Poradna duly
Jana Čurdová
ahoj Peťo, to bude dobrý, uvidíš … já si řekla, že člověk musí věřit a doufat
a pak už bude puleček ![]()
tak to už je docela veliký puleček
- já jsem z těch „rozměrů“ ještě celá vedle… koukám čas od času na internet abych věděla, tak teď máme asi cca 2 cm - teda podle týdnů…uvidíme co pan dr. příští týden
Ahojky ..taky jdu k dr 7.1. a i krev …
to bych měla být něco kolem 9 + 4 TT
určo to bude u všech OK …
ahoj jezinko ![]()
věřím že budeme všechny v cajku ![]()
já budu příští pátek 10+0 tt tak jsme skoro nastejno
už jsi u pana dr. byla nebo jdeš poprvé?
Holky, ja byla puvodne objednana az na 5,1.
Jenze jsem nedockavec a tak si pridelavam komplikace…vubec bych nemusela vedet, ze je mimi mensi, nemela bych nervy s hcg atd, kdybych to vydrzela, ze.
No jo. ted zbyva jen doufat, ze je vse ok a mimco vykoukne a bude videt na utz.
Ahoj holky,
neboj Péťo, určitě to bude OK. Já taky návštěvu u dr. uspíšila, poprvé nebylo vidět nic, tak se udělaly odběry na HCG a to bylo 420, tak že si mě dr. pozvala hned za necelý týden, že prý aby se vyloučilo mimoděložní, no a to už byl vidět gestační váček. No a za týden a něco na to bylo vidět už i mimi a dokonce i srdeční akce. Tak že buď v klidu, určitě to bude nyní vše v pořádku.
Jinak já jdu na kontrolu 15.1. a to se budou dělat rovnou už asi i odběry na kombinovaný test v I. trimestru těhotenství. Pak jen domluvit ultrazvuk k tomu testu. 15.1. bych měla být přesně 10+0, tak že pravý čas na odběr na ten kombinovaný test, doufám že vše bude ok.
Katy, diky za podporu, doufam, ze mas pravdu ![]()
Sliznice i to, ze vacek roste odpovida tomu, ze je vse ok, ale mimco je nejak schovane.
To vis, doktorka me vydesila tim, ze za 14 dni se uvidi a kdyztak se domluvime…no jo, ale co ma rict ![]()
ty dny se ale tak vlecou a clovek pritom vi, ze nezbyva nez byt trpelivy. Ja uz bych nejradsi mela bricho a abych vedela co to je a jestli treba bude hodny ![]()
No, za 2 tydny budu 8+3 a i kdyby minus dva tydny, uz to musi byt videt nejak ![]()
Ibbu …vzhledem k tomu že mam za sebou 2 potraty už jsem u dr byla 2 krát ..hned na začátku (5 TT) mi musel na:,–(it hormony a udržení plodu a chodím časteji na kontroly (mam i 2 hematomy
)
Peta …vůbec se nedivím, že máš obavy …to má asi každá, co si prožije v těhu něco špatného
držím palce !!!
Katy ..já jdu na krev 7.1. ..a to budu 9+4
ostatní zdravím
Ahoj.
Zdravím nové maminky!
Taky jsem přemýšlela, že půjdu na testy v 10.týdnu, ale prdím na to. Byla jsem klidná, i když mi u Ládíka nevyšly triply. Já bych ale žádný miminko pryč nedala, takže jsem nešla ani na plodovku, navíc riziko potratu po plodovce bylo 3×větší než riziko, že budu mít downa (podle mě jsou triply na h.vno, jsou hrozně zavádějící). U Ládíka mi taky prominuli cukrtest, teď už asi ne… tak zas hlodá červíček, že bych je odmítla-jsem hroznej hubeňour, v rodině cukrovka není a jsem ještě celkem mladá-26, v únoru 27).
Evikule no víš možná kdyby jsi měla první dítě nějak postižené, tak by jsi o testech uvažovala. Já prostě chci nyní v tomto těhotenství udělat vše proto, abych měla aspoň nějakou jistotu, že je dítě zdravé.
V prvním těhotenství se mi to bohužel nepovedlo a rovnou dva odborníci se ve svém povolání úplně sekli, jasně vím, že nikdo není dokonalý, ale aby se sekli rovnou dva? To se mi zdá trochu moc. Tak že nyní si vydupu všechny možná vyšetření, a budu doufat, že se nyní nikdo ve svém povolání nesekne.
a ještě trochu vytapetuju naším štědrým večerem
přípravy
jůůů, stromeček se stvětýlkama
s babi(tchýně) a strejdou (byli na štědrý večer u nás)
hotovo, rozbaleno, tatínek jde uspávat
Pěkné fotky, mě se letos u stromečku moc nepovedly. Ale něco málo taky máme.
Tak tady první, dcera s tetou.
http://img3.rajce.idnes.cz/…P1011964.JPG
a tady už hledáme co je pod stromečkem
http://img3.rajce.idnes.cz/…P1011974.JPG
a už poslední, to je fotka z před vánoc
Katy2 píše:
Evikule no víš možná kdyby jsi měla první dítě nějak postižené, tak by jsi o testech uvažovala. Já prostě chci nyní v tomto těhotenství udělat vše proto, abych měla aspoň nějakou jistotu, že je dítě zdravé.
V prvním těhotenství se mi to bohužel nepovedlo a rovnou dva odborníci se ve svém povolání úplně sekli, jasně vím, že nikdo není dokonalý, ale aby se sekli rovnou dva? To se mi zdá trochu moc. Tak že nyní si vydupu všechny možná vyšetření, a budu doufat, že se nyní nikdo ve svém povolání nesekne.
Já vím, že bych mluvila jinak, kdybych prožila, co ty. Tím to vůbec nechci zlehčovat. Já osobně bych i postiženýmu miminku dala šanci, nejsem pro potraty. Je to věc na velkou diskuzi, kterou tady fakt nechci rozvíjet. Je to citlivá a velmi osobní záležitost.
Každopádně mocmocmoc držím palečky, aby Vaše miminko bylo naprosto ok-to přeju nám všem, zdravá a šťastná srpnová miminka! ![]()
A fotečky moc pěkný, Kristýnka je moc krásná a sympatická holčička. ![]()
Evikule já taky pro potraty nejsem, ale opravdu nevím, zda bych zvláda vychovávat postižené děti dvě.