Společný pokojíček?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
15730
20.6.13 13:20
@artepetka píše:
Holky, Vy jste tady z té diskuze udělaly hádavou diskuzi, my ho přeci nijak neodstrkujeme, má svoji postel, psací stůl i skříň…já si přišla jen pro radu, jestli měl někdo děti s tak věkovým rozdílem spolu, či ne. A Vy už mě tady a mého manžela odsuzujete. Bohužel ikdyž je zatím druhé dítě nepočaté, je s ním třeba počítat a počítáme s tím, že určitě starší kluk bude s jedním v pokojíku až budou starší. A typu, že jsme to řešit měli, než jsme se stěhovali? My jsme domek rekonstruovali a bohužel víc místa jsme nesehnali na třetí pokojík…na gauči rozhodně spát nebude…my ho bereme úplně normálně, tak prosím z mého manžela nedělejte odstrkujícího tatínka a ze mne nenávistnou macechu…Já přišla úplně o jinou radu… :jazyk:

Promiň, já nečetla diskuzi, jen jsem skočila na poslední stranu a tady jsem reagovala na konkrétní příspěvek. Co se mě týče, nic z toho (odsuzování tebe nebo obou rodičů, odstrkovací otec či nenávistná macecha) si nemyslím a ani jsem nepsala. Ale když jsme u toho, teď píšeš, že na gauči spát nebude, tedy mu někde chceš zachovat ten koutek, ale kde tedy? Ve velkém pokoji budou mladší děti, malý dostanou taky mladší děti, máte tedy jiné místo v domě, kde mu koutek uděláte? Podle mě je to ucházející řešení, proč ne, pokud bude ten koutek aspoň trochu soukromý a nebude to v obytné kuchyni nebo tak (kvůli tomu spaní, přece jen jsou to místnosti využívané i večer a ráno brzy, soukromí v základní podobě tam fakt není).

Já uvažuju jen tak, jak uvažuju o svých dětech a o návštěvě. Máme malý byt a nerada návštěvu nechávám nocovat na rozkládacím gauči v obytné kuchyni, ale jinde není kde. Ale nerada, moc nerada a mít další dítě, tohle řešení bych tedy nevolila. :think: Mám děti 12,9 let kluky a necelý rok holčičku. Kluci mají pokojík, holčička je s námi v ložnici, pak máme jen tu obytnou kuchyň, takže nás to brzy čeká. Díky tomu se přikláním k řešení za pochodu, teď využít dostupné rozumné řešení, které bude dočasné. Až se podmínky změní, změní se řešení. Ani mladší 9 let moc nestojí o spaní s miminkem, i když se moc tedy nebrání, ale starší už fakt nechce, myslím, že je to hodně na hraně. Po desátém roce bych se snažila starší dítě někam od těch malých aspoň na spaní vydělit. Někdo tu předhazoval poměry 2+1 atd., ale to fakt neřeším, o tom tu není řeč. V domečku to vymyslet jde. Co mu v malém pokojíku udělat koutek a zbytek prostoru vybavit coby hernu? Stolek by měl zamykací a věděl by od začátku, že hernu používají i jeho sourozenci? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
424
20.6.13 13:29

Ty kráso, já koukám. To jsou názory. Takže desetiletý kluk přijede k tátovi, který má v baráku volnou místnost, ale soukromí mít nebude, bude s batoletem, protože tatínek bude místnost potřebovat za 5 let pro své nové děti :zed: Zakladatelko, já osobně bych mu ten malý pokojík SAMOZŘEJMĚ dala, je prázdný a situaci řešila až nastane. Třeba budete mít dvě holky a ty budou jistě rády ještě v 8 letech spolu a velký brácha už coby středoškolák bude úúúplně jinde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15730
20.6.13 13:38
@Jana206 píše:
@artepetka Promiň, to jsem tu rozpoutala já svou připomínkou o nafukovací posteli nebo skládacím lehátku :kytka:

Nemyslím. Myslím, že se emoce vzedmuly k tvým poznámkám o nevlastním dítěti, které tu nebydlí a přivandruje jednou za 14 dní. Že je ti na blití z vysoké rozvodovosti, to je hezké, že k tomu dochází po porodu dětí, je taky logické, protože maximum nevěr se odehrává do dvou let od narození dítěte, že. Bohužel, to nám vadí asi víc lidem. Ale ty to píšeš tak, že si to má vyžrat to dítě. Bude prostě host jednou za 14 dní a hotovka. Jaký pokoj, proč.

Lišíme se tím pádem v názoru na hosty, já běžně nechávám rodičům naši ložnici (tedy nechávala jsem, teď s miminem mi to nejde řešit :? ), protože tam mají pohodlí a víc soukromí. Říkalo se host do domu, bůh do domu ;). Takže ve tvém pojetí, coby host, by vlastně měl mít na privilegia plné právo :lol:. Já to tedy jako hostování nevidím, nebo přinejmenším pokud mám pravidelně hosty na celý víkend co 14 dní, tak mám snahu to pohodlně vyřešit hostinským pokojem, což by se tu nabízelo - koutek v pokoji, který může mít vícero využití.

Poznámkou, že dítě z předchozího vztahu je pro rodinu nevlastní, budeš proti proudu vždycky :P, protože to je jen pohled nextky a ta sama rodinu prostě nedělá…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15730
20.6.13 13:45
@artepetka píše:
Asi to vyřešíme tak, že mu „přenecháme“ pokoj, kde bude mít postel, skříň a psací stuůl ( což tam je), nijak zvlášť bych to dál nezařizovala, a až naše mrňata budou dostatečně velká, aby se rozdělila do pokojíčků, tak se hold do jednoho z nich pořídí dvoupatrová postel, a u koho to bude necháme na nich

Nechci ti brát iluze, ale patrová postel je při větším věkovém rozdílu celkem nešťastné řešení. Naši kluci jsou od sebe necelé 3 roky, už se museli přemístit (starší dolů, protože velký těžký, aby postel vydržela, i když je to masiv, ale ty jeho poskoky tam :| ) a kdybych měla jen trochu místo, řešila bych to radši samostatnými postelemi, protože se v noci ruší, je to takové chalupové spaní. To by lepší řešení byla zvýšená postel, pod ni by se vešel soukromý koutek a to už je takové k životu, nevím… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15814
20.6.13 14:03
@artepetka píše:
A Vy už mě tady a mého manžela odsuzujete.

artepetko, doufám, že jsem se tě nějak nedotkla, protože pokud jo, tak to jsem nechtěla. já ti jenom chtěla předat svoji zkušenost rozvedené matky, že moje děti za DOMOV považují i byt mého exmanžela a to tam bývají jenom občas. a jsem ráda, že ex má snahu jim tam jejich místo zařídit. a taky zkušenost, že děti většího věkového rozdílu v jednom pokoji není zrovna šťastné řešení. já tě neodsuzuji, naopak, mám pocit, že se snažíš vymyslet nějaké řešení a to je vždycky lepší, než nad tím mávnou rukou a prostě neřešit a nechat vyhnít.

i když tedy nepopírám, že příspěvky od Jany206 mě docela konsternují a pevně doufám, že až si ex najde někoho, s kým by chtěl žít (se svoji současnou přítelkyní nežijí), tak že ta na jeho děti nebude stejný pohled jako Jana206 :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4847
20.6.13 14:13

Děkuji všem za názory, i za ty méně příjemné. Tímto tuto diskuzi končím, pár dobrých rad a názorů jsem si přečetla, ale bojím se toho, že pokud bychom pokračovaly, tak se i tato diskuze jako všechny týkající se nevlastního dítěte semele v pořádnou hádku. Jak jsem již psala, já jsem si sem přišla o radu jak zařídit, aby se manželův syn u nás cítil dobře a místo toho jsem se tady od některých zúčastněných dočetla jak jej s manželem odstrkujeme, kvůli našemu mrněti a druhému plánovanému. Ano, já syna od manžela mám ráda, hezky s ním vycházíme, malá ho zbožňuje a i já vidím, že ji má rád, ale vždycky upřednostním zájmy vlastního dítěte, a to prosím berte z mé strany, ne z manželovi, pač ten oba bere stejně. Je tu i spousta diskuzí o tom jak nevlastní matka upřednostňuje vlastní dítě a „všechny“ totu odsuzují, ale většinou se jedná o matky, které nevědí nic o tom „vychovávat“ nevlastní dítě, nebo právě o exky. Tím, že píšu, že upřednostním vlastní dítě před manželovým samozřejmě nemyslím, že by měl spát někde pod stolem, a názory typu, že ho nutíme spát na posteli u malé v pokojíku ( malá tam ještě není, spí s námi v ložnici), takže má celý pokojík pro sebe ho přeci nijak neodstrkujeme, a už vůbec ne, jak tady zaznělo, že by si měl chlapeček rozmyslet či k nám jezdit…Takže ještě jednou děkuji za všechny názory, zvlášť za ty rozumné a tímto tuto diskuzi opravdu ukončuji… :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4847
20.6.13 14:16
@sagina píše:
mám pocit, že se snažíš vymyslet nějaké řešení a to je vždycky lepší, než nad tím mávnou rukou a prostě neřešit a nechat vyhnít.

Děkuji, to potěšilo… :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17014
21.6.13 19:57
@Sworley píše:
@Jana206Teeda…to je síla, moje milá, to ti řeknu. 8o
Já zjistit, že muj kluk je u svýho táty jako „host“ v koutě na nafukovacím lehátku… :zed:
Ten by měl pěkný dusno, tatík.
Vůbec nechápu, jak by mohl chlap takhle klesnout a dopustit tohle na vlastním dítěti. :nevim:
Jinak souhlasim tady někde s někým…na blití, vážně. :poblion:

naprostý souhlas. O nějakých ženách vůbec pochybuju, že mají nějaké mateřské city. Co se tady člověk dočte, to by jeden :poblion: :poblion: :poblion: Titulovat kluka jako to dítě a pod. Některé dámy by se nad sebou měly zamyslet :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný