Poradna duly
Jana Čurdová
Ahojky maminky,
nezlobte se, že vám sem lezu, ale nedá mi to jako zdravotníkovi. Glukózový test je skutečně povinný celoplošně od 24tt vzhledem k vysokému nárůstu diabetu v naší republice, snaží se dispozice zachytit pokud možno co nejdříve. A k tomu tlaku - Ibbu, že ho máš jinak normální, nic neznamená, v těhotenství je to pro miminko nebezpečné, záleží, jak vysoký ho máš. Jak jsem tak četla tu péči tvého gyndr., pokud můžeš, změň ho. Já vím, že mimo Prahu to není snadné, ale zkus to. Mě vždycky takováhle péče nepéče dokáže rozčílit.
Ještě jednou se omlouvám za vstup, přeju vám všem pohodová těhu, zdravá miminka a hodně zdraví a radosti!!!!!!!
A nedejte se!
Ahoj holky.
Přeji krásnou slunečnou neděli.
Ibbu Já na ten test musela neboť už je mi 31 a to se prý musí a taky že máme cukrovku v rodině obě mé babičky. A přesně jak píše Katy zkus se na to zeptat neboť mi příde divný že vzhledem k tvýmu stavu s tebou nic nedělají. Kontroly do teď sem chodila po 4 týdnech a teď od 24tt budu chodit po 2 týdnech neboť sem Anet měla ve 33tt tak kdyby náhodou.
Moniko tak to máš s tou svatbou taky dobře naplánovaný. Pokud se budeš cítit dobře a bude vše ok tak jeď.Já se taky budu řídit podle toho jak se budu cítit.
Ladybird - děkuji za info … sice jsi mě moc neuklidnila
ale začnu s tím něco dělat, začínám z toho mít nervy … ![]()
teď mám permanentně tlak na každé KO 140/90 ![]()
Marky - je dobře že se o tebe dr. stará aby se vyhnul případným komplikacím … jak byla Anet „velká“ když se ti narodila?
můj gyndař je prostě naprosto v klidu, na co se nezeptám, to nevím - a i tak na mě občas kouká proč to chci vědět
no, na jednu stranu můžu být naprosto v klidu že mi jako nic není když on nic neříka, ale co se člověk dočte na netu mu teda klid nedodá
hlavně se bojím předčasného porodu ![]()
MarkyS, držím palečky, ať si toto těhu užiješ hezky až do 40 tt!!! ![]()
Ibbu, já jdu po 4 týdnech teď poprvé, vždycky mi to jinak vyšlo po 2 nebo po 3 týdnech - kvůli UZV, kvůli krvi, kvůli jeho dovolené… Vždycky mě ujistil, že je vše v pořádku (klepu na dřevo), případně mi řekl co můžu a co nemůžu, něco doporučil, něco předepsal a kdyby něco, mám přijít kdykoliv jindy. Na svého dr. si v žádném případě nemůžu stěžovat… Sice jsem na něj četla názor, že je pomalý jak šnek, ale ono to u něj trvá déle kvůli tomu, že se snaží nic nezanedbat, na vše se mě vyptá, vyslechne, vysvětlí… Jsem už u 4. gyndr. a teprve teď jsem opravdu spokojená… (znovu klepu na dřevo) ![]()
Jinak jsme včera byli na oslavě švagrových narozenin. Čekají mimi o 7 týdnů dřív než my a už od výsledků amnio nakupují!!!! Mají snad vše - oblečení, osušky, plínky, zavinovačky, kosmetiku, vaničku, přebalovák, postýlku, kočárek,....... Týýýýýýjo
My nemáme nic. Tak jsme hned ráno vyrazili na špejchar pro postýlku po mně a mém bráchovi… Obě byly zabalené v igelitu - ten je prokousán od myší, načaté červotočem, sem tam lehce poplesnivělé!!!!! Takže kromě kočárku a pár kousků oblečení nemáme fakt nic…
Ibbu Anet měřila 41 cm a vázila 1900g což měla dost říkali že kdybych jí donosila tak by byla pěkný cvalík.
Ale po narození se začala docela rychle všechno dohánět byla šikovná a do roka nebylo znát že je nedonošená ![]()
Rosanko nic si z toho nedělej já taky ještě skoro nic nemám. Je fakt že věci budu mít od kamarádky ale kočár a postýlku musíme koupit ale ještě máme čas no i kdzž už né zas tolik
ty týdny tak letí až je to neuvěřitelné
Tak jsem začala trochu brousit po internetu a ceny jsou tedy dooooost šílený!!! Asi vyrazíme do IKEY, tam to nebylo zas tak hrozný. Budete mít postýlku s šoupající bočnicí nebo napevno?
Markys to by mě teda zajímalo kolik by měla Tinka..........ta se narodila 34+5 tt a měla 46 cm a 2700 g.
![]()
Rosanko postýlku teda máme ty klasickou co byly kdysi, snad ještě po mě, tak že se šoupací bočnicí. ![]()
čau holky,
já chodím na KO po 4 týdnech, ted jdu ve čtvrtek a to mě vyšlo po 5 týdnech, jinak moje doktorka ty 4 týdny poctivě dodržuje, až tak kolem 33tt (možná to bylo víc jak 33tt) si mě začala zvát po 2 týdnech, v 37tt mě odvelela do porodnice na monitory.
Postýlku máme taky po mě, jen jsme jí dali trošku do kupy a stačí nám to
Bočnici měla za nás taky stahovací, ale teď jsme jí tam museli mít přidělanou na fest, páč už v tomhle ohledu nefungovala.
Stofi, vadilo Ti to nějak, že byla bočnice napevno? Myslím, jestli to bylo nějak nepraktické nebo nepohodlné…? Jak už jsem psala, ty postýlky po nás jsou nepoužitelné a nejlevnější jsem našla v IKEE za nějakých 690, ale bočnice je napevno…
Rosi , taky by mě zajímalo jestli je ta bočnice dobrá (nebo lepší) …
já bych jí radši měla když je pak mimís větší
… teď jsme složili tu postýlku co jsme si půjčovali od příbuzných a je to atyp
rozměr je 115 x55
takže bych do toho musela nechávat dělat extra matraci na objednání - a ptž není moje tak na to se můžu vy…
tak jí necháme u našich a koupíme si tu z IKEY za těch cca 600,–
tak Rosi, koukala jsem na MMB a mají tam postýlky i nový za dobrý ceny…
už jsem objednala tuhle za 999,–
http://img.mimibazar.cz/…16735677.jpg
Ibbu, na MMB se mi jedna taky líbí - za 899, brala bych i matraci za 679? - je kokosovo, pohankovo molitanová, ale já trochu nerozumím, jak se tam nakupuje. Píšou tam, že jsem např. 33. zájemce… Takže jsem z toho trochu jelen ![]()
koukám že jsem jak aprílový počasí co
v jednom příspěvku napíšu že koupíme z IKEY a v druhým že už máme objednáno
![]()
no ale tak moje dušička má klid - já to tu normálně probulela když jsem tu postýlku změřila
![]()
dneska mám vůbec takový „svůj“ den - jsme pěkný nerv a pořád bulím ![]()
Rosi, když je to nové zboží, normálně jim napíšu že mám o zboží zájem a popř. se na něco zeptám - zatím se mi nestalo že by někdo nekomunikoval- všechno co jsme zatim objednávala bylo v naprostém pořádku … ![]()
pošlu ti odkaz na obchod kde chci objednat matraci … je to levnější
pokud mají na skladě, posílají hned po připsání platby (nebo pokud se domluvíš na dobírce) a nebo napíšou že musíš počkat než objednají …
takže jestli se ti líbí, normálně napiš a počtu zájemců si nevšímej ![]()
jo a koukala jsem že levnější je teda ta polokokosová, ne ta pohanková ta vyjde na stejno (tak je to asi lepší objednat najednou)