postylce 2 hodiny a jeste se budi a pak musi do postele, jinak odmita spat. :zed: vezmu do postele, behem minuty spi a spi az do rana.

Ja tak nejak doufam, ze to dite pak samo pochopi, ze uz s nama spat nechce :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22417
3.12.22 20:34

Vse kolem spanku se bude porad menit. Nejlepsi je nemit zadne predpoklady a ocekavani. Normalne bych ho nechala spat u vas. Nema cenu veci lamat pres koleno. Kazde dite je jine a casem se ty veci stejne meni. Dite potrebuje maminku a kazde jinak dlouho. Ja mam svuj spanek rada, takze delam vzdy vse, abychom se vsichni dobre vyspali. Prvni syn chtel spis svoji postylku. Druhy spis chtel byt s maminkou. Fakt to nema cenu resit. Ono to zas bude jinak. Odstehujes treba deti do svych pokojicku a ony stejne budou chodit v noci k tobe a pak treba uz to bude vypadat, ze se definitivne jsou u sebe v pokoji a pak prijde nemoc a jsou zas zpet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32877
3.12.22 20:38

Všechny děti mi spaly v posteli. První 8 měsíců, druhý 3 roky, třetímu budou 4 a ještě to na odchod k sobě nevypadá. Do puberty u nás nebude. Ale nám to nikomu nevadí zatím nijak zvlášť.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4607
3.12.22 20:40

Ja bych delala to, co je v dane obdobi nejjednodussi, tedy vzala si ho do postele. A nic neplanovala. Porad se vse meni a to, co plati dnes nemusi platit zitra.
My tedy s malym spime radi a na nicem netrvame a i tak se to stridalo. Dokud byl kojenej, tak spal s nami, nemusela jsem nikam vstavat a vetsinu kojeni prospala. Po odstavu, v 15 m, jsem ho zkusila uspavat v postylce a najednou to slo a zacal vylozene odmitat byt v nasi posteli. Dokazal prospat celou noc v postylce. No a ted se to pomalu zase otacelo, nejdriv se stehoval k nam treba kolem 3., pak kolem pulnoci, devate a ted uz jsme se na to vykaslali a spi opet celou noc ve 20 m s nami :mrgreen: postylku uz rusime a dame k nasi posteli detskou postel a uvidime, jak o ni projevi zajem. Nic neplanujem, nechavame to na nem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Sonarka
3.12.22 20:40
@DandátkoP píše:
Hele z nas je to horsi a horsi s tim spanim. Aktualne ji je 13 mesicu, Od malicka spala s nami v posteli, okolo 8. mesice jsem ji zacala ucit na postylku s tim, ze vydrzela spat celou noc a okolo 5. Jsem ji brala
do postele. No a ted posledni mesic vydrzi v postylce 2 hodiny a jeste se budi a pak musi do postele, jinak odmita spat. :zed: vezmu do postele, behem minuty spi a spi az do rana.Ja tak nejak doufam, ze to dite pak samo pochopi, ze uz s nama spat nechce :D

Dcera to pochopila v 8 letech, kdy se narodil jeji bracha, stejne obcas v noci prisla, ze se boji a chce spat s nami…no a synovi bude 10 let a porad je se mnou v posteli :lol: Ale nutno podotknout, ze jsem sama, pritel s nami nebydli, takze mista je v posteli dost a zatim nam to tak vyhovuje…az bude chtit odejit, tak odejde… ;)

• Citovat
  • Upravit
1680
3.12.22 20:45

Taky se nam to zbortilo ve ctvrtem mesici. Od te doby spi s nami. Budou mu dva :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14579
3.12.22 20:52

Můžete ho zkusit nechat spát u sebe, když už toho mate fakt dost a potřebujete se vyspat, a až se zas budete cítit dost fit na nějakou větší akci, přenesete ho do postýlky :lol: A třeba zrovna bude mít období, ze mu to vadit nebude ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18599
3.12.22 20:53

Tak nějak bezne cca 4m se to láme. Od te doby i já mám zas dítě v posteli. Jedine když cítím. Ze jsem fakt strašně unavená a vytuhnu až moc, tak ji radši na několikrát zkouším dat do postýlky. Jinak nejvíc se mi osvědčil pytel na spani, protože ji nedavam z teple náruče do studené postele což ji budilo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Nelahee
3.12.22 21:01

Měla jsem postýlku s jednou boční stranou úplně oddělanou a přisunutou vedle sebe k posteli, takze byl u sebe a zároveň vedle mě a měli jsme dost místa. Přišlo mi takové přirozené být s tím miminkem co nejblíž a nedovedla jsem si ani představit, že by byl třeba metr ode mě sám v postýlce.
Ale zas je pravda, že si pobyl nějakou dobu v inkubátoru a tak byl od malička zvyklý spát sám a ze začátku v zavinovačce a nebyl kojen :( a spí pořád dost dobře. Teď má 2,5 roku a usíná se mnou v posteli, někdy ho tam nechám, někdy ho přenesu a někdy se u sebe vnoci vzbudí a jde zase ke mě. Všechno je úplně v klidu.
Ale asi bych to vždy dělala nejpohodlněji pro vás všechny. Vaše miminko je ještě malé, nehrotila bych zatím samostatnou postýlku někde mimo

• Citovat
  • Upravit
105
3.12.22 21:05

Neřešila bych, to miminko chce prostě maminku, vždyť má pár měsíců… Já mám v posteli dvě holčičky 2 a 5 let (a partnera, k manželské máme přiřazenou další postel) a jsme spokojeni všichni

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
3.12.22 21:16

Mam zkusenost se tremi detmi, ze diky spolecnemu spani se nasytily moji pritomnosti, naplno si naplnily potrebu fyzicke blizkosti a hlavne (!!) naucily se spat v kuse, protoze na kojeni jim stacilo zavrnet a kojily se defacto v polospanku.
Jo, trvalo to tak do 2,5 roku (odstav cca ve dvou), ale pak presly do sveho a pokracovaly v tom celonocnim spani.
Od te doby spi jako dreva, muzu luxovat a spi.

Zatimco postylkove deti v 1,5 roce vylezou z postylky, o pulnoci dojdou k tobe a budou se takhle budit a chodit treba do deseti let.
(Fakt casto se tohle deje.)

Tak si vyber, co je lepsi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5913
3.12.22 21:16

Tak ono spíš záleží, kdo to má jak a co komu vadí. Já se třeba s dítětem v posteli pořádně nevyspim. Ráno vstávám rozbitá. Takže pro mě bylo důležité učit děti spát samotné. Starší dcera spala od konce 6ti nedělí sama v postýlce. Té to vyhovovalo, my jsme ji rušili a spala tak celou noc. Druhá zase kvůli rekonstrukci nemohla do pokojíku, ale přesto spala v posteli u té mé a ve 4tém měsíci šla do svého pokoje. Já jsem vždy neměla problém obětovat svůj spánek a svůj klid, abych je nenaučila spát u nás v posteli. Takže jsem na kojení vstávala a chodila do jejich pokojů kojit. Samozřejmě když je nemoc, strach atp tak třeba starší přijde nebo mladší si do postele vezmu, ale dělám to minimálně. Pro mě je večer a noc, jedinou chvílí, kdy můžu konečně dělat něco svého a mít klid, potřebuju se v posteli roztáhnout, abych měla kvalitní spánek a samozřejmě si děláme čas na sebe i s manželem. Nemám žádné hlídání, jsem s dětmi celé dny věnuji se jim, ale má ložnice je můj chrám a tam je vážně nechci…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10921
3.12.22 21:20
@Nelahee píše:
Měla jsem postýlku s jednou boční stranou úplně oddělanou a přisunutou vedle sebe k posteli, takze byl u sebe a zároveň vedle mě a měli jsme dost místa. Přišlo mi takové přirozené být s tím miminkem co nejblíž a nedovedla jsem si ani představit, že by byl třeba metr ode mě sám v postýlce.
Ale zas je pravda, že si pobyl nějakou dobu v inkubátoru a tak byl od malička zvyklý spát sám a ze začátku v zavinovačce a nebyl kojen :( a spí pořád dost dobře. Teď má 2,5 roku a usíná se mnou v posteli, někdy ho tam nechám, někdy ho přenesu a někdy se u sebe vnoci vzbudí a jde zase ke mě. Všechno je úplně v klidu.
Ale asi bych to vždy dělala nejpohodlněji pro vás všechny. Vaše miminko je ještě malé, nehrotila bych zatím samostatnou postýlku někde mimo

Takhle to mam taky a stejne to dite vi, ze neni nalepeny na mame a dozaduje se ty postele :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10921
3.12.22 21:22
@Sonarka píše:
Dcera to pochopila v 8 letech, kdy se narodil jeji bracha, stejne obcas v noci prisla, ze se boji a chce spat s nami…no a synovi bude 10 let a porad je se mnou v posteli :lol: Ale nutno podotknout, ze jsem sama, pritel s nami nebydli, takze mista je v posteli dost a zatim nam to tak vyhovuje…az bude chtit odejit, tak odejde… ;)

Sakra, to jsem asi uplne cist nechtela :cert: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401