Srpen 2009

• Fotoalbum (1)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
506
10.3.09 11:03

Obrázku - díky moc, ten metřík mě zlobí, dám si tam nový, podle UZ jsem 16+4, měřím 162 a původní váha byla 58, teď mám 62 a ty rozměry pánve jsou: 23-26-31-175, z toho to poseldní číslo mám červeně a v kroužku. A díky za uklidnění, to je tak, když člověk neví, že něco takového vůbec je a pak je vykulený :)
A doufám, že budeš v pořádku, já jsem, koza, hopsala po oknech kvůli jarní výzdobě ( taky s tím vyšiluju jak malá ) a pak se mi pěkne točila hlava a bylo mi šoufl půl dne, ale tlak mám v pohodě, tak to asi bylo chvilkové. Tak držíme všech 8 palců :lol: :lol:
Lakai.ka - mě ji meřila takovýma kleštěma, normálně jsem ležela na lůžku v kalhotkách a ona si to přeměřovala. A pohyby ani omylem…
Nikousa: 1kg? :D No to je fajn, já mám nahoře 4, přitom jsem v obličeji zhubla a všechno oblečení je mi dobře, mimo dvojích riflí, tak nevím, kam to vlezlo:),ale rozhodně je to staršně individuální a sestřička mi dnes řekla, že je to v normě. Hlavně hezky odpočívej a držme si palce na výsledky, dnes mi taky brali krev. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9868
10.3.09 11:29

lakaiko pánev se měří pelvimetrem, to je taková velká jakoby šupléra.
Měří se 4 vzdálenosti - mezi trny pánevních kostí, hrany pánevních kostí, pak trochantery, to je u kyčelních kloubů, a pak právě to, co se v pokročilejším těhu už moc změřit nedá - vzdálenost mezi sponou stydkou (symfýzou) a jedním místem na páteři, který teď nevím jak se jmenuje (měří se na boku) - tenhle rozměr bývá nejdůležitější.

Ale oni dost často doktoři dělají to, že podle vnitřího vyšetření usoudí, že máš „pánev prostornou“ - to když nedosáhnou vaginálně na „kostrč“…
taky se dá usoudit z tělesné konstituce, zda je pánev prostorná.

Ale u štíhlých holek by se pánev tedy změřit měla, hodněkrát jsme se na oddělení rozčilovali, že na to obvoďáci dlabou…

Až půjdete na kontrolu, můžete se holky zeptat, jestli vám taky změří pánev, že jste o tom četly… ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9868
10.3.09 11:34

Ivu tak to jsi celkem menší, takže ta pánev k tobě celkem sedí, ty první 3 rozměry jsou v pohodě, akorát těch 17,5 cm už je fakt míň, takže je paní doktorka šikovná, že tě změřila.
Nikde není psáno, že neporodíš normálně, ale to se právě dá posoudit až s tím, jak velký bude miminko před TP.
Předpokládala bych, že 4,5kilovýho drobečka tě rodit spontánně nenechají ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
506
10.3.09 11:46

Obrázku, díky moc, tak jsem ráda, že to doktorka takto zapsala, ale asi teď budu přemýšlet, jak to nakonec dopadne. Ale asi to zbytečně moc prožívám, no tak přinejhorším neporodím normálně, že…Já jen, že kamarádka to pak dost obrečela, že ji po 10 hodinách vezli na císaře, že jakoby nedokáže porodit dítě. Hormony jsou teda věc, já jsem normálně takový salámista a teď míso práce furt čučím do zdi:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
213
10.3.09 11:51

Obrazek:aha,tak to já moc úzká nejsem. Spíš tak normálně. Ani ne moc ani ne málo. Takže mě možná měřit nebude. Ale taky počítám že budu rodit císařem protože jsem středně těžký astmatik a myslím že bych to neudýchala když sotva vylezu k nám do třetího patra. Ale pokud by to šlo tak bych spíš raděj rodila normálně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7042
10.3.09 16:07

krásné úterý :!

Ivy , neboj, jak píše Obrázek, s tím jakou máš strukturu nic neuděláš a „nervovat se“ můžeš až u porodu :D ale asi je fakt že u štíhlých holek to měří …

já jsem prostorově objemná :lol: a hádejte holky, co mám v těhu průkazce :?: u kolonky pánev mám napsáno prostorná - a bez měření :lol: :lol: :lol:

tak uvidíme jak nám to v srpnu půjde :wink: jen vám musím říct, nevím proč, mám pořád pocit že budem mít mimi v červenci - teda možná je to podvědomé přání … máme na konci červenci 3 termíny do kterých by se mohla trefit :lol: (narozeniny mého taťky, babičky a 7.výročí svatby)

Obrázku - pěkně odpočívej, věřím že to není nic příjemného … já teda nejsem z těch co by nevěděly že jsou těhu … pořád mě tlačí v podbříšku, k večeru je to horší … ale zase si říkám, že tam prdík je :lol:

pohyby - Stofi psala že už jí začaly … závidím :lol: já ještě asi nic 8O včera večer jsem ležela na zádech a „citovala“ a nevím jestli to bylo už mimčo nebo jen nějaký to napínání dělohy … jak psala Monďa - uvidíme až to 100% poznáme a budem vědět jestli už to známe :lol:

Niki - ať je ti lépe :! ale odpočinek je fakt potřeba …

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8850
10.3.09 18:44

Ahojky ..
jsme se vrátili z nákupů a byli jsme Ondřejovi kupovat matraci do nové velké postele, kterou dělá Petr (je truhlář)

Obrázku, Nikouša ..tak se opatrujte ..a odpočívejte

jinak mě pánev nikdy nikdo neměřil ..ale též myslím, že jsem prostorová -prdelatá dosti :lol: :lol:
zítra ráno jdu na KO ke svému dr. …tak se těším, až zas uvidím bobinu ..doufám, že je OK ..a doufám, že jsem moc nepřibrala ..dr si tohle nějak moc hlídá a hudrá, že mi nějak moc chutná :evil:
takové nějaké pohyby mam asi 14 dní ..ale jen občas ..tak nevím …jsem jak prvorodička :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
213
10.3.09 19:07

Ahoj holky,dělala jsem si na véču vajíčka a pěkně mně z nich pálila žáha. A já myslela že to se v těhu děje až později. Jezinka-se máš že zitra uvidíš mimíska. Hlavně ať je vše v pořádku. :wink:
Ibbu-já snad ani v průkazce takovou kolonku nemám? 8O

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7042
10.3.09 21:25

Lakai - s tím pálením si myslím že je to individuální … ale koukni že už jsme skorem v půlce - letí to :lol:

ale já brala před těhu prášky na trávení - nemám žlučník a játra mi nějak moc nepracovala - a dr. mi říkla že to předepisují i v těhu tak kdyby jsi to nemohla vydržet, určo se netrap a zeptej se dr. co na to…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
213
11.3.09 08:42

Ahoj holky,zdravím vás po ránu. Nevím jaktože tak brzo vstávám. V prvním trimestru bych furt jen spala a teď vstávám v sedm. :roll:
Ibbu-já myslím že to bude zbytečné,ale je fakt,že už jsme vážně v půlce. Kdyby mě to chytalo častěji,tak ji o ty léky řeknu. Díky za radu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
51750
11.3.09 08:56

Ahoj holky,

opět zdravím z lázní, Tinka je vbe školce tak mám chvíli čas. :D
Koukám, že tady rozebíráte rozměry pánve, to já jsem taky prostorově objemná, tak že mě asi taky nikdo měřit nebude. U prvního těhu mě teda neměřili a Tinka se narodila normálně. :D

Zítra jedu odpoledne na kontrolu k doktorce, tak snad bude vše OK, cítím se dobře.

Tak pa a zítra se určitě po kontrole ozvu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
654
11.3.09 08:59

Ahojky
Lakai mě ta žáha už párkrát taky pálila tak sem si koupila rennie můžou to i těhulky a pomáhá mi. Já tím trpěla už při prvním těhu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
608
11.3.09 10:37

Ahoj holky,
tak se hlásím s výsledky triple testů. Dnes jsem volala a sestřička řekla, že jsou OK. Ale byla jsem vyplašená, páč když jsem dnes ráno vytahovala poštu ze schránky, koukala tam na mě výzva k vyzvednutí doporučeného dopisu. Celá roztřesená jsem volala doktorce, ale asi ten dopis bude kvůli něčemu jinému. Uf.
Jinak mě solidně bolí záda. A už se mi blbě spí na břiše. Asi je to psychického rázu - abych mimčo nezavalila :D
Na velký UTZ jdu 1. 4. a už se nemůžu dočkat. Doufám, že mimčo bude spolupracovat, abychom zjistili, co že to bude :-)
Opatrujte se!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
213
11.3.09 11:38

Markys-díky za radu. Asi si je koupím. Pro jistotu.
Katy-hlavička už ve nebolí?
Monika- blahopřeji k super výsledkům :wink: já jdu v pátek do rizikové poradny,tak jsem zvědavá co se dozvím

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4222
11.3.09 12:00

ahooj,

tak já se přidávám k prostorově objemějším :lol: :lol: :lol: taky mi nikdy nikdo neměřil a i když měla Anet 4240g,zvládly jsme to normálně a hlavně fofrově :D takže mám nařízeno příště nanic nečekat a vyrazit :lol: :lol:

Pohyby-no občas něco jako jo,ale jen v klidu,ale je to ještě takyý nijaký,ty pravý pohyby přijdou až po 20.tt :wink:

Dneska jsem byla na krvi na tripple,tak už se zase třesu,aby bylo vše o.k.,ale zase si říkám,že když byl screening v pohodě,tak tohle by mělo být taky,no uvidíme …

Obrázku,hezyk odpočívej a šetři se,chápu,žeje to občas na palici,ale doma je pořád líp než v nemocnici :wink:

a jdu pořádně dočíst :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital