Srpen 2009

• Fotoalbum (1)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
51750
26.5.09 19:00

Ahoj holky,

Jezi zkoušky určitě zvládneš a pak budeš mít konečne na chvíli klid. :D

Ivu kočárek moc pěkný, hlavně aby sloužil. U mě váha stále plus 5 kg, tak že zatím super, jsem spokojená, ale je fakt že se moc nepřejídám, raději, jinak už bych byla jako sud. :lol: No vlastně jsem i tak jako sud. :D

Ibbu tu práci ti dnes teda vůbec nezávidím. Co se týče věcí pro mimi, tak spoustu mám od sestřenky, něco málo jsem koupila nové, no a lehátko to chci koupit taky nové. Líbí se mi tady todle: http://www.mimibazar.cz/foto.php?…
U Týnky jsem to teda neměla, ale teď by to bylo asi vhodní, přeci jen Týnku jsem mohla prsknout na zem kdykoliv, ale teď to asi tak jednoduché nebude, aby mi Týnka Elišku nezašlapala. :D No uvidíme ještě zda budeme kupovat nebo ne. Ale líbí se mi.

Gito no doktor fakt srandista, tak že doporučil méně jíst? :lol: Jinak co se týče těch lýtek, tak ono asi na to fakt nic jiného není než to Magnesium, kolik ho denně bereš?

Rosanko 27+1 je 28.tt S tou prací na zahrádce to moc nepřeháněj a hlavně neber do ruky už žádne nářadí, bo si ještě ublížíš.

Jinak já dnes vytáhla staré plíny látkové co mám po Týnce a namočila jsem je do sava perex, ty tak vybělaly že jsou bělejší než nové. :lol: Taky jsem konečně koupila prášek pro mimi a zítra už ty plíny hodim vyvařit a asi už vyperu i povlečení do postýlky. :D
Jsem se nějak rozespala, tak už raději končím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3963
26.5.09 19:32

:lol: :lol: :lol: Katy, teď si připadám jako největší nešika :lol: :lol: :lol:

Já mám asi látkové plínky na odpis, i po vyprání se z nich cosi sype, asi se rozpadají, jsou totiž ještě po mě a po bráchovi… Asi by to chtělo pár jich ještě přikoupit a s těmito utírat jen drobné nechody :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7042
27.5.09 00:49

ahoj kočky , tak tu ještě straším 8O

Katy , to lehátko je vypadá dost dobře a za skvělou cenu ! a když tam může být i větší dítě tak se to myslím i vyplatí :wink:

Kačí a Ivy - tak hlavně že máte cukr za sebou, je pravda že se to nechá ale ještě že je to jen jednou za těhu :wink:

a Gitu tobě ať to taky uteče rychle a v pohodě :wink: dr. taky srandista :evil: jak kdyby byl těhotný každou chvíli a věděl jak se má správně přibírat :? :lol:

KO koukám taky máš jak já - taky jsem asi naprosto v pořádku a nemusím tam k němu tak často :lol:

a jinak myslím že Kačka psala že nemohal pít 8O - to mě to sestra i do tel. povídala ať si s sebou přinesu vodu nebo čaj na pití … fakt si to každý dělá jak chce :nevim:

a Jezi tobě jsem úplně zapomněla pogratulovat ke zkoušce a krásné známce :oops: :lol: :srdce: tak aspoň dodatečně a do přístích spoustu sil ať je to rychle za tebou a máš klid :!

dobrou :-) :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7042
27.5.09 00:51

jo a Rosi, nestraš s plínkama - já doufám že po mě ještě drží 8O

nějak s tím počítám že nebudu vůbec kupovat ale 26 let je 26 let - no uvidíme až je mamina vyvalí :lol:

a teď se u nás rozehnala buřina ale prší :evil: a já chtěla zítra prát :cry: zrovna jsem doma a mám na to čas a nebudu to moct dát ven :evil:

tak a už fakt papapapa :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
764
27.5.09 06:19

ahoj tehulky,jen k vam nakukuju,nasla jsem dobrou vec na netu,vim ze my jsme taky studovali a speklulovali nad znackami…az pujdete na UTZ,muzete si potom zjistit co co znamena :wink:

Zkratky uváděné v souvislosti s těhotenstvím
Zde jsou nejčastější zkratky, se kterými se můžete setkat v těhotenství - uvádějí se především v těhotenských průkazkách a na ultrazvucích:

AC (abdominal circumference) obvod trupu
AMC (amniocntesis) odběr plodové vody (amniocentéza)
AFI (amniotic fluid index) index množství plodové vody
AS srdeční akce
B bílkovina (ze vzorku moče)
BPD (biparietal diameter) příčný průměr hlavičky („od ucha k uchu")
C cukr (ze vzorku moče)
CRL (crown-rump lenght) délka plodu od temene k zárodku
CS (cervix score) délka a prostupnost děložního hrdla
Cyto cytologie
CVS (chorionic villus sampling) odběr vzorku placentární tkáně
Diabetes cukrovka
EFW (estimated fetal weight) odhad váhy plodu
FHR srdeční frekvence plodu
FL (femur lenght) délka stehenní kosti
GA (gestational age) stáří těhotenství (gestační stáří)
Glykosurie cukr v moči
hCG (human chorionic gonadotropin) těhotenský hormon - lidský choriový gonadotropin
HC (head circumference) obvod hlavičky
HL (humerus lenght) délka pažní kosti
Hydramnion množství plodové vody
NB (nasal bone) nosní kost
NT (nuchal translucency) šíjové projasnění
PM poslední menstruace
OFD (occipito-frontal diameter) předozadní průměr hlavičky
OP ozvy plodu
Sed sediment (ze vzorku moče)
TAD (transverese abdominal diameter) příčný průměr bříška
TCD (transcerebelar diameter) příčný rozměr mozečku
TK krevní tlak
TP termín porodu
UZ ultrazvuk

Preji vam pohodove tehotenstvi!! :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1935
27.5.09 07:33

Dobré ráno maminky :D
Taky je u vás tak hnusně? Venku sice prší, ale máme tu dusno … :(

Haidule - dík za vysvětlivky :D

Ibbu - copak nemohla si spinkat, žes tu byla tak dlouho? :o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
51750
27.5.09 08:03

Dobré ráno,
u nás teda pod mrakem, ale teplo, zatím neprší.
Tak jsem hodila vyprat první pračku. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7042
27.5.09 08:10

Dobré ránko.

Haidu, díky :D

holky, já jsem byla včera nějaká přetažená a tak jsem nemohla zabrat - a ráno zas v 7 vzhůru :( tak teď přemýšlím jestli si nepůjdu ještě natáhnout

teď mě každý ráno budí šílený křeče v lýtkách - dneska mi je dokonce manža musel masírovat :?

Katko závidím nepršení - já chci taky :! :lol:

u nás lije jako z konve už od noci - sice se naštěstí bouřka vyhnula ale chtěla jsem taky prát :cry: doma mám jen ted skládací sušák a na něj se mi toho tolik nevejde

• to jsem si zas postěžovala, co? :D

a jak se jinak holky cítíte? Katko co ta ruka? aq co bříška?

chci se zeptat jestli vás třeba taky nebolí svaly na břiše - zepodu (od podbřišku) - já včera zjistila že chození mě nějak dostává a moc to nejde 8O

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1935
27.5.09 08:16

Katy - závist že neprší, u nás začala bouřka a leje jako z konve … :?

Ibbu - na ty křeče mi dal dr. magnesko, beru ráno a večer, trochu se to zlepšilo, občas to víc pobolívá … drž se.

S tím chozením máš pravdu, připadá mi, že už neujdu tolik co předtím. :D

Kati - co ruka, co ti řekl dr.?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
51750
27.5.09 08:21

Holky zítra jdu na ko, ruka je trochu lepší, zvýšila jsem si dávku magnesia, teda koupila jsem si jiné, magnesium s B6 vit., jsem se dočetla na netu, že při karpálním tunelu se doporučuje právě ten vit. B6. No řekla bych že je to trošku lepší.

Kolik holky berete toho magnesia?
Jinak se cítím ůplně v pohodě, možná mi sem tam tvrdne břicho, ale nějak mě to nebolí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
51750
27.5.09 08:32

Ibbu hele jak to máš s tím kočárkem? Už ho máte, nebo stále čekáte? Jsi myslím psala něco, že paní na něm něco reklamovala, že?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1935
27.5.09 08:32

Katy2 - budu držet pěstičky, ať to zítra dobře dopadne. Někde jsem četla že prý po B6 jsou velký miminka… ale nevím co je na tom pravdy :o

Magnesko rozpustné tak 2× denně, mělo by to být i proti tvrdnutí bříška. Ale jak kdy. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
51750
27.5.09 08:41

Gito no nevím jak je to s vit. B6, ale co jsem se dočetla já, tak se používa především na nervy.
**K čemu nám slouží

Vitamin B6 je nezbytný pro zpracování a tvorbu bílkovin. Významnou roli hraje také v krvetvorbě při tvorbě hemu, molekuly, která přenáší kyslík. Ovlivňuje funkce nervového systému. Dále má vliv na kvalitu kůže, zúčastňuje se také metabolismu cukrů. U dětí je důležitý pro správné tempo psychomotorického (duševního a tělesného) vývoje.**

No a právě ten syndrom karpálního tunelu je vlastně to, že tam dochází vlivem otoků k utlačování nervů a tím pádme to tak bolí. No a právě tam doporučovali užívat to magnesium s vit. B6.

Jinak co se týče toho magnesia, tak já užívam 3×2tbl. 500mg denně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7042
27.5.09 08:43

Gitu já mám magnézko právě na ty křeče - rozpustný ale neberu ho denně - jse lempl :oops:

Katko, no na info o kočáru čekáme … už jsem trochu nervozní :? paní reklamovala na sporťáku u stříšky nějaký ulomený kus „železa“ (asi ten co tu boudičku drží - jestli jsem to pochopila)

no asi 14 dní po velikonocích to mělo posílat a firma si asi nechala těch 30 dní na rozmyšlenou - což je fakt že to tak nějak odpovídá teď a pak asi ještě teda než to opraví nebo vyměn … ale víš jaké jsem, netrpělivka :lol:

tak doufám že to nakonec neodpískají ptž se mi už nechce nic dohledávat - no uvidíme, dám paní ještě čas 14 dní a když tak pak písnu jak to vypadá …

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1935
27.5.09 08:46

Katy2 - děkuji za info, to víš, raději se člověk zeptá, teď kolem těhu je tolik fám … :D

Ibbu - to ti s tím kočárkem nezávidím, doufám, že ti reklamaci vyřídí dřív než se mimi narodí. :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí