Správná velikost zimní botičky

673
18.11.13 19:35

Správná velikost zimní botičky

Dobrý den, potřebuji poradit se správnou velikostí boty pro našeho syna. Má nožičku dlouhou 14.1cm. Před měsícem jsem mu koupila krásné nové Superfity a Primigi ve velikosti 24, obojí vnitřní stélka (délka vyndané vložky) je 15,5cm. Teď mi najednou přijde, že hlavně Suerfity jsou mu na knop. Když dám tu jeho 14.1cm ťapku na vložku, tak tam najednou moc místa není, jen tak 0,5cm rezervy…co myslíte, mám shánět větší a tyto se snažit prodat, i když by mě to dost mrzelo…?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
13021
18.11.13 19:39

Já bych koupila větší. Větší boty prý tolik dětem nevadí, ale když je tlačí, může z toho mít pak dost problémy-takže bych tyto oželela a opravdu koupila ty větší :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18.11.13 19:40

Zalezi jak rychle mu ted poroste nozicka.ale jelikoz das potom do zimnich jeste teplou ponozku, tak myslim ze budou maly.ale podle me mu tqk jeste mesic urco vydrzi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81479
18.11.13 19:41

TOmu nerozumim. Jak může mít nohu 14,1, stélka 15,5 a zbyvat 5 mm? TO mi nějak nevychází? :think: 0,5 cm je málo, teda teď to může mít, ale za 2 týdny můžeš být na nule.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Run
20807
18.11.13 19:41

Ano určitě větší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
673
18.11.13 19:44

Právě mě ta velikost stélky a jeho nohy také moc nesedí, ale je to tak, měřit snad ještě umím :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68960
18.11.13 19:44

No, pul cm navic je OK, ale brzo z toho vyroste. Zas kdyz koupis vetsi, muzes riskovat, ze se mu v tom bude chodit blbe. Dcera ma taky Superfity vel. 24, jako zalozni jsem koupila Fare s totoznou delkou stelky a byly ji proste velike, poradne v tom nedokazala chodit, takze jsem jeste koupila Fare vel. 23, stelka od pohledu mensi, ale chodi v nich moc hezky, ale zas je mi jasne, ze v nich neda celou zimu. Ty Fare teda oboje z druhe ruky, nejsem milionar :), nosi je jen na pisek, kde by Superfity odrovnala. Takze obecne ti asi neporadim, ale velke muzou byt stejne blbe jako male, obavam se, ze pri techto velikostech se musime smirit s tim, ze jim holt jedny boty na zimu nemusi stacit :? Soude dle toho, ze dceri za 4 mesice skocila noha o 4 cisla :roll: Ale dle meho bez problemu prodas ty Superfity i jako dva mesice nosene vprostred zimy, az z nich opravdu vyroste.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68960
18.11.13 19:46

Jo a ty Superfity jsou fakt nejake „divne“ :lol:
Dcera ma taky nohu 14 cm, Superfity vel. 24 (stelka 15,5) a jsou ji taky akorat. Fare se stejnou stelkou (prilozene na sebe!) velike :nevim: Se me neptejte, cim to je, ale je to tak :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
673
18.11.13 19:48

No, co se dá dělat…snad ty boty prodám alespoň trochu rozumně…jsou skoro nové, minimálně nošené, chjo…no, asi hold oželím novou bundu pro mě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68960
18.11.13 19:51

Jo, ne nadarmo se rika, ze nejlepsi antikoncepce je zjistit si cenu detskych boticek :mrgreen:
U nas behem sesti tydnu od srpna do rijna troje boty (sandalky, celorocky, zimni) v souhrnne hodnote tri tisice, a to se modlim, aby ji vydrzely aspon do Vanoc :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
673
18.11.13 20:00

Je fakt, že ty Primigi se mu i líp obouvají a působí celkově větší, i když stélku mají stejnou…těch se zatím asi zbavovat nebudu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Aneta.Opl
18.11.13 20:12

Taky mám zkušenost se superfity, změřím stélku, změřím nohu, ale když přiložím nohu na stélku je rozdíl úplně jiný… :mrgreen:
Vzala bych větší, zrovna superfity mi přijdou, že tím jak jsou lehké a ohebné, dětem nevadí ani o něco větší…

• Citovat
  • Upravit
673
23.11.13 09:51

Ahoj holky, tak se s vámi chci podělit o to, jak jsme dopadli. Nakonec jsem objevila prodejnu dětské obuvi v Holešovicích. Konečně tam byla prodavačka, která vypadala, že tomu rozumí. Prckovi změřila nohu měřidlem. Má těch 14cm, vel. normální botky 23-24. Takže stélka u zimních bot 15,5cm mu musí bohatě stačit. Problém je ale v šíři a tvaru boty (stélky). Náš má širší nohu a vyšší nárt, takže např. ty Superfity mu nesedí, protože jsou mu úzké, ne malé! Primigi jsou mu i podle ní v pohodě. To mi nemohli říct v těch předchozích prodejnách :pocitac: Hlavně v té, co jsem ty Suprfity kupovala, tam mi tvrdila, že mu sedí výborně. Jsme v těch Holešovicích nakonec tedy koupili jedny boty od nějaké neznámé značky ve slevě. Sedí mu, mají membránu a na lítačku stačí. Superfity hold budu prodávat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59394
23.11.13 10:54

@summersun superfity jsou na užší nohy, ale to měla říct prodavačka hned :cert: :cert: takže pak to na širší noze nesedí, spíš všude lačí :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68960
24.11.13 22:11

@summersun dcera ma sirsi nozku, teda zadny extrem, ale hned tak neco ji nesedne. Celorocni superfity nee, zimni snerovaci Superfity nee, ale kupodivu stejny model na suchy zip uz je v pohode (vse zkouseno ve vyborne detske obuvi, kde mi opakovane na ni radeji doporucovali levnejsi modely, protoze proste Superfity ji byly uzke). Takze pokud je takovy „hranicni“ pripad, mozna by stacilo vymenit snerovani (ma-li teda) za suchace, ale pokud ma nohu jeste sirsi, tak holt Superfity nikdy vice. Ja i kdyz jsou dceri ty zimni skvele, vim, ze do celorocek uz zase nepujdu. Clovek by jim to nekdy sel nejradsi omlatit o hlavu, takovyhle ksefty, hlavne si odneste ty nejdrazsi boty, co? Jestli jsi nasla dobrou detskou obuv (ja jezdím az do Kralup), tak se ji drz naveky ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna zdravého obouvání

Ikona - Eva Žáková

Ing. Eva Žáková