Spotřeba plynu

Napsat příspěvek
Velikost písma:
24392
16.10.13 14:25

@1024 Já naštěstí bydlím v RD, co odeberu to zaplatím a nemusím se s nikým dohadovat. Ale to společné bydlení - panelák, bytovky to je věčné dohadování s dodavateli. Jak jsem psala, v bytě bydlel otec a to bylo pořád něco.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2969
16.10.13 14:30

Jojo, společná elektrika pro chodbu, popelnice a hlavně voda, která nejde na bytovou jednotku přímo k dodavateli mě taky štve. Jediné co sedí je plyn a elektrika v bytě…zbytek též vyučtováváme :cert:.Ale pořád lepší než klasické ústřední topení, to bychom se nedoplatili vůbec. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24392
16.10.13 14:38

Vy máte i popelnice na rozučtování? A kolik platíte? Můžu se zeptat od kud jsi?
My platíme ročně 1080,– a každý rok je to víc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2969
16.10.13 14:48

@Daša 2 Máme pro bytový dům jednu popelnici-kontejner, poctivě zamykáme, neb byl pořád plný od sousedních domů. Jsme z Prahy, to je jedno z mála msít, kde se platí za popelnici a ne za obyvatele. Naši v Olomouci platí snad 700Kč na osobu :nevim:,teď nevím přesně. My podle velikosti kontejneru, frekvenci vývozu a počtu lidí v domě. Máme týdenní odvoz, platíme 12816Kč, je nás tu 29. Na naší rodinu 2+2 to vychází 1768Kč. Ale čím je zde více miminek, tím se platí méně. Teď tu žádná těhule není :,(,takže příští rok se počítá se stejnou částku. Já lobuji za menší kontejner, teď máme 1100 litrů a stačil by 640 litrů, stojí o menší polovinu méně. Tento nikdy není plný, ale i když je manžel místopředseda, tak to řešit nechtějí :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24392
16.10.13 14:58

@1024 těch 1 768,– platíte za celou rodinu ročně? U nás, těch 1 080,– je na jednoho na rok a čím víc dětí tím víc platíme. Ta částka se počítá na miminko už když se narodí a je ještě v porodnici :cert:. A JESTLI MÁM VĚTŠÍ nebo menší popelnici tak platíme pořád stejně. A to kdybych neseparovala odpad a nenosila do kontejnerů tak s ní nevystačím (vývoz jednou za 14 dní) :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2969
16.10.13 15:05

@Daša 2 Tak to je drsný, odkud jste proboha 8o. Já myslela, že částka 1080Kč je za celý rok pro jednu popelnici 8o.
Ano, za celou rodinu za rok 1768Kč. U nás v SVJ se dalo do regulí, že první rok má mimčo odpad gratis, tedy ne jeho první rok, ale v roce, kdy se narodilo. Chudák ten, kdo porodil 31.12. :mrgreen:
Dítě se bere jako plnohodnotná osoba, nikov dítě a 1/2 sleva není, ale když to čtu od tebe, tak jsme na tom ještě dobře. Jo a tuhle částku platíme co dům stojí,5let-tedy těch 12816,jinak podle narozených dětí se částka na jednotlivce snižuje

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24392
16.10.13 15:14

Já bydlím ve Studénce a my jsme „město“ jenom na to abychom platili velké daně. Jinak tady není vůbec nic ani kulturní vyžití a ani pořádné obchody. Takže když chceš nakoupit tak musíš sednout do auta a jet do pryč. Já zuřím když si vzpomenu kde bydlím, ale barák nepřestěhuješ. A už taky nejsem z nejmladších 56 let

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2969
16.10.13 20:00

@Daša 2 Tak to je tedy na houby. Tchýně bydlela u těch známých v Lysé nad Labem a taky nebyla spokojená, pořád se chtěla vrátit do Phy, je jí 69,nohy má dobrý, ale chybělo ji právě i to kulturno. To máš pravdu, dům nepřestěhuješ :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný