Sprosté a agresivní dítě na hřišti

Napsat příspěvek
Velikost písma:
5708
15.8.16 14:56

K mému malinkému pejskovi jednou přišel asi pětiletý kluk a chtěl ho nakopnout. Nebyla jsem smířlivá, přestože to byl napůl arab a šel s otcem arabem, který ho nemínil nijak napomenout. Důrazně jsem se na něj podívala a rázně zvedla ruku a řekla, ať se opováží do pejska kopnout a nestačí se divit, jak mu to spočítám. Nohu dal zpátky na zem a mazal za svým arabským papánkem. Já si od takových spratků nic líbit nenechám a to děti miluju.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
276
15.8.16 14:59

@zuzouš To nebyl utek, z prvni jsem ho pustila, z druhe jsem presla na prvni a on pak, ze je vsechno jeho a prisel s tim klackem. Nebylo to resitelne tak aniz bych 1. tomu diteti nesebrala ten klacek a myslim si, ze bych z toho pak vysla spise jako agresor ja 2. matka ocividne resit chovani ditete nechtela, takze to, ze bych ji spucovala by taky nic nevyresilo a s mym stestim bych dostala jeste pres hubu ja, protoze mam asi magnet na takove „divnolidi“

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
276
15.8.16 15:01
@pijavice píše:
@zuzouš To nebyl utek, z prvni jsem ho pustila, z druhe jsem presla na prvni a on pak, ze je vsechno jeho a prisel s tim klackem. Nebylo to resitelne tak aniz bych 1. tomu diteti nesebrala ten klacek a myslim si, ze bych z toho pak vysla spise jako agresor ja 2. matka ocividne resit chovani ditete nechtela, takze to, ze bych ji spucovala by taky nic nevyresilo a s mym stestim bych dostala jeste pres hubu ja, protoze mam asi magnet na takove „divnolidi“

Kdybych se pred svym ditetem prala, vyhrozovala jinemu, nebo delala mrtveho brouka, vsechno by mohlo byt brano jako spatny priklad. Ja jsem se zachovala tak, jak mi moje svedomi dovolilo, kdybychom neodesli mohlo by to dopadnout daleko hur.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3753
15.8.16 15:04

@pijavice rozhodně bych se jako ty nezachovala, kdyby mi 4leťák řekl - běž jinam - tak by mi to bylo úplně šumák..

jsem zastáncem syčení na takové děti, něco jako @laducha …ale nejdřív slušně - něco ve stylu - ty nevíš, co se říká? Dobrý den a prosím? a pokud by na mě ještě něco pyskoval, tak přitvrdit - Budeme tady tak dlouho, dokud nepoprosíš a nebo jdi jinam, když to neumíš, nazdar hošánku.

Stalo se mi to jen jednou, ale funguje to. Tyhle děti jsou zvyklí, že jim doma asi hodně projde, pak to zkusí jinde a tam čučí jak puci, když narazí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10351
15.8.16 15:07
@pijavice píše:
Kdybych se pred svym ditetem prala, vyhrozovala jinemu, nebo delala mrtveho brouka, vsechno by mohlo byt brano jako spatny priklad. Ja jsem se zachovala tak, jak mi moje svedomi dovolilo, kdybychom neodesli mohlo by to dopadnout daleko hur.

Zbytecne dramatizujes. To, ze mu sberes klacek, se kterym ti zacne vyhrozovat, z tebe dela agresora? Vazne? Mmch o matce jsem vubec nic nepsala. Bojis se maleho decka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
647
15.8.16 15:13
@pijavice píše:
Kdybych se pred svym ditetem prala, vyhrozovala jinemu, nebo delala mrtveho brouka, vsechno by mohlo byt brano jako spatny priklad. Ja jsem se zachovala tak, jak mi moje svedomi dovolilo, kdybychom neodesli mohlo by to dopadnout daleko hur.

Tolerovala jsi, aby ti čtyřletý agresivní spratek tykal a nadával do tlustých beček. To je sakra špatný příklad.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
276
15.8.16 15:15

@zuzouš matka muze byt ticha voda a zacit to dramatizovat prave ona. Ja jsem z toho drama nedelala :nevim:, ale opravdu mi to neprijde jako utek. Proste jsme sli jinam. Co bych dokazala tim, ze bych resila vec, co maji resit jeho rodice. Maleho decka se nebojim, ale jak jsem psala mam zkusenosti prave s hodne agresivnima matkama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3998
15.8.16 15:21

Po bitvě je každý generál, ale mně to taky přijde jako útěk. Situaci si nevyřešila. Ty jsi přece nechtěla jít na jiné hřiště, nechtěla jsi aby na teb děcko bylo drzé, sprosté? Já bych volila aktivní obranu a když selže tak útok ala laducha syčením. Osvědčilo se. S tou školkou a spol. svoje dítě nemůžeš plně ochránit, na tu myšlenku si zvykej, ale můžeš ho naučit se bránit, vymezit, ohradit. Píšu vlastní zkušenost a to šlo o dítko celkem dost průbojné, společenské a pak přišly situace kdy se nezmohla na slovo, ale ti lidé (děti) ze světa nezmizí, musí se to naučit ona, protože to změnit může, druhé většinou ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26335
15.8.16 15:25

První klouzačku bych asi vyklidila, z druhé už bych se nehnula. Pokud by na mě šlo dítě s klackem, klacek odeberu, zlomím a dítě dopravím (nejspíš za límec) k jeho rodičům s požadavkem umravnění.

Nepředpokládám, že bych se musela se čtyřletým děckem prát, počítám, že dostatečně fyzicky převyšuji a nebudu se s ním o ten klacek půl hodiny přetahovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10351
15.8.16 15:27
@pijavice píše:
@zuzouš matka muze byt ticha voda a zacit to dramatizovat prave ona. Ja jsem z toho drama nedelala :nevim:, ale opravdu mi to neprijde jako utek. Proste jsme sli jinam. Co bych dokazala tim, ze bych resila vec, co maji resit jeho rodice. Maleho decka se nebojim, ale jak jsem psala mam zkusenosti prave s hodne agresivnima matkama.

Co bys dokazala? Treba priklad vlastnimu decku? Az bude chodit do skoly, pokusi se ho nekdo sikanovat, bude opakovat tvoje reakce, bude se snazit zmizet, nepostavi se mu celem. Nevim, jak jinak to lip vysvetlit, zkus si pocist nejakou literaturu na tema, jake vzorce chovani predavame svym detem. Agresivni matka muze byt i u decka, kt.si hraje, jak andilek a tvoje dite mu omylem slapne na nohu :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3753
15.8.16 15:32

Holky mají pravdu - tím, že jste vyklidily pole, jste toho malého kluka jen utvrdily v tom, že si může dovolit kde co a pokud tvoje batole už toto dokáže vnímat (nepsala jsi věk), tak si z toho vzalo to, že je lepší sklopit uši a podřídit se, ale asi ne, že maminka umí řešit věci v klidu, spíš, že snadno vycouvá

chápu, že si nechtěla při neděli nic hrotit, ale vocaď pocaď :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26574
15.8.16 17:11
@pijavice píše:
@laducha Ja hlavne nic takoveho nerekla, protoze bych taky nechtela aby v budoucnu kdyby neco neuvazeneho moje decko reklo aby ho nekdo jiny nez ja karal.Ale ja bych toto nedopustila, aby mi decko delalo takovou ostudu asi. Beztak to dite nevi ani co to znamena, protoze to slysel doma. Ja si teda jako becka neprijdu, jeho mama byla dvakrat takova jako ja, takze usuzuju, ze to spise pouziva doma tatik kdyz mama udela neco co se mu nelibi a proste to od neho odkoukal.

Tak to mi přijde dost zvláštní teda.
Pokud by tvoje dítě něco takového vypustilo z pusy, tak ty bys něchtěla, aby ho někdo káral? To si to má člověk nechat líbit? To považuji za blbost.
Pokud je nějaké dítě takhle drzé, tak je potřeba dát jasně najevo, že takhle ne. A mělo by to primárně udělat okolí, ono z vlastní matky má možná totiž pr.el.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10287
16.8.16 08:21
@pijavice píše:
@Premek_Orac Maminka tam byla, a nezakrocila ani kdyz na me rval „vypadni ty becko“ :) takze s tou bych si asi moc nepokecala. O tom to nebylo, ze bychom tam byli „mali“ jen my. Vekove rozmezi na tom hristi bylo od 1-10 let a problem mel jen on. Vlastne ani s tim klackem neprestal machat pokud by jsme neodesli. Je to smutne.

To je. A skoro nejsmutnější je, že té matce to bylo fuk. Až jednou za deset let vezme ten klacek na ní, to se bude divit…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80474
16.8.16 16:05
@pijavice píše:
@inkakřivák Ono batole a 4-5lete dite moc na klouzacce nejde dohromady. Ja se jen divim, ze mi vubec doporucuje tady nekdo mu brinknout :) ja bych tedy nechtela aby mi nekdo bil nekdo moje vlastni i kdyby se chovalo jakkoliv :think: i pres to, ze to doporucujete v krajnim reseni. Je pravda asi, ze jsem nemela ustupovat a navrhnout tu druhou klouzacku hned, ze tam ma jit a rict, ze jsme se jeste nedoklouzali. Jinak jeho matka kdyz prisel s tim klackem a zacnul kolem nas sermovat reagovala, ale moc chladne a rezignovane, jako by ji bylo jedno jestli se neco stane.

Klidně tam můžou být oba, však bys tam byla taky. A jestli jsi četla dobře, tak já nedoporučuji ho břinknout, ale doporučuji říci jeho mámě, že bud si ho usměrní, anebo ho břinkneš. To je něco úplně odlišného. Bít cizí děti je totiž k ničemu, matka by se jenom namíchla. Ale pohrozit klidně můžeš, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
LindenSkyHope
16.8.16 16:35
@zuzouš píše:
Zbytecne dramatizujes. To, ze mu sberes klacek, se kterym ti zacne vyhrozovat, z tebe dela agresora? Vazne? Mmch o matce jsem vubec nic nepsala. Bojis se maleho decka.

Jít do konfliktu s potenciálním agresorem a vybičovat ho k útoku není řešení. Teď mám na mysli matku toho nevychovaného spratka. Nejlepší obrana není útok, ale ignorace. Nikdy nevíš, jestli ten druhý není totální magor. A zvlášť v dnešní době. Nemám potřebu si zbytečně komplikovat život.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí

BABY NA UCPANÝ NOS 50 ML