Poradna duly
Jana Čurdová
Ahoj holky,
tak jsem na skok doma, včera po obědě jsme s Tinkou dojely domů a k večeru dnes zase jedeme. V lázních se snažím dočítat, ale nějak moc nestíhám reagovat. To víte Tinka ta celý den kouká na pohádky na noťasu a já se k internetu dostanu až když spí, ale to zase do mě kecají ostatní maminy, vždy sedíme na herně a tlacháme. ![]()
Jo koukám že se tady rozebírala jména, to my stále nevíme. Jen víme že by jsme chtěli jména od K, jelikož se jmenujeme Kateřina, Kamil a Kristýnka, tak by bylo hezké kdyby se i další dítě jmenovalo od K, ale jak? ![]()
Jména co se líbí mi se zase nelíbí chlapovi, teda hlavně klučičí, těch na výběr moc není, mě se líbí Kryštof, ale manžel o tom nechce ani slyšet..........prostě klučičích jmén na K moc není. Pokud to teda bude kluk tak to bude asi Kristián. No a holčička zatím vede asi Karolínka nebo Klárka.
Baffy jinak vypadá o poznání lépe než minulý víkend, není už tak smutná, ale noha stále stejný, tak že pondělní operace jí už určitě nemine, doufám že to pak bude dobrý a že to i bez toho implantátu zvládneme. Bude to sice složitějši, ale snad to půjde a nebudou z toho nějaké následky.
Ale než se bude moct tak to proběhnout to bude ještě hoooodně dlouho trvat. ![]()
ahojky při neděli …
Katy …je fajn, že si lázně užíváte a moc držím palce Baffy, aby vše proběhlo tak jak má ..)
ostatní zdravím … ![]()
Katy- ahoj,moc pěkné jména na holčičku. Moc se mi líbí. Držím palečky s Baffy.
Ostatní těhulky taky zdravím. ![]()
Moniko máme dvě fenky malýho knírače pepřáka, obě měly 1× štěńátka a stačilo, sice jsou to krásný starosti, ale potom spoustu nervů s prodejem, zvlášť pokud jsou s PP, lidi chtějí hlavně bez PP (kdo nezažil, neuvěří, jaká vládne byrokracie kolem štěňat s PP - pro chovatele). Navíc jsme rodili císařem, první štěně se zašprclo prdelkou a nožičkou, takže v celkovém součtu nákladů a toho, co jsem na 3 štěňátkách vydělala = plus 1000,– na jedno štěně… takže ani na nový koberec za ten prochcaný ![]()
No ale bylo to krásný období s nima… jinak jako chovnou stanici jsme vyuzili naší chovatelky, od který máme Marjánku - „Z Kopce Vítkova“…
http://img3.rajce.idnes.cz/…DSC04638.jpg /> http://img3.rajce.idnes.cz/…DSC04740.JPG /> http://img3.rajce.idnes.cz/…DSC04723.JPG /> http://img3.rajce.idnes.cz/…DSC04725.JPG
ahoj holky moje, jaký byl víkend?
já si lenošila u maminky, krásně jsem se napapala a zase je tu další pracovní týden
ale snad už začne jaro - akorát nevím, jestli to má vydržet nebo ještě bude zima - nevíte?
dneska jsem se přemohla a uklidila z gruntu
i s oknama (teda ty jen zevnitř, aby mě důchodkyně nepomluvily že pracuju v neděli
)
a záda mě zase berou jako čert - a gymnastický míč jsem si opět zapomněla … ![]()
a jinak už nevím co bych vám napsala ![]()
jen že pejsádci jsou moc krásní - malí i ti velcí (teda spíš velikánští)! ![]()
http://www.sirmi.ic.cz/deti/49.gif
http://www.sirmi.ic.cz/cara/145.gif
SRPŇÁTKA 2009
TĚHULKY
//Ibbu - Líba 26 a Filip 29 Humpolec - 1 těhu TP 7.8. - KO 26.2.
Katy2 - Kateřina 28 - 1 holčička - TP 7.8. - KO 12.2.
Pajk - Pavla 29 - kluk Martin - TP 3.8. - KO + screening 28.1.
Kristýna - Kristýna 23 - první těhu TP 10.8. - KO 20.1.
Nikousa 28 a 29 Ostrava - pracující, dálkově studující - první těhu TP 31.8. - KO 5.2.
Jezinka - Olina 28 a 30 - Blatná (JČ) - MD + dálkové studium - syn Ondřej (3) - TP 6.8. - KO 11.3.
Obrázek - Jana 30 a 34 - TP 23.7. - KO 7.3. velký UZ Gennet
Monda 27 a 35 - pracující - první těhu TP 18.8. - KO + screning 6.2.
Ivuna 28 a 29 - Mladá Boleslav - první těhu TP 22.8. - KO 3.2.
Monika 1980 - 28 a 30 - Ostrava- TP 22.8. - gyn KO 25.2.
Fuerte -
Loffda - okr. Kladno - 13.2. + triple testy
Kacatko OOO - Praha
Xxx Zuzana - Praha
Kacenka1
Evikule
Luli - Studene Most (Bratislava) - TP 11.8.
Peta25 - Brno ..
Lendula37 - Lenka - okr. Karviná - TP 21.8. - KO
Hehu//
všem přeji krásné pondělí a kdyby byla v tabulce nějaká chyba tak mi pošlete zs ..určo to opravím ![]()
Ibbu: ahoj,tak to jsi měla super. My byli v sobotu odpoledne v zoo,ale byla nám zima,tak jsme skočili jen na papu a domů. Záda mě taky bolí,někdy ani nemůžu vstát z postele. Počasí už by se mohlo umoudřit. U nás už je obleva. Tak snad už to prijde. Obrazek: už štěňátka jsou nádherná. A co se pp týče,tak mi by jsme dali přednost hlavně tomu. Ono to kolikrát vypadá jak čistokrevné a vyroste to do úplně jiného psa. Kamarádka se takhle spálila na kavalírovi.
Ahojky holky,
u nás byl víkend fajn, v sobotu to opíkání a včera jsme byli u babičky, sešla se tam celá přízeň tak bylo veselo
![]()
Obrazek - šteňátka jsou krááásný (ostaně jako všechny mláďátka
)… no já bych řekla že štěňata bez PP chtějí hlavně lidi co tomu vůbec nerozumí… my taky původně sháněli leona bez PP, ale pak jsem přečetla pár článků a už jako více informovaní jsme se nakonec rozhodli pro psa s PP… původně jsme chtěli jen psa domů jako kamaráda, ale začli jsme jezdit na výstavy, klubové srazy, chodit na cvičák a jsem za to ráda. S chovatelkou se z nás stali přátelé, zrovna nedávno jsme tam byli na víkend… jé to jsem se rozepsala…
Někdo se ptal na počasí, myslím Ibbu - teď jsem četla na netu, že tento týden má být nadprůměrně teplý, ale hodně deštivý
… To by radši mohla být zima, ale svítit sluníčko
![]()
Dneska jdu na krev na ty tripple testy, tak doufám že výsledky budou v pořádku…
Jinak jsem zjistila že v Jihlavě maj super obchod s kočárky, prodávají většinu značek, ale hlavně v případě rekamace půjčují náhradní kočárek !! to mi přišlo super. Navíc si tam můžem kočár jen zamluvit, zaplatit zálohu a vyzvednou až se prcek narodí… Cena si sice o trochu vyšší než třeba v internetových obchodech, ale už to zas není takový rozníl. Máme to od nás asi 20 km, navíc tam budu asi i rodit, takže jsem na 99% rozhodnutá, že koupíme kočár tam, jen ho ještě vybrat ![]()
Obrázku, no ti jsou nádherní!! Fakt. My máme doma malého černého knírače, pejska a v březnu mu bude rok a je to prostě naprosto dokonalý pejsek. Si občas s Kubou říkáme, jaké jsme měli štěstí na poslušného a hodného a milého a roztomilého a hravého psíka.
Původně jsme měli mít yorkshire teriéra. Protože když jsme se nastěhovali, bavili jsme se o psovi (bydlíme v bytě) a padlo, že to bude malý černý knírač. Jenže pár dnů na to se známým Kubově maminky narodili štěňata jorkšíráka a to jedno chtěli utratit, páč jej napadla maminka (prvorodička) a neviděl na jedno očko. A my řekli, že si ho vezmeme. Jenže majitelé si ho zamilovali a už ho nechtěli dát. Já byla smutná. Tak jsem se těšila! Kubík viděl, že mě to mrzí a koukal na internet, kde jsou štěňátka.. no a byla.. sice v Plzni, ale byla. Za týden jsme si jeli pro našeho Charlieho. Je s PP. Chtěli jsme mít jistotu, že to fakt bude knírač ![]()
Jo, a tam, kde jsme Charlieho kupovali - tak ti majitelé byli chovatelé nejen malých černých kníračů, ale i leonbergerů. A když jsme si pro něj jeli, tak právě udávali právě i štěňata leonbergerů - no, chlupaté kuličky - všecky bych si vzala domů!
Pořád Kubovi říkám, že Charliemu pořídíme kamaráda. Nechce slyšet. Ale já vím, že bych zvládla jak mimčo, tak Charlieho i jeho malého kamaráda (páč štěně se s dospělým pejskem rychleji učí).
Však jsme taky málem měli dalšího. Jsem šla v říjnu do práce a na úplně moc frekventované křižovatce lítal malý černostříbrný knírač. Fenečka. Zmatená, zmrzlá, mokrá. A já hned „kubi, dojeď si pro mě, tady je malý ztracený pejsek“. hned jsem si vyřídila dovču a šup pesanka do náruče. Kubík se zlobil. Doma jsme ji okoupali, nakrmili ji a jeli do útulku (tam je větší šance, kdyby měla majitele, že ji najde, než kdybychom vylepili milion plakátů). No, ona byla zlatá. Charlie se radoval, že není sám. Marně jsem přemlouvala Kubu, že kdyby si ji nikdo nevyzvedl, že si ji necháme. Nakonec se do toho vložila Kuby maminka, že pes a fena to nejde, že by si ji nechala ona. Jenže! Majitel se našel. Fenečka byla očipovaná.
Uf, jsem se rozepsala, co? Jenže víte co, holky? Já se teď rozněžním nad každým pesanem. Fakt.
Moni to jsme na tom stejně, já bych brala domů nejradši celou smečku, ale jeden obr fakt stačí… původně jsme si chtěli nechat první štěňátko co by se nám narodilo, ale chovat nemůžem, tak nic…
Já kdybych šla do útulku, tak si vezmu asi všechny psi co tam budou…
Jo jo malí leoni to jsou medvídci, ale štěňata všech těhle obřích plemen jsou krásný… Jenže strašně rychle vyrostou, ale neuvěřitelně rychle…
Ta naše byla taková medvídková sand 14 dní co jsme si jí dovezli a pak už to byla samá noha a teď už je to medvěd
![]()
ahojky při pondělku
holky máte krásný starosti! ![]()
Monďo - jaký obchod v JI máš na mysli? my budeme kupovat v Lovely baby na naměstí
taky to vypadá moc pěkně a hlavně i se servisem - a dojet 20 km není takový problém jako to pak někam posílat poštou ![]()
jinak všem co někam pádíte na testy tenhle týden přeju ať je vše v pořádku .. já budu čekat jestli sestra nezavolá … ale snad ne ![]()
zatím papa
PS: mě teď rozněžní úplně vše co je v telce (i každá pitomost)
![]()
Ibbu - jo přesně tam budem asi kupovat i my. Sice jsem se koukala jen na netu, ale mejlem jsem tam psala pár dotazů, odpověď mi přišla druhý den… Podle nabídky na netu tam mají docela velký sortiment kočárků. Osobně jsme tam sice nebyli, ale máme to tam kousek kůli případné reklamaci, navíc se mi líbí že když tam kočár reklamuješ, tak ti po dobu vyřizování reklamace půjčí náhradní, takže nezůstaneš bez kočárku. Dá se tam nechat až do porodu a vyzvednout pak, ne že bych byla přehnaně pověrčivá, ale doma bych kočár nechtěla…
U nás bude asi největší problém ho vybrat
20.3. se chceme jet podívat do Brna na veletrh Prodítě tak snad se nám tam něco zalíbí…
Zatím vím jen že chci nafukavací kolečka… klasické hlubokáče se mi nelíbí, takže něco se nacvakávací korbičkou. Manžel nechce 2 přední otočná kolečka, že se mu to nelíbí, tak nevím…
S těmi štěňátky máte naprostou pravdu. Já sama bych pejsky chovat nemohla. Chtěla bych si totiž všechny štěňátka co by se narodila nechat. A v útulku je mi nejvíc smutno s těch pejsků co už jsou tam moc dlouho nebo jsou stáří a nějak hendikepovaní. Občas se dívám na chcete mě a kolikrát u toho i brečím. My ještě kočárek kupovat nebudeme i když na pár už jsme se dívali. Ale ještě tomu nechávám čas. Pořád čekám už na nějaké pohyby a pořád nic. U vás už se něco děje? ![]()
ahojky,
Monďo tak to jo přesně ono
Lakai - my kočár vybraný máme ale kupovat ho budeme až tak květen / červen - pro sichr ho raději zaplatíme dřív a necháme u nich jak píše Monďa - ale mysleli jsme že bysme si ho vyzvedli tak o 3/4 týdny dřív před porodem, pěkně vyzkoušeli všechny ty věci okolo a pak ho nechali u tchýně …
ikdyž myslím, že když ho máš ten poslední měsíc doma, že už se nic nestane - teď je to podle mě, pověrčivky, hloupost - je dost brzy, ale poslední měsíc je v klidu, myslím.