Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
@Russet prožila jsem si 12 letym manželstvím které mě celkem srazilo na kolena. On mi pomohl se stoho psychicky dostat..Nevím co se sním stalo
@Anonymní píše:
@Russet prožila jsem si 12 letym manželstvím které mě celkem srazilo na kolena. On mi pomohl se stoho psychicky dostat..Nevím co se sním stalo
Třeba má taky blbou zkušenost. Mohl být se ženou, co nechávala vše na něm. A s „cizí“ novou ženou už to nechce dopustit. Ono to je jiné, když si spolu uděláte děti a moje a tvoje je prostě rázem naše. Protože při rodičáku sotva můžeš s chlapem držet krok a platit 50% nákladů, pokud nemáš našetřeno. A pak mívá práci přizpůsobenou dětem. Takže hůř placenou.
@Anonymní píše:
Zjistil, že to bude fajn ne?? Ty na něm asi dost visíš, tak má pocit, že mu budeš dělat služku, starat se o děti. A navíc to dotovat. Jako neříkám, že bych chtěla někde bydlet gratis, ale tohle je pro tebe opravdu na nic. Nešla bych do toho. Vděčnost je sice fajn, ale tohle je přestřelené.
@Russet ano jeho ex a matka děti byla špindíra a prý mu na nic moc nedala ani když pracovala..
Ovšem ač mám děti ráda tak pořád šou to hlavně jeho děti a já za jeho ex nemohu.
Platila bych mu mesicne Kc 5000,– za sebe +bych na sebe prevzala klas. praci a starost o rodinu, vareni, zehleni, uklid tak, aby nebyl jen na tebe, ale rozdelit mezi vas vsechny, zahrada taktez.
@Anonymní píše:
@Roznova tak s tím by nesouhlasil abych bydlela i jedla za píše: Více
TAk to ti bude fajn samotné v bytě, kde budeš svojí paní, a budeš mít svůj klid.
@Anonymní píše:
Opravdu by ta tvoje 1 porce navic vysla vsechny tak draho?
Za to, ze bys nakupovala, vymyslela jidla a varila, dohlizela a vychovavala
jeho deti, prala vsem, zehlila, resila s detma skolu, to je malo? Nebo tohle po tobe nikdo chtit nebude? Pokzs se s tim ale autom. pociga, tak mu to taky vycisli-tvuj cas, tvoji praci…
Pokud ten chlap plati hypo 8ku a zbude mu 16ka, tak vylozene v tobe hl. sponzora, uvazat si neco takovyho „vychcanyho“ na krk s jeho 3 harantama, no do toho by sel docela jen blazen, takze pokud se takto citis, hrrr na to.
@Anonymní píše:
@sagina on to bere tak že mohu užívat celý dům, zahradu atd…Mám dle něj jistotu bydlení a oni nejsou náročný…Přijde mi to divné, proto sem oživila diskuzi. Jasně že bych nechtěla bydlet zadarmo, ale taky ne tolik platit
Nemas jistotu hydleni. Tobe v baraku nepatri ani klika a na zahrade ani narciska. Pri prvni hadce te muze vyhodit a od kdy neni narocne varit a uklizet po ctyrech lidech? Bere te za chuvu, kucharku a uklizecku, jeste je budes zivit a jako bonus on bude mit jeste pravidelny sex. Ty si jen pohorsis financne a unavou. On je vychcany jak dira do snehu…
Nestehovala bych se k nim ani nahodou…
Myslím, že po tobě chce moc. Bude ti hůř než teď. Nezbydou ti žádné peníze, budeš služkou a nebude ti nic patřit. Ze 16 tis. platit jídlo pro 5 lidí + 2500? to snad nemůže myslet vážně. Nebo ti bude platit za péči o celý dům, starání se o děti…myslím, že málokterá by tohle dlouhodobě dala. On získá výhody, ty ne.
Ona ani ta péče o děti nebude vždy idylická, budeš muset respektovat spousty věcí, které ti nebudou třeba milé a pod. Myslím, že si příliš málo věříš a on to ví…protože jinak by moc dobře věděl, že získat ženu, která je ochotná se starat o 3 cizí děti a mít je ráda, je terno.
@Anonymní píše:
Porad to nevidis jak je vychcany? Kolik nas ti to musi napsat? Navstevuj je, bud tam o vikendu, ale nepoustej svuj podnajem. Detem prines sladkosti, ale jidlo pro vsechny na cely vikend nekupuj. Zkus tam byt pres cele svatky a buder orvana jak boruvka a jeste ti mozna vychcan vyuctuje spotrebu vody a energie…
Hele, tak jsme si tu udělali psychorozbor pána, jaký je to zlý psychopat… Ale mluvili jste o tom vy dva spolu? Řekla jsi mu, že se ti to nezdá? Že za náklady na celorodinné nákupy A příspěvek na bydlení dáš možná víc, než za živobytí teď? Že počítáš, že převezmeš nejednu domácí práci - a jak že s tím počítá on? A jak si on představuje, že se budeš mít k jeho dětem, až budete pospolu? Že třebas chápeš jeho zlé zkušenosti, ale ty že s ním chceš žít jako partnerka, maceška a vůbec jako jedna rodina - zatímco tohle vypadá spíš na sedřeného nájemníka?
Protože on nemusí být padouch. Co já vím, třeba svoje děcka krmí párky a rohlíky a zrovna jídlo mu jako zásadní položka nepřijde. Třeba mu tváří v tvář hypotéce a energiím přijde dva a půl tisíce jako symbolický podíl na bydlení… Prostě dřív, než ho uraženě pošleš k vodě, protože „holky řikaly“, tak bych si o tom v klidu a věcně promluvila. Kopačky může dostat i pak.
Příspěvek upraven 30.11.20 v 22:24
@Anonymní píše:
Tak mu prostě řekni, že na to finančně bohužel nemáš. Však to je pravda, z toho tvého platu nemůžeš uživit pět lidí. Jako kdyby tě fakt miloval, tak bude šťastný, že tě bude mít doma, bude rád, že mu pomůžeš s dětmi a vytvoříš hezkou atmosféru domova, přičemž to budeš dělat z lásky, zcela nezištně. A on k tomu ještě chce, abys za ně platila veškeré náklady. Pro mě nepochopitelné, takhle si přece muž neváží ženy.
@Anonymní píše:
To je fakt partner pro zivot.
Memu manzelovi by nevadilo, kdybych bydlela za 0Kc a mne by nevadilo, kdyby on bydlel za 0Kc. Nikdy jsme nehrali na moje tvoje a nevycitali si, co kdo proji. To si poridte radeji spolubydliciho na smlouvu a je to vyresene.
A kolik on ti na oplátku bude dávat za to, že se mu staráš o děti, o domácnost a že jim vaříš? To je nevyčíslitelné.
V žádném případě bych s ním nediskutovala. Nastavila bych si své pravidla. Jídlo platí kompletně on i za tebe, ty mu na oplátku za to budeš vařit, jemu i dětem, to je výhodné pro oba. Ty mu budeš přispívat 1/5 nákladů na energie a na nájem nic, místo toho se mu budeš starat o děti a uklízet.
Znamená to, že mu přispěješ maximálně 1-2 tisíce na energie, on dá za tebe navíc nějakou kačku za trochu jídla, energie mu vyjdou šul nul, ale získá navíc kuchařku, uklízečku a chůvu, možná i zahradnici.
Jednoznačně na tom vydělá on.
Myslím, že jeho náklady na jídlo a domácnost budou skoro stejné, jestli tam jsi nebo ne. Ty si budeš platit jen své výdaje jako kosmetika, oblečení, doprava do práce apod., popřípadě svoji část útraty za dovolené, výlety, vstupy…
Kdyby byl sám, přistupovala bych k tomu jinak, ale takto to beru od tebe jako oběť, i kdybys tam měla být úplně zadarmo a on by ti ještě doplácel.