Společný pokojíček?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
24320
20.6.13 08:44

Jak casto k Vam syn jezdi?? Jako pokud jednou za 14dni tak bych mu pokojik nedelala. Zatim ho tam nechala ale v pripade druheho ne.Jako proc by mel mit u Vas pokojik??
A k diteti ani jednomu bych nekupovala 2patrovou postel.To mi prijde taky zbytecne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1166
20.6.13 08:57

Píšeš, že v prázdném pokoje je vlastně všechno co potřebuje - postel, skříň, stůl. Takže bych mu ten pokoj zatím nechala, když je stajně prázdný a nevyužívaný. A navíc když budeš chtít malé děti rozdělit do dvou pokojíků, tak to bude za nějakých 6-7 let (jak jsi psala) a to už bude mít syn trochu jiné zájmy a třeba už k vám ani nebude tolik jezdit, protože kamarádi budou přednější. Kdyby tam nebyl ten prázdný pokoj navíc, tak není co řešit. Ale takhle je to prostě blbé, když tam místo pro něj je, ale stejně musí být v pokoji s miminem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1166
20.6.13 09:00

A navíc, až si pořídíte druhé (vlastně třetí) dítě, tak malí budou spolu v pokojíčku a velký tam o těch víkendech bude spát s nimi? Máte v tom pokojíčku tolik prostoru pro 3 děti?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2448
20.6.13 09:21
@artepetka píše:
Děkuji za další názory, je to složité, ale asi nejvíc souhlasím s názorem Jany206, nechci aby se cítil nijak odstrčený, ale jak psala Jana206, u nás byť je to manželův syn je jen hostem, a domov má u své matky. Asi to vyřešíme tak, že mu „přenecháme“ pokoj, kde bude mít postel, skříň a psací stuůl ( což tam je), nijak zvlášť bych to dál nezařizovala, a až naše mrňata budou dostatečně velká, aby se rozdělila do pokojíčků, tak se hold do jednoho z nich pořídí dvoupatrová postel, a u koho to bude necháme na nich

Možná by pomohlo, kdyby sis představila, že v téhle situaci je tvoje desetileté dítě. U táty nemá domov, je tam jen hostem, protože táta dává přednost své nové rodině. Sice ho nechceš odstrkovat, ale de facto ho odstrkuješ.

Hlavně mě překvapuje, že to řešite teď. Že vás to nenapadlo při pořízení domu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44197
20.6.13 10:19

Mám kamarádku, která má sestru o 5 let mladší. Jejich rodiče v domě prostory měli, ale holky dostaly každá svůj pokoj, až té starší bylo 15. Do té doby byly spolu. Nebylo to o financích, ale o jejich názorech a postojích.

Fakt nevidím důvod, proč by měl mít manželův syn vyhrazený pokoj jen pro sebe. A nějaké domluvy, co bude potom, desetileté dítě nepochopí a nelze se spolehnout na to, že ty domluvy budou platit.

Opravdu bych byla jen pro postel, malou skříňku a šuplík. Pokud nebude hořet nebo se nestane nějaká mimořádná situace, domluvila bych se s děckem, že do té skříně a jeho šuplíku mu celých 14 dní nepolezu - pokud tam třeba nenechá starou svačinu.
Docela mě překvapuje, jak tu všichni obhajujete chlapce a aby se necítil odstrčený. Na jednu stranu to chápu, rozvádí se každé druhé manželství a skoro vždy tam figurují nějaké děti. Ale na druhou stranu, když se rodiče rozvedou a jeden z nich dostane dítě do péče, už nikdy nebude nic jako dřív, domov má jen jeden. Rozšířený styk nebo střídavá péče mají svoje specifika, ale i tak si myslím, že tam, kde je míň, nemůže být dítě doma.
A pokud bych mu zařídila ten kout, tak bych i přes víkend požadovala, aby se o něj staral a uklízel si tam - před odjezdem. A normálně bych ho zapojila do domácích povinností..
Narážím na to hlavně proto, že se většina snaží vžít do situace, kdyby to bylo vlastní dítě. Ale to není vlastní dítě a nebydlí tam. A pokud jezdí skutečně jen jednou za 14 dní, tak kdyby to jinak situace neumožňovala, postel bude mít nafukovací nebo skládací. Sice se to nedoporučuje, mělo by mít regulérní, ale mnozí z nás spí na chatách nebo chalupách taky na nafukovačkách a lehátkách.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15814
20.6.13 10:35

@Jana206 - hele, moje tři děti bydlí v jednom pokoji, sice relativně velkém, nicméně všichni v jednom. rozdíl mezi nejstarší a nejmladším je cca pět let a rozhodně to nedělá dobrotu. už jenom to, že každý z nich má jiný režim dne, jinou potřebu spánku, jinou potřebu na učení (ano, i o víkendech se občas děti musí učit), jiné zábavy. domluvit se s batoletem, že nepoleze staršímu sourozenci do skříňky, to mi přijde jako naivita. přesně kvůli tomu jsem doma na skříně v rámci možností přidělávala zámečky, protože to člověk neuhlídá a batole neposlechne, tak jsem potřebovala zachránit aspoň učení do školy :nevim: a upřímně - držet v jednom pokoji děti s desetiletým věkovým rozdílem, když nemusím, to by přišlo skoro jako snaha vyštípat ho bytu, aby si, hošánek, rozmyslel, jestli mu to stojí za to sem jezdit. zvlášť když se jedná o batole, za rok i kojence a puberťáka :nevim: v tomhle mi fakt přijde nejrozumnější dát pubošovi malý pokojík a malý děcka nechat ve větším. aby pak tady zakladatelka za čas nepsala diskuzi (kterou jsem před časem někde zahlídla, netuším teď, jestli přímo tady), jak starší nevlastní dítě si potají v noci pod peřinou honí frndu a mladší to ve chvílích nespánku od ní okoukalo :lol: a to je to nejmenší.

a co se týká domovů - taky jsem myslela, že naše děti mají jeden domov: tam, kde bydlí se mnou, kde bydlely už v době, kdy jsme žili jako rodina. ale ony to tak necítí a jako svůj domov označují i domov svého (víkendového) tatínka.

a tvoje poznámka o tom, že to není „vlastní dítě“, ta je úplně mimo. sice to není vlastní dítě tazatelky, ale je to vlastní dítě jejího manžela (nebo přítele, nepostřehla jsem) :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3140
20.6.13 10:36

Tak ono o moc víc, než postel, stůl a nějaký ten úložný prostor, kde si bude moci nechávat svoje věci, toho tne kluk nepotřebuje. Možná si tak ještě bude chtít něco nalepit na zeď a bude mu to stačit. Problém je, že tím se z toho de facto stává jeho pokoj a až z toho časem budou chtít udělat pokoj pro druhé prtě a kluka vytlačit nevím kam, tak to s ním stejně budou muset řešit.

@Jana206
Argumentovat kamarádkou, která bydlela v jednom pokoji se ségrou do 15 proto, že její rodiče neviděli důvod jim pořizovat samostatné pokoje, mi přijde dost mimo v okamžiku, kdy má zakladatelka pocit, že její vlastní děti by měly mít každý svůj pokoj před nástupem do školy.

A ano, představím si, že by ten kluk byl některé z mých dětí a někdo by s ním takhle zacházel jako s dítětem druhé kategorie a snažil se protlačit zájmy jakéhosi zatím velmi teoretického dosud nepočatého dítěte, na jeho úkor.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2448
20.6.13 10:53

@Jana206 Jasně, šoupnem kluka na skládací lehátko někam do kouta, i když tu je volný pokoj. Vždyť je přece nevlastní. Je mi z tebe na :poblion: :poblion:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15730
20.6.13 11:23
@Jana206 píše:
Mám kamarádku, která má sestru o 5 let mladší. Jejich rodiče v domě prostory měli, ale holky dostaly každá svůj pokoj, až té starší bylo 15. Do té doby byly spolu. Nebylo to o financích, ale o jejich názorech a postojích.

O.k., to je v pořádku, ale tady zjevně zakladatelka má názory a postoje jiné, jen by je ráda aplikovala rozdílně na děti vlastní (pro ty chce svůj vlastní pokoj snad dokonce před nástupem do školy, takže o 15 letech opravdu není řeč) a nevlastní, s kterým si vlastně neví rady.

@Jana206 píše:
Narážím na to hlavně proto, že se většina snaží vžít do situace, kdyby to bylo vlastní dítě. Ale to není vlastní dítě a nebydlí tam. A pokud jezdí skutečně jen jednou za 14 dní, tak kdyby to jinak situace neumožňovala, postel bude mít nafukovací nebo skládací. Sice se to nedoporučuje, mělo by mít regulérní, ale mnozí z nás spí na chatách nebo chalupách taky na nafukovačkách a lehátkách.

Nechápu tě. Dítě je vlastní dítě otce, v jehož domě přechodně bydlí. Je potřeba na to nahlížet jako na dítě odjíždějící na internátní školu nebo na VŠ kolej. Kdo nemá skutečnou prostorovou tíseň, zachovává tomu dítěti jeho životní prostor. Nebo by se někomu z vás chtělo vracet domů (doslovně tedy k otci domů) na gauč, ke kuchyňskému stolu a věci v tašce pod nějakou vhodnou skříň?? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4847
20.6.13 11:44

Holky, Vy jste tady z té diskuze udělaly hádavou diskuzi, my ho přeci nijak neodstrkujeme, má svoji postel, psací stůl i skříň…já si přišla jen pro radu, jestli měl někdo děti s tak věkovým rozdílem spolu, či ne. A Vy už mě tady a mého manžela odsuzujete. Bohužel ikdyž je zatím druhé dítě nepočaté, je s ním třeba počítat a počítáme s tím, že určitě starší kluk bude s jedním v pokojíku až budou starší. A typu, že jsme to řešit měli, než jsme se stěhovali? My jsme domek rekonstruovali a bohužel víc místa jsme nesehnali na třetí pokojík…na gauči rozhodně spát nebude…my ho bereme úplně normálně, tak prosím z mého manžela nedělejte odstrkujícího tatínka a ze mne nenávistnou macechu…Já přišla úplně o jinou radu… :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32567
20.6.13 11:45

@Jana206

Teeda…to je síla, moje milá, to ti řeknu. 8o
Já zjistit, že muj kluk je u svýho táty jako „host“ v koutě na nafukovacím lehátku… :zed:
Ten by měl pěkný dusno, tatík.
Vůbec nechápu, jak by mohl chlap takhle klesnout a dopustit tohle na vlastním dítěti. :nevim:
Jinak souhlasim tady někde s někým…na blití, vážně. :poblion:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2448
20.6.13 12:14

@artepetka až budou starší, tak syn určitě sám pochopí, že je potřeba se uskromnit. Taky už bude starší. Ale teď, když vidí, že tam je volný pokoj a on přesto je dohromady s miminem, tak mu to možná hlava nebere. Řešila bych situaci, jak je teď, a ne to, co možná někdy bude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44197
20.6.13 13:03

No, mě není na blití z toho, že by kluk, který přivandruje do rodiny jednou za čtrnáct dní, spal na nafukovacím lehátku, kdyby to bytová situace vyžadovala - to jste opomněli v celém kontextu a upravili jste si to podle sebe, zmiňovala jsem to tam. Není to situace zakladatelky, ale ani tak nemá takové dítě privilegium na ten pokoj. Třeba by rodina se dvěma dětmi bydlela ve dva plus jedna.
I když je vlastní, takové dítě není součástí rodiny.

Mě je spíš na blití z té obrovské rozvodovosti a rozchodovosti až po tom, co si s „partnerem“ pořídím dítě(děti), potom se ty zákonitě vzniklé problémy snažím nějak řešit(aby se vlk nažral a koza zůstala celá).A omlouvám to celou škálou důvodů.

Nikde jsem si nevšimla, že by zakladatelka měla jiný názor než já, spíš se se mnou ztotožňovala za mým prvním příspěvkem.

Stojím si za tím, že takové dítko by u mě svůj vlastní pokoj nedostalo a kdyby se jednalo o mé vlastní desetileté dítě, taky bych to nevyžadovala po „víkendovém otci“, aby mu ve své nově vzniklé rodině zařizoval pokojíček. Jasně jsem psala, že v případě rozšířeného styku a střídavé péče se na věc dívám jinak. S každým právem vzniká i povinnost, dítko si bude užívat víkendu s tátou, sedět u počítače, povinnosti žádné, ale privilegium zabrat si pro sebe svůj vlastní pokoj 8o

Snažím se jen vyjádřit to, že rodina jednou rozpadlá není úplná a dítě, které přijde jen jednou za 14 dní nemůže očekávat všechna privilegia dítěte, které je vychováváno v nově vzniklé rodině.
Kdybych tu místnost měla, využiju ji jako svou pracovnu nebo hernu pro své mladší děti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44197
20.6.13 13:10

@artepetka Promiň, to jsem tu rozpoutala já svou připomínkou o nafukovací posteli nebo skládacím lehátku :kytka:
Vím, že to tak nemáte a berete ho úplně normálně :kytka:
Ale stojím si za tím, že to vytrhli z kontextu.

Chtěla jsem tím hlavně říct, aby sis z toho nedělala velkou hlavu, udělejte to tak, jak uznáte za vhodné.
Já bych pokojít nedělala, dítěti bych ale poskytla postel, stůl, kde mu nikdo nepoleze a malou skříňku, která taky bude jen jeho(psala jsem to ze začátku).

Mě prostě popudila ta všeobecná snaha, aby dítě, které do rodiny dochází na víkendy, zapadlo. A udělat proto vše možné. Ať se člověk snaží jak se snaží, stejně to „ono“ nikdy nebude. A přehnaná snaha ustoupit za každé situace může zapříčinit problémy, ať už v krátké době nebo v budoucnu.

Už mizím a snad se další diskutující budou držet původního tématu :mavam:
P. S. Děti otce svých dětí mám ráda, ale v tomto směru bych pro ně první poslední neudělala - mají svůj domov, svoji matku a tráví u nás omezený čas. Tak to vnímám, tak to chápu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1483
20.6.13 13:18

No mě dostávají názory některý dam, které mluví o dítěti jako by to byla věc..nebo názory tipu „je to jenom děcko“ (a ještě není moje)vzpomeňte si vy když vám bylo deset..jak už ste pohlíželi na svět..

myslím si, že pokud vyrůstá v normální rodině, tak zajisté pochopí, když se mu situace vysvětlí, že to musí být tak nebo jinak, protože jsou ktomu jisté důvody, potom nevidím problém v tom že by měl starší chlapec dělat „problémy“ jak tady někdo uváděl s tím že příjde o pokoj sám pro sebe, pokud teĎ ten prostor je, proč jej nevyužít.. hlavně je jasné, že když u vás nebydlí deno denně, tak tam nebude mít uplně plně všechny svoje věci..my taky ke tchánům jezdíme všichni na víkend a máme tu to, co nám jednou za 14 dní stačí a zbytek si přivezeme..je to o zdravém rozumu..určitě najde milá zakladatelko vhodné řešení te´d i do budoucna.. ;) jen pozor na počítání s ještě nepočatým dítětem..člověk míní, osud mění, my taky počítali a přepočítali se..to jen taková rada.. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný