Poradna duly
Jana Čurdová
Ibbu - noťas je pořád v servisu
už mě to fak štve… přece jen bych už ocenila kdyby to konečně vyřídili…
No snad to co nejdřív bude, mám ve foťáku plno fotek a chtěla bych je konečně nějak zpracovat…
Co se látkovek týká, tak já si říkám, že když se nemusí žehlit, tak to pověšení na šňůru a pak je sebrat a poskládat zas není taková práce navíc. Kamarádka používá klasický čtvercovky, takže je ještě žehlí a jak říká všichni kolem s tím měli problém, jen my nikdy… tak jsem zvědavá jak se osvědčí nám
![]()
Jasně že jednorázovky taky koupím, ale fakt bych chtěla používat především ty látkovy, přece jen si myslím že je to „přírodní“ a generacemi odzkoušený…
No hlavně aby mi to nadšení vydželo že…
Ahojky.
tak prvne chci gratulovat k uspěšným zkouškám ibbu a jezi jste holky šikovný. ![]()
Tak já zatím taky neperu neboť nemám co.Já sem zatím koupila 2 dupačky a bodíčka neboť skoro vše budu mít od kámošky která má 5 měsíční mimi a tak vše co teď vyřadila tak rovnou i vyprala má holčičku a my budem mít taky holčičku tak to nemusím ani přebírat.
Co se týká narážek na těhu tak tím mě trápí hlavně Peťula tuhle na mě koukl a řekl tobě vyrostl zadek a kdykoliv kolem mě projde nezapomene si plácnout a já to tak nesnáším
Ale jinak okolí v poho to mě chválí.
Dobré ráno maminky ![]()
Dneska je venku nádherně, jen aby to vydrželo. ![]()
Markys - ze mě si manža dělal srandu, že si do a z postele najíždím jako tank.
![]()
Mondi - máš můj obdiv, co se týká látkových plen.
Já jsem spíš na ty jednorázový, jednak líná a jednak jsem cíta … ![]()
Holky jak je to s těma avivážema, může se používat nebo nebo ne? I když je to aviváž pro miminka?
Ahojky .. čtu vás, ale nestíhám reagovat … ![]()
jinak já prala v Lovele (teď zas… .mam i nějaké slevové kupóny do DM) a aviváž moc používat nedoporučují
Monda ..vau ..tak látkovky …já když tak nějakou jejich příjemnější vatiantu ..je jich dost na trhu ..ale počáteční v klad bývá veliký ..ale asi stejně skončím u jednorázovek
..moje kamarádky používají eko pleny jednorázovky –dají se dát i do hnoje ..tak uvidím ..jen jsou samo dražší
a na narážky z okolí nedejte …každý je jiný a i každé těhu …
a taky ještě neperu ..moc toho po Ondřejovi nemám(měla jsem hodně od švagrové - má kluka o 3 měsíce staršího a o hlavu většího) a tak si teprv musím půjčit od kamarádky a švagrové
poslední dva dny jsem byla KO ..usnula bych i za chůze, asi nízký tlak ..takže jsem učení moc nedala
..zítra mam jednu zkoušku ..dnes už to jde ..ale mam pocit že nic neumím . ![]()
u nás počasí nic moc ..je zataženo a fouká vítr
Ahoj holky,
Jezi na zítřek držíme palečky, ale ty to určitě zvládneš. ![]()
Jinak dnes jsem byla na KO a řešila s doktorkou ty moje ruce, bohužel tak jak jsem tušila se s tím fakt teď nedá nic dělat, je to ten Syndrom karpálního tunelu a ten se řeší především chirurgicky, no a to mi teď nikdo neudělá. Tak že musím doufat, že to po porodu vimizí a nebo to budu pak muset nějak řešit. Doporučila mi jen ty ruce dávat do zvýšené polohy, ale jinak fakt nic s tím dělat nejde. ![]()
No ale jinak na UTZ vše v pořádku a jsme stále holčika, váha nyní vycházela okolo 1350g.
Jo a vyváděla tam pěkné psí kusy, si tam hrála s nožkou u pusinky, vypadalo to jako by si počítala prstíčky. ![]()
Taky jsem dnes vyžehlila všechny plíny co jsem včera vyprala, dále troje povlečení do postýlky, dvě obyč prostěradla, no a taky jsem dnes vyprala rychlozavinovačku a prostěradla do postýlky. Plín mám asi 50 normálních a 4 ty tetra plíny velké. Chtěla bych používat i látkové sem tam aspoň na doma, přeci jen ty jednorázovky pak lezou do peněz. ![]()
Katy2 - to mě moc mrzí, že ti s rukama nemůžou nic udělat. Kdyby ti alespoň nějak ulevily od bolesti … ![]()
Mě dr. naposledy dělal UTZ když jsem byla na tom prenatálním echu … a od té doby nic … tak doufám že ho ještě uvidím dřív než se narodí. ![]()
No mě moje dr. dělá UTZ při každé kontrole, no a nyní dělala vlastně ten druhý těhotenský screening co se dělá okolo 30.tt a zároveň mi brali dnes krev. Ale jinak malou vidím každou kontrolu. ![]()
Na další kontrolu jdu zase za 3 týdny.
S těmi rukami je to fakt na prd, ale fakt mi nemůže nějak pomoct, no od bolesti tak jedině nějaké léky a to taky není v těhu dva krát vhodné, tak že to musím nějak vydržet. ![]()
Vážně tomu nerozumím. Ty chodíš po 3 týdnech na KO, dělá ti pokaždé UTZ, já co 4 týdny, a jen mi zkontroluje čípek a když se ho zeptám, jestli mi udělá UTZ, tak mi řekne že není potřeba. ![]()
No co se divím, když jsem mu řekla o těch křečech v lýtkách tam mi řekl, že mám ležet, od toho mám prý nemocenskou …
A to je primář gynekologie!!!
No chodila jsem taky po 4 týdnech, ale od 27.tt chodím po 3 týdnech a s těmi UTZ, to prostě záleží na dr. zda udělá či ne a je asi jedno jestli je to primář a nebo normální doktor, prostě když si myslí že není důvod tak mu musíš věřit.
No a s těmi křečemi, tam vážně těžko něco radit, tam fakt pomůže jedině klid a magnésko. ![]()
Ahojky holky,s těma utz je to asi u každýho doktora jiný, někdo je dělá pokaždý, někdo asi fakt jen když je to „potřeba“… ná říkala PA na kurzu, že utz stačí 3, maximálně 4 za celý těhu, víc že je zbytečný…Moje dr. je z těch co dělaj utz téměř pokaždý, teď jdu na kontrolu v pondělí, tak uvidíme…
Dneska jsem měla jet s našima do Makra, ale nějak to nedopadlo, tak pojedem s manžou příští týden, přece jen si radši nakoupím všechno tam, je to fakt levnější, i když člověk musí dát větší obnost najednou, ale pak to zas nemusím kupovat dražší tady…
Co se týká těch plínek, tak já bych o nich asi taky ani nepřemýšlela, ale kamarádka s nima byla spokojená… Já si objednala ty kalhotkový co vypadají jako jednorázovky dovnitř se dává separační vložka která se v případě „velké nálože“ normálně spláchne do záchodu, na to se daj svrchní kalhotky, takže mám pocit že to zas tolik práce navíc není, „jen“ vyprat a pověsit… ale praxe ukáže jak to půjde.
Počáteční investice toho všeho co jsem si koupila já je asi 7.000 ale když vidím ceny těch jednorázovek tak si myslím, že se to vrátí…
ahoj kočky , před chvíli jsem se vrátila z práce ![]()
Moni - maminy co používají látkovky píšou že to ve finále vyjde levněji … a já teda věřím že to asi pravda je …
… jak to popisuješ tak to zní „hezky“
(a ne tolik pracně)
teď jsem se stavovala v bille - mají v akci pampers - a koupila jsem jeden big pack pampers (106ks) a jeden balík clever (56ks) - no a ještě přebalovací podložky, vlhčený ubrousky a něco málo k jídlu - a hned je 1400,– fuč ![]()
jen ty plíny vyšly na cca 500,– - a to je podle mě tak max. na 3 týdny (píše se že se má počítat tak 10ksplín na den) ![]()
a Gitu - mě dr. nedělal utz od 13tt - pak jsem píďalku viděla až ve 20tt kdy mě dr. neudělal ani fotku
a 4D utz ve 23tt a teď jedu 9.června na další velký utz - tak to bude asi naposledy co jí uvidím ![]()
a četla jsem že dr. pozná polohu mimíse i hmatem tak pochybuju že se bude namáhat pozorovat polohu utz ![]()
Katko - mrzí mě že se nedá s tou rukou nic dělat - jedině si snad říkat že už to bude „za chvíli“ (ale útěcha je to pramalá)
jo a myslím že Kačka psala že jí bolí stydká kost - tak od minulého týdne s tím mám problém zas - a není to nic moc ![]()
Jezinko - držím na zítra pěsti
![]()
ale neboj, bobís ti pomůže
mě přijde že nám to jde ve 2 líp ![]()
Jezi, na zítra držím pěsti, neboj, to dáš ![]()
Gito, já taky chodím na KO co 4 týdny a na UTZ jdu teď 8. června, je to ten poslední a pak nejspíš udělají UTZ ještě po registraci v porodnici ![]()
Ahoj holky!!!!
Tak jsem byla na cukru, celou dobu v pohodě, ani jsem se nikde neklátila, pak jsme se ještě byli podívat na kočárky, byli jsme na nákupu a v pohodě. Dojeli jsme domů a i když jsem snědla housku, mám šílený hlad, motá se mi hlava a chce se mi omdlívat… Takže jenom pololežím na gauči a přítel kmitá, smaží a peče ![]()