Poradna duly
Jana Čurdová
BPD je průměr hlavičky, FL je délka stehenní kosti. No já jsem měla být 20+5 v den UTZ a podle těch rozměrů to vypadá min. na týden starší, tak jsem si změnila mětřík ![]()
Já si metřík měřit nebudu. Nejpřesnější je prý ten UTZ ve 12. týdnu a ten mi potvrdily i o 14 dní později na biochemickém screeningu. Uvidím, jak se to bude vyvíjet. Ale Dr. mě ujišťovala, že je vše v pořádku, tak jí věřím. Třeba to prcek ještě dožene.
Ahoj, tak jsme zpět, z odpočinku zpátky do reality…Ale bylo to strašně fajn. ![]()
Mišpulíne,musela jsem se smát, já byla v ordinaci tak zklamaná z pindíka, že to na mě poznal i doktor
Ale jak čas plyne, už jsem úplně naladěná na vlnu autíček,letadýlek a modré barvičky.Naopak by teď pro mne byl šok,kdyby to nakonec byla holčička
Ale dle dr. je to jasný kluk, tak si to mimísek snad do porodu nerozmyslí.
Ahojky holky,jdu jen pozdravit,včera na mě vlezl nějaký bacil bolení v krku,v těhu nic moc nemůžu,tak si to vychutnávám a taky už pomalu začínám balit,nebo aspon rozvrhovat co kde jak…
Luci bylo to ale lákadlo co,se zeptat…taky jsem se kousala do jazyka…ale jsem ráda,že jsem to vydržela…
Dalmi ještě tě drží záda????
Tak zatím papa…M.
Ahoj Sedmi. Depka už je zažehnána?To mě mrzí, že jsi chytla bacila. Bolení krku nesnáším. Zkus si koupit aspoň nějaké cucavé větrové bonbony, ony to na chvilku spraví. Jo, pokušení to bylo, hlavně když jsem mezi nožkama zahlídla toho pindíka
nebo co to bylo. Ale vydřžela jsem to a vydržím až do konce.Kdoví co jsem tam vůbec viděla a budu napjatá než se mimi narodí. Akorát mě na tom štve, že je mimi nějaké menší. O 14 dní, zdá se mi to nějak moc. Mám z toho depky, skoro celou noc jsem nespala a přemýšlela, jestli to není špatně. Nevíte o tom někdo něco
![]()
SRPEN 2007
JankaR(13.5.1977/Hodonin/V)24+3
andiska(28.11.1981/Brighton/V)TP6.8chlapeček 23+3
Dalmatinka(26.1.1983/Plzeň/Vodnář/S)TP26.7chlapecek 23+3
Lliduska(1984/Brno/ryba/S)TP6.8holčička23+3
Radulka (r.75/vodnář/Praha/V)TP7.8překvapeni 22+6
swead(19.10.1982/vahy/Plzen/)TP11.8 22+6
Lucošek( 25.31982/beran/u jičína/)TP11.8 překvapeni22+6
sedma(blíženec/31.05 1978/Trutnov)TP11.8překvapeni 22+6
Lucia1(17.06.1980 /Bratislava/blizenec/S)TP15.8. 22+3
Mispulin(20.1.1978/kozoroh/praha/V)TP17.8chlapeček 22+0
Peťulka(19.8.1985/lev/liberec/S)TP9.8 21+4
Lenysek(19.6.1980blizenec/Praha/V)TP15.8.holčička21+3
Lenulinda(15.6.1984/Brno/S)TP23.8holčička 21+0
Evikule(25.2.1982/ryba/Usti nad Orlici/V)TP26.8 chlapeček20+6
Klaudule(1979/byk/Praha/)TP25.8 asi holčička20+6
Konstans(11.01.1983/Bulharsko/V)21+0
gabule(5.8.1980/Ostrava/V)chlapeček19+5
iza(28let/Praha)
Maminky
sedma-Robik 4 roky
gabule-Stepan 1 rok a 10 mesicu
Konstans-Konstantin 11 mesicu
Lliduska-Ríšánek 2roky ______________ Čestní hosté
drobek //
Enka L-Staníček(29.8.2006)
dlouho nas nenavstivilyJankaR,konstans,gabule,iza, ![]()
ahojky
.tak ja vubec nestiham.vcera jsme byly v praze podivat se naposled na nas vysnenej kocar aby jsme vybraly barvu definitivne a pristi tyden uz ho koupime
.uz se moc tesim.je to zvlastni kupovat kocar
.
zada uz me neboli ![]()
luci ja si myslim ze to mereni neni az tak presne.rikaji ze presne je ve 12 tydnu a pak jsou odchylky i 14 dni.stejne je to i z vahou.
moji svagrovy naplanovaly cisar ze mala uz ma prez 3 kila a kdyz ji vyndaly,tak mela necely 2 kila.tak si stim nelamej hlavu ![]()
jinak holky moc sem vas chtela poprosit zda by se nekdo neujal seznamku.ja to proste nezvladam a aktualizovat ho po nekolika dnech je strasny
ak jsem chtela navrhnout ze bud by si ho nekdo vzal a aktualizoval by ho a nebo by ten kdo prijde prvni ho aktualizoval
a nebo by jsme taky mohly vymaznout ty tydny a pak by to nebyla takova prace.
tak doufam ze se nekdo ozve nebo reknete prosim jak si to predstavujete ![]()
ja tetko co manzela povysily na reditele tak mam spoustu prace jako musim se starat o psa a jeste mu delam papiry do prace a jeste ho musim reprezentovat kdyz nekam jdeme
.
Lucošku, to je určitě v pohodě, můžeš mít taky blbě stanovený termín… Mě taky vyděsil na tom prvním UTZ na šíjové projasnění, když mimčo bylo o 2 týdny menší oproti TP podle PM. Tak mi posunuli termín o 2 týdny a teď zas mrňous byl větší, tak zas zpět. Kdyby se jim něco nezdálo, tak se určitě ozvou a budou to řešit, takhle buď v klidu. prostě je menší…
Moje kolegyně, už pár dní přenáší, se v Podolí potkávala na kontorlách s maminkou, která měla stejný den porodu jako ona, a podle UTZ měla o kilo větší mimčo. taky z toho byla vyjukaná, ale je to proste individuální.
Ahojky…
Dalmi k tomu seznámku…určitě ty týdny tam bejt nemusej…vždyt stejně máme každá metřiky, takže ty bych klíďo zrušila…takže pak už se bude jen aktualizovat seznámek pohlaví (ten už je skoro plnej, páč půlka holek sem stejně nechodí) a v létě už jen porody a ták.....takže si myslím že bys mohla zvládat to sem občas zkopčit…ne??? to jen můj názor…jo a mohla bych prásknout Gabuli…sice sem už nechodí, ale čeká kluka!!!!
takže Gabi, jestli čteš, tak mě snad neukamenuješ za bonzáctví…
Lucošku, určitě si s tím nelam hlavu…já mám ofiko termín 6.8.2007, ale dle UTZ se to vždycky liší…ještě se mi nestalo že by mi seděly 2 termíny…dokonce na mě jednou Dr. vybalil že termín porodu je 19.8.2007…
......a k minulýmu těhu…asi 10 dní před porodem mi dělaly v porodnici UTZ a že má malej už 3250g......jeho porodní váha byla 2850g-......to jen k UTZ rozdílům oproti zkutečnosti!!!!
Sedmo taky radím cucací bonbonky, to ten krk trochu zklidní…a prolívej se čajíkem.....je to naprd, když je venku tak hezky co…a před nosem máš stěhování…mmch jsem zvědavá co bude tvoje překvápko, vzhledem k tomu že už jednoho raubíře doma máš, tak ti přeju taky tu holčičku…
včera sem ulítla na mimibazaru.cz.....nakoupila sem tolik růžovej věciček vel. 56 a i teplý overálky (pro případ chladnějšího léta) že to malá snad ani nebude mít šanci unosit......tááák a ted mi můžou říct na UTZ že viděj pindíka…
![]()
lidusko ja si taky myslim ze kdyby to holkam nevadilo ze nebudou mit ty tydny,tak to zvladnu aspon rano to jsem hodit.takle musim prepisovat celej seznam a kdyz tu par dni nejsem tak vse prepocitat a vypocitat a matematika nebyla nikdy moje silna stranka
![]()
s tema vecickama mi ani nemluv.kupuju teda vse v nextu,ale mam uz toho ze bych mohla mit klidne trojcata naraz ![]()
lidus a myslis ze se gabi nebude zlobit kdyz ji to tam pripisu??
ja bych to tam napsala at je jasno
a rekni ji at jsem kouka taky naklusat ![]()
tak co holky souhlasite stim ze tydny nebudou???????????????
Dalmi už sem podala zprávu Gabči na ICQ (je zatím offline), tak se snad brzo ukáže.....určo jí to vadit nebude…je to pohodářka…jo a ty věcičky co sem včera kupovala na MMB byly převážně nový a některý taky NEXT…a taky CaA, Marks a Spancer…no síla…hlavně že tento měsíc máme kupovat nový letní pneumatiky na auto…asi se na konci měsíce půjdeme pást nebo co, páč sem ve středu roztočila pár stovek i za Ríšu…potřeboval pár tepláčků na písek, kšiltovku a takový věci…uff..budu se muset krotit…
Dalmi, ty týdny tam fakticky tak důležité nejsou. Já stejně pořád koukám po metříkách, jak na tom jste a ne do seznamku, takže podle mě je klidně můžeš smazat.
Jinak holky děkuji za podporu. Teď jsem si pročítala diskuze o tomhle a podobných tématech a tam psali to samé, že UTZ už teď bývají nepřesné a 2 týdny dopředu nebo dozadu se vůbec neřeší. A třeba to prcek ještě dožene a když ne, aspoň se mi bude líp rodit
Takže jste mě docela uklidnily a já už tak neplaším. Jinak bylo vše O.K., srdíčko, průtoky a tak, mimi krásně kope, takže doufám, že by mělo být vše v pořádku.