Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Mílé maminky, mám dotaz chci si koupit nový sporťák, líbí se mi Brio Go, má s ním některá z Vás zkušenosti? Nebo poraďte jinou značku se kterou jste spokojené. Chtěla bych hlavně aby se dalo otáčet sedátko nabo měl přehazovací ručku, je mi jedno jestli 3 nebo 4 kolka, trošku taky do terénu…a vevnitř prostorný, aby se tam malá pohla, v zimě navlečená a ve fusaku. Chci opravdu kvalitní a hlavně pohodlný kočárek pro svoji malou, na vzhledu mi už tak nezáleží. Děkuji předem za rady ![]()
Máte zkušenost s Brio Go?
Přidejte zkušenost s Brio GoSisi, Brio Go měla Enny, snad se ukáže.. spokejená teda nebyla ani omylem, kočárkem skoro nejezdila, jen reklamovala. ![]()
pořadavků moc nemáš, zksuím ti vypsat pár druhů, které by odpovídaly. píšeš do terénu, tak se omezím na sporťáky s nafukovacími koly a na svojí paměť, takže to určitě není úplný výčet ![]()
maxi cosi mura 3,4 - vyrádí se ve dvou provedeních. jako 4kolka s otočnýmipředními koly nebo 3kolka s dvojitým kolem. je těžší ale od letoška ne moc (mívala 16kg, teď mezi 14.5-15kg). otočná sedačka, měkké polstrování. nevypadaá velce, ale Vojta se mi tam vlezl ve asi 20měsících.. je do plochého lehu v obou pozicích a nemá ruční brzdu. kola nafukovací.
bebeconfort high trek - má co chceš - přehaz. sedačku. je to 3 kolka. a je do lehu. ale nepřijde mi stabilní (vojt ami ho málem překlopit v prodejně v 7měsících!) a už tehdy tam byl narvaný.. takže toho bych já nebrala.
jané slalom 2010 - v letošní nové verzi naprosto inovovaný. ruční brzda na zadní kola, otočná sedačka do lehu. je užší, ale maminky v diskuzi tvrdí, že to není tak hrozné. mají pravdu v tom, že ve slalomu 09 se děti hroutily ke straně proto, že byl moc široký.. nedovedu posoudit šířku, neb jsem ho v reálu neviděla.
mutsy - v základní verzi jsou stejné sportovní sedačky, dají se nakombinovat podvozky - urbanrider (4 velká kola, natáčecí zadní náprava), 4rider (menší nafuk kola vpředu) a 3 rider (zdvojené nafuk. menší kolo.). sedačka je otočná, není úplně do lehu, ale leh je to velice dobrý (tak 160°?)
teutonia spirit - namá nafukovací kola, ale bezdušová. někomu se s tím v terénu jezdí OK, mně ne. otočná sedačka do lehu, ruční brzda.
cam cortina - dají se dokoupit nafukovací kola a je otočná sedakča, nemá ruční brzdu. problém je že mám pocit, že se dá koupit pouze v kombinací s korbou a sedačkou.. aha., tak tady jí mají samostatně: http://www.malvik.cz/…Evolution-08
hoco tornado air S - nafukovací kola (air) a otočné pření kolo (S) - jsou i varianty jiné. otočná sedačka, ruční brzda. není moc „hezký“ ale na stabilitu si nikdo zatím nestěžoval, .. a vypadá účelně.a hoco bývaly vždycky dobré kočáry..
mutsy slider - má přehazovací rukoeť, přední menší otočná kola.a le když přehodíš rukoe%t dostanou se otočná kola dozadu a asi se s ním nejezdí úplně dobře.. zkušenost nemám.
ABC design viper - těžký kočár, nafuk. kola, otočná sedakča.
quinny buzz s nafukovacím kolem. dopředu se dá dokoupit nafukovací kolečko „do terénu“. sice není velké,ale je nafukovací… otočná sedačka, naklápěcí, tzn.m že není leh plochý, ale nohy jsou přizvedlé. mému vojtovi by to bývalo vyhovovalo, vzhledem k pozici spánku s nohama nahoře na madle. ne každému dítěti vyhovuje. polstorvaná sedakča. dá se dokoupit sedačka XL, která je proděti starší, není polstrovaná. vojta byl v té normální asi v 21m a vešel se akorát. do té XL by se vlezll i teď (ale nezkoušela jsem. jen je fakt velká proti té normální.)
no, ještě ostatní teutonia, ale v nich se tak nevyznám.. - mistral, lambda, fun system - ale ty už mi nepřidou do terénu, kromě mistral 4 kolového.
a poak jsou jistě implast bolder, dorjan danny sport apod., ale tyhle kočárky tuším opět v kombinacích a mně se moc nelíbí
takže o nich skoro nic nevím ..
no a nová kolekce jané - unlimit, rider, cross atd. - včechny s otočnými sedačkami. ale nemají nafukovací kola, tekže terén ne-e. ještě tak unlimit, vypadá jako concrod fusion.. ale ty ostatní ne…
tak, a víc si nepamatuju.. určitě napadne další maminky..
ahojky tak třeba já mám Jané 2007 a je skvělej, moje sestra kočárky prodává a každý chce starší typ než ten úplně nový a o tom že by se mi dítě hroutilo na stranu nevím nic a to jsme ho začli používat brzy a raději kočárek kde dám v zimě fusak než aby tam seděl prcek málem v pozoru a druhou zimu se tam už nevešel.. ale jinak Jané taky doporučuju, nebyl s ním žádný problém a jezdilo se výborně
Natašo, děkuji moc za vyčerpávají odpověď, ale zapoměla jsem tam napsat, že chci nenafukovací kola, měla jsem s nafukovacími a nebylo to ono. Přemýšlím nad tou Teutoniou nebo Jané, ale je jich víc druhů tak zase nevím kterej ![]()
Ahojky kecalko, díky za odpověd takže si myslíš, že když Jané tak starší typ, né novou kolekci?
AngelinaBalerina píše:
ahojky tak třeba já mám Jané 2007 a je skvělej, moje sestra kočárky prodává a každý chce starší typ než ten úplně nový a o tom že by se mi dítě hroutilo na stranu nevím nic a to jsme ho začli používat brzy a raději kočárek kde dám v zimě fusak než aby tam seděl prcek málem v pozoru a druhou zimu se tam už nevešel.. ale jinak Jané taky doporučuju, nebyl s ním žádný problém a jezdilo se výborně
víš, asi záleží na dítěti. já jich znám hoodně co se ve starém jané hroutilo ke straně, komu nevyhovoval neúplný sed.. proto jsem ráda, že kočárků je na výběr hodně moc a každá maminka si může vybrat, co je pro ní a její dítě nejpoholdnější. jako některé děti nesnesou naklápěcí sedačky, pásy na ramenou, tak některé děti musí mít ostrý sed a některé děti zase mají tendenci sunout se ke straně v širovém kočáře..
jsem ráda, že tobě kočárek vyhovuje, to je v každém případě nejdůležitější. ![]()
každopádně zakladatelčin požadavek je otočná sedačka, takže stejně jané 09 vypadává, protože to nesplňuje. ![]()
Natašo tak určitě s tebou souhlasím že otočná sedačka tam není, jen mi to s tím padáním na stranu přišlo zajímavý že jsem se s tím nesetkala.
Sisi tak Nataša má pravdu, u starší kolekce to nesplní tvé požadavky ale jinak oběcně Jané bych doporučila a Teutonia vím právě z doslechu od sestry, jak jsem psala že to prodává tak je z něj unešená a prý je to dobrá volba.
ještě natašo určitě co maminka to názor, třeba právě v čechách maminky které chtěli nové Jané tak byly zklamané že oproti staré kolekci to není vůbec ono a tak i vzhledem k tomu jakou zkušenost mám já jsem jsem si tento názor utvořila a zakladatelce přeji dobrou ruku ve výběru, podle mě je nejlepší kouknout v obchodě poradit se tam a vyzkoušet jak jezdí, protože každý maminka má opravdu jinou zkušenost a každému vyhovuje něco jiného ![]()
Sisi,mám Hoco Tornado S na Kia kolech a naprostá spokojenost.
Holky tak děkuji všem a rady, určitě se chystám projít pár obchodů a poradit se, asi to vypadá na tu Teutoniu
kámoška ji má a nemůže si ji vynachválit asi splňuje nejvíc mé nároky …díky mocinky pak písnu jak jsem vybrala… ![]()
Sisi a proč nechceš nafukovací kola? Já bych nový Slalom, jako jeho řidička doporučila. S tím sesouváním na stranu u širokého sedáku je to pravda, sestra je fyzioterapeutka (vystudováno VŠ) a když viděla sousedčinu drobnou půlletou dcerku, jak je v Slalomu 09 sedící jako paragraf, tak zavracela oči, jak musí trpět páteř. Když viděla náš Slalom, tak bude měnit. I z vlákna o Slalomu je jedna taková maminka. Nový Slalom je opravdu užší, srovnání se staršíma modelama v tomto směru nesnese, hezky človíčka podrží a nemám dojem, že by se mi do něho prcek v zimě nevlezl. Jen je vzhledově dost jiný, než většina ostatních trojkolek, jeho vzhled je kontroverzní, nutno vidět na vlastní oči, posadit do něho figuranta a pojezdit. To je pak jiná!
![]()
btw: ale Slalom odpadá z tvého výběru, má nafukovací kola. ![]()
aha, tak sisi,
pokud chceš nenafukovací kola, tak Jané dělá Unlimit, je to nástupce nomada. vypadá podobně jako concord fusion…
teutonia S3 není špatná, funkčně opravdu dobrá (až na ty kola, která ale ty chceš), jen ten design nevyhovuje každému. pozor, pokud si budeš moc vybírat barvy, čekací ůlhůta je až 12 týdnů. takže dporučuju malvík/dětský ráj/špuntík - velké pražeské obchody, kzteré mají nakoupeny některé barvy dopředu a jsou k dispozici hnedka.
pak samozřejmě jsou ještě kočárky typu peg perego Uno, které mají vpředu menší nenafukovací kola, Uno konkrétně má přehazovací rukojet. je lehčí, je to spíš golfkosporťák..
angelina - právě že já jsem se v podstatě s názprem na jané 2010 zatím setkala pouze kladným (ti co ho skutečně viděli a mají..) a na 09 hoodně mých kaamrádek jen nadávalo. s jednou kamoškou jsem jezdila na úprocházky hodně a viděla jsem na vlastní oči její holčičku, jak jí to nevyhovovalo.. mému vojtovi taky ne.. ale mám i (jednu) spokojenou. ale jak píšu, nejdležitější je, že ty jsi spokojená!
se mi to odpoledne neposlalo…
no, vidím, že je rozhodnuto, s tou teutonií, nevím odkud jsi, ale jak jsem psala, ověř si, že ho nebudou objednávat z německa, prootže jinak čekačka 12týdnů.. ![]()
Enny se ukázala pozdě,ale koukala jsem,že budeš Sisinko kupovat Teutoniu Cosmo- to je určitě dobrý kočárek!BRIO FAKT NE!Koukni se na Modrýho koníka- je tam o něm rozsáhlá diskuse a 90% lídí má problémy,všude,u nás na Slovensku!!!Je dobře,že jsi se informovala!Dodnes mi ho nereklamovali,nevím,co už mám udělat,je to hrůza,navíc jsem někde na Slovenském webu četla,že ho vyrábí v Číně…
Nat ůžu ti napsat SZ????
Jo a měla jsem úplně stejné požadavky a mám Mutsy,protože Brio už nechci ani vidět,koukni se na diskusi o Mutsy,sjem absolutně spokojená!!!!!! ![]()