Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Nikiiis ty poplatky se platí za byt, takže asi těžko je na sebe napíše někdo, kdo tam nemá trvalý pobyt.
Ty poplatky se neplatí za byt (za neobydlený byt se neplatí), ale za domácnost (a nikdo zde nemusí mít trvalý pobyt) a formálně jsou na jednu osobu. Takže můžete (jeden z vás musí).
@Luboš P a jak se člověk k té platbě má přihlásit, když nemá v ruce nic o tom, že v tom bytě bydlí? Jen se ptám, protože mi to přijde nelogické.
@Aduš8 příjdeš na poštu, řekneš že chceš přihlásit, vyplní se adresa, tvoje údaje a je to… pak už jen platíš. Jen nezapomeň při stěhování přehlásit na jinou adresu nebo pokud se třeba rozejdete nebo tak, tak poplatky odhlásit. ČT nezjišťuje zda tak fakticky bydlíš nebo ne. Takže přihlásíš = platíš, neplatíš ( i když se odstěhuješ a nebydlíš tam, nebo když Ti někdo řekne ať už neplatíš že bude platit on a ty neodhlásíš a neplatíš, ČT je to šumák) = dlužíš.
Pritelovi prislo z ČT, ze neplatil TV poplatek po skoro 3letech, co v byte bydli a to ma k tomu UPCko a za mesic se mame stehovat. Myslite, ze kdyz napise, ze nemel televizi, ze nebude platit pokutu?
To je jedno, že neměl (předpokládám že měl). Ale jestli byl v pronájmu, neplatí to majitel?
@Bobajsek píše:
Nn, jsme v mestskem byte, musi platit najemnik😕
Tak to bude muset doplatit
a radio taky jestli neplatil
@Bobajsek píše:
Pritelovi prislo z ČT, ze neplatil TV poplatek po skoro 3letech, co v byte bydli a to ma k tomu UPCko a za mesic se mame stehovat. Myslite, ze kdyz napise, ze nemel televizi, ze nebude platit pokutu?
Poplatky se musi platit. I za radio. Staci pokud ma radio v aute, uz se plati.
Ze mate UPC nikoho nezajima. Musis platit primo cesky televizi. A samozrejme doplatit.
Já jsem na poště dala čestné prohlášení, že nemám TV a nemusím nic platit.
Jedině to takhle zkuste, pošlete jim čestné prohlášení, že nemáte TV.
@free333 píše:
@BobajsekJá jsem na poště dala čestné prohlášení, že nemám TV a nemusím nic platit.
Jedině to takhle zkuste, pošlete jim čestné prohlášení, že nemáte TV.
A to UPC měli na co? ![]()
Taky mu radim doplatit, ale nekde zjistil, ze mu takhle daji naparit pokutu, tak ted zjistujeme, co je lepsi reseni..
U UPC ma kabelovou TV, prave nevim, jestli ma CT moznost tohle zjistit
@pikola píše:
A to UPC měli na co?
Jde o čt 1, mají na to normální tiskopis, není to nic neobvyklého.
A UPC můžeš mít na NTB, to nikoho nezajímá.