Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj maminky potřebuju poradit synovi 8 měsíců jsem teď naměřila teplotu 38,9 po odečtu. Teď jsem mu podala čípek a chtěla bych se zeptat mám ještě teplotu nějak srážet, mám jet na pohotovost nebo mám vyčkat co s ním udělá čípek? ![]()
Pokud se jeví jinak normálně, není aptatický atd., nejela bych. Uvidíte jak zabere čípek, dál bych nic nedávala, jen podávala tekutiny
@Ivulka88 Počkala bych, po čípku mu určitě horečka klesne. Když jsou moje dcery nemocné /obyč. virózy/, mají bězně i 39,5. Na pohovotost jsem nikdy nejela, vždycky po podání léku kleslo.
@Ivulka88 půl hodiny až hodinu sledovat, jestli mu to spadne (nesmíš srazit o moc kvůli teplotnímu šoku). Pokud teplota neklesne, tak vyrazit na pohotovost. Jinak můžeš dát ještě obklad na ruku. A hodně pití ![]()
Srážej dál, uvidíš, jak bude vypadat. Doktoři v úplném začátku nemoci stejně nic nepoznají, tak zajdi k Dr zítra, nebo v pátek. Hlavně hodně pít.
@Ivulka88 K doktorovi jeď, až pokud by mu čípek nezabral nebo horečky trvaly déle jak tři dny. Taky můžeš kombinovat panadol a nurofen, každé má jinou účinnou látku. Můžeš taky zkusit koupel, ale pozor, voda musí mít max o 2° míň, než je horečka. A dávej hodně pít. Přeju prckovi brzké uzdravení ![]()
Příspěvek upraven 05.03.14 v 14:17
Právě, dcera má běžně při viroze 40, jednou měla i 41 a to jsme již frčeli na pohotovost, byla noc. Doktoři říkají, že pokud není dítě apatické, přijímá tekutiny, považují se až tři dny v teplotách za normální stav (samozřejmě dítě v horečkách není non stop, léky horečku vždy sníží, ale pak se zase teplota zvyšuje). Něco jiného je, pokud by léky nezabíraly…Důležité je při teplotách vyšších jak 39 podávat střídavě např. panadol s nurofenem po čtyřech hodinách…
@Misula.vdf To podávám, horečka se mu trochu snížila, ale mám pocit že se vrací. Má pořád horkou hlavičku, ale líčka a čelíčko vcelku chladné. Pořád mi pláče, tak mám strch, aby ho ještě třeba bříško nebolelo nevím co s ním je. Ráno mi obvykle spává tak do půl 8 max. a teď ještě pořád spinká… ![]()
Jestli spí dlou, tak je to normální, ta horečka vyčerpává. holka spává i třeba do 10ti, a to jinak straší v 7. Jestli ale bude furt bulet, tak bych k doktorce vyrazila
@Misula.vdf @Aamanda @martina.se @Z.jev Jinak vám holky moc děkuji za rady…
Snad ho to brzo přejde. ![]()
@Lama Lama Jj taky jsem si říkala, uvidím jak se vzbudí jakej bude a kdyby náhodou vyrazíme k dr.. ![]()
@Ivulka88 Jj, při horečce bude asi spavější. K doktorovi klidně zajeďte, přecejenom je před víkendem, ale čertví, jestli ti něco řekne, často jsou ty horečky pár dní bez ostatních příznaků a až potom se k tomu něco přidá - kašel, průjem,… nebo by to taky mohla být šestá nemoc, pokud ji ještě neměl
@Ivulka88 Ale šestá nemoc nic není, jenom jak odezní horečky, tak bude mít pár dní vyrážku. A ta vyrážka nesvědí, takže žádné trápení
No však uvidíš, co se z toho vyvine, jestli šestá nemoc nebo nějaká viróza