Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Anonymní píše:
Manželova sestra. Manžel z jistých důvodů svou část domu přepsal před lety na mě. Bylo to ještě v době, kdy jeho sestra nebyla spoluvlastníkem. Polovinu domu jsme získali dá se říct za hubičku, s tím, že rekonstrukce potom šla do několika milionů. Potom se uvolnila druhá polovina domu, ona ji chtěla, ale musela ji odkoupit už za vyšší sumu. Dokonce jsme jí i třetinu ceny zaplatili my. Tehdy to bylo řešené jako součást majetkového vypořádání.
Stačí takhle?
děkuju, nechtěla jsem se tě nijak dotknout. Pěkný večer, M. ![]()
@blecha72 píše:
Tak to nejsou 2 bytové jednotky. Rozhodující je podíl vlastněné nemovitosti. Pokud švagrová nevlastní bytovou jednotku, nájemní smlouva je neplatná.
Právě, že to nejsou dvě bytové jednotky. Je to bráno jako jeden celek a každá z nás má ideální polovinu
@Malaga píše:
děkuju, nechtěla jsem se tě nijak dotknout. Pěkný večer, M.
Nedotkla, v pohodě
![]()
Chápu, že to může vypadat blbě ![]()
@Anonymní píše:
Právě, že to nejsou dvě bytové jednotky. Je to bráno jako jeden celek a každá z nás má ideální polovinu
Při rovnosti hlasů rozhoduje soud.
@Anonymní píše:
Papír máme, jenže sepsaný jen mezi sebou. Tedy, pomáhal nám to sesmolit právník. Ale podepisovaly jsme to potom jen spolu, mezi sebou, bez právníka. S tím, že s tím obě souhlasíme. Já z dohody dodržela vše, ona nic. Teď se ohání tím, že ta dohoda nemá žádnou váhu. Což má asi pravdu.
Nemá. Doporučuji opět toho právníka.