Společná domácnost

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
13.12.11 14:44

Děkuju moc poslední anonymko, ale u nás to není fakt takhle strašný ani omylem. Právě že ve většině věcí vychází vstříc nebo to tak aspoň vypadá. Tady nejde o nějaký otevřený útok, spíš o takové tiché dloubání. A možná to všechno stejně jen pramení z toho, že prostě chci být ve svém. Každopádně máš můj obdiv, že tohle jsi vůbec vydržela, kdyby mi jen jednou jedinkrát řekli, že mi vezmou děti, tak už by mě v životě neviděli…

• Citovat
  • Upravit
236
6.4.14 18:15

Zakladatelko, jak to s Tebou dopadlo? :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3274
24.6.18 08:33

Ahoj. Bydlíme s přítelem již 4 roky společně v bytě, ale každý máme trvalé bydliště ještě zapsané u svých rodičů na venkově. (levnější pojistka na auto, levnější odpady.., a ani prostě nebyl důvod si tehdy bydliště měnit a mám dojem, že tehdy jsme si zde trvalé nemohli dát..) Teď se budeme brát a rádi bychom uplatnili (od srpna) slevu na manželku - na mě- jelikož jsem ještě student a nevydělám 68tis za rok. Jenže v podmínkáh je žít ve společné domácnosti..počítá se to tedy i když nemáme spolu stejné trvalé bydliště? dokládá se to jako nějak? (nájemní smlouva je na nás oba)můžeme tu slevu tedy uplatnit? podle výše uvedeného příspěvku soudu by mě fakt zajímalo jak si to hlídaj :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6534
24.6.18 08:42

@Pennya Manžel tuto slevu uplatňuje už třetím rokem. Každý máme trvalé bydliště jinde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4523
24.6.18 08:49

Manžel tuto slevu taky uplatňuje už třetím rokem a taky máme trvale bydliště každý jinde :) takže to není problém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3274
24.6.18 14:58

Ještě jedna myšlenka. I když ja jsem na brigádě a využívám slevu na poplatnika , tak může manžel uplatňovat slevu na manželku ? To asi ne že..to se myslelo tak jako když žena ji nevyužije protože je na mateřské/rodičovské. ..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3274
24.6.18 15:03

..i kdyz, kde by manželka vzala těch 68 tisic že, když rodičovská se do toho nepočítá..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9793
24.6.18 15:05

@Pennya Sleva na poplatníka a sleva na manželku jsem dvě rozdílné věci, takže ano, můžeš uplatňovat slevu na poplatníka normálně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3274
24.6.18 15:08

Nebo, jde o to že já na brigádě tu slevu neuplatnim v plné výši, tak ji nebudu uplatňovat vubec a vyžere ji manžel ne?..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9793
24.6.18 15:28

@Pennya Ne, je to úplně jiná sleva, jsou na sobě nezávislé. Tvou slevu na poplatníka nemůže využít manžel, pokud ji nevyužiješ ty, tak ji nevyužije nikdo. Sleva na manželku s tím nesouvisí, to je další/jiná sleva.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3274
24.6.18 15:32

@Lendeš diky ok, mě se to zdálo být podezřelé když ty částky jsou stejné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kytkalenka
24.6.18 18:30

Možná budeš muset podepsat prohlášení pro jeho účetní, že žijete ve společné domácnosti, ale TP na to vliv nemá. My ho podepisujeme každý rok, aby si mohl přítel odečítat společné dítě.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
30.11.20 20:45

Náklady na domácnost

Ahoj všeci, oživuji tuto diskuzi abych se s Vámi poradila
Přítel má ve své péči tři děti, já jsem bezdětná a děti mít nemohu. Uvažuji o společné domácnosti, přítel mi to navrhl a já stále nevím zda to přijmout..
Věc se má tak, žije v domě který má koupený na hypotéku. Přítel po mě chce abych platila veškeré náklady na jídlo a ještě mu dávala 2500 Kč / měsíčně…
Přijde mi to trochu moc…
Co myslíte??

• Citovat
  • Upravit
53518
30.11.20 20:51
@Anonymní píše:
Ahoj všeci, oživuji tuto diskuzi abych se s Vámi poradila
Přítel má ve své péči tři děti, já jsem bezdětná a děti mít nemohu. Uvažuji o společné domácnosti, přítel mi to navrhl a já stále nevím zda to přijmout..
Věc se má tak, žije v domě který má koupený na hypotéku. Přítel po mě chce abych platila veškeré náklady na jídlo a ještě mu dávala 2500 Kč / měsíčně…
Přijde mi to trochu moc…
Co myslíte??

Chce spoluplatitelku nebo životní patrnerku? Hypo by měl platit sám, ty bys měla platit energie a jídlo. Ale ne vešketé. On má povinnost své děti živit. Nevíš, jestli s ním vydržíš a on už teď z tebe dělá kasičku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kolicek95
30.11.20 20:51

Taky mi to přijde moc. Ono žít v „cizím“ domě navíc není jen výhoda, ale přináší to i značná úskalí. Záleží, jak jste spolu dlouho, ale do začátku bych spíš chtěla systém, že on platí podíl nákladů za sebe a děti a ty za sebe.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky