Srpen 2009

• Fotoalbum (1)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
4222
20.4.09 15:21

ibbu,no právě,když máš ještě bílkovinu v moči,tak hrozí tzv.preeklampsie a to není prdča,ohrožuje to mimčo a hlavně maminku :? zčehož já jsem od poslední ko docela na nervy,ale hlavní je že se mi tlak drží do 130/75

tak budu držet palečky at se ti upraví :wink:

a jedna historka z porodnice - když jsem šla rodit Anet,tak jsem měla šíleně vysoký tlak a dr. s PA okolo mě lítali,pořád mi něco rvali do žíly a nic pořád vysokej,jenže jsem měla porod rychlovku,takže jsem porodila a teprve začaly léky účinkovat :lol: takže jsem zase omdlívala a cpali do mě léky opačný :lol: :lol: ted se směju,ale rozhodně mi do smíchu nebylo,tak ted budu křičet,at do mě nic necpou,no myslím,že mi to bude stejně prd platný :roll: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7042
20.4.09 19:09

Kačí , tak to je taky síla 8O

já akorát vím, že vysoký tlak je nebezpečný, ale nevím co může způsobit, krom předčasného porodu

• a co je to preeklampsie? (ani nevím, jestli to píšu dobře :oops: )

Kačko a dělají ti testy na moč jenom podle toho lístečku?

jo a Marky a Katko , na to že jste rodily předčasně, tak byly holky „pořádný“ :wink: tak teď pěkně až do konce ju? :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
51750
20.4.09 19:17

ahoj holky,

dneska bylo u nás zase krásně, ale taky mi bylo dnes celý den pěkně zle, strašně mě bolela hlava a taky jsem zvracela, tak že nakonec jsem si dala prášek od bolesti a polevilo to.

Ibbu no abych ti pravdu řekla, tak bych teď teda raději taky rodila dříve, přeci jen rodit 2700g v necelým 35.tt je tak akorát, mi řekni kolik by ta Tinka měla kdyby byla donošená? Jako dr. říkalil že by měla ty 4 kg určitě, no dej pokoj todle rodit. Ale zase by nebylo divu, vždyť já jsem měla 4,5 kg. :D

Jo holky, jsem magor jen já, nebo už taky nakupujete jednorázovky? Já dnes koupila v DM dvě balení 3-6 kg, no a teď teda nevím, zda mám vůbec kupovat ty nowborne plíny, ty jsou 2-5 kg a to se mi zdá na normálně narozené dítě málo. :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7042
20.4.09 20:13

Katko , to máš pravdu - Tinka měla pěknou váhu - byla by asi pořádný kus ženský :lol:

já teda taky furt tvrdím, že kdyby se chtělo Helče dřív … tak do těch 3 kil - byla bych spokojená :lol: já jsem se narodila o 3 týdny dřív a měla jsem tak asi 2,70 (super ne :wink: )

a co se týče plínek, já na ně už v DM taky koukala ale nevěděla jsem jak je to s cenou (jak vyjdou)

• no tak asi bych vzala newborn aspoň 1 balení (podle počtu kusů v něm) - přeci jen se ti 5kilový macek jen tak nenarodí a zase to balení je brzy pryč - počítá se zhruba 10ks na den ne?

ale zase máš s tím zkušenosti, já s to nedokážu představit, tak budu kupovat čistě jenpodle těch váhových údajů na balíku :lol:

a už je ti dobře? to jsi měla asi migrénu ne? je to pěkný svinstvo :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
51750
20.4.09 20:25

Ibbu no právě, mám zkušenosti a to takové, že když měla tinka něco málo do 5ti kil tak už se do plín co byly 3 až 6 kg nevešla. Tak že právě proto přemýšlím zda newborny vůbec kupovat. Jinak já je v DM koupila protože mám slevové kupony, jsem se zaregistrovala na jejich stránkách v programu co mají pro nastávající maminky a pak pro miminka. Jinak se slevou ty mini vyjdou na 3,10 ks pak ale budu kupovat tesko fialové, měla jsem s nimi dobré zkušenosti u Tinky, tak že vyzkouším i nyní. Navíc v Tescu mívají často akce na 2 plus 1 zdarma, tak že ty plíny pak vycházejí fakt za babku. :D
Já osobně mám nejhorší zkušenost s Pamperskama, ale někomu zase mohou sedět. Jo a dobré jsou taky Happy star, či jak se jmenujou, mají je vy hypernově. Ty plíny používali i na JIPu v Motole, ale tehdy jsem je nikde nemohla pak sehnat, až teď jsem si všimla, že už je mají v Hypernově. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7042
20.4.09 20:33

aha no vidíš, to mě by nenapadlo … takže newborn radši nekupovat …

jak říkám, já můžu vybírat jen podle těch jejich údajů na obalu - ale jestli je to stejný jako se značením velikostí u oblečení :lol: pak se nedivím ničemu :lol: :lol: :lol:

Katko, a nechá se ta registrace v DM udělat přes net? my teda DM v Humpolci nemáme, ale můžu zajet do vedlejšího města …

jo, a fialový tesco jsem slyšela a pak teda ještě v Hypernově ju? :wink:

a myslíš že je lepší koupit po jednom balení a zkusit co to s mimísem udělá a pak až pokračovat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
51750
20.4.09 20:35

Ibbu dá se i přes net, já to dělala taky přes net.

tady je odkaz

http://www.dm-drogeriemarkt.cz/bb/

No jinak já fakt s těma plenama takový problém měla, že Tinka se do té dané velikosti když byla třeba už tak 1 kg od ní nevešla a to přitom nebyla žáden cvalík.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7042
20.4.09 20:45

no a tak o něco větší plína kdyžtak nevadí ne?

tak asi je pravda že okolo těch 3 kil dětí mají normálně tak by to mělo novorozeňatům stačit :wink:

jo je to jako vyšší dívčí :lol: :lol:
a děkuju za odkaz, už jsem to poslala, teď ještě tu kopii průkazky a je to :D

a dneska se mi ještě nikdo kvůli potýlce neozval, tak budu zítra volat … už jí moc chci :oops: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
51750
20.4.09 21:00

No no, nebuď tak netrpělivá snad se kvůli postýlky ozvou. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7042
20.4.09 21:35

když já jsme moc netrpělivá :oops: ale teď mi paní psala že je nemocná tak se to zdrží a pak mi všechny info pošle

• jsme hrozná já vím :lol: ale palice jsem pořádná, jak si něco vezmu do hlavy těžko mě to pouští :oops:

KAtko (a holky) krásnou dobrou noc! já jsu ještě omýt nádobí a pak sebe a hurá do hajan :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8850
21.4.09 06:51

http://www.sirmi.ic.cz/deti/49.gif

SRPŇÁTKA 2009

http://www.sirmi.ic.cz/cara/5.gif

TĚHULKY

**Obrázek - Jana 30 a 34 - TP 23.7. - KO 15.4 - chlapeček Vojtíšek - porodnice Motol nebo na Kladno a určitě s taťkou u porodu

Pajk - Pavla 29 - kluk Martin - TP 3.8. - KO + screening 28.1.

Lakai.ka - 22 a 28 Zlín - 1 těhotenství - TP 4.8.

Ibbu - Líba 26 a Filip 29 Humpolec - 1 těhu TP 7.8. - 7.5. KO
holčička Helena - porodnice Havlíčkův Brod

Katy2 - Kateřina 28 - Kristýnka(5) - TP 7.8. - KO 7.5. holčička - porodnice Frýdek-Místek

Jezinka - Olina 28 a 30 - Blatná (JČ) - MD + dálkové studium - syn Ondřej (3) - TP 9.8. - KO 22.4.

Kristýna - Kristýna 23 - první těhu TP 10.8. - KO 20.1.

Xxx Zuzana - 30 a 28 - Praha - první těhotenství, co čekáme nevíme, necháme se překvapit
TP 11.8. (na můj svátek) - zatím vedou jména Adam a Adélka, nebo Kateřina
rodit budeme v Praze na Bulovce - KO 4.5.

Stofi Brno - Šárka 1982 - Niky (2.5) - TP 13.8 - pohlaví překvápko, rodit budu v Bohunicích

Kacenka1 - Katka 26 + Tomáš 28 - Anetka 26m - TP 13.8. (17.08.)

Loost008 - Kristýna 32 a Martin 29 - u Prahy - studující - Eliška (1) - Tp dle pm 3.8. dle utz 18.3. - KO velký utz 18.3. a 19.3. krevní a jaterní testy

Monda 27 a 35 - pracující - první těhu TP 18.8. - KO + screning 6.2.

Monika 1980 - 28 a 30 - Ostrava- TP 19.8. - KO 6.5.

Evikule - Eva - 25.2.1982, - bydliště Č.Třebová - vdaná - momentálně na MD, jinak lékárnice - Ládík 19měsíců - TP 19.8. (až 22.8.) - jména pro mimi Daniela/Jaromír

Ivuna 28 a 29 - Mladá Boleslav - první těhu TP 22.8. - KO 3.2.

Rosanka - je nám 29 a 35, mimi je naše první a bude to kluk.. TP 24. 8. - KO

MarkyS 31 - dcera Aneta 12 let - TP 26.8. - ko 10.3

Nikousa 28 a 29 Ostrava - pracující, dálkově studující - první těhu TP 31.8. - KO 5.2.** 

..prosím o zaslání informací do tabulky formou SZ
Peta25 - Brno
Gita123

Dlouho se neozvali : ??? a nebo jsem to prošvihla
Fuerte
Loffda - okr. Kladno - 13.2. + triple testy
Kacatko OOO - Praha
Luli - Studene Most (Bratislava) - TP 11.8.
 Hehu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8850
21.4.09 07:09

Dobré ranko ..
omlouvám se ..ale včera jsem byla KO
a tak jsem ani nedočetla :oops: ..a ani dnes se mi do toho moc nechce … :oops:
my byli vybírat skříně do ložnice a do dětského pokoje a na nákupu a všichni 3 jsme usnuli v naši posteli :lol:

Ibbu ..neboj ..všechno bude …já vím ..taky jsem někdy moc netrpělivá :lol:

Katy …dík za odkaz

jj pleny už taky jedny mám ..tedy 3 neodolala jsem akci na fialový v tescu (2 za cenu 3) :oops: a mam dvojky ..ale vím, že na Ondřeje (3.25kg a 49 cm) jsem že začátku měla i jedničky - asi 2 balíky z DM, kde mam i nějaké slevové kupóny, co mi chodí na Ondřeje už od jeho narození

ostatní zdravím …a přeji fajn úterek ..čtu vás ..jen nestíhám reagovat ..blíží se zkouškové a do toho se začínáme stěhovat do svého

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
51750
21.4.09 08:57

Dobré ránko,

no tak já teda nevím, zda kupovat i ty malé plíny, no uvidíme, ještě je času dost, počkám si na odhad váhy, malé plíny mohu koupit kdykoliv. Ale myslím, že ani u tinky jsem newborny nepoužívala, teda v nemocnici když jsme leželi tak ano, pak doma už 3 - 6 kg a pak zase v nemocnici ty jejich, tak že vlastně si to už ani nepamatuji jaké plíny jsme používali. Asi fakt ty malé, ale v nemocnicích, což jsme vlastně do půl roku byli s krátkými přestávkami skoro pořád.
Jo prý mají od zítřka zase v Tesku akci na jejich fialové plíny, jendy za 199 kč, tak nevím zda koupit a nebo počakt až budou mít 2 plus 1 zdarma. :D

Jezi a ty to s tím učením zase tak moc nepřeháněj. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
506
21.4.09 09:02

Ahoj holky:)

Tak plíny - ty můžu prodávat. Použila bych větu ze Slunce, seno,… - „tchýně se zbláznila“ :lol: mám asi 5 balíků, myslím že to jsou 2 a 3 velikost, jedničky nemám žádné, ale vezmu jeden balík, kdyžtak se pak dokoupí. Holt byly prý dobré akce, tak babička řádí jak černá ruka, no tak ono se to nezkazí, že, a dokud ji drží elán, tak s chutí do toho :lol: :lol:
Látkové jdu koupit dnes a raději sama :wink:
Ibbu - někdy mi to utíká a někdy se taky nemůžu všeho dočkat, ale máme před sebou sluníčkové období, tak budeme čerpat síly a o to líp nám to uteče
Katy2 - ta bolet hlavy je nepříjmená, občas mě to chytne i v práci, zatím jsem to přeskučela s mokrým hadrem, tak snad se to zlepší
Jezinka - jůů, stěhování do vlastního, to je super, hezky si to užívej a oparně na těžký věci, já někdy v záchvatu nadšení začnu řádit jak fretka apak se divím, koza, že mě bolí břicho :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4222
21.4.09 09:03

Ahojky,

tak já newborny kupovat nebudu,pač Anet měla 4240g a jeden balík jsme dopoužívaly jen tak tak,a ted to prý vypadá ještě na větší mimi(čehož se upřímně děsím),takže kupovat nebudu :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí