Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
OK, fyzicky napadnout se nenecháš a agresorovi vyklidíš pole. Takže agresor vyhrál a naučil se, že stačí pohrozit. A vlastní dítě se naučilo, že agresorovi se ustupuje.
@LindenSkyHope píše:
Nepoužila jsem žádnou vulgární urážku, pouze jsem napsala, že budeš místní stalkerská hvězda, a na tom trvám. Takže laskavě nelži
A co ti zuzík udělal, že jsi ji takhle označila?
Já si s ní nikdy nepsala, občas ji postřehnu v diskuzích, v některých názorech s ní nemusím souhlasit (jako s každým), přesto mi přijde normální ![]()
@LindenSkyHope píše:
Nepoužila jsem žádnou vulgární urážku, pouze jsem napsala, že budeš místní stalkerská hvězda, a na tom trvám. Takže laskavě nelži
A kde lže? Nepsala nic o VULGÁRNÍ urážce, psala pouze o tom, žes ji poslala urážlivou SZ, a souhlasím s tím, že označovat někoho za stalkerskou hvězdu urážka rozhodně je… tedy lžeš ty.
@Petule030 píše:
A co ti zuzík udělal, že jsi ji takhle označila?Já si s ní nikdy nepsala, občas ji postřehnu v diskuzích, v některých názorech s ní nemusím souhlasit (jako s každým), přesto mi přijde normální
Minimálně překrucuje fakta ![]()
@j.a.n.i1 píše:
A kde lže? Nepsala nic o VULGÁRNÍ urážce, psala pouze o tom, žes ji poslala urážlivou SZ, a souhlasím s tím, že označovat někoho za stalkerskou hvězdu urážka rozhodně je… tedy lžeš ty.
Ona mě napadla první, já se pouze bránila. Její chování za stalking považuji ![]()
@LindenSkyHope píše:
Ona mě napadla první, já se pouze bránila. Její chování za stalking považuji
prosím?
reakci v diskuzi považuješ za stalking? A definici stalkingu znáš?
@LindenSkyHope Psala ti soukromou zprávu první? Vyhledávala, kdo jsi zač, co děláš, kde bydlíš,…? Jestli šlo jen o tu jednu reakci tady v diskuzi, tak to za stalking fakt nepovažuju
Dokonce mi přišlo, že označení „paní všechno vím, všechno znám“ bylo přestřelené. Nenapsala nic tak hrozného
Je lepší se nad některé věci povznést ![]()
@LindenSkyHope píše:
Ona mě napadla první, já se pouze bránila. Její chování za stalking považuji
Ona ti psala nějakou soukromou zprávu, urážela tě v ní? Sledovala tě? Ne, v tom případě ty ji bezdůvodně urážíš a dalo by se to vyhodnotit i jako pomluva ![]()
Pokud bych mu hned nevlepil jednu výchovnou, tak bych sdělil jeho matce, ať si s ním udělá pořádek, že se tady nenechám urážet a ohrožovat klackem, jinak že volám policii a normálně bych je zavolal. Protože co chcete dělat, začne Vás bít klackem a pokud mu dáte facku, tak v očích naší justice budete ta horší.
@neumisa píše:
@LindenSkyHopeOK, fyzicky napadnout se nenecháš a agresorovi vyklidíš pole. Takže agresor vyhrál a naučil se, že stačí pohrozit. A vlastní dítě se naučilo, že agresorovi se ustupuje.
Dobře, jiná situace. Půjdeš po ulici a někdo ti vyškubne kabelku. Co uděláš? Budeš se aktivně bránit? A skončíš třeba jako ta ženská v Tescu na Smíchově. Já učím svoje dítě, aby se do zbytečný konfliktů nezaplétalo. Matce, toho kluka ze hřiště, se jeho chování vrátí jako bumerang. Možná, že jenom kopíruje to co vidí doma.
budu se bránit minimálně tím, že se ozvu, nevyklidím pole a nebudu doma brečet do polštáře. Nechci a nebudu učit dítě ustupovat agresorovi, jen proto, aby byl klid. Pokud má pravdu, je třeba, aby se za ni umělo postavit. Matka agresora mě nezajímá, zajímá mě mé dítě.
@j.a.n.i1 píše:
Ona ti psala nějakou soukromou zprávu, urážela tě v ní? Sledovala tě? Ne, v tom případě ty ji bezdůvodně urážíš a dalo by se to vyhodnotit i jako pomluva
Smečka velí k útoku, že?
@LindenSkyHope píše:
Dobře, jiná situace. Půjdeš po ulici a někdo ti vyškubne kabelku. Co uděláš? Budeš se aktivně bránit? A skončíš třeba jako ta ženská v Tescu na Smíchově. Já učím svoje dítě, aby se do zbytečný konfliktů nezaplétalo. Matce, toho kluka ze hřiště, se jeho chování vrátí jako bumerang. Možná, že jenom kopíruje to co vidí doma.
a mozna, ze jako pani z tesca skonci kdyz se branit nebude… nevim jestli jsi byla primo u toho, ale to s kabelkou byla jedno z moznych vysvetleni toho, co se stalo…
Mne je ji mozna i lito. Casto se tu stava, ze nekdo (ja taky, jsme jen lidi) ma neprimerenou reakci, za kterou stoji ocividne nezpracovany negativni zazitek. Rikam si, co se muselo v zivote Lindenneco stat natolik spatne, aby nejdriv pomatene vystartovala, pak si da tu praci a cas, aby jeste napadala v sz, nasledne se nesikovne obhajuje vykonstruovanym sluvkem Sproste a nakonec doporucuje nic nedelat ve chvili okradeni. Co se ji kdy prihodilo, ze se natolik moc boji jit do konfliktu, co do konfliktu, ona se boji i klast pouhy odpor, aby to nahdou konfliktne nevypadalo. Je to vlastne jen chudak, ktery ma strach si svoje nedostatky uvedomit a ma to tak silne, ze je dokonce vydava za sve kvality. Prosim minutu ticha ![]()
@zuzouš Ty taky ráda přeháníš, co?
Docela by to znělo hezky, až na ten náznak ironie. Skoro si nemáte co vyčítat ![]()