Poradna duly
Jana Čurdová
Maggy,
no, po obědě ten byl pečivo a sýr a asi ve dvě hodiny, ale pak jsem shltla ještě 7 dkg poličanu..manžel mě mít svačinu..tak má sýr:-))
No a večer jsem sbaštila 1 topinku a zajedla jsem to tvarohovým šátečkem. Musím tedy říct, že tohle je normálně jídlo tak na dva dny, tak jsme na sebe pyšná ![]()
Jinak asi je to tím vzduchem, je mi zle vcelku skoro pořád.
Jo a pomazánky ze školky si teď docela užívám..když beru malýho ze školky po obědě, tak si neseme domů svačinu…a já mu ji většinou sním a rybičková pomazanka je mňaky ![]()
helli, ,
doufám, že jsi v pořádku, musíš být mo moc opatrná, ale dnes bylo moc ledu všude. tak pa písni, že jste všichni OK.
A díky za gratulace, vážně holky byla jsem připravená na horší variantu …a světe div se, tentokrát mne to oběšlo:-))
maggy
moje mamka take pridava vajicka,ono zalezi na kazdem,kdo co ma rad.
Eviku
souhlasim s holkama,take bych zmenila doktora,ja jsem dostala neschopenku
hned jak vedel urcite,ze jsem tehotna,sice se bojim dopoledne chodit ven kvuli kontrole,ale jak jsem ted zjistila,tak ti gynekolog muze napsat neomezene vychazky,tak se ho hned chci zeptat na kontrole.
jinak ja od zacatky az doted pribrala uz 6 kg,no nevim jestli je to hodne nebo malo,ale jim stejen jako predtim,zadne zvlastni chute nemam,ani moc nejim sladke,proste je to stejne jako predtim,vahu nijak zvlast neresim,ale rozhodne 30 ani 20 kg bych pribrat nechtela,zkousela jsme jist vice ovoce,ale to me nijak zvlast nezasyti,takze musim normalni jidlo,prsa mi behem prvnich 3 mesicu vyrostli uplne silene,z mych puvodni 75B,mam ted 85C,a brisko uz mi take zacina pomalu rust.
jak jste na tom vy holky v tomhle smeru?bylo by docela zajimave porovnat i tohle ,kdo kolik zatim pribral atd atd,co myslite?
jen se nemuzu dokopat vic pit,pila jsem malo a piju malo i ted,minule mi bylo spatne a pak jsem so zpetne uvedomila,ze za cely den jsme vypila jen 2 hrnecka caje.
tak zatim dobrou noc a navidenou zitra.
Kikino,
tak to pití ale fofrem naprav, vím, že je to těžké, ale je to jedna z nejdůležitějších věcí, věř mi.
Prostě nemusíš vypít celou sklenku navíc, jen pocucávej, ale zato pořád, ju? Budu kontrolovat!!!
Jinak připsat do tabulky i váhové přírůstky by byla docela sranda, dobrej nápad.
No samo, já kůň se nepřihlásila, tak tedy to je matulienka, kdo ti bude hlídat pitný režim ![]()
Matulienka
no zkousim co muzu,ale beru te za slovo,mam porad sklenicku s pitim na stole a piju,no ale je to pro me nezvyk,ale snazim se.kolik tak v prumeru vypijes ty?
Ten kocarek Dorjan country cross-na ten jsme koukal uz vcera a v te zelene je uplne super,i ta cena me velice prekvapila
www.kocarky.cz...kouknete holky
Ahoj Holky,
tak ja sa po neplanovanom tyzdennom vylete u svagrovej opat k vam vraciam. ANi by som nepovedala ze mi tie pismenka a novosti budu tak chybat. Chcela som si to cele najprv vsetko precitat a potom vam popisat kopu novosti, ale ako tak citam tak sa mi chce reagovat a moja tehu blbost zabuda na vsetko takze ako sa poznam potom by som marne sedela a hladela na prazdne okienko s otazkou KOmu som to vlastne co chcela?
Tak poprve vsetkym gratulacie ku kopancekom, dobrym vysledkom a tebe Matulienka nasa stalica pevne nervy a velky kopec energie aby si to s tymi testikmi zvladla na jednicku
Cinq huraaaa doma… uz si tu poriadne chybala
Inak citam tu o tvojej materskej a pod. Neviem ako dlho si vo FRA a ci uz mas aj obcianstvo, ale ak si este stale obcianka CR tak by si mala mat narok na porodne. Viem ze u nas v SR si to kocky normalne uplatnuju akurat si musia vybavit rodny list pre prcka aj na slovensku. A Svagrova porodila dceru v Toronte a tiez po vybaveni rodneho listu na CR amba:,–(e dostala porodne a aj matersku na nu z CR. Ale asi najlepsie bude ked sa niekto poinformuje na socialke. Je mi jasne ze par ceskych korun vo FRA nic nevyriesi, ale su to peniaze pre babatko a aj ked len moct z toho zapaltit babatku plavanie potesi.
IvcaM mas pravdu… citat nieco v rodnom jazyku je super. Aj ked casovy posun u mna je dos velky, 6 hodin a kedze mi tu spime do 12stej sledkym spankom sipkovej ruzenky, skoro nikdy vas nestihnem v nejakej zivsej debate, ale to nevadi…aspon ze vas mam.
kikina trojkolku ma moje svagrova a je moc spokojna… dobre sa s tym manipuluje, akurat ma upozornovala ze si mam dat bacha pri vybere aby boli velke kolesa a najlepsie dofukovacie, koli nerovnostiam.
Kacenko78 tiez by som poprosila dopisat do zoznamu
Kacatko/28/strelec/Toronto/../TP 11.8 dakujem
Holky tak som to zvladla docitat cele..... fuska teda na par hodin ![]()
No ale coze u nas noveho za tych par dni… matulienko dobra sparva pre nas stale chudnucich
brusko mi uz vyrasilo ako huby po dazdi, proste tam jedno rano bolo (aj ked stale ani kg naviac). Uz mozem slobodne ist v nohaviciach a nemusim si ich povytahovat kazde dva kroky aby mi nespadli na zem, takze sup sup pekne sa pridaj nech mozme ist kupovat tehu nohavice.
V sobotu bol nadherny den. Muz ma vzal na vylet do centra centruceho Toronta, kde sme objavili ceskoslovensky obchodik. Ta detska radost mat v ruke fidorku, Opavia piskoty a bryndzu. Mnaaaam. A oni tam este mali taky maly bufetik, tak to moj chlap nevydrzal a ze nas teda aj so svagrovou pozval. Par dni dozadu sa mi snivalo o pecenej kacke s knedlikmi a kapustou a co ma tu necakalo… presne tak. Knedliiiiiky houskove. Som si nakupila aj peknu zasobu domkov a vcera varila rovno segedin. To sa ani neda popisat, ked clovek po dlhej dobe siahne na nieco doma tak bezne ako je knedla ![]()
Vidim ze som sa po tyzdnovom abstaku rozpisala az moc… tak vam dam do rana oddych a pokracujem…
Zatial pohladenie pupikom a krasne slnieckovske dni
Kac
Tak prave som stihla prekuknut aj nove fotocky v galerke..... krasne.
No ale s mojim bruskom to teda az take horuce nie je
ked som tak videla vase domceky pre babatka. Tak snad aj nam to uz bude len rast, ked uz mame prislub zvacsovania sa ![]()
Ahoj holky,
tak mi to zase chvilku trvalo než jsem to všechno přelouskala, vždycky toho tolik přibude za ten den.
Kacenko 78 - mohla bys mi připsat do seznamu věk 29/beran, jinak tam už všechno je. Díky
Jsem ráda, že nás tady je tolik srpňaček:-) v mém okolí se už všechno narodilo, snad za únor 5 dětí a začíná mi být líto, že se nám to nepodařilo dřív, abysme to mrně měli už teď, ale zase když se kouknu ven a vidím to děsný počasí, tak si říkám, že to na jednu stranu až tak nevadí.
Koukám, jak tady rozebíráte co jíte, já teda moc na sladké teď nejsem, což mě samozřejmě těší:-)Spíš bych si mohla dát každý den kousek salámu, nebo slabý párek, no prostě normální jídlo. Do teď jsem přibrala 2 kg a drží se mi to už asi 2 týdny, tak jenom doufám, že mě tenhle postupnej přírustek vydrží:-)
Bambulko - díky za radu ohledně toho obchodu s oblečením, už jsem o tom mluvila i s manželem a v sobotu asi vyrazíme na nákup, už je ze mě zoufalý, jak si pořád stěžuju, že už něco potřebuju na sebe. Když tak prolistovávám časopisy a vidím tam to oblečení na těhulky, tak to je docela hrozný, připadá mi, že z nás chtějí udělat „větší“ než ve skutenosti jsme. No uvidím co nakoupím, dám pak vědět:-)
Ve čtvrtek jdu na krev a jak jsem tu vyčetla, když jdu až odpoledne, tzn. nejdu nalačno, tak jdu asi na ty triple testy (ještě že vás tady holky mám, bylo mi divné, že jdu na krev odpoledne a nevadí to), tak jenom doufám, že to dopadne dobře. Nevíte jak dlouho se čeká na výsledky?
Takže zatím se mějte, jdu pracovat …
![]()
Kikino - teď jsem si ještě pročítala zpětně zprávičky a narazila jsem na Tvoje zmínky o váze atd. Já jsem teda přibrala zatím 2 kg, což si myslím, že docela jde, během prvních tří měsíců mi prsa sice trošku vyrostla, ale není to moc, pořád obleču stejnou velikost 75B, ale tipuju, že se to určitě změní. Bříško už mi trochu vyrostlo, snad teď během víkendu, předtím bylo tak dva týdny pořád stejné a co se týče jídla, přesně jak píšeš ty, ovoce trochu jím, ale nezasytí mě, takže si pak stejně vezmu ještě něco, ale snažím se večer moc nejíst ani nepít, protože mě to pak budí a musím chodit na záchod nad což jsem teda nebyla vůbec zvyklá:-)
S pitím mám taky problém, v práci mi sice stojí pořád sklenice předemnou, ale doma to je horší, tak si alespoň vždycky uvařím skoro půl litr čaje a snažím se ho vypít, abych do sebe něco dostala, je to se mnou fakt bída:-)
Takže držím palečky ať se k tomu pití nějak donutíme ![]()
Dobre ranko vsem,
Kikina - no, co se tyka vahy, tak jsem zatim pribrala 1-2 kg. Brisko uz pomalu roste - nekolik kalhot uz jsem ulozila a snad je budu moct vyndat pristi zimu
Co se tyka hrudi, tak sve normalni podprdy jsem taky ulozila na priste… z 80B jsem povyskocila na 85C. Manzel ma radost… ![]()
Co se tyka piti, tak jsem taky z mych 2,5 litru denne snizila na zhruba 1.5 litru - nekdy min. Snazim se pit naredene dzusy - vypiju je s chuti a premluvim se vzdycky ke sklenicce navic.
Cinq - Kacatko ma pravdu - pokud mas ceske obcanstvi a trvale bydliste v Cechach, mas narok na ceske porodne, at porodis kdekoli.
Taky bydlim ve Fr a nemam narok vubec na nic - ani na porodne, ani na materskou. Uvazuju o pozadani o ceske porodne - jeste mam dost casu si to rozmyslet. ![]()
Jeste me napadlo, citite uz pohyby svych miminek? Ja jeste ne… ![]()
Tak vam vsem preju hezky den!
Dobré ránečko všem,
Kikino ,
chválím za skleničku s pitím, já normálně vypiju 3-4 litry. jen, teď je to trochu míň, přeci jen kdybych tolik pila, už do sebe nenatlačím žádné jídlo:-))
Kacatko ,
zdravím Toronto.Tak abych řekla, tvoje nadšení z českého obchůdku jsem cítila i na dálku, s jakou láskou jsi psala o tom jídle, knedlících atd. Ono jsi na to jídlo zvyklá a nemít ho musí být děsnýýýý.
Jinak bříško pořád lovím po ránu pod pupíkem, ale už i občas večer, když si lehnu, tak ho rukou najdu:-)) S padajícími kalhotamai mám z dneška bohaté zkušenosti, jsem si je pořád popotahovala cestou do školky ![]()
Jinak holky, už abych měla ty výsledky, ten sen, co se mi dnes zdál sem ani psát nebudu, byla to hrůza a mrazí mne z toho ještě teď.
No, hodím to za hlavu, venku svítí sluníčko a tak půjdu prát povlečení, aby mi hezoučky vonělo a uschnulo na to čerstvém vzduchu. ![]()
Krásné ránečko přeji všem.
Jsem ráda, že jste se zmínily o té podprsence. Prsa mi totiž vyrostla snad během týdne z 80 B na 85-90 C. Jsem z toho přepadlá, protože bolí a překáží mi a vždy když se vidím, tak mám šok. Je to prostě nezvyk a já byla s mými malými tak spokojená...........
Co se týká váhy, tak jsem přibrala zatím tak 1-2 kg od vstupu do těhu poradny, jinak od začátku těhotensví asi tak 3 kg. Tak jsem zvědavá jak to bude dál? Moje maminka mi bohužel stále opakuje, že přibrala vždy (byla těhotná dvakrát) jen 8 kg!! A to já jsem měla při narození 4,20 kg!! No já jí říkám, že je to prostě hvězda a že se mi to nestane. ![]()
Chutě zatím žádné zvláštní nemám, jím častěji než dříve, ale menží porce, protože velké mě tlačí.
Janca29 - určitě dej vědět co sis koupila, já jsem v těch kalhotech vyfocená v nové fotogalerii, tak se koukni. Jsou opravdu moooc pohodlné.
Dobré ráno těhulky,
tak jsem se prolouskala stránkama a hned píšu.
Včera jsem byla na screeningu vrozených vývojových vad (bere se krev - nalačno, a já myslela, že se to dělá pomocí UTZ), tak jsem zvědavá na výsledky. Dozvím se je až 20.3.06.
Také jsem měla jít na ten cukr, ale sestra na odběrech krve mi docela nepříjemně sdělila, že to přece musím přijít ráno mezi 6 - 7 hodinou a že to trvá max. do 13hod. No, docela chuťovka
. Takže se na to chystám zítra.
Včera jsem zase viděla na UTZ mimíska. Je to už velký kluk, ani se mi tomu nechce věřit
, dokonce se tam ani nevejde celý, tak mám jen hlavičku a kus tělíčka (bez nožiček).
Kačenko78, hezky jsi vymyslela seznámek:-), aspoň se nebude zdlouhavě hledat v předešlých stránkách. Poslala jsem Ti SZ.
Helli, doufám, že to s tím pádem není nic vážného! Dej vědět, jak to dopadlo u Dr. Držím palečky!!!
Eviku, být na Tvém místě, změnila bych doktora. Já měla také doktorku, takovou kr…, a změnila jsem ji. Zpočátku jsem se necítila dvakrát dobře, dojížděla jsem 50km vlakem do práce… a ona mi řekla, že až přijdu z práce, abych si dala nohy na stůl a odpočívala:-(.
A nový Dr. mi hned od začátku (od druhé kontroly) napsal neschopenku s neomezenými vycházkami. Je pravda, že už jsme se znali. Chodila jsem k němu i při prvním těhu:-)
Matulienko, to je dobrý s tím jménem. Malý také kouká na JETIX a nejraději by měl doma Soniqa, April apod. ![]()
Berušky, teď se asi 3 dny nedostanu k netu. Zítra odpoledne jedu s malým na hory, v CV jsou prázdniny. Taťka tam za náma snad přijede - dovolenou mu odmítli dát s tím, že je hodně práce.