Poradna duly
Jana Čurdová
Ahojky holky,
všechny zdravím při pátku.
Fotky z Alp jsou krásný, sice mám radši moře, neumím moc lyžvat, ale je to paráda ![]()
Ibbu - držím palce ať je mimísek na kontrole v pořádku a těším se na fotku.
Já jsem byla všera s kamarádkou odpoledne na obídku, pěkně jsem se přejedla, tak mi bylo v noci celkem zle a ještě teď se mi občas zvedne žaludek (bléééé) už jsem od toho měla pokoj, ale můžu si za to sama, tentokrát je mi určitě blbě z přežrání ![]()
Moni, ani mi nemluv.. můj včerejší den - ráno jsem si koupila tvarohové šátečky - takovou jsem na ně měla chuť, přijdu domů, udělám si čaj, kouknu na šátečky, zvedne se mi žaludek - skončila jsem u suchého rohlíku. Pak dělám na oběd rizoto… sbíhaly se mi sliny už při vaření.. dáme si s Kubim na talířky, sním dvě lžičky a konečná… prostě se do mě víc nevlezlo.. normálně se mi chce kolikrát brečet, jak já bych jedla a nemůžu… Uvažuji, že přesunu tu „slavnostní“ večeři k výročí až na někdy po porodu, až se toho do mě zase vejde.. páč by mi to srdce utrhlo, kdybych si objednala něco fakt lahodného a snědla z toho 3 - 4 sousta… jasně, můžu si to nechat zabalit domů.. ale studené už to přece není ono… ch jo… Ale zase si říkám, že aspoň nepřiberu.. no… já takový papálek…
No já to měla už v pohodě, jíst můžu cokoliv, to mi problém nedělá…ale včera jsem to přehnala, doma se snažím vařit v rámci možností trošku zdravě, ale včera jsem si dala kuřecí kousky v jemně pikantní šťávě se zeleninou a k tomu bramboráčky…pak za náma přišel manžílek, tak jsem ujídala jemu amrický brambory s tatrkou, no a jako bonus jsem si dala palačinku se zmrzkou. Sice jsme ji jedli všichni dohromady, ale jak mě bylo v noci blbě ![]()
No jo nemůžu se divit, můžu si za to sama… kdybych si dala něco lehčího tak mi bylo dobře…
Navíc doma toho tolik co včera najednou sním za celej den…i když mám na jídlo chuť, tak se mi asi zmenšil žaludek nebo co a takový porce jak normálně do sebe nedostanu.
Rizotko budu dělat dneska ![]()
ahojda tak hlásím příjezd od dr. - mimís se má čila k světu
mrskal tam sebou - fakt bylo vidět že se mu ten UTZ očividně nelíbí
a viděla jsem i prstíky
akorát jak se mrskala tak měl dr. co dělat aby ta fotka aspoň něco ukazovala … ale je tam a já to hned jak vyjde dneska čásek naskenuju a pochlubím se ![]()
dr. říkal, že ty vlny ho ruší a tak se hejbe víc.. no ale je to krása … vím že to dělá každý mimi, ale tohle je moje a jsem z toho úplně vedle ![]()
prý to bude tanečnice - tak to bude mít manža radost když chce tu holku ![]()
a taky děkuji z gratulace ke zk. no takhle mi to snad ještě nešlo
tak teď jenom ta poslední zk. pak chvíli klídek a připravovat se na státnice … no ale teď mám trochu víc elánu tak jsu asi něco poklidit
nechce se mi, ale musím - kýbl s vodou mi tu stál od pondělka
fakt nekecám taď jsem vodu vylila a hned si radši nalila čistou abych si to snad ještě nerozmyslela ![]()
tak zatím paaaaaa
Ahoj kočky , tak jsem vlítla dneska do lékárny, naštěstí jí máme asi 50m od baráku, vyfasovala jsem Oscilococcinum, Stodal a Paralen, udělala jsem si čaj, ještě nakrájím cibuli s medem a zaléhám do postele, sice mi není až tak krutě, ale plíží se to, bolí mě trubka (průdušnice) a cítím i průdušky, když kašlu (suchý dráždivý), krku a mandlím se to nějak úplně vyhnulo, rýmu nemám. Jen mě trochu bolí hlava. Tak uvidíme, co se z toho vyvrbí… ** Fakt supr trupr ** ![]()
Zítra máme jednu oslavu u Milanových rodičů a v neděli kolaudaci s přáteli, který jsme viděli naposled v září… Tak jsem se těšila a vypadá to, že nestane-li se zázrak, užiju si víkend v pelechu…
Já tak strašně nerada stonám…
Jo k tomu Stodalu - prý homeopatikum, může se brát v těhu, no doma otevřu leták a tam - bacha při těhu, obsahuje alkohol… ![]()
Tak to tady teď na netu hledám, a víceméně se v těhu bere a je doporučován…
Je v něm na lžíci 205mg alkoholu, koukala jsem, že v Mucoplantu(jitrocel.sirup od Theisse, kde se píše, že se v těhu může), je to tam napsaný, je v jedný lžíci 0,195g alkoholu.
Holky, kdo byl v matice lepší než já - já jsem teď úplně nějaká vypatlaná
- je 0,195 g = 195 mg? Pak by to bylo téměř totožné…
A jestli ne, tak budem mít alkoholika. Já už do lékárny znova nejdu, už jsem v pyžamu a županu a papa
jdu si lehnout…
Ahojky ..
hlásím návrat z hor
…ostatní jsou tam až do neděle, ale my už jeli za „tátou Píťou“, který si doma léčil bolavé oko a vypadá, že úspěsně
bylo to moc fajn, ale docela náročné a tak jsem i dnes grogy … ![]()
a taky musím nabrat síly na dalších 14 dní učení
dodám nějaké foto a třeba i víc napíšu až doma naberu síly ![]()
nestíhám dočítat ..ale snad je tu vše v pořádku ..teď už snad budu stíhat ![]()
Ahoooj holky,
no vy jste se tady za ten týden rozepsaly ![]()
Tak jsem vás prolítla a moc vám gratuluju k úspěšným kontrolám a všem nemocným přeju hlavně rychlé uzdravení.
Na horách bylo úžasně, každý den zruba 2-4 hodiny lyžování, jenom pár lidiček na celé sjezdovce, no prostě paráda. Byli jsme tam s partou kamarádů, kteří mají malé děti, tak jsem koukala co a jak a jak to s něma zvládají na horách. Bylo to úplně v pohodě, takže příští rok vyrážíme opět, ale tentokrát i s naším drobečkem ![]()
Dokonce mě za celý týden nezlobil ani žaludek, tak doufám, že už se ty nevolnosti nevrátí.
Holky mějte se krásně a pohladte vaše bříška.
Ahoj děvčátka,
tak jaký byl víkend?
Jezinko a Niki, super že se vám na horách tak líbilo.
My o víkendu trčeli doma, teda byli jsme i venku s TInkou, ale jinak doma. Venku strašná zima brrrrrrrrrrrrr.
Ale po delší době jsem vytáhla foťák a něco málo nafotila, pesany a Tinku venku. ![]()
Obě holky se hárají, tak že fotky podle toho vypadají, skákají jedna po druhé. ![]()
http://img2.rajce.idnes.cz/…P1014605.JPG
A takto se perou, kolemjdoucí si myslí že se chcou snad zabít, ale ony si fakt jen tak hrají, jen jsou při tom trošku hlučné. ![]()
http://img2.rajce.idnes.cz/…P1014617.JPG
A tady Tinka. ![]()
Ahojky holky,
Katy - naše taky hárá, začíná jí to „nejlepší“ období, takže ani radši nechodíme ven, neboť se kolem našeho domku začínají bohybovat nápadníci a nerada bych je odháněla…a myslím že by se mi to ani nepovedlo…Akorát včera jel manžel k rybníku dělat rybám díry do ledu, tak jsme jeli s ním a prošly jsme se tam je to mezi lesy, tak tam je pohoda, byli jsme tam asi 2 hodiny takže parádní procházka.
Jojo to znám ta naše když si hraje tak pro cizí lidi to vypadá jako boj na život a na smrt a ona si přitom jen hraje
. Je zajímavý, že se na malá plemena je taková něžná, ale s obříkama to řádí ![]()
Fotky jsou úžasný ![]()
U nás je dneska pěkně hnusně, od rána sněží a do toho fouká fakt silnej vítr takže se dělaj jazyky a závěje. Teď jsme přijeli od babičky a dědy, těch asi 7km jsme jeli skoro půl hodiny, cesta je zavátá, místama se pomalu nedalo projet, tak jsem ráda, že jsme doma.
Na obídek jsme byli u našich, mamka dělala vynikající svíčkovou z divočáka, já jsem udělala tiramisu, tak jsme si dali do nosu, jen ať se má mimísek dobře.
Tak až na tu cestu od babi a dědu to byla dneska pohodová neděle ![]()
A jak se holky všechny máte, doufám že dobře, snad nikdo neonemocněl, když je ta chřipková epidemie, a mimísci v bříškách určitě taky nezlobí ![]()
Já jsem ráda, že už mi je celkem líp, když to porovnám se stavem o vánocích, kdy jsem zvracela, vadily mi všmožný smrady, tak teď už je to lepší (ťuk ťuk - nerada bych to zakřikla). Sice se mi ještě občas zvedne žaludek, ale to už se dá ![]()
jé já se ale rozepsala…
Ahoj maminky,
mám na vás prosbičku, ve čtvrtek jdu na kontrolu a odběr krve na ty gen. testy.
Zajímalo by mě jestli jste museli jít na tu krev na lačno. Doufám, že nee, protože já jsem objednaná až na 12:15 a to bych asi nevydržela.
Druhý ultrazvuk se dělá taky vnitřně nebo už přes bříško.
Díky moc za rady.
zdravím maminy!
Niki, o tomhle já nevím, protože já jdu normálně až v 16tt ![]()
doufám že víkend byl fajný
konečně jsem se dostala k tomu abych vám poslala fotečku Helči
(ikdyž včera se švagrová chtěla předvést a vykládala karty a 2× jí vyšel kluk, tak uvidíme
) - ještě že je to jen 50 na 50
dokud mi dr. neřekne co to bude, tak je to Helča

pan dr. měl taky trošku problémy se zachycením - nelíbilo se jí to ani trošičku
… a mě pak teda taky ne - celý odpoledne mě bolelo břicho a večer začal ještě kříž tak jsem normálně ani nechodila (max. v předklonu
) taqk si myslím že to bylo z toho vyšetření, ale nevím
holky doufám že je vám všem líp! mě se zase vrátila chřipajzna
už nevím co s tím, je to pěkná otrava, funím, smrkám, v krku mě bolí.. mazec
jo a jinak mi bylo porazeno - nevím jak to funguje u každého dr. ale známá si nosí na KO flash disk a nechává si to tam všechno nahrávat … ale záleží asi na přístroji který pan dr. vlastní, nevím
každopádně bych to ráda zkusila až půjdu příště, protože video by bylo moooooc krásný - a hlavně zřetelnější a delší ![]()
zatím páááá a krásný začátek týdne!
Ahojky ![]()
Niky - mě dělala dr. 2. utz ještě vnitřně, protože přes bříško mimísko nebylo vidět. Já na ten screening jdu v pátek a mě říkali když jsem tam volala že se můžu normálně nasnídat…
Ibbu - mě všichni taky předpovídají kluka, akorát podle jakýhosi čínskýho kalendáře mi vychází holka, tak uvidíme co mi řeknou že to je podle UTZ… Helča je krááásnááá ![]()
Přeju ti brzké uzdravení, známá si vždycky léčí chřipku tím že si napaří nohy v hodně horké vodě (třeba se solí do koupele), pak se zabalí do teplého pyžama a teplých ponožek a vypotí se, jo a každý den sní tak 2 grepy a prý to pomáhá, no nevím…Já si dávám echinaceové kapky (ale nevím jestli se v těhu můžou), možná bych ještě zkusila kloktat slanou vodou…přeju ti ať je ti brzo líp ![]()
Monďo děkuju, s těma nohama jsem to taky slyšela tak si to navečer asi taky udělám
no a jinak já si dávám takovýho citronu do čaje až se bojím abych se „nepředávkovala“ céčkem ![]()
mně podle čínského kalendáře vychází kluk, podle naší maminy holka, a já si počkám na velký UTZ
když to bude vidět … a jinak až do porodu
![]()
Katy , fotky jsou nádherný - akorát z pesanů by šel takhle strach
a Tinka si očividně zimu taky užívá ![]()
Ibbu - ten grep ona nejí kůli céčku ale něčemu jinýmu, ale nevím přesně čemu…prý je to zaručený, tak nevím…
A ty bys raději co? holčinu nebo kluka? já teda po pravdě raději holku, no a právě proto si myslím že to bude kluk, ale co hlavně aby bylo mímo v pořádku.
Minulý týden jsem si na mimibazaru obědnala takové delší těhotenské tričko, přes prsa jsou žabičky a pak je nebrané, úplně bez rukávů jen na slaboučký ramínka na zavázku. Dneska mi přišlo a jsou spíš takový šaty, tak doufám, že se do nich vlezu až bude teplo ![]()
Sice je ještě brzo, ale byly jen za 200,– a fakt krásný, tak jsem neodolala
.
Ahojky holky.
Zdravím po víkendu který sem většinou prospala.Sem pořád nějaká unavená a připadám si jak balon pořád tak nafouklá. Sice nezvracím ale jídlo mi taky nejede. Příde mi to jako že mimi roste ale žaludek se zmenšuje.
Niky já jdu na krev zítra a dr mi řekla že se můžu normálně nasnídat.
Ibbu gratulace k pěknýmu mimi.