Poradna duly
Jana Čurdová
Stofi - prď na to! každýmu je do toho šumák!!! a komu se to nelíbí, ať si
políbí ![]()
Monďo - plavání je určitě v těhu super, ale zeptej se dr. co ti na to poví - to bude asi nejjistější
a budeš se cítit líp, když to bude od odborníka ![]()
holky, s úklidem se budu muset trochu „krotit“
ale nejhorší je, že mi vadí prach, a na plovoučce je vidět každý chuchvalec … je to 3 dny co jsem vytírala … a můžu znovu …
![]()
Katy - tak ten zákon určitě vymyslel nějaký chlap
to je uvažování … nejsměšnější na tom je, že pořád mluví o podpoře rodiny ale jak můžou seberou každou korunu … ale svoje platy si naopak zvyšují ![]()
Lakaiko na bolesti hlavy by ti MOHL zabrat horcik, i kdyz ne 100%, zalezi, proc ty bolesti mas… Magnezium lacticum, to same, co se bere na stahy briska. Aspon 2tbl (1g)…
Me ho doporucovali na neurologii, kdyz jsem byla po borelioze…
S tim vysokym tlakem si dej pozor, pokud jsi na nej nekdy trpela, radeji si ho bez nekam nechat zmerit, obcas ho merivaji i v lekarne, ale jinak klidne bez na gyndu nebo k obvodni, vysoky tlak v tehu je pro miminko dost nebezpecny - nechci te tim nijak strasit, treba jsi jen spatne spala a mas bloklej krk, nebo na tebe neco leze…
Mondo dekuju ti za pochvalu
ty fotky jsou samozrejme verejne pristupny, takze v pohode ![]()
No brisko roste fakt jako z vody, zitra jdu na velky ultrazvuk, tak jsem zvedava, kolik bude mimco vazit.
a taky mam samozrejme stazenou prdel, aby bylo hlavne prďolátko zdravý…
Ale jinak se moc tesim, ze ho zase po mesici uvidime…
Zdravím holky,dnes už je mi líp,ale jen to nezakřiknout.
Bříško mi roste giganticky. A zdá se mi že už možná cítím pohyby. Vždycky večer,když ležím na zádech. Takové jemné šimrání a vlnky.;-) Na dotyk to ale můj ještě necítí.
Obrazek-už bolesti mě trápí delší dobu a vždy z ničeho nic během dne.:-( Hořčík užívám,mám celé balení a doktorka mi ho doporučila doužívat. Vysoký tlak mě začal trápit až v těhotenství. Ale nechápu,že když mi ho pokaždé naměřila,že mi na to něco nepředepsala, aby jsme to usměrnili. Tlakoměr máme doma,jen do něj musím dnes koupit baterie. Pokud mi bude zase zle změřím se a pojedu hned za doktorkou.
Lakaiko , budu ti drzet palce. Ja si tedka taky prosla internim vysetrenim kvuli tlaku (lecila jsem se pred 2 lety, nyni jsem bez leku), mela jsem na 24 h Holtera a sbirala jsem 24h moc - prijem vydej, kvuli funkci ledvin. Dnes jdu na ECHO srdce, ale uz pred temi 2 lety rikali, ze je v poradku, tak necekam, ze ted bude neco spatne. Spis se chci ujistit, ze jsem v poradku a neohrozi to mimco.
Taky me to zacalo tim, ze me dost bolela hlava a mela jsem tlak opakovane 140/90.
Rikali mi, ze napor v tehotenstvi zacina byt spis az mezi 6-7 mesicem, ted se mam jen obcas zmerit, no a zatim nastesti dobry… tukytuk
S tema lekama na tlak v tehu je to tezky, muze se davat snad jen Dopegyt a musi se opatrne kvuli hypotenzi a kvuli mimcu, aby nebylo moc spavy…
Ahojky holky,
tak kamoška teď odjela a já jsem nějaká unavená, šly jsme spát v půl 12 a v 10 jsme vstávaly
![]()
Udělaly jsme si stašně mňamózní kuřecí směs s bramboráčkama a jsem ještě teď přežraná ![]()
Katy - no já to taky nechápu, proč by jste měly přijít o peníze proto, že jste v láních, na druhou stranu tady jsou takový zákony, že nechápu skoro nic…
Obrazek - držím palce, určitě bude vyšetření v pořáku ![]()
Já jsem se těšila, jak půjdu ven s Ájou a začalo tady pěkně prštet, navíc se dívám že potůček co máme za barákem se pěkně rozvodňuje…
Ale povodeň zatím snad nehrozí, navíc myslím že by se voda vylila na druhou stanu než jsme my…
Ahoj holky,
tak jsem včera byla na odběrech krve - genetika, tož se domnívám, že to je to ten triple test.
Ale kdybyste se mě zeptaly, za boha vám neřeknu, kdy budou výsledky a jestli mi přijdou domů nebo si mám volat.. ![]()
Byl tam takovej šrumec, navíc jsem málem při odběru odpadla (jojo, nalačno), takže jsem se vymotala ze sesterny, nastoupila do auta (řídil Kubík) a doma se složila a usnula. Tak jestli můžete, poraďte, kdy (a jestli) se mám poptat. ![]()
Děkuji.
Obrázku, fotečky jsou super
Zkoukla jsem to prosím všechno (pokorně přiznávám) a jsou fakt hezké ![]()
Moniko ..mně rěkli, že výsledky jsou za týden (byla jsem v středu a už v pátek věděli výsledky) ..a kdyby bylo něco špatně, že volaj ..ale klíďo si tam zavolej jak je to u vás ..abys byla jistější ![]()
Ahoj kočky ![]()
tak už jsem vysmátá ![]()
Velký ultrazvuk - spadnul mi ohromný kámen ze srdce, všechno je v pořádku, miminko odpovídá 21 tt, má 380g a 20-25 cm (to se prý už nedá změřit).Akorát bylo pořád otočený čumáčkem k mojí páteři, takže mě pan doktor docela mordoval sondou břicho, pak jsem dělala akrobacii na lůžku a nakonec jsme se stejně museli jít projít, aby se otočil a bylo vidět na pusinku a srdíčko…
Naštěstí si dal říct, říkala jsem si, jak dlouho tam takhle budem šaškovat ![]()
No a jako bonus ke zdravému miminku jsme dostali informaci, že má mezi nožičkama „bez pochyby pytlíka“ ![]()
Takže se hlásíme do partičky krabích klepítek ![]()
Však já to tušila od začátku ![]()
Jo ale fotečku tentokrát nemáme, mrňousek jak byl „špatně“ natočený, tak nic nevyšlo tak hezky čitelně, takže jsme si žádnou nevybrali. Ani nemáme DVD záznam, že to fakt nedělají, jen za ten 3D kasírují pak 1200,–
Ale to je jedno, počkáme si k obvodní gyndr nebo na ten 3D, asi nakonec stejně neodolám… ![]()
Moje ECHO srdce dopadlo taky dobře, mám prý jenom „kosmetickou nedomykavost mitrální a trikuspidální chlopně“, takový malý šelesty.
Tyjo, já jsem úplně hotová (jak jsem pořádně nespala, a cesta busem byla dnes dost hrůza, tvrdlo mi po tom UZ břicho, kór v Praze na Evropský, ten bus po ní skákal jak starej kozel, byla zase zacpaná)…
Jdu si lehnout k Ulici a něco sníst… a asi usnu… papa ![]()
Obrazek - ooooobrovskou gratulaci posílám ![]()
To je moc dobře, že je všechno v pořádku a dokonce i víte co že to v tom bříšku máte ![]()
Já jdu na kontrolu v pondělí, tak jsem zvědavá co je u nás v bříšku novýho
![]()
ahoj kočičky, tak jsem se konečně dostala z práce domů ![]()
a přemýšlím jestli vůbec půjdu topit nebo jestli nechám babi „mrznout“ - mě je totiž docela teplo a deka u telky to jistí ![]()
jinak, Obrázku, gratulace ke zdravému chlapečkovi!!!! to je super, že to už takhle krásně dokážou změřit a povědět ti i váhu ![]()
nám už se to krátí - na velký UTZ jdeme už za 14 dní
![]()
Obrázku, gratulace k výborným výsledkům a taky k chlapečkovi ![]()
Už máte jméno?
Moni, mě včera na těch odběrech řekli, že výsledky se dozvím od své doktorky, ale jestli nevíš jak je to u vás, tak bych tam zavolala, jak to u nich chodí ![]()
holky a co se týče toho tlaku - já mám pořád okolo 140 ten vrchní
ale nikdy jsme na vysoký tlak netrpěla … a na první KO jsem dokonce měla 160 (ale to byly nervy jako blázen)
a zatímse teda pan dr. nevyjádřil že by to byl takový problém
já akorát vím že známá takhle s vysovým tlakem porodila o měsíc dřív a kloučka měli v inkubátoru - přestože váhu měl dobrou, něco neměl „dopečenýho“