Poradna duly
Jana Čurdová
Holky gratuluji ke KO, super že je vše OK.
Lendulo a ukaž nám fotečku, prosííííííím.
Moniko, tak to fakt nasere, zrovna dneska když potřebuješ klid. ![]()
Katy2,
ani nevíš, jak.. vždycky se uklidním, když na chvíli přestanou.. a jak znovu začnou, tak se docela solidně leknu, srdce mi poskočí a rozbuší se, tak se zase hned uklidňuji.. zase si říkám, že radši ať vrtají teď, než když bude drobek na světě (při představě, že už by tady bylo miminko a kvůli tomu hluku by nemělo šanci se vyspinkat.. vrrr)… no, už 4 minuty nevrtají, tak snad jim to vydrží až do večera ![]()
čau holky,
jsem se tu v pátek ukázala a pak už nereagovala.
TAkže je mě 26 (v červenci 27), čekám druhý dítě a to je asi tak všechno o mě.
Jinak jsme v pondělí byli na NT sceeningu a asi vše v pohodě, v pátek si mám zajít pro výsledky, termín mě posunuli na 13. srpna (ty 13. máme asi daný,první těhotenství jsem zjistila 13. února a malá se narodila 13. října v pátek).
Pohlaví si necháme zase jako překvápko, manžel to nechce vědět a já se podřídím.
Add jména - u nás neskutečně těžkej úkol. Už u první jsem nevěděli a taky to dopadlo tak, že malé jsme vybírali jméno až po porodu se sestřičkama na porodním sále.
![]()
Jinak se mě líbí Sabina a kluk bude asi Tomáš, ale z toho moc odvařená nejsu, ale to ze žádnýho mužskýho jména.
Jinak, holky budte rády, že vám ještě neroste břicho, mě začalo růst až tak kolem 20tt, zato ted se začíná vyvalovat, ale není to břicho, ale špek ![]()
Ahoj holky,
jsem ráda, že vám kontroly dopadly dobře a mimískům se daří ![]()
S tím strachem je to těžký, já si třeba zakázala číst všechny „negativní“ články a diskuze. Vím, že tím to člověk neovlivní, ale je asi zbytečný se tím stresovat dopředu. Možná je to i tím, že jsem - bohudíky, žádnou špatnou zkušenost neměla. Říká se veselá mysl půl zraví, tak třeba to platí i na mimísky v bříšku ![]()
I když strachu o ně se už nezbavíme nikdy, aby jim bylo v bříšku dobře a vyvíjeli se jak mají, aby nebyla nějaká komplikace u porodu. A až budou na světě, tak ten strach bude možná ještě větší, aspoň myslím…
Já byla dneska dopoledne zas v práci, abych zaučila tu paní co tam bude místo mě. Cestou domů jsme se stavili za známou podívat na koníky a na štěně (úúúžanej plyšák, má v 10ti měsících 11 kg
)
Manžílek šel teď ven s tou naší chlupatkou tak jdu trochu uklidit a pak budu asi jen odpočívat ![]()
Moni - to by mě taky pěkně naštvalo, zrovna když si vezmeš volno na učení tak ti tam rambajzí řemeslníci ![]()
Taky mě občas napadají sobecký myšlenky, že jsme mohli ještě chvilku s mímem počkat, zajet si někam na pěknou dovču k moři, trošku si ještě „užít svobody“ ale nestěžuju si , to vůbec ne, jsem moc ráda za to jak to je…
Bříško mi ještě neroste, mám zatím pořád stejný jak normálně, ale myslím, že zá pár dní nebo týdnů už se snad něco ukáže ![]()
Já už na to fakt nemám nervy… vrrr… jsou přímo pod našima oknama!!!!
Napadají mě samé fajné nápady - třeba, že je poleju vodou (v té kose, to by jim asi byla zima a navíc, asi by dostali zásah el. proudem, takže neee).. Zajímalo by mě, jestli mají třeba nějaké časové omezení - přece nemůžou obtěžovat hlukem celý den! od sedmi rána..
holky, sorry, fakt už mi z toho hrabe…
Jednou nám v práci vrčeli sbíječkama 3 dny od ráno do 3 do odpolene než jsem šla domů, myslela jsem že je zbiju, že na ně budu házet odpadky z okna a tak různě
, pěkně mi z toho hrabalo, takže ti držím palce ať o maj co nejdřív hotový.
Záleží na tom co dělaj a jakou maj pracovní dobu.
Jediné řešení je dát si vatu do uší ![]()
Moni mozna jsem to spatne napsala, ale ja jsem to ale nemyslela tak, ze je to nespravedlivy, ze ona jo a my ne - to mi rikala Jana do telefonu, ze oni si ho ani nezaslouzi, ze jsme ho meli mit radsi my. Ja jsem naopak ji rikala, at prestane placat nesmysly, ze jsme proste meli smulu a to se holt bohuzel stava, at se tim netrapi a je stastna, ze ma zdrave miminko.
A ze ja uz taky cekam dalsi miminko (puvodne jsem ji to chtela rict az jako prekvapko
.
Takze zatimco ona se mi do telefonu temer omlouvala za to, ze jejich miminko je zive a zdrave, tak ja jsem ji hustila do hlavy, ze to takhle nemuze brat a at neblazni…
Kdyz byla tehotna poprvy, tak mela problemy s otcem ditete, nakonec se rozesli, a vubec nemela chut dite mit, nevedela, co s nim bude delat… byla jsem v ty dobe jeji jedina blizka kamaradka (ona je velky introvert), a dodavala ji chut k zivotu a to, aby se na miminko zacala aspon trochu tesit. Pak poznala kluka, ktery ji v tom take pomahal a uz jsme na ni byli dva, a ona to zvladla. Sice nevedela, co si se Stepankem pocne, jen ho krmila a starala se o nej, ale postupem casu, jsem ji naucila, jak s nim muze komunikovat a co se mu bude libit a je z ni bezva mama.
Ale je pravda, ze kdyz mi rekla, ze je ve 33 tt, tak jsem na to pak myslela - to se asi neda tak uplne vypustit, pripomnelo mi to, co bylo a mohlo byt, ale urcite ne s nejakou zavisti a zlobou na cely svet.
Takovy to " proč zrovna my ", tím už jsem si prošla v srpnu.
Kolem mě je dokonce ve stejnem terminu (březen) více holek - tahle Jana, 2 holky z bývalé práce, a moje zaměstnavatelka, a se všemi se občas vídám, takže se to musí zvládat.
Ne, teď už fakt nebrečím, teď žiju novým rostoucím bříškem, který mi zase dnes ráno povyskočilo, naštěstí, už jsem si říkala, že je nějak dlouho stejně velký
![]()
Našli se lidi, kteří se mě ptali, jestli to není moc brzo, jakože z psychiky, že jsme měli čekat aspon půl roku, rok… ale já myslím, že tak, jak to přišlo, je to správně a jsem šťastná…
Ahojky.
Obrázku tak s touhle otazkou jako jestli není brzo jsem se setkala taky, ale já si říkala že tělo si řekne samo kdy je připravené a kdy ne a psychicky to musíš vědět nelíp ty jak se na to cítíš a jestli si připravené jít do toho znova.
Zrovna dneska jsem se docela rozčílila. Znám jednu holku a ta když byla těhu tak chlastala a brala drogi a narodila se jí zdravá holčička. ted jí holčičku vzala sociálka ( už druhou ) a ona je zase těhotná. A má kamarádka která o mimi hrozně stojí nedávno potratila. Tak mě to docela naštvalo.
nazdar holky tak vas zdravim.Konecne mam po zkouskach tak uz se snad budu vic zapojovat jen ted jeste musim spacifikovat ten bordel doma.
Takze peru uklizim hracky ani ne protoze do 5minut je to to same co to bylo ale to ostatni zkousim nejak zvladat i kdyz s tou nasi certici to jde ztuha.
![]()
Je obrazku tak to si mohla byt uz se mnou a s holkama v breznu 2008 je to tak?Ale reknu ti je to hrozny prijit o miminko ale rikam si kdyz to ma prijit tak at je to radci driv nez pozdeji a asi s mimnkem nebylo neco v poradku tak to tak asi bylo lepsi i kdyz pro tebe urcite ne.Drzim palce v tomto tehotenstvi.
![]()
Jinak ja mam za sebou odber krve na vyvoj vady takze 11.2 jdu na utz ten velkej prvni tak snad vse dopadne ok.
![]()
Jo a co to bude si necham rict protoze jsem zvedava a jmena jeste nevime.Nase prvni se jmenuje Eliska tak uvidime.
![]()
Holky drzim vsem palce a mehte se pekne ja jdu kouknout na dracici za chvili bude vstavat a pak asi vyrazime ven.Takze se kouknu zase odpoledne.mejte se.
Lost já jsem chodila do jarňátek 2009…
Moni držím palce s těma rušičema denního klidu, mě by to tedy taky strašně vytáčelo… ![]()
Kašel dnes celý den pokašlávám, suchý, dráždivý kašel, cítím bolavou trubku (průdušnici), snad to zmáknu a nebude z toho nic horšího…
Dala jsem si na housku s lučinou nakrájený česnek a žlučníkový záchvat se nedostavil, ťukťuk, mačkám si do vody citron, nic jinýho tu nemám, jak jsem byla týden u našich, máme to tu jak u vyjedenejch. A ven se mi nakoupit nechtělo, zítra dostane nákupní seznam miláček
naštěstí se na něj v tomhle můžu spolehnout, ale je pravda, že když mu něco nenapíšu nebo neřeknu, tak samotnýho od sebe ho to prostě nenapadne… klasika, stejnej jak náš táta (s mamkou jsme si v tomhle předevčírem notovaly, jak jsou ti „naši chlapi“ stejný)
![]()
Milan stáhl fotky z Alp, holky to je luxus, tedy jsou klasika Alpy, pokaždý jsou si strašně podobný, ale pár jich sem hodím. Měli fakt nádherně…
http://sweb.cz/…DSC05576.jpg /> http://sweb.cz/…DSC05577.jpg /> http://sweb.cz/…DSC05597.jpg
Ahoj holky ![]()
Obrazku, dyť já vím, že jsi to nemyslela zle
také mám kamarádku, která se o miminko snaží 2 - 3 roky a dokážu se tedy vcítit do situace Tvé kamarádky, která Tě nechtěla ranit.. Nám se to totiž podařilo fakt napoprvé, kdy jsme si řekli, že bychom to mohli zkusit (čekala jsem, že nám to bude trvat a ono to vyšlo - milé překvapení
). Vím, že z toho má obrovskou radost, že bude teta, ale určitě ji to i bolí.. A jak píše MarkyS, svět není spravedlivý..
Jinak holky, moje séstra byla včera na potratu (čekala třetí dítě) a finančně si ho prostě nemůže dovolit. Její drobek by se narodil tak týden po tom mém.. docela to mrzí.. ale ona už má dva nádherné a skvělé kluky ![]()
Co se týče těch rušičů klidu, tak vrtali a třískali včera do šesti hodin.. dnes ráno jsem bezpečně poznala, kdy je osm hodin.. protože od sedmi to bylo takové tichounké ťukání, ale v osm začala sbíječka, vrtačka, kladivo.. no děs.. ale holky,nechci to zakřiknout, vypadá to, že už asi skončili!! Heuréka
Jsem ráda, páč Kubík přijde zítra po noční a v tom rámusu by se asi těžko vyspinkal… ![]()
Tak se moc opatrujte a nemyslete na nic zlého ![]()
Moni to jste měli fakt úžasný štěstí
Ono se říká, hlavně po tom, co se vy:,–(í horm. antiko, že otěhotnění je nejpravděpodobnější hned ten měsíc po vysazení (ze spádu hormonů)…
Já jsem taky měla po vysazení 100% ovulaci, akorátže zlatíčko v tý době byl čerstvě po operaci varixů, brali mu jednu žílu od kotníku až po tříslo na obou nohách…
Takže byl celý zafáčovaný, bolelo ho to, říkala jsem mu ty můj tučňáčku , protože nesměl stát v klidu bez hnutí, ale furt se tak pohupovat z nohy na nohu… ![]()
No a potom už jsem nejspíš ovulaci neměla 7 měsíců a pomohla mi až akupunktura…
ahoj kočky moje, tak vás jdu pozdravit, no spíš popřát dobrou noc ![]()
nějak jsem teď mimoň
- včera jsem byla zase ve škole, zase mám další zářez
(1 zk. v kapse a 1 z půlky udělanou - druhou část dělám ve středu) a musím děkovat Helče že mi tak pomáhá
![]()
zítra frčím k dr. tak pak hodím foto (a budu zlá jestli mi ho zasejk nedá
) ![]()
Obrázku , moc krásný fotečky! taky se těším že se zbavím toho smogu a inverze u užiju si krásný prostředí - procházky a tak ![]()
a teď už nevím, na co jsem chtěla odpovídat
jen že nám všem držím pěstíky a hlavně holky - BUĎME OPTIMISTKY ! ![]()
občas to jde těžko, kor vy holky které máte ošklivou zkušenost
, ale BUDE TO DOBRÝ ![]()
opatrujte se, pozdravujte mimísky a krásné sny! ![]()
Ibbu gratuluji k další zkoušce, jen tak dál.
Jinak u nás nic nového, teda až na to že možná příští týden budu nastupovat s Tinkou do lázní, uvidím zda to vyjde, jestli ne ten příští týden, tak do konce měsíce určitě. Ale radeji bych tam jela už teď, jsou tam holky se kterými jsem tam byla loni, tak že bych ráda už teď. ![]()
ahoj holky,
blahopřeji ke složeným zkouškám a úspěšným kontrolám ![]()
Obrazku, jojo, taky si říkám, že to bylo moc jednoduché, takže teďka jen doufám, že bude vše OK. Já vy:,–(ila antikoncepci před rokem a půl, protože mi nedělela dobře. Chránili jsme se klasicky - kondomem. Stejně je to zázrak - chlap na mě vletí se slovy „já chc\i miminko“ a on ho ten večer udělá
Jinak „tučňáček“ dobrý
Můj přítel byl také loni na operaci s nohou (a znáte stonající chlapi, že?)…
Katy2, tak držím palečky, ať Ti vyjde ten termín na ty lázně ![]()
Nic, jsem off.. jen co to půjde, jdu si lehnout, protože na mě asi něco leze ![]()
Opatrujte se ![]()