Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@1024 Já naštěstí bydlím v RD, co odeberu to zaplatím a nemusím se s nikým dohadovat. Ale to společné bydlení - panelák, bytovky to je věčné dohadování s dodavateli. Jak jsem psala, v bytě bydlel otec a to bylo pořád něco.
Jojo, společná elektrika pro chodbu, popelnice a hlavně voda, která nejde na bytovou jednotku přímo k dodavateli mě taky štve. Jediné co sedí je plyn a elektrika v bytě…zbytek též vyučtováváme
.Ale pořád lepší než klasické ústřední topení, to bychom se nedoplatili vůbec. ![]()
Vy máte i popelnice na rozučtování? A kolik platíte? Můžu se zeptat od kud jsi?
My platíme ročně 1080,– a každý rok je to víc.
@Daša 2 Máme pro bytový dům jednu popelnici-kontejner, poctivě zamykáme, neb byl pořád plný od sousedních domů. Jsme z Prahy, to je jedno z mála msít, kde se platí za popelnici a ne za obyvatele. Naši v Olomouci platí snad 700Kč na osobu
,teď nevím přesně. My podle velikosti kontejneru, frekvenci vývozu a počtu lidí v domě. Máme týdenní odvoz, platíme 12816Kč, je nás tu 29. Na naší rodinu 2+2 to vychází 1768Kč. Ale čím je zde více miminek, tím se platí méně. Teď tu žádná těhule není
,takže příští rok se počítá se stejnou částku. Já lobuji za menší kontejner, teď máme 1100 litrů a stačil by 640 litrů, stojí o menší polovinu méně. Tento nikdy není plný, ale i když je manžel místopředseda, tak to řešit nechtějí ![]()
@1024 těch 1 768,– platíte za celou rodinu ročně? U nás, těch 1 080,– je na jednoho na rok a čím víc dětí tím víc platíme. Ta částka se počítá na miminko už když se narodí a je ještě v porodnici
. A JESTLI MÁM VĚTŠÍ nebo menší popelnici tak platíme pořád stejně. A to kdybych neseparovala odpad a nenosila do kontejnerů tak s ní nevystačím (vývoz jednou za 14 dní) ![]()
@Daša 2 Tak to je drsný, odkud jste proboha
. Já myslela, že částka 1080Kč je za celý rok pro jednu popelnici
.
Ano, za celou rodinu za rok 1768Kč. U nás v SVJ se dalo do regulí, že první rok má mimčo odpad gratis, tedy ne jeho první rok, ale v roce, kdy se narodilo. Chudák ten, kdo porodil 31.12. ![]()
Dítě se bere jako plnohodnotná osoba, nikov dítě a 1/2 sleva není, ale když to čtu od tebe, tak jsme na tom ještě dobře. Jo a tuhle částku platíme co dům stojí,5let-tedy těch 12816,jinak podle narozených dětí se částka na jednotlivce snižuje
Já bydlím ve Studénce a my jsme „město“ jenom na to abychom platili velké daně. Jinak tady není vůbec nic ani kulturní vyžití a ani pořádné obchody. Takže když chceš nakoupit tak musíš sednout do auta a jet do pryč. Já zuřím když si vzpomenu kde bydlím, ale barák nepřestěhuješ. A už taky nejsem z nejmladších 56 let
@Daša 2 Tak to je tedy na houby. Tchýně bydlela u těch známých v Lysé nad Labem a taky nebyla spokojená, pořád se chtěla vrátit do Phy, je jí 69,nohy má dobrý, ale chybělo ji právě i to kulturno. To máš pravdu, dům nepřestěhuješ ![]()