Srpen 2006

Napsat příspěvek
Velikost písma:
168
6.3.06 10:38

Krásné pondělní ráno!

Nestačila jsem koukat, co nás zase přibylo :D To se zvyšuje šance, že tu pokaždé na někoho narazím :D
Nestálo by za to vyhrabat tabulku s TP? Ale už si nepamatuji, které stránce jsem ji naposledy viděla.

Víkend zase utekl, ani nevím jak, ale aspoň je mimísek zase o něco větší. Měla jsem docela v pátek a v sobotu problémy - dost nízký tlak a k tomu puls okolo stovky. Asi i reakce na změnu počasí.
Zítra jdeme na kontrolu a tripple testy, tak jsem zvědavá, jak dopadneme. Musím pít dnes o 106%, aby se mi nestalo to co posledně při odběrech - měla jsem málo krve a sestřička mi doslova ždímala žílu na ruce, to jsem ještě nezažila.

Holky, já asi podle jídla budu mít nějakého hemafrodita - na mlíko ani na maso nemám chuť. Občas zdlábnu něco sladkého (vede hlavně pečené - dorty a koláče) a solím rozhodně více.

A s tím nadýmáním po porodu to bude problém - zeleninu musíme kvůli výživě miminka a podle mne nadýmá úplně všechna. Nedávno jsem viděla, že pro kojící doporučovali pórek (kvůli minerálům) a ten je podle mne přímo nadýmací bomba. Mě třeba nadýmá i mléko.
To si tedy užiju.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
611
6.3.06 10:44

:-) Co se týče jmen, pořád to trochu měníme. Z Marušky se stala Šárka a z Jakuba nejspíš Adam. :-D
A kočárek už mám vybraný - Inglesina Magnum 2006 Bike, budem kupovat společně s autosedačkou, což se nám hodí do miniauta :-)
 Kačkač

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
357
6.3.06 10:46

Gerdo něco podobného jako „baby shower“ je i u nás, teda aspoň tady na Valachách určitě. Akorát se tomu říká, že „se nese něco do kúta“. Většinou se podarovávatelé domluví předem s nastávající mamčou, aby se jí pak nesešlo milion tisíc stejných věcí jako se svatebními dary :lol:, ale zas je fakt, že tady se dávají menší dárky než třeba zrovna autosedačka nebo kolíbka. Spíš kosmetika pro dítě, plínky do porodnice - takové ty s vykrojeným vrchem pro pupík, nějaké oblečení, hračky, knížky a tak.

Kačenko78 máš pravdu ohledně toho jídla v době kojení. Jenže já už měla jedno dítě, tak mi ani nepřišlo, že se to neví. Byli jsme nedávno u známých s miminkem „donést něco do kúta“, a oni si stěžovali, že malý jim furt řve a prdí, ale moc. No tak jsem s ní zavedla řeč na téma jídlo, a bylo to jasné: Na snídani smažené vajíčka na cibulce, k obědu zeleninová polévka (květák, hrášek i zelené fazolky) a karbanátky s česnekem, cibulí a kořením uvnitř a na večeři hřiby! Se nedivím, že malý řval jak pardál. Navíc někdy se může stát, že kojící mamce to nic nedělá, tedy jako, že z toho prostě ona sama neprdí, ale zato Škvrňous má děsné bolení bříška. A nejde jen o zeleninu - květák, hrášek, fazole - zelené i celé, zelí - kysané, čerstvé, čínské, kapusta, cibule, česnek a další u ovoce hlavně bacha na ty hrušky a hrozny, pomeranče, nektarinky, mandarinky, jahody, ananas a další zejména exotické, kromě banánů, ty neva, a nezapomenout i na džusy z nich. Ale některým mimčům vadí i čerstvé pečivo , takže aspoň den staré - žádné křupavé rohlíčky. No a taky bacha na koření, ať už v mase nebo i v salátech. je toho děsně moc, ale já jsem držela dietu až do Kulíškova půl roku a za celou dobu jsme neměli ŽÁDNÝ PROBLÉM S BOLENÍM BŘÍŠKA

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
357
6.3.06 11:03

Cinq že je to bezva mít také opečovávatele? Nejdřív mě trochu mrzelo, že budeme mít děti dál od sebe :( (Chtěli jsme původně tak o 2 o 3 roky, ale to se nám nepodařilo, pak jsem šla zpátky do práce, dělat kariéru :lol: , ale pak najednou se začaly ozývat mateřské pudy a TIK TAK biologických hodin a během 4 měsíců jsme čekali Mimíska) Ale teď si zas říkám, že je to super :! Kulíšek se fakt děsně těší a pomáhá mi jak může. Dokonce ze začátku, když se mi chtělo furt jenom spááát, tak mě nechal a hrál si v pokojíčku a ani nezlobil :P

Matulienka ti chlapi jsou fakt někdy děsní co? Můj manžel se taky tvářil jak…, když jsem mu vychvalovala Kulíškovo starání se o mě. Fčera byli večer v Kauflandu a zaúkolovala jsem je,aby mi koupili tulipány nebo frézie, abychom to tu měli trochu jarní, když je venku taková "Ladovská zima :wink: " a manžel mi řekl, že prej na co kvítka? Na to Kulíšek, Víš co mami já Ti je koupím sám jo?! Pohladil mi ruku a dal mi na ni pusu. No není to nádhera?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2058
6.3.06 11:11

Woodoo,
tak to je nádhera, Kulíšek je zlatíčko, kdyby si jen tátové vzali příklad ze svých synů.
Jo, kdyby jsi chtěla koupit kilo uheráku, to by pochopil, co? :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1765
6.3.06 11:14

Woodoo
Ja si myslim,ze ten vekovy rozdil problem neni,ja jsem sice druhe chtela po 4letech,ale taky nam to neslo :roll: az ted se nam to povedlo,ale na druhou stranu;vim ze jsem se dostatecne venovala dceri a ona je tak nadsena a tak se tesi :D Stara se o me,jak nejlip umi (a to te tak zahreje u srdicka)

Holky tak jmeno pro holku je u nas asi jasne :lol: bude to na 98% EMMA
ale s klukem je to problem :( mame rozdilne nazory,ale aspon se nam libi jedno dohromady,tak to mozna bude GABRIEL

Holky ti chlapi jsou obcas opravdu jini 8O :D ale nastesti na toho svyho si stezovat muzu minimalne :D to spis on by mohl rict jak jsem naladova :oops: 8O :? ale jakou si me nasel,takova zustanu :twisted:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
357
6.3.06 11:20

Matulienko I na uherák včera došlo :lol: Sice jsem skoro celé odpoledne skučela jak zlý pes v Pejskovi a kočičce, co jim sežral dort, ale Uherák jsem jim taky nakázala koupit :lol: , a pak jsem zblajzla 3 rohlíky s máslem a uherákem :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
357
6.3.06 11:25

Zítra mají ti moji Tomové svátek, takže jsem jim včera napsala i ingredience na Krtkův dort - Kulich je z něho úplně pominutý. Ovšem ho spíš baví mi pomáhat s přípravou, ale jíst to ne :twisted: On taky spíš ten uherák nebo čabajku :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
168
6.3.06 11:27

My zatím nemáme s jmény vůbec jasno. Minulý týden přišel manžel, že se mu líbí Linda a já nemám nic proti, jen nemůžu přijít na nějakou zdrobnělinu. Z klučičích jmen se nemůže vůbec rozhodnout, mně se docela líbí Tadeáš. Takže jsme stále ve fázi výběru a pravděpodobně budu ještě několikrát hlásit, že je vše jinak.

Manžel není vůbec náladový. U nás je to tak, že on je citlivý flegmatik a já pragmatický flegmatik. Docela to ale funguje, měnit bych určitě nechtěla je na něj spoleh.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2058
6.3.06 11:28

Woodoo
uheráček..tak to má být :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2058
6.3.06 11:30

Erizo
taky se mi líbí Tadeášek a kluci zatím nekomentují. malej by chtěl, aby se kluk jmenoval Marsupilami…ať žije Fods Kids :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
168
6.3.06 11:38

Matulienko. pořád lepší Marsupilami než třeba Rambo :)
To mám mezery ve vzdělání, vůbec mi to nic neříká, jak nemám děti … :D

Začínám dostávat pěkný hlad … a nevím ještě na co. Copak budete mít k obídku vy?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
357
6.3.06 11:41

Erizo tak to já jsem cholerik a manža flegmatik. Doslova jako oheň a led no a dohromady je z toho horká voda 8) , takže taky fajn

Matulienko Marsupilami :lol: :! tak to je teda nářez!

No já mám teda tu Rozárku a teď se mi rýsuje jako klukovské Honzík :wink:

Tož uvidím jak se to vyvrbí do srpna

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
357
6.3.06 11:44

Erizo Taky dostávám hlad a nevím na co :roll: Taky ovšem nevím, KDO by mi to tak uvařil :lol: mě se totiž nechce nic dělat :D mám nějakou lenoru nebo co :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2058
6.3.06 11:50

Tak mám skvělou zprávu, triplíky testíky vyšly v pořádku :lol: teď ještě ty páteční a budu ta nejšťastnější máma na světě. :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí