Sprchový kout - jakou variantu vybrat?

678
20.7.20 14:27

Sprchový kout - jakou variantu vybrat?

Zdravím všechny. Jdu si pro radu. Budou mi dávat do koupelny sprchový kout. Firma udělala dvě možnosti vstupu. Nevím, jestli se rozhodnout jen pro zástěnu pevnou, nebo celé sprchové dveře. Mám devítiletou dceru a 10ti letého labradora, kterého po venčení myji. Posílám oba dva návrhy. Poradíte kdo má zkušenost? Moc díky :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
62
20.7.20 14:33

Nevim, jak mate velky sprchovy kout, ale my mame resene podobne jako vy (sprchovy kout 80×120) a mame posuvne dvere. V momente kdy je mame otevrene vypada to jako u vas pouze s pevnou zastenou. A za me tuto variantu ne, dost se vam nastrika ven ze sprchace, takze urcite bych volila dvere, aby se dal sprchovy kout zavrit. Ale mozna bych volila posuvne dvere, aby vam to sestrilo prostor.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
678
20.7.20 14:35

@JancaMa Teď tam máme vanu. Právě mám taky strach, ať není voda všude, když to nebude uzavřené.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1276
20.7.20 14:39

Já bych určitě volila jen zástěnu… My máme teď sprchový kout taky otevřený a je to praktické a vzhledne… Hlavně se nesráží tolik páry… Což ty pubertální děti mají ve zvyku pod tím stát půl hodiny… ;) I s tím psem by to bylo jednodušší a v poslední řadě i na úklid… :palec: za mě jednoznačně jen zástěna ale rozhodnutí je na vás… :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
a12
61107
20.7.20 14:52

A ja bych zas vůbec nedoporučovala posuvné dveře :mrgreen: na úklid je to peklo a budeme ho měnit :mrgreen:
Jen ta pevná stěna se mi líbí víc, ale kvůli ty vodě bych taky radši volila zavírací

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56123
20.7.20 14:53

Zastena.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35908
20.7.20 15:30

Čím min tím líp. Na údržbu peklo. Průhledný nebrat už vůbec. Až si budu dělat novou koupelnu tak jedině něco s nepruhledným sklem. A když už ty dveře, tak posuvný do boku a ne tak divně uprostřed.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3265
20.7.20 15:51
@renule2 píše:
Zdravím všechny. Jdu si pro radu. Budou mi dávat do koupelny sprchový kout. Firma udělala dvě možnosti vstupu. Nevím, jestli se rozhodnout jen pro zástěnu pevnou, nebo celé sprchové dveře. Mám devítiletou dceru a 10ti letého labradora, kterého po venčení myji. Posílám oba dva návrhy. Poradíte kdo má zkušenost? Moc díky :kytka:

Dveře posuvné do boku a hlavně mě čiré sklo, nechala bys tam ruce.
:palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6445
20.7.20 16:05

Volila bych zastenu. Posuvne dvere maji hroznou udrzbu. U otviracich dveri ti pri otevreni vsechna voda z vnitrni steny chlistne na zem. A na otviraci tam podle me neni ani dost mista.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
678
20.7.20 16:33

@Ijen ono je i varianta otvírat dveře dovnitř.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5814
20.7.20 19:27

@renule2 … kout máme v patře v koupelně a máme dveře - sprchu máme velkou, jsou tam masážní trysky, využívají ho především děti a ty hodně stříkají všude okolo - takže za tohle jsem za dveře ráda - na druhou stranu jasně, na úklid je to náročnější než klasická zástěna, ale neměnila bych… :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.7.20 22:54

Chtěla bych se zeptat zakladdatelky - jak velký budete mít ten kout, tam kde nyní máte vanu?
My právě řešíme, že máme místo na kout 150 či 140 cm (ted honem nevím) a aby byl ještě prostor pro vcházení, tak že ta pevná zástěna by musela být krátka, max. 90 cm a to je hodně málo právě si myslím na to, aby to nestříkalo pak všude možně ta voda…

• Citovat
  • Upravit
678
21.7.20 13:29
@Anonymní píše:
Chtěla bych se zeptat zakladdatelky - jak velký budete mít ten kout, tam kde nyní máte vanu?
My právě řešíme, že máme místo na kout 150 či 140 cm (ted honem nevím) a aby byl ještě prostor pro vcházení, tak že ta pevná zástěna by musela být krátka, max. 90 cm a to je hodně málo právě si myslím na to, aby to nestříkalo pak všude možně ta voda…
Šířka koupeny je 150 cm. Včera jsem to měřila a ta zástěna může být max.100 cm. A i tak bude 50 cm málo na průchod si myslím.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný