Společná domácnost

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4071
30.11.20 22:50
@Anonymní píše:
@Veru1987 jídlo + samozřejmě hygiena.
Nechci být zlá, ale přijde mi to od něj vycurané

Vyčůrané? Holka jestli s nim chceš bydlet, tak to aby sis našla jeste další práci na HPP nebo dvě brigády :lol: To je fakt neskutečný, co některy lidi zkoušej :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.11.20 23:41

@maja45 děkuji

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
30.11.20 23:46

@elibro děkuji za věcný názor… Ano on počítá s tím že bych mohla zasahovat do výchovy dětí a péče o ně..O děti se vždy staral takže Oto strach nemám..Je na ně až moc upnutý a věnuje se jim hodně..
Co se týká nákladů tak v tom se neshodnem… Dle něj moc nechce jelikož platí El + vodu a hypo…Když potřebuju tak mě odveze autem kdykoliv atd. Dle něj je to úměrné tomu že se o nic nemusím starat krom vaření, a úklidu plus něco s dětmi málo

• Citovat
  • Upravit
elibro
1.12.20 00:45
@Anonymní píše:
@elibro děkuji za věcný názor… Ano on počítá s tím že bych mohla zasahovat do výchovy dětí a péče o ně..O děti se vždy staral takže Oto strach nemám..Je na ně až moc upnutý a věnuje se jim hodně..
Co se týká nákladů tak v tom se neshodnem… Dle něj moc nechce jelikož platí El + vodu a hypo…Když potřebuju tak mě odveze autem kdykoliv atd. Dle něj je to úměrné tomu že se o nic nemusím starat krom vaření, a úklidu plus něco s dětmi málo

Hmm… vyměníš klid podnájmu za život se třemi dětmi… Místo vlastního volného času budeš smět šůrovat cizí dům a vařit pěti lidem a doplňkově se starat o tři děti. My máme maličké 3 děti a nákupy nás vyjdou na cca 8000 měsíčně - tj. se staršími dětmi se dostaneš výš - „výhodně“ tedy smíš utratit prakticky veškerý svůj výdělek za jejich jídlo a příspěvek na bydlení.

Takže si to shrňme: přijdeš o klid, soukromí, volný čas a o všechny peníze, nebudeš mít z čeho spořit ani z čeho si koupit nové boty. A „jistota“ tvého bydlení nebude odvislá od smlouvy a povinností pronajímatele, ale od stavu vztahu.

Ale nemusíš platit elektriku. A to se vyplatí.

No, tak jestli tváří v tvář prostým kupeckým počtům to není k diskuzi, tak bych řekla, že to není k nastěhování.

• Citovat
  • Upravit
21091
1.12.20 00:52
@Anonymní píše:
Co se týká nákladů tak v tom se neshodnem… Dle něj moc nechce jelikož platí El + vodu a hypo…Když potřebuju tak mě odveze autem kdykoliv atd. Dle něj je to úměrné tomu že se o nic nemusím starat krom vaření, a úklidu plus něco s dětmi málo

Tak ať si borec zaplatí uklízečku a chůvu, s pak teprve kecá, jak.je to výhodné a nemusíš se o nic starat. On ti hodí a krk celou domácnost a ještě mu za to budeš milostivě platit a kupovat všem jídlo,? Tak to se fakt vyplatí. Jenomže ne tobě. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
elibro
1.12.20 01:00
@P4ja píše:
Tak ať si borec zaplatí uklízečku a chůvu, s pak teprve kecá, jak.je to výhodné a nemusíš se o nic starat. On ti hodí a krk celou domácnost a ještě mu za to budeš milostivě platit a kupovat všem jídlo,? Tak to se fakt vyplatí. Jenomže ne tobě. :roll:

A to by bylo fér :D Tak já bych spočetla jejich stravné + 2500, dejme tomu, že to dá bratru třebas 13 000 nájmu. A teď práce hospodyně a chůvy vyjde tak na kolik, 150 na hodinu? Tak 4 čisté hodiny denně může klidně odpracovat, úklid, tři jídla denně, dohlídnout na děcka… Tp máme, když se držíme při zemi, 600 za den, cca 18 000 za měsíc (bude dělat i víkendy).

Ještě jí teda chlapík pětku doplatí :D :D

• Citovat
  • Upravit
21091
1.12.20 01:04
@elibro píše:
A to by bylo fér :D Tak já bych spočetla jejich stravné + 2500, dejme tomu, že to dá bratru třebas 13 000 nájmu. A teď práce hospodyně a chůvy vyjde tak na kolik, 150 na hodinu? Tak 4 čisté hodiny denně může klidně odpracovat, úklid, tři jídla denně, dohlídnout na děcka… Tp máme, když se držíme při zemi, 600 za den, cca 18 000 za měsíc (bude dělat i víkendy).Ještě jí teda chlapík pětku doplatí :D :D

Asi tak :) a ještě bude mít nárok na dovolenou :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
cernaselma
1.12.20 02:19

Podle me bys na tom se spolecnym bydlenim mela byt financne lepe. Takze pokud ted das za bydleni 9.000 (a mas prostor pro sebe a soukromi), tak ve spolecnem bys mela dat min. Cenu jidla bych oddelila. Neni totez jist lusteniny a ryzi a nebo vsem kupovat drahe jogurty, syry, dzusy atd.
Navrhla bych platit za bydleni vyssi castku nez 2.500 Kc, protoze skutecne za tuto castku nelze poridit bydleni vcetne energii. Takze treba 4.000 vcetne energii. Ale nepristoupit na placeni jidla a drogerie. Tam by se to melo rozdelit podle pomeru spotreby. Pokud on s detmi spotrebuje 3/5 nakupu, tak at to i plati.

• Citovat
  • Upravit
624
1.12.20 05:28
@bigl píše:
A kolik on ti na oplátku bude dávat za to, že se mu staráš o děti, o domácnost a že jim vaříš? To je nevyčíslitelné.
V žádném případě bych s ním nediskutovala. Nastavila bych si své pravidla. Jídlo platí kompletně on i za tebe, ty mu na oplátku za to budeš vařit, jemu i dětem, to je výhodné pro oba. Ty mu budeš přispívat 1/5 nákladů na energie a na nájem nic, místo toho se mu budeš starat o děti a uklízet.
Znamená to, že mu přispěješ maximálně 1-2 tisíce na energie, on dá za tebe navíc nějakou kačku za trochu jídla, energie mu vyjdou šul nul, ale získá navíc kuchařku, uklízečku a chůvu, možná i zahradnici.
Jednoznačně na tom vydělá on.
Myslím, že jeho náklady na jídlo a domácnost budou skoro stejné, jestli tam jsi nebo ne. Ty si budeš platit jen své výdaje jako kosmetika, oblečení, doprava do práce apod., popřípadě svoji část útraty za dovolené, výlety, vstupy…
Kdyby byl sám, přistupovala bych k tomu jinak, ale takto to beru od tebe jako oběť, i kdybys tam měla být úplně zadarmo a on by ti ještě doplácel.

Přesně tak, s tím do puntíku souhlasím :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2439
1.12.20 06:37

Jestli o něj i tak stojíš najdi si průměrné ceny úklidu, vaření, chůvy…pak si sedněte a dejte všechny částky za bydlení, energie, jídlo… na papír ty tam přidej částky za čas co jím budeš sloužit… vše propočítejte ať vidí reálně, jak je to pro tebe nevýhodné. Třeba když to takto uvidí černé na bílém, tak mu to docvakne. Nebo mu ještě řekni ať se zeptá jiných žen - kolegyň v práci, kamarádek, žen od kamarádů co by na takový návrh říkaly a jestli se jim zdá fér. Třeba mu otevřou oči jejich reakce. Pokud ne, tak s ním nemá cenu bydlet, protože se s ním evidentně nedá domluvit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26569
1.12.20 07:18

Pan je moooc sikovnej. Najde si nekoho na uklid a vareni, a ta mu za to jeste bude platit. A sex jako bonus k tomu. :lol: promin, ale ty to vazne nevidis? :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
1.12.20 08:24
@Anonymní píše:
Ahoj všeci, oživuji tuto diskuzi abych se s Vámi poradila
Přítel má ve své péči tři děti, já jsem bezdětná a děti mít nemohu. Uvažuji o společné domácnosti, přítel mi to navrhl a já stále nevím zda to přijmout..
Věc se má tak, žije v domě který má koupený na hypotéku. Přítel po mě chce abych platila veškeré náklady na jídlo a ještě mu dávala 2500 Kč / měsíčně…
Přijde mi to trochu moc…
Co myslíte??

Proč bys měla živit jeho děti? Do tohoto bych nešla.. Sama mám doma 3 kobylky, s nevl synem 4, na ziveni tedy 6 krku a to cifry lítají.. Neee.. Za mě nee.. Ještě jsme to dočetla, že bereš 16 tis.. To se u nás proji a to je mimino kojeny.. Jako mit rodinu je fajn, ale ten chlap má zcela neumerne nároky, vždyť by ti nic nezbylo a v případě problémů odejdes s holym zadkem, s prominutím, že to tak napíšu :think: je to od něj hloupý

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1446
1.12.20 08:34

Holka zůstaň bydlet sama, to, že chce po tobě 2,5 tis za bydlení je ok. Ber to tak, že je to za energie, ale abys je všechny živila? Vařila, chystala, starala se a u pětičlenné rodinky se fakt nadřeš, tak to ne. Nabídni mu, že na jídlo založíte společný ůčet, ty tam pošleš 4tisíce a on 10 a budete spolu hospodařit. Do teď to táhne sám a zvládá, ty mu výrazně pomůžeš s dětmi a přispěješ, měl by si tě vážit. Máš můj obdiv, že se do péče o tři děti hrneš, zas pro ty děti bude fajn mít pečující “macešku”

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
411
1.12.20 10:07

Tak jsem Tvůj příspěvek četla manželovi, protože já to nějak nepobiram. Tak se hodně smál. Zakladatelko, my máme 3 deti, svoji výplatu dáš za jídlo i bez drogerie. A nekoupis si na sebe vůbec nic. Tohle není partnerství. Tohle je ja nevím co. Mohl byt 3 roky zlatý, ale teď se teda předvedl. A nebo to není dobrý počtář. Do tohoto bych nesla. Nikdy nevis, co se může stát. A tady nemáš šanci ušetřit ani korunu. A jestli něco nasetreno mas, tak v tomto případě to tam zahuci jak nic…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
138
1.12.20 10:48

Toto nepochopím, ja žijem sám ale nikdy by som toto netrpel. Však potrebujete súkromie. Manžel mal dávno opustiť rodičov babičku a mali ste už dávno bývať sami, akokoľvek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí