Poradna duly
Jana Čurdová
Ahoj ibbu,
musíš na něj ode dveří vybafnout,že chceš fotooo
aby si zase nezapoměla
Leni,to je normální,taky jsem byla nervní aby bylo srdíčko,jsem měla to vlastní až v krku,ruce studené jak led a musela jsem žmoulat kapesník v čekárně,pač by pode mnou byla loužička než bych šla na řadu,jak sem byla nervní
![]()
Ale určitě bude všechno v pořádku ![]()
Ahoj holčiny.
Tak jsem se dnes dokopala k tomu úklidu už mám konečně hotovo . Dokonce jsem i vyžehlila.A teď jsem z toho tak unavená.
Ibbu tak si o foto řekni. A můžu se zeptat ke komu chodíš?
Já jdu na ko ve středu a taky mám strach. Sice jsem srdíčko už viděla ale přesto se bojím.
Taky už mám těhu kalhoty po ségře ale zatím je nenosím.
Ahoj holky,
díky za vysvětlení NT.
Jinak k těm obrázkům (nemám scanner
), takže to tady as inevložím.. snad se nebudete zlobit.
A když jsme minule byla na kontrole, tak mi taky nedali obrázek.. dneska to vypadalo, že mi taky nic nedá, tož jsem se odvážila a řekla si hned o dva (i pro Kubovu maminku).
A mám je.. zaplatila jsem 50 Kč a bylo.
Katy2, volala jsem na ten BC Kenny a doporučují ten těhotenský kurz od 17. týdne těhotenství. Je v tom plavání 1× týdně, 1× týdně jakýsi kurz + cvičení. jenže je to až odpoledne, což pro Tebe asi není OK, co?
Ještě zkusím kouknout na net, jestli někde není něco dopoledne.. tak uvidíme.. ![]()
Monika - já taky nemám scanner, tak jsem obrázek z UTZ normálně vyfotila digitálem a vložila tu fotku ![]()
Závidím všem co jste udělaly úklid a jste aktivní, já jsem si dneska akorát udělala na oběd zeleninku s rýží a toť moje celodenní aktivita, jsem dneska lenošná víc než kdy jindy…
Ven jsem dneska taky nešla, Ája se hárá a začíná přicházet do toho „nejlepšího“ období tak se s ní teď bojím chodit sama, přece jen jsou u nás občas psi, kteří někomu utečou, tak bych nerada odháněla nějakýho dotěrnýho nápadníka… ![]()
Marky, já jezdím do Světlé nad Sázavou - dr. Klatovský ( taky je v Brodské nemocnici) ale jinak jsem s ním moc spokojená - my se totiž známe trochu i soukromě - dost jsem se přátelila s jeho dcerou a navštěvovaly jsme se , tak jsme k němu přešla, protože přeci, zná mě, tak si myslím že se víc snaží … no ale s těma fotečkama mě dostal, já čekala že mi je bude nabízet a ono nic
no blběna
- tak si budu prostě říkat, asi to u něj jinak nechodí - no tak teď už budeme pořádný holky tak to bude dnad fotečka jak brno ![]()
Ibbu tak to máš dobrý když se znáte i soukromě.Taky bzch řekla že si tě ohlídá. Moje dr má v ordinaci jen ten malý utrazvuk a ten foto nedělá, ale ve středu jdu do nemocnice na ten větší a tam si o foto taky řeknu. Už se těším. Když jsem byla těhu před 11 lety tak jsem chodila k dr. a to byl náš soused tak si mě taky hlídal a když mě pak poslal do nemocnice tak mi tam říkali ta protekční.pana primáře. Stejně mě pak převezli do Budějovic neboť jsem porodila v první den 33 tt.Aneta je ale dnes úplně v pohodě je zrovna v pubertě tak si to užívám ![]()
MOniko odpoledne je to fakt pro mě blbé, no asi se budu muset porozhlédnout po něčem ve Frýdku a nebo začnu chodit jen tak plavat na bazén do Poruby, když bude Tinka ve školce.
Jo děvčata, co jména, už vybíakráte?
My budeme mít doma dilema, chtěli bychom jméno zase od K, když jsme všichni tři, tak by jsme chtěli aby i mimi bylo od K.
Já jsem Kateřina, manžel Kamil a dcera Kristýna. Tak že teď je třeba vybrat další jméno od K, u holky by to mělo být v pohodě, tam je jmen až až, třeba Karin, Karolína, Klára, ale ti kluci, to bude složité. Mě se líbí Kryštov, ale o tom manžel nechce ani slyšet. Tak že mě napadá Kristián, bylo by to takové orginální. ![]()
Katy, Kristián zní opravdu dobře! a originální je to taky
ale KRyštof je taky moc pěkný !
no my máme Helču / Adama - ale kamarádi čekají mimíse v dubnu a jedna z jejich variant na kluka je taky Adam - a to milouš nechce mít stejné jméno s nima, tak bude kdyžtak Jakub ( Davídka jsme tak nějak vyšoupli)
Tak jsem se vrátila z kina. Byla jsem na sněženky a machři po 25 letech.Docela to ušlo ale čekala sem od toho víc.
Jinak jména řešíme zatím jen okrajově.
Adam je hezké jméno ale tak se jmenuje můj synovec.Mě by se líbil Matěj ale to mi přítel zatrhl.U holky se asi taky neschodnem.
Ahoj kočky , už jsem dlouho nic nenapsala, protože nějak nestíhám, ale průběžně vás pročítám ![]()
Jsem teď slaměná vdova
, miláček teď lyžuje v tyrolských Alpách s naší bandou (16 lidí), no mají krásně azúro, sněhu habakuk, upřímně mu závidím, taky bych si aspoň jeden kopeček dala
nebojím se, že bych spadla, lyžuju dobře, ale že by do mě najel nějaký debža, stejně jako loni (několikrát jsem to zachránila jen tak tak, útočí zezadu - ti debili, co neumí obloučky a tak jezdí šusem a nezvládají svý lyže
)
Nějak se mi vrátily ranní nevolnosti , a fakt trvají jen dopoledne, nejsou celodenní jako do toho 12 tt… Zatím je mám třetí den, nejdřív jsem myslela, že jsem něco špatnýho snědla, no ale spíš to budou hormóny…
Strachy z kontroly o srdíčko naprosto chápu, stejně jako Lištičku , protože jsem si to taky zažila, u toho prvního, které nám umřelo letos v srpnu v 9 tt…
Co s tím - CO JSEM DĚLALA JÁ - dýchat zhluboka, neubírat miminku kyslík stresem a zadržováním dechu - důležitý ![]()
Jasně že ještě nejsme za vodou, čeká nás triple test a doufám, že amnio nebude potřeba, ale prostě jsem rozhodnutá, že tohle miminko se narodí v červenci, tak jak má, a bude v pořádku, a BASTA ![]()
Lištičko taky jsem to měla s těma kontrolama podobně řídké - 5.12. v 6+3 jsem zakrvácela, týden ležela, za týden nový UZ - vše v pořádku (i první byl v pořádku, nezjistilo se, proč jsem zakrvácela, asi se mrňousek zavrtával hlouběji).
Celé Vánoce jsem trnula pokaždé, když jsem na na WC…
No a potom jsem byla až 12.1. (12+4) na screeningovém prvotrimestrálním UZ.
To si piš, že jsem měla úzkost, v autobuse cestou na ten UZ jsem měla celkem krizi, ať jsem si říkala, co chtěla…a nešlo to absolutně vydýchat…
Pak jsem vylezla na studený vzduch a dobrý… A na UZ jsem se pak málem rozbrečela štěstím, že je mrňousek živý a potom následně i že vypadá naprosto zdravě…
** Lenost ** holky nebojte, nejspíš z vás ta lenost brzo spadne, jestli to teda budete mít jak já ![]()
Po tom prvotrim. UZ se do mě nalila euforie a energie a zatím se mě to drží ![]()
NT je pouze zkratka pro nuchální translucenci neboli šíjové projasnění , měřitelné na UZ, výsledky jsou hned.
Výsledky prvotrimestrálního screeningu komplet (krev+UZ) jsou při tom UZ, kdy se veškeré údaje zadají do programu (včetně vaší váhy , věku a aktuálního tt ) a vyjede vám nejenom, že screening je negativní , což je v pořádku, ale také jaké riziko 1: ? máte, že by hrozila nějaká chromozomální aberace (porucha) u vašeho miminka…
Ještě se hodnotí NB (neboli nasal bone , a sice její přítomnost. Nepřítomnost (nevyvinutost) by mohla svědčit pro nějakou poruchu vývoje…
Tenhle screening je prý mnohem spolehlivější než samotný triple test v 16 tt…
Jména - Katy, Kryštůfek se mi líbí víc než Kristián ![]()
My máme jednohlasně Barunku a bitva nastává u chlapečka, kdy mě se líbí Adam, David, Jakub, Vojta (co mám dělat, vím, že jsou zrovna v kurzu), ale Milan právě proto chce ty, které nejsou tak in , padly kupříkladu jména jako Milan(no haha, dva Milánky fakt NEE), Miloš(hrůůůza), Miroslav(můj táta, že mu to prý udělá radost- no ale mě NEE), František, Antonín, Josef, Zdeněk…ůůůůů
Jo tak já jde do hajan, tak
a hezké sny ![]()
Ahojky holky,
u nás bude co se týká jména asi taky boj…mě se líbí spousta jmen, ale ne všechny se hodí k našemu příjmení
. Určitě vím že nechci jména po nás… Na holčičku se mi líbí mnohem víc jmen než na kluky. Mojí favorité - Žaneta, Nela , Sára, Bára, Terezie… na kluky se mi líbí Samuel, Sebastian, David, Filip, Martin možná ještě Patrik - ale toho už má manželova sestřenice a zas nechci mít stejný jak už někdo v rodině má.
No nic musím překonat tu příšernou lenoru a jít něco vyžehlit, nechápu kde se u nás pořád bere tolik prádla, když jsme jen dva
.
Miláček už pomalu nemá v čem chodit do práce, a koše s nevyžehleným prádlem začínají připomínat himaláje ![]()
Ahoj,
tak u nás to je jasný. Chceme dvě děti a favorité mezi jmény jsou - pokud to bude kluk, bude po tatínkovi - Jakub , pokud to bude holka, bude to Sarah (ještě uvažuji, jestli nedám klasicky Sáru, ale Sarah se mi líbí víc a navíc s příjmením od tatínka Sarah John
- to zní hezky, ne?). No a druhý kluk bude Adam (i když já bych ho brala i jako prvního, ale vyjdu tatínkovi vstříc a navíc i mi se to jméno moc líbí) a druhá holka bude Anička nebo Veronika .
Jinak se mi ještě líbilo dívčí jméno Alexandra - Sašenka, ale tu mají blízcí známí, takže ne-e.
Ahojky, hlásím se po delší době. Byla jsem minulý týden nemocná. Chronická bronchitida a 3 dny v horečkách. Ve středu jdu na screening tak mám docela strach, aby bylo malé po všech těch teplotách a tabletkách v pořádku. Taky čekám, jestli se nenakazil i malý. Byl sice v tu nejhorší dobu mimo domov, ale stejně musíme mít byt plný bacilů, tak jsem zvědavá jakou má imunitu.
Mějte se krásně, buďte hlavně zdravé a hodně štěstí na KO
Ahoj holky,
s tou leností se k vám přidávám, já teď horkotěžko utřela prach, umyla koupelnu a dala prát prádlo a mám pocit, že jsem uběhla maraton, jsem u toho i zadýchaná:-( Od včerejška jsem doma, v práci mi schválili práci z domu, tak jsem jim za to vděčná. Minulý týden jsem totiž zjistila, že mi vyskočil tlak (můj otec je kardiolog, tak jsem pod kontrolou) na 157/90, tak jsem zpanikařila a v práci vše vybalila šéfovi. Naštěstí je to super šéf a až do 20.2. (to jdu na ten NT ultrazvuk) můžu být doma. Tak se šetřím a hodně odpočívám a mezitím se snažím vyřizovat pracovní maily a dělat věci do práce. A v pátek jsem rozhodnutá po těch odběrech krve počkat si na toho mýho doktora klidně do večera a přemluvit ho, aby mi ten UZ udělal, abych měla klid ![]()
Na jména jsme už taky mysleli, můj manžel nedá jinak, než že holka bude Kačenka, takže já rozhoduju o chlapečkovi a to bude Vojtíšek ![]()
Obrázku , díky moc za radu, snažím se na to nemyslet, i manžel mě pořád utěšuje, že to je prostě na přírodě a že co se má stát, to se stane a že podruhý už se nám smůla určitě vyhne. Už nahlas ty obavy před ním neříkám, jen mě to občas přepadne vnitřně. Jestli se můžu zeptat, jak jsi to měla ty tenkrát? To ti zjistili v tom 9tt až při UZ nebo jsi začla krvácet? Mně pořád okolí utěšuje, že když nekrvácím, že je vše ok, ale myslím, že při zamlklém potratu bych stejně nic nepoznala a začla bych krvácet až třeba časem…
Tak se omlouvám za pesimistický myšlenky, ale když se o ně člověk podělí, hned jsou o něco snesitelnější ![]()
Mějte se krásně.
Lišti já jsem šla tenkrát na UZ jen „pro svojí jistotu“, protože za cca 10dní jsme měli odjet na 14dní do hor.
A už mu netlouklo srdíčko. Já žádný potíže neměla.
Jen se mi najednou během týdne udělalo „dobře“, a nějak jsem vycítila, že to není dobře…
Mělo být velký 8+5, ale růst se zastavil říkali cca 7+5.
Prý kdybych nepřišla na UZ, tak bych do 3-4dnů začala spont. krvácet… ![]()
Pomohlo mi v tom vyrovnání se s tím to, že jsem podstoupila různá vyšetření a zjistilo se, že jsem zdravá (především hodně podrobná imunologie) a potom ty genetický testy s partnerem, kde jsme taky vyšli jako normální lidi s 46XX a 46XY… Miminko mělo 45XO… A je to prý prostě 1% smůla… ![]()
A taky to, že jsem podruhé otěhotněla hned napoprvé, po necelých 3 měsících, resp. po 2MS.
1MS přišla za 5 týdnů po tom „osudným“ datu 8.8.2008, to jsme se pak ještě chránili s kondomem, 2MS přišla po 30dnech, a to bylo v půlce října… za 10 dní na to jsme jeli na 10 dní na dovolenou, jen na chaloupku na plzeňsko, se psama, byla tam zima a žádný komfort, záchod venku na kýbly… no a tak jsme se tulili, abysme nezmrzli a hele… ![]()
Tak to vědomí, že to šlo tak dobře, mi taky pomáhalo v tom, kdyby náhodou bylo zase něco špatně…