Poradna duly
Jana Čurdová
Tak jsme nezmokli, bylo úplně nádherně. Bylo to v lomu uprostřed lesa a po dešti tam byl krásný voňavý vzdoušek!!!! Jen jsem měla trochu problémy s parkováním, byl to samý kopec, bála jsem se, aby mi neselhala ruční brzda…
Ibbu, bylo to se sborovým zpěvem. Jinak ještě hraju na klavír, ale s tím se veřejně moc neprezentuju.. Maximálně tak nějaké doprovody dětí…
Kačenko, úplně jsem zapomněla pochválit Ti fotečky!!! Jsou nádherné…
Jezinko, taky gratuluju, a ty další 3 už zvládneš levou zadní!!!
Gitu, já teda 100% počítám s klukem amnio se snad neplete a na uzv to bylo taky pořádně jasný. Takže vše růžový, co jsem dostala, jsem zabalila do krabice a pečlivě schovala…
MarkyS, to nic, já všechno taky vždycky přečtu a přesně vím, na co jsem chtěla reagovat jen do té doby, než začnu číst další příspěvek… ![]()
Babo, já na přírustek teprve čekám, moje mamka prý nabrala 20 kg za poslední 3 měsíce. Jestli je to dědičné, tak to teda potěš…
Ještě jsem se zapomněla pochlubit, že už nám uzrály první 4 jahody!!!! Dneska jsem ale jednu měla s mravencem - parádně mě pokousal do jazyka… ![]()
Ahoj,
tak včera mě to utlo,vypadl totiž proud,byl tu opravdu pěknej šupec,i stromy padaly…
ibbu,ne ne já jsem kousek od plzně ![]()
ted jsem dočetla a nevím co jsem chtěla napsat,no fakt výbornýýý ![]()
Jinak vidíte jak já i v sobotu straším,prostě jsemvzhůru před sedmou děj se co děj,a to už jsem nemohla usnout když manža vstával do práce o půl pátý ![]()
jo ros,když stojíš v kopci,je dobrý k ručce zařadit ještě 1
to ti to podrží na 100%
(deformace z rodiny
)
Krásný den všem těhulím!!!
Kačenko, já taky straším brzy ráno, dnes už od půl šestý mi jede pračka…
Jedničku samo dávám taky, ale já jsem hroznej plašan. Když stojím v kopci, tak v autě ještě zkusím zahopsat, jestli opravdu pevně stojí a nepopojíždí ![]()
Jééé a jaká deformace z rodiny?
U nás byla bouřka nakonec tak 15 minut, cestou na koncert jsem potkala jen jeden spadlý strom…
Dneska máme zase předporodní kurs, bude se rodit!!! Doufám, že přítel nezmění názor na doprovod k porodu ![]()
Večer máme zase koncert se sborem a zítra ještě dopoledne!!! To bude mimís kulturně naladěn ![]()
ros,můj táta učíval v autoškole a doma máme auta kam se podíváš ![]()
teeeda tak budu držet palce at vás na předporodním kursu nevystraší,ber je s rezervou,já na porod moc ráda vzpomínám,byl rychlej,ale procházka růžovým
em to nebyla…ale je to fakt zážitek na celj život,manža už se taky těší,je jak prdlej ![]()
Tak to máte doma něco jako autobazar… ![]()
Ona nám minule PA říkala, že to bude podávat drsněji než to pak asi proběhne, to abychom byli připraveni i na to nejhorší ![]()
Pak by ještě měla být manipulace s miminkem a péče o něj. Na to se těším, o tom mám sice načteno hodně, ale nevím nic. V tom porodu se už snad trochu orientuju…
no to máme,ale spíš těch větších aut
![]()
s tím porodem,já byla stejně pak už tak mimo,že mi bylo jedno úplně všechno a zajímavý bylo,že jsem nikoho nevnímala,jen manžu,takže tam fungoval jako tlumočník
![]()
a péče o mimi,to musí být zajímavý,já si pamatuju,jak jsem se bála Anet chytit abych jí neublížila ![]()
Z toho mám taky strach, dokonce jsem si nikdy nechtěla pochovat miminko někoho jiného ![]()
Ahojky holky,
nejdřív všechny moc zdravím, už nevím kdo sem dával fotky ze 3D ale jsou krááásný ![]()
S tím uzamčení diskuze, hlavně abych se pak za váma nějak dostala, jinak je mi to fuk
![]()
My v kurzu probíráme všechno možný, dokonce si občas udělám i nějaký poznámky na papír, abych to náhodou nezapomněla
, ale myslím že praxe pak bude úplně jiná
![]()
Kurz pro tatínky teprve bude, tak jsem na toho mýho zvědavá
Včera jsme chvilku prohlíželi knížku o těhu zrovna na stránkách o porodu, tak se mě ptal co se jako stane s tou pupeční šňůrou když se ustřihne
asi myslel, že zaleze zpátky
![]()
Co se týká strachu z porodu, tak ten sice taky mám, ale na druhou stranu se i těším, sice jsem nikdy nerodila, takže nevím vůbec to mě čeká, ale nějak to zvládnem
… snad
Já se dneka chystám na koncert, koupili jsme lístky hlavně jako dárek pro mámu, je to koncert rádia OK (bude tam JOJObend, Jakub Smolík, Muk, Věra Martinová a tak) já tyhle zpěváky moc nemusím, ale snad bude hezky a užijem si to tam… Pak dám vědět jaký to bylo
![]()
Jinak včera jsem byla na plavání, děláme tak takový lehce posilovací cvičení který se musí trochu změnit kdo je poslení 3 měsíce, tak mi došlo, že to už jsem vlasně taky
, připadá mi že to hrozně utíká…
Tady posílám odkaz na kočárk který jsem objednali, akorát ho máme ve fialkovo šedé barvě
![]()
http://www.kocarky-ruzovypanter.cz/showimage.htm?…
http://www.kocarky-ruzovypanter.cz/…Rozborka.jpg
popis zde: http://www.kocarky-ruzovypanter.cz/produkt.htm?…
Tak snad nám poslouží … Rozhodli jsme se, že ho necháme v obchodě asi až do nerození prďolky, ale ještě uvidíme…
Ahoj děvčata,
tak u ná včera na konec bouřka taky byla, ale jen chviličku, spíš byl jen pořádný povichr a pršelo. ![]()
Dneska ráno jsme jeli do Polska, koupit garnýže nové do kuchyně a verandy, všude jinde už je máme vyměněné, jen tam ještě nebyly. ![]()
No a při té příležitosti když už jsme tam byli, tak jsem opět schlédla kočárky a jsem na 100% rozhodnutá pro Firkon Verano, vypadá fakt dost dobře, v Polsku vyjde na 8500,– i s autosedačkou. Tak že tak za měsíc tam asi už zajedeme rovnou pro kočárek, barev tam měli spoustu, tak že určitě něco vybereme až na místě. U mě zatím vede červená barva, zda bude čistě červená, nebo s kombinací s černou či šedou ještě nevím.
Prostě co budou mít, tak to vezmeme.
Monda to Tako se mi taky líbilo, jediné co mi u něho vadí jsou ty přední kolečka, jsou dost malá, kdyby byly větší tak bych ho asi taky brala. Ale zase když tak člověk koukne, tak ty kočárky jsou na jedno brdo. ![]()
Ibbu ty jsi se mě ptala jak dlouho jsem kojila, no tak celkem asi 6 měsíců, přestala jsem kojit když Tinka byla na poslední operaci, to měla ten uzávěr střev, do půl roku měla vývod. No a jelikož po operaci byl stav dlouho špatný, nechtěla vůbec jíst, tak už jsem fakt neměla sílu stále odstřikávat, tak že přešla na speciální mléko které bylo jen na předpis gastroenterologa. Ona prostě už prso nechtěla a já fakt už byla psychicky vyčerpaná abych pořád odstřikávala, tak že tak nějak zkončilo naše kojení. Ale i přesto si myslím, že jsem jí kojila dlouho a hlavně že to vůbec šlo, když její stav byl po narození takový, že u prasa byla poporvé skoro v měsíci a pak další operace a zase odstřikávání a zase všechno na novo. Prostě byla jsem ráda, že vůbec jsem byla schopná v takovém stavu vůbec mléko mít. ![]()
Katy - ony jsou totiž u toho taka 2 typy těch předních koleček, jedny jsou malý, to se mi nelíbilo a teď právě začali dělat tako jupmer X a ten má ty přední kolečky větší (je to vidět i na těch fotkách) tak jsme do toho šli… manželovi se taky moc líbil, navíc ta cena je super, ale máš pravdu, většina kočárku je na jedno brdo
![]()
Krásný den děvčátka ![]()
u nás je krásně slunečno ale zima brr … ![]()
Katy2 - prosím tě ve kterém městě v Polsku jste koukaly na ten kočárek?
taky se mi moc líbí ale pořád řeším ten problém jak v zimě, když tam bude malý ve fusaku. Ty korbičky mi připadají dost malinký, přece jen, u nás začíná zima dost brzo …
Nevím, jsem z toho dost zoufalá … Ale líbí se mi Firkon Ivone ale tam mě zaráží rozměry korbičky : celková délka lůžka 80cm, šířka lůžka 35cm, výška lůžka 25cm ,výška lůžka od země 56cm.
Moc se omlouvám, že s tím pořád otravuji. ![]()
Mondy a Rosanko - přejí krásný kulturní zážitek. ![]()
Gito já bydlím kousek od Frýdku-Místu směr na Český Těšín, tak že jsme byli tam tím směrem, tzn. Polský Těšín? Jinak ta prodejna kočárku je tam hned na bývalých hranicích. Odkud jsi ty? Ale myslím si, že ať už pojdeš kamkoliv tak ty ceny tam budou stejné.
Co se týče rozměrů, tak fakt si myslím, že Firkony jsou s těchto typů kočáru největší. To zda se mi mimi v zimě vleze s fusákem do korbičky neřeším, vleze, tak vleze, nevleze tak půjde do sporťáku. ![]()
Tady pro srovnání rozměry:
Firkon Ivone
celková délka 90cm, celk. šířka 48cm, celk. výška 117cm
korba - celková délka lůžka 80cm, šířka lůžka 35cm, výška lůžka 25cm,výška lůžka od země 56cm.
sportovní nástavba - celková délka lehu 90cm, šířka lehu 32cm
složený kočárek ( zvlášť hl. korba a konstrukce )- konstrukce -výška 32cm, šířka 62cm, délka 99cm - výška lůžka na ležení od země - 54cm. maximální výška rukojeti 110cm
Hmotnost korby pro hlubokou verzi: 7 kg Hmotnost sportovní nástavby: 3,9 kg Hmotnost podvozku s koly : 10 kg Velmi atraktivní a moderní kočárek v plné výbavě, navíc snadná manipulace kočárku.
Firkon Verano
Celkový kočárek-délka 100cm, celk. šířka včetně koleček 64 cm ,výška lůžka od země 55cm
hluboká korba - celková délka lůžka 80cm, šířka lůžka 35cm, výška lůžka 25cm
sportovní nástavba - celková délka lehu 90cm, šířka lehu 32cm
složený kočárek ( zvlášť hl. korba a konstrukce )- konstrukce -výška 30cm, šířka 64cm, délka 100cm
kolečka: průměr předních koleček - 25cm,průměr zadních koleček - 30cm,rozchod zadních kol - 64cm,rozchod předních kol - 35cm
Váha konstrukce 6,5kg váha hluboké korby 5,5kg váha sportovní nástavby 4kg
Tak že když na ty parametry kouknu, tak jsou skoro stejné. ![]()