Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty
Zbyněk Vorel
Já osobně bych zítra vzala zbývající peníze v hotovosti a šla na pobočku, domluvila se a peníze složila rovnou tam na hypoteční účet.
Banka se to pokouší strhávat opakovaně. Ale já jsem taková, že bych došla na pobočku raději ![]()
To mě samozřejmě taky napadlo, ale do banky se zítra nedostanu, jsem v zahraničí na služebce až do pondělka. Zítra mám důležitou přednášku a nemůžu to zrušit. Zajímá mně jestli si to třeba zítra nestrhnou automaticky když už je tam dostatek peněz.
@Ellusa píše:
Fakt zbytečné, HB si to zítra strhne sama. Není důvod nějak stresovat.
tak bych počkala do zítra, když stejně nemá možnost jít na pobočku a pak bych jim případně volala. Tím se nic nezkazí. Ale vím, že spořka se to taky snaží strhnout opakovaně.
@Anonymní píše:
To mě samozřejmě taky napadlo, ale do banky se zítra nedostanu, jsem v zahraničí na služebce až do pondělka. Zítra mám důležitou přednášku a nemůžu to zrušit. Zajímá mně jestli si to třeba zítra nestrhnou automaticky když už je tam dostatek peněz.
tak tam zavolej, no
Všem moc děkuji za odpovědi, uklidnili jste mě. Jsem v tomhle zkrátka stresař, nikdy nemám zpoždění, ale v poslední době nějak nestíhám tak se prostě stalo. Ještě jednou děkuji všem.
@Ellusa píše:
mám hypotéku od Hypotéční banky, též se mi to stalo, takže vím, jak to funguje - stačí to?
já ti neodporuju, píšu že naše banka to má stejné. Mně to určitě stačí. Já plaším vždy zásadně dopředu, takže si hlídám, aby bylo z čeho strhávat ![]()
@Ellusa píše:
Fakt klid, nejsi ani první, ani poslední, může se stát. Doplnila jsi peníze, oni si zítra strhnou zbytek, na výpise to pak budeš mít jen rozepsané, kdy strhli kolik, nikdo z toho nebude nic dovozovat, nebudou ti posílat žádnou upomínku ani nijak prudit, max. ti dojde sms nebo mail, aby sis zkontrolovala zůstatek, že nebyla stržená celá částka. Oni v té bance jsou taky lidi a nevypovídají smlouvy hned po dni prodlení ani neupomínají hned druhý den s pokutou, neboj.
Já si vzpomínám že jsem podepsala papír že se zavazuju k tomu že zajistím aby na účtu byl vždy dostatek peněz na splátku hypotéky, no tak jsem se trošku vystresovala no, jak říkáte tak zbytečně, aspoň si příště dám majzla.
@Anonymní píše:
Já si vzpomínám že jsem podepsala papír že se zavazuju k tomu že zajistím aby na účtu byl vždy dostatek peněz na splátku hypotéky, no tak jsem se trošku vystresovala no, jak říkáte tak zbytečně, aspoň si příště dám majzla.
Já bych si tam zítra zavolala, zjistila a měla to pro klid duše potvrzené, že je to v pořádku. Na dobrotu lidí sedících v bance bych se nespoléhala, tím je to putna ![]()
@Ellusa píše:
To není o dobrotě, ale jak mají na toto nastavená vnitřní pravidla…
Ano, vnitřní pravidla kontra podpis na úvěrové smlouvě.
Stalo se mi to taky, u jiné banky zrovna minulý měsíc. Peníze odešly o den později, ale posichrovala jsem si to právě tím telefonátem na jejich linku, aby viděli, že komunikuji a řeším to, nechala jsem si potvrdit, že peníze došly.
Já bych tam zavolala. Řeknou ti, že si to strhnou sami, nebo jim to pošleš sama. Hypotéku sice sama nemám, ale stalo se mi to párkrát u kreditky. Ozvala jsem se jim den dva po splatnosti, omluvila se a vždycky mi to odpustili a to mi přitom mohli napařit sankční poplatek a úroky.
Mně se totéž stalo minulý týden. Posílám na účet vždy splátky plus mínus na půl roku a nevšimla jsem si, že už na tom účtu peníze došly. Strhávají si to z účtu u čsob, strhli co tam bylo a přišel mail, že tam bylo málo. Hned jsem tam poslala peníze a mám pocit že druhý den si dostrhli ten zbytek.
@Anonymní píše:
Dnes mi měla být z účtu stržena splátka hypotéky, ale nestrhla se celá z důvodu nedostatku peněz na účtu. Stalo se mi to poprvé a peníze už zase na daném účtu jsou- prostě jsem je tam zapomněla převést z jiného účtu. Všimla jsem si toho až teď večer. Jak mám nyní postupovat? Mám zítra zavolat do banky a omluvit se požádat o novou platbu, nebo tam mám prostě ty peníze poslat? Jedná se o Hypoteční banku. Děkuji všem za radu, ještě se mi to nikdy nestalo a jsem z toho nervózní, nechci platit nějakou pokutu. Děkuji za rady. Anonymně protože mě tady hodně lidí zná a chodí sem i rodina, nechci aby se to pak doma řešilo. Děkuji za pochopení. B.
Hypotecka si strhava sama…ikdyby si tam penize neposlala mesic tak se prvni strhne poplatky za ucet a pak hypo eventuelne vse co si kdo od tebe strhava sam.
Je mo divne ze mas splatku ted kdyt HB dava splatnost vsem na 25 v mesici ale mozna to zmenily. Kazdopadne nikam nevolej oni vubec neresi kdyz nekdo posled o den ci dva pozdeji penize. Je tam nastavena nejaka rezerva nebo limit takze pokud bude zpozdeni cca 3 dny tak je to v pohode.
@Ellusa píše:
Mám taky splatnost jindy a mám to tak už roky, mohla jsem si datum vybrat sama… a dle jejich vyjádření to řeší upomínkou, jen když se to překlopí do dalšího kalendářního měsíce…
My jsme tam celkem cerstve a automaticky pry na klasickou hypo k 25 v mesici. Ja chtela aby to bylo hned po vyplate ale neslo to a bylo mi receno ze k 25 to maji vsichni.
Je tam limit a ani ji volat nebudou. Pokud penize prevede dneska tak je tam maji v utery rano nejpozdeji a z utery na stredu se to zauctuje. Prodleni 3 dny pracovni nikdo resit nebude.
Dnes mi měla být z účtu stržena splátka hypotéky, ale nestrhla se celá z důvodu nedostatku peněz na účtu. Stalo se mi to poprvé a peníze už zase na daném účtu jsou- prostě jsem je tam zapomněla převést z jiného účtu. Všimla jsem si toho až teď večer. Jak mám nyní postupovat? Mám zítra zavolat do banky a omluvit se požádat o novou platbu, nebo tam mám prostě ty peníze poslat? Jedná se o Hypoteční banku. Děkuji všem za radu, ještě se mi to nikdy nestalo a jsem z toho nervózní, nechci platit nějakou pokutu. Děkuji za rady. Anonymně protože mě tady hodně lidí zná a chodí sem i rodina, nechci aby se to pak doma řešilo. Děkuji za pochopení. B.