Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Petule030 přítel má pravdu, můj muž to taky říká. Ale nikdy mě nikdo nedonutil se svlíknout večer v tý zimě a taky mi laždý ráno byla pekelná kosa ![]()
A kdysi jsme stravili par noci na sumave v takove zime, ze se pravidlem pred usnutim stala navsteva mistniho vytopeneho kiosku s sirokym sortimentem grogu a svaraku. V kempu byly celkem tri stany a schazeli jsme se tam vecer co vecer vsichni ![]()
Tak si kupte spojovaci spacaky. Nam takhle odesel na cestach jeden, bylo fakt zima a nezbylo nam, nez spat v jednom spacaku. Meli jsme ho spis jako perinu, abysme se tam vesli oba dva a bylo mi vic teplo, nez kdyz jsem v nem predtim spala sama.
Jinak navlikla jsem se jednou v nejaky hodne chladny kvetnovy noci, muz mel prave obleceny jen svy chlupy a ja rano vymrzla a on vysmatej a v pohode. Od ty doby vim, ze to je fakt (kdyz mas ten kvalitni spacak prave).
Pro me ale zaklad teply fusky, nohy nejsem schopna zahrat nikdy.
Ja tuhle teorii znam, ale na mne nejak nefunguje.. hlavne na nohy je mi strasna zima. Takze jdu spat malo oblecena a pak se uprostred noci budim a dooblikam ![]()
Já jednou spala ve spacaku i v zimní bunde a byla mi šílená zima, pak mi někdo poradil se svliknout a od te doby jen v kalhotkach a tilku
Já mám spacák do mínus deseti, ale nahá bych se nevyspala, představa těch všech škvorů…
Přítel má pravdu. Ale taky je pravda, že čím je spacák prostornější, tím dýl trvá, než si ho vlastní teplotou těla prohřeješ. Takže ženská ve 2 metry deset spacáku bude mít nohy jak rampouchy. Dělají se zmenšovací vložky do nohou, aby tam toho prostoru k „vytopení“ bylo co nejmíň, nebo kratší spacáky pro holky. Já mám spacák normoš velikosti a ten volný prostor si ohybám pod nohy tak, abych ho měla těsně.
Jo a do spacáku sundávám jen vrchní vrstvu a ty spodnější svlíkám až když jsem uvnitř.
Tak jste mě přesvědčili, že na tom asi něco bude. Ale jak se znám, tak nevím, jestli se odhodlám svléknout se. Loni mě už přítel jednou nahlodal, že jsem se málem i svlékla, ale neměla jsem odvahu
Pro mě je nelogické, když je mi zima v oblečení, že nebude zima jen pod centimetrovou vrstvou studeného spacáku
![]()
@atominnka píše:
@Petule030 přítel má pravdu, můj muž to taky říká. Ale nikdy mě nikdo nedonutil se svlíknout večer v tý zimě a taky mi laždý ráno byla pekelná kosa
Musíš se vysléct a obléct uvnitř spacáku. ![]()
@Petule030 já oblečená a přítel ve spodkách.. Já bych zmrzla nebýt ve fleecových teplákách, teplých ponožkách a termotriku ![]()
Mám mumii. Kvalitní. Vlezu do ní, svléknu se do košilky a kalhotek. Když jdu čůrat, tak se uvnitř obléknu. Nemám ráda zimu.
Já v tričku a teplákách - legínách. A často si do něj dávám i v létě flísovou deku. Nemám ráda ten šusťák na tělo.
Doma spím v tričku a kalhotkách celoročně, pod silnější peřinou. Akorát jsem víc nebo míň přikrytá ![]()
@Petule030 ty právě svým tělem vyrábí s teplo a spacak s dutým vláknem ho umí udrzet
Jojo, je to pravda, navlíkat se do spacáku nemá cenu. A dobrá rada, jak už psala @suvik pořídit spojovací spacáky, přítel tě krásně zahřeje. Jen to (aspoň dle mých zkušeností) nefunguje, když venku mrzne, to potřebuju už se fakt zachumlat a přeci jen při tom spojení spacáků nějaké teplo uniká. Navíc si můžete koupit kompatibilní dva různé - my máme od jedné firmy, já teplejší, přítel tenčí a nemůžu si vynachválit ![]()
Ahoj
Já ulehám oblečená do tepláků, ponožek, trika a tenčí mikiny. Nesnáším lehat do studeného.
Postupně pak oblečení sundávám. Takže se ráno budím v kalhotkách a tričku.