Poradna duly
Jana Čurdová
kačenka1 - nezpomeň dát hned vědět jak jsi dopadla u Dr. Já byla včera a zatím vše vypadá v pohodě.
Jen stále tomu nemůžu nějak uvěřit, že je to pravda. Vzhledem k tomu že první dcera je z IVF, tak jsem fakt s toho pořád nějak mimo. Navíc můj cyklus je velmi nepravidelný, mám MS tak 4 x za rok. Tak že fakt nechápu, jak se nám podařilo se trefit do správného dne. ![]()
No ale i přes to, že se to nějak tak nečekaně povedlo tak mám stejně srach. První dcerka je dost nemocná, má srdeční vadu, po narození spoustu komplikací, do půl roku 6 operaci, no a největší a zatím poslední rána byla to, že když jí byl rok a půl, tak nám řekli že je oboustranně hluchá. Všude má psáno že je to vrozená hluchota, jen se mi to stejně pořád nějak nezdá, podle mě je to získané, vzhledem k stavu po operacích, kdy obsah kyslíku v krvi měla 60-70%, tak to spíš vidím na tu získanou hluchotu. No ale doktoři ti vám stejně k tomu už nic asi neřeknou, zda je to tak, či jinak.
Tak že mě v tomto těhotenství čeká spoustu vyšetření, chci mít co největší jistotu, že dítě bude zdravé.
Ahoj všem. ![]()
Hlásím se s termínem 20.8.,dr bude až po Novém roce. Nevím, jestli budu stíhat aktivně se účastnit diskuze…uvidíme. Ládík je narozený 25.8.2007, tak bude mít letos dárek k druhým narozeninám (jestli všechno klapne). ![]()
Katy …držím palce ..ať je vše OK
no jo ..to je tak když to nejmíň čekáš …
taky mam za sebou špatnou zkušenost
určo to zvládneš i s malou princeznou ..i když to asi bude těžší…než třeba u nás …
Evikule –vau ..tak to je Ládík opravdu malý …ale určo se to zvládnout dá … ![]()
já jdu k dr v úterý …minule (před 14 dny) viděl jen dutinku …
Jezinko, my to tak chtěli. Ve dvou letech už prďolkové umí dost věcí.
A říká se, že nejlepší z hlediska zvyknutí si staršího dítěte na nového člena-konkurenci je 2 až 2,5 roku.
Navíc mám zkrácenou mateřskou a tak mi to naprosto vyhovuje. Každý má jinou představu o tom, jak mít dětičky od sebe a každá má svoje plus a mínus.
Katy, druhý mimi určitě bude ok.
Je děsná představa mít nemocné dítě, ale na druhou stranu si začne člověk vážit opravdových hodnot. Je úžasné, jak si i tyhle děti dokáží užívat života a radovat se z něj. Je to jiný, těžší, ale i s vadama můžou prožít nádherný život. Taky máme v srpnu 2007 jednu holčičku, která dle dr. měla být skoro úplně nevidomá a bojuje mnohem líp, než doktoři předvídali.
Holky díky..........no nebude to asi jednoduché, už jenom představa, jak jezdím s Tinkou každý den do SPC pro sluchově postižené do Ostravy 45 km tam a 45 km zpátky a do toho ještě prcek. To bude fakt zábava. Navíc jezdit domů se mi neoplatí, tak že tam vždy na dceru čekám, zatím jen 3 hodinky, chodí jen dopoledne, ale jak bude starší, no nevím jak to budu praktikovat.
No snad to nějak zvládneme.
Teď je nejdůležitější aby byl prcek zdravý.
Jsem se už domlouvala s dr. na různých vyšetřeních, jako první chci jít na kombinovaný test v I. trimestru a pak se uvidí.
Jezinko neboj, tentokrát to určitě už vyjde a vše bude OK.
Katy ..vím že to bude těžší, ale určitě to zvládnete …
ale jinak děkuji
Evikule …jj taky jsem to tak chtěla ..ale příroda si usmyslela něco jiného …takže ten věkový rozdíl bude jinak něž jsem chtěla ..ale hlavně aby mimi bylo OK
jasně všude je něco … …a každý má na to svůj názor a zkušenosti
""http://img216.imageshack.us/img216/9093/pf09kh0.th.jpg:http://img216.imageshack.us/…09kh0.th.jpg /> Pohodové a požehnané Vánoce!
Ahoj maminy a skoromaminy.
Tak mozno ma prijmete do vasej diskusie, lebo asi zrejme patrim k vam, ked je srpen po slovensky august
![]()
Termin mam 11.8.2009 .
Ale kedze mam veeeeeeelmi malo casu pri mojom malom diablikovi, tak sa ozyvam na emimi len sporadicky - no niekedy som tu sedela furt od rana do vecera aaaaaaaaaaaaale................ uz nie je cas. Tak len chcem aby ste vedeli, ze tu obsmrda aj jedna tehulka zo slovenska s buducim augustovym babatkom.
zatial paaaaaaaaaaa
Přeji vám všem příjemné prožití svátků vánočních a do nového roku 2009 jen samá pozitiva
taky jsem včera byla u dr …jeřabina roste ..a odpovídá velikosti 7 + 1 TT (podle poslední MS)..ale zas jsou tam hematomy 2 sice ohraničené , ale mam se šetřit ..na KO jdu 7.1. a už i na krev ..není to brzy?
Taky všem přeji příjemné prožití vánočních svátků a vše nej do nového roku 2009
Jezniko - jsem ráda že kontrola dopadla dobře, určitě teď už bude všechno jenom dobré.
Ahoj skoromaminy a maminy!
Vítám všechny nově příchozí…paráda, to se nám to tady rozrůstá ![]()
Já jsem od 15.12 doma … skolila mě angína a do toho jsem trpěla šílenejma nevolnostma. Na angínu jsem mohla jen ležet a čaj s medem, kterej mi pro změnu zvedal žaludek, takže suma sumárum…mám 7 kilo dole
No ale už to odeznívá a neblinkám, takže ty občasný nevolnosti už zvládám levou zadní!
Fuerte doktorka si psala „srdeční činnost +“ ale kde to viděla netuším, já nic blikajícího neviděla, ale ona je doktorka a těch ultrazvuků viděla víc, tak jí důvěřuju. Jdu tam teď v úterý, tak budu chytřejší ![]()
Přeju Vám všem krásné svátky a hodně zdraví a štěstíčka do nového roku 2009!
Páčko v lednu
Loffda - páni, tak ty nevolnosti ti teda fakt vůbec nezávidím, no vlastně ani tu angínu, snad budeš brzy úplně OK.
Já naštstí teda žádnými nevolnostmi netrpím a ani u prvního dítěte jsem nevolnosti taky neměla. ![]()
ahoj holky - čekatelky,
prvně nám všem přeju klidné a pohodové těhu - a hlavně zdravé mimíse!
dovolila bych se k vám taky připojit - TP máme 7. srpna 2009
na KO jsem byla 12.12. a teď bychom měli být asi 8tt (plus nějaké drobné, to nevím jak počítat - asi 8+3 ???) ![]()
uvidíme v lednu co nám pan dr. poví - a hlavně ukáže pořádného pulečka - já na 1. prohlídku hrozně chvátala, abych měla jistotu (kromě 5 pozitivních testů
) a viděla jsem „jenom“ tečičku (familiérně jí už říkáme Helča
- manžel prý ví co si dělal
)
jinak já s metříkem čekám na holky od nás z diskuze „začínáme se snažit“ - tak jsem si (jim) dala slib, tak doufám že se některé brzy zadaří a budu se moct taky chlubit
- tohle uvádím abych uklidnila případné nedůvěřivé ohlasy - no sama bych byla nedůvěřivá - už jsem se tu setkala s nějakými „vtipálky“ co si z tohohle serveru dělají akorát tak dobrý den (ikdyž abych třeba nekřivdila
)
a ještě se omlouvám za takovouhle litanii
, ale musela jsem ![]()
Ahoj budouci maminky,
opatrne nakukuju, vezmete me k sobe?
Proc nakukuju opatrne, byla jsem u dr, dutinka roste pekne, ma 1,44 mm, ale miminko jeste neni videt. Jsem 6+3, ale velikosti tak 4+3, doktorka me objednala za 14 dni s tim, ze dame mimcu cas, aby vykouklo…to vite, jsem nervozni, ale doufam ![]()
Mam za sebou zamlkle tehu pred pul rokem.
Mejte se pekne…Peta