Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@histep píše:
I tak by ta castka byla silne premrstena.
Nebyla, ja mam na auto povinny ruceni a havarijni pojisteni za ccs 48 tis. za rok.
@Anonymní píše:
Ahoj všichni,přítel si koupil auto a nyní řešíme situaci, jak ho budeme společně financovat, jelikož s ním budu příležitostně jezdit i já.
Je samozřejmostí, že benzin budeme platit na půl ale jde mi např. o to, zda bych měla příteli přispívat i na povinné ručení (cca 25 000 Kč na rok).
Chtěla bych se Vás zeptat, jak s partnerem řešíte tuto situaci Vy?
Díky moc za odpovědi!
To mi přijde hodně velkorysé nabízet nějakou další spoluúčast, pokud jak píšeš, ho budeš využívat příležitostně. Tak to bych osobně vždy jen dotankovala. Takhle to zní, že to bude prostě jeho auto, nikoliv společné.
@marg
Auto využíváme / budeme využívat především společně, na výlety apod (většinou se střídáme v řízení). Vyloženě, že bych si auto vzala já a jela někam sama … bude možná tak jednou za měsíc, někdy ani to ne. Do práce autem jezdit nehodlám. ![]()
Ta částka za pojištění mi přijde přemrštěná, za nové auto neplatíme takovou pojistku s havarijkem jako vy. Pokud budeš řídit jen příležitostně, tak příležitostně dotankuj benzín a hotovo.
@xstrasilka píše:
Ta částka za pojištění mi přijde přemrštěná, za nové auto neplatíme takovou pojistku s havarijkem jako vy. Pokud budeš řídit jen příležitostně, tak příležitostně dotankuj benzín a hotovo.
Tak záleží na ceně vozidla, nebo má nevýhodné to havarijní.
Přesně tak, občas dotankuj. Bude to jeho auto ne?
Já bych mu teda nic neplatila. Když si ho půjčím tak dotankuji, pomůžu umýt apod, ale víc nic, proč taky, on ti z něj něco dá když se rozejdete?
@xstrasilka píše:
Smarja, dyt muze mit auto za dva melouny… Co tu spekulijes o cene pojisteni, kdyz nemas zadna vstupni data?
@Lama Lama píše:
Smarja, dyt muze mit auto za dva melouny… Co tu spekulijes o cene pojisteni, kdyz nemas zadna vstupni data?
Pokud pritel ve veku pod 30 ma na to, aby si koupil vyrazne drahe nove auto, ktere budu prilezitostne pouzivat, pak bych absolutne nepremyslela nad tim, jestli mam prispivat na pojistku ![]()
@histep píše:
Pokud pritel ve veku pod 30 ma na to, aby si koupil vyrazne drahe nove auto, ktere budu prilezitostne pouzivat, pak bych absolutne nepremyslela nad tim, jestli mam prispivat na pojistku
Jako ze bohatsi ma automaticky povinnost fe sponzorovat? Bez dohody?
@Lama Lama píše:
Jako ze bohatsi ma automaticky povinnost fe sponzorovat? Bez dohody?
Ne. Jako ze hy to v tom pripade byla zanedbatelna castka a ty s partnerem financne neresime.
@histep píše:
Ne. Jako ze hy to v tom pripade byla zanedbatelna castka a ty s partnerem financne neresime.
Hele, jako sorry z auta za 600tis s vyssim obsahem. Klidne tech 25 tis bez bonusu cvakat budes. Ze by ale pro takovou rodinu, cp ho ma, bylo 25tis rocne zanedbatelna castka, to pochybuju
@Lama Lama píše:
Hele, jako sorry z auta za 600tis s vyssim obsahem. Klidne tech 25 tis bez bonusu cvakat budes. Ze by ale pro takovou rodinu, cp ho ma, bylo 25tis rocne zanedbatelna castka, to pochybuju
Pak by pojistne pro "nevysokorozpoctovou " rodinu nebylo vhodne nastavene/zvolene. Sorry, za takovy auto s 50% bonusem platim rocne 8 tis.
@Anonymní píše:
Ahoj všichni,přítel si koupil auto a nyní řešíme situaci, jak ho budeme společně financovat, jelikož s ním budu příležitostně jezdit i já.
Je samozřejmostí, že benzin budeme platit na půl ale jde mi např. o to, zda bych měla příteli přispívat i na povinné ručení (cca 25 000 Kč na rok).
Chtěla bych se Vás zeptat, jak s partnerem řešíte tuto situaci Vy?
Díky moc za odpovědi!
Povinné ručení ročně 25 tis, to máte Bentley nebo Ferrari? ![]()
@Lama Lama píše:
No tak pokud je na tom někdo tak, že má auto za dva míče, pak nechápu, proč požaduje po přítelkyni hradit půl nákladů.....
Koupila bych si své vlastní auto.