Poradna duly
Jana Čurdová
Obrazku,
tak přesně jak píšeš Ty, tak přesně takhle jsme k našemu stavu přišli my. byli jsme na chalupě ke konci listopadu. A jak píšeš - zima, na záchod do parádní kosy, tak jsme se také tulili
a šup.. je tady drobeček ![]()
ahojky, tak vás letím pozdravit a pádím se nabaštit - holky všem vám / nám
držím palečky ať to dobře dopadne! a PEVNĚ věřím že jo!!!!!
jinak já si volala k sestře jestli můžu přijít 5. 2. místo 12. co chtěl pan dr. (jsme na horách) a ona mi povídá že pan dr. letí do Ameriky a ať přijdu hned v pátek
no tak jsem z toho zasejk celá vedle ![]()
takhle hlavně se teď nenechat odbejt a vymámit, vysomrovat fotečku ať se tu taky můžu pochlubit ![]()
zatím pááááá
Obrázku , tak to je fajn, že vám to šlo takhle rychle i napodruhý. My se snažili dalších 9 měsíců, než to vyšlo, ale doktorka mi od začátku říkala, že je to mojí psychikou, že jsem se na to hrozně upnula a myslela jsem si, že to půjde hned.
Musím si ty černý myšlenky zakázat a prostě doufat, že podruhý to prostě bude fajn. Taky se pořád pozoruju, asi to už přeháním - jestli mě dostatečně bolej prsa, děsím se, když mě nedloube v podbřišku, že mi není na zvracení,… No prostě jsem magor
Ale podle mě kdo si tou blbou zkušeností neprojde, ten neuvěří. V pátek si ten UZ vydupu i třeba násilím ![]()
Tak dík, že jsi o tom napsala, nezbývá, než to nechat na přírodě a modlit se. Hezký zbytek dne.
Lištičko ty jsi jak já přes kopírák, taky jsem měla tendence se takhle podruhé sledovat. Až jsem se naštvala - bylo to po tom zakrvácení - zařekla jsem, že nikam do nemocnice prostě nepůjdu, že to dopadne dobře (druhý den jsem ale ke gyndr. stejně jela na kontrolní UZ), ale pak už jsem se při myšlenkách typu - „bolej mě dostatečně prsa?“ a „jak to, že mi dneska není tak hodně blbě od žaludku jako včera,“ kárala, že prostě každý těhotenství je jiný, jsou při něm jiné pocity, nemůžu to srovnávat a tak nějak jsem to ukočírovala, hlavně milan mi pořád opakoval, že musím být klidná - pro to miminko… Což zabralo nejvíc. pak už prostě nastoupilo to, jak jsem psala, že jsem na sebe byla hodně přísná a negativní myšlenky jsem si zakázala rozvíjet.
Rozvíjím pouze ty optimistický, když si představuju, jak mě miminko už kope, nebo jak už jsem třeba v 8 měsíci a Milan si s ním přes pupík povídá a hladí ho, a i to, jak už je na světě a je úplně strašně krásnej, brouček ![]()
Ahoj holky.
Když jsem vás teď dočítala tak jsem viděla úplně sebe.
Obrázku datum 8.8.2008 mám též zapsaný v kalendáři černým písmem naboť jsem musela podstoupit revizi po ZT v 8tt. dnes se též pořád hlídám aby bylo vše v poho.A před každou kontrolou mám strach zrovna zítra jdu na ultrazvuk.Taky se snažím si tyhle myšlenky zakázat ale nějak to nejde. ![]()
Přeji nám všem aby to bylo vše jak má být a určitě bude
![]()
Ahoj holky. Tak to jsem celá já..pořád se pozoruji…a ze zítřejší kontroly jsem nervózní,bojím se,ať je mimísek v pořádku.
Přitom nemám takovou smutnou zkušenost. Ale s klukama dříve člověk ani nevěděl co všechno se může stát,měla jsem obavy akorát z těch testů…
Teď je to jiné,člověk se na netu dočte někdy i to co nechce..
Zitra jdu na 9.00 hod,pak ještě musím nějaké věci zařídit a napíšu,jak jsme na tom. Snažím se myslet pozitivně a tak je píše obrazek,musím se do toho více nutit..tak na nás holky myslete ![]()
všem přeji krásný večer a pozitivní myšlenky
Dobrá ránko holky:)
Doufám, že všechny kontroly dopadnou dobře, snažte/snažme se myslet jen na to hezké a hlavně věřme, to je důležité. Myslím, že dobrá psychika má pak určitě velký vliv na spoustu jiných věcí.
Chřipkovému náletu zatím odolávám, tak uvidíme.
Včera jsem z práce přifrčela v osm večer, usnula jsem málem ve sprše
Tak dnes jen tak pianko…
Jo a co se jmen týče, tak kluk bude po taťkovi Venda a holka nějaká klasika, Anička, Terezka, Adélka, Barunka,…
Ahoj holky, uz dlouho sem nacumju, koukam, jak vam mimca hezky rostou, akorat se mi zatim nechtelo psat.
Roste uz nejake prvotehuli tady pupik? Sem uplne prastena, do dneska celkem v pohode, ale ted me chyta depka, ze mimcu neco je, protoze mi prijde, ze deloha neni tak velka jak by mela byt (sem hubenour, tak jsem myslela, ze to pujde videt brzy), v pondeli jdu do poradny a mam bobky uz ted. Ach jo, a tady na emimcu, misto abych si cetla jen optimisticke diskuze, tak jak debil lezu do tech potratovych.
Tak jsem se vypsala a jdu se ucit. Pupikum zdar.
Ahoj Babo:)
S mimčem je určitě všechno v pořádku, neboj se nic a snaž se mít veselejší myšlenky. Do pondělí to uteče, já jdu v úterý a taky mám takový pocity nemastný - neslaný, ale věřím, že všechno bude tak jak má být a basta:) Pupík mi ještě neroste, akorát k večeru jsem nafouknutá jak vzducholoď a kamrádce se objevil až teď a to je na konci 4. měsíce a je to hubenice hubená, tak neměj obavu.
Tak ať to učení leze do hlavy! ![]()
** Čauky ** tak jsem včera mluvila s kamarádkou, co má 1 a 1/2 roku starýho chlapečka - neviděly jsme se od konce září, přestěhovala se, a až teď jsme se měly setkat, tak mi do telefonu řekla, dosti zkroušeně a omluvně, že tím, jak jsme se dlouho neviděly, tak mi to nechtěla říkat po telefonu, ale abych nebyla tolik v šoku, když se teda máme vidět - že je těhotná a v tý době, když jsem potratila, mi to nechtěla říkat, protože má úplně stejný termín v březnu, jak bych měla já…
Tak jsem jí uklidnila, že je to dobrý, že už žiju tímhle druhým miminkem, nicméně je fakt, že potom mi to v hlavě strašilo ještě dva dny ![]()
Ne že bych jí to nepřála, to vůbec, ale ona sama ví, že už to první dítě bylo neplánovaný a nechtěný (teď ho samozřejmě má ráda), a tohle druhý, s jiným tatínkem, je to samý… Dokonce na gyndu šla prý až ve 14 tt, protože asi doufala, že těhotná nebude…
To je takový typ holky, která nic neví. Řídí se pouze tím, co jí doktorka řekne, kam jí pošle, nic si nezjišťuje, nechává to plavat, o nějakých komplikacích netuší… Já se jí ptala, jak jí dopadl triple test - vůbec neměla šajn, co to je - no ano, brali jí nějaké 3 zkumavky krve ![]()
Prvním těhotenstvím prolítla bez problémů a teď je taky úplně v pohodě…
Prostě je 1000× lepší nic nevědět, než vědět všechno a navíc se ještě pídit…
Já taky myslela, jak ze mě obavy po tom kritickým prvním trimestru spadnou, a prdlajs… teď si zase říkám, jestli mi to bříško vůbec povyrostlo, že je už dlouho nějak stejně velký…
Prostě na to nesmím vůbec myslet a jdu uklízet ![]()
Obrazku,
udivuje mne, že takhle uvažuješ. Ale víš sama, že o tom to není
Narkomanka porodí zdravé dítě a žena, která zdravě žije (nekouří, nepije, správně jí, cvičí, je prostě pečlivá), takové štěstí mít nemusí…
Je spousta žen, které dítě neplánovaly, nechtěly a dnes jsou z nich naprosto úžasné matky. To, že někdo nemá štěstí v životě, nebo dospívá pomaleji, se prostě stává. Moje sestra je to samé, co Tvá kamarádka - obě děti neplánované, taky nic neřešila (prostě je těhotná, tak co - kam ji poslali, tam šla a pokud bylo vše OK, nezajímala se), ona i manžel nevyzrálí, jednu dobu se bavili víc, než měli a děti odsunuli na jinou kolej… Trvalo to však jen chvíli. A dnes? Ačkoli má své mouchy, děti miluje a dělá pro ně první-poslední. Věřím, že to bude případ i Tvé kamarádky ![]()
Já se například denodenně peru s otázkou, zda nejsem na dítě příliš sobecká.. Samozřejmě, že si představuji všechny ty krásné chvíle, co přijdou, ale dost dobře si uvědomuji i tu zodpovědnost, která s dítětem přijde. Je mi 28, a přesto mám občas velké pochybnosti.. ale vím, že zmizí, až mi dají dítě do náruče ![]()
tak se netrap zbytečnostmi.. a nesrovnávej - myslím, že jsi to byla ty, kdo tady psal, že každé těhotenství je individuální a nikdy není stejné, tak si pohlaď bříško a přestaň se zlobit na nespravedlnost světa
Teď máš svůj svět a tam bude všechno tak, jak si zařídíš ![]()
ahoj holky. Tak máme po kontrole. Mimisek roste,mával na nás ručičkama,prvně byl bokem a pak se otočil a mával jakoby naproti.super. Moc jsem se uklidnila,že roste a věřím, že bude vše v pořádku. Byli jsme pak jen na nákup a na poště,ale teď už ležím,protože břicho znovu pobolívá.
Dostala jsem obrázek z ultrazvuku,vůbec jsem nic nemusela říkat a ani jsem to neplatila.A na NT ultrazvuk jdu 17.2. Dnes mi brali krev cca 3 ampule.doktorka říkala sestře,že je upír…
tak se holky opatrujte,pohlaďte bříška a vy,které máte pejsky,tak pohlaďte i je ![]()
a co se týká toho co vědět nebo nevědět…já si myslim,že raději nevědět,člověk se potom zbytečně nestará co může nastat…
Ahoj holky.
Tak mám též po kontrole. Mimísek je v pořádku a pěkně roste.Tak jsem se uklidnila že je vše v poho.Dokonce i cista kterou jsem měla na vaječníku se ztratila a vše je v naprostým pořádku.
Měli by ste slyšet tu ránu jak mi spadl balvan ze srdíčka.
V úterý jdu na krev.
Jinak všem co mají po kontrole gratuluji k úspěšně rostoucím mimiískům. ![]()
Ahoj holky,
já se dnes snad zblázním. Vzala jsem si volno, ať se naučím na zkoušku a hádejte - celý den se tady vrtá, tluče… ne někde v bytě, ale přímo na baráku. Už docela skřípu zubama. Navíc mi není úplně nejlépe (asi na mě něco leze), takže si v tom rámusu nemůžu ani spočnout, protože sotva zavřu oči, tak začnou vrtat..
![]()