Poradna duly
Jana Čurdová
obrazku,něco pohledám,protože se mi to nelíbí ![]()
a ten 3d,má to cenu,když je mírná pneu na břiše?
ne že bych měla břicho samej tuk,ale přece jenom mi po malý něco zůstalo ![]()
Myslím že pneu na břiše to nijak neovlivňuje ![]()
Aspoň mě to teda nikdy nenapadlo.
Sonografický vlny měkkou tkání přece procházejí, pokud nejsi velrybka, tak nevidím problém ![]()
Mj. těma potížema, co máš teďty, jsem si taky prošla, mě začalo dost krutě zlobit bříško ve 20+2, a druhý den v neděli už jsem to nevydržela a jeli jsme na pohotovost. Už jsem to tu i psala. Mám magnesium 3×-4× denně 2tbl, Utrogestan 1-0-2 do pochvy, klidový režim doma v posteli a kolem ní a nakonec i antibiotika, protože se mi potvrdily bakterie v moči…
A ještě beru Mega Brusinky a Lactobacily 5 od Swiss…
Tak ti držím palce, mě ještě teď ty stahy pořád zlobí, i když už ne tolik často, ale stejně to trochu zlobí a na pohmat při ztvrdnutí mám tu dělohu dost citlivou, hlavně v podbřišku…
obrázku,velryba fakt nejsem
ale už jsem to od někoho slyšela,že dr. měl připomínky k tuku na břiše ![]()
no,já mám magnézko a zítra si mám dojít k mojí dr.,to jsem zvědavá,co jí tam budu povídat a hlavně co ona poví mě
nemám ani sílu se s ní dohadovat,ale manža prý jde se mnou,tak se bude dohadovat asi on
nemám tyhle situace ráda,ale zase jde o zdraví
kačko no pověz jí, co tě trápí
Že třeba máš křeče v podbřišku, že ti tvrdne bříško, zkus vysledovat jak často, jestli na to tvrdnutí má vliv tvůj pohyb (mě vadí dlouhé sezení třeba a tvrdne mi i při otáčení na posteli a při zvedání a lehání, byť přes bok)…
A vůbec bych se nežinýrovala a i když tě třeba při čůrání nepálí, tak bych jí řekla, že tě PÁLÍ, protože mě třeba při tý první návštěvě ještě při čůrání nepálilo, ale začalo až za další 4dny.
takže jí klidně LŽI, že tě pálí při čůrání a trošku bolí v bederch, hlavně vpravo (to bývá u těhulek častější), jediný, co ti může udělat, že ti nechá odebrat moč na vyšetření a ty budeš mít KLID, i když tam nic nezjistí.
A ještě jí můžeš nakecat, že tě trochu řeže poševní vchod (pokud třeba nemáš rovnou výtok)… a udělá ti i výtěr.
subjektivní pocity ti nemůže nijak vyvrátit, že to třeba není tak úplně pravda, ale docílíš toho, že by tě měla pořádně vyšetřit. a když řekneš tohle, tak to jsou jen takové lehké příznaky toho, že bys mohla mít infekci, nic dramatickýho, kydyb ti to vyšlo všechno negativní - tak máš kliku a máš jen tu dráždivku ![]()
Já jsem jim taky tu svojí moč doslova vnutila, protože se mě na to nikdo neptal.
Holky, já mám stejně v jádru takovou hodnou tchýňku , ať je kolem dokola jaká je…
Přivezli mi nákup, co jsem si sepsala.
Ale už po druhý mi koupila tak trošku jiný věci, než jsem jí napsala a i jiný množství (vždy větší) - napíšu jí třeba 2× cottage smetanový obyčejný nebo pažitkový…
No co myslíte že přivezla?
ale ona to myslí dobře…
akorátže nepochopila, že CHCI JEN TO, co napíšu, protože to jiný buď za 1. nežeru a za 2. to nestihnem všecko v těch kvantech sníst než to projde… ![]()
A když to nemají, no tak to nemají (ale přitom jsem jí to včera po zkušenostech z toho prvního nákupu, kterej byl snad ještě horší, říkala)…
Říkám jí (pro sebe) „tchýňka zlatoštětínka“
- znáte ty ruský pohádky, jak je to v reálu, ne? ![]()
Kačenko hezky lež a odpočívej, zítra to té své dr. pěkně vytmav, bych jí fakt něco řekla, takhle tě zanedbávat.
Obrázku no koukám, že to máš s tchýni složité, ale na druhou stranu buď ráda, že ti má kdo nakoupit. ![]()
Kačí - určitě se pokoukej po někom jiným! to přeci není normální že to smete ze stolu a pak ti v nemocnici řeknou takovouhle „jobovku“
Obrázku - pěkný název pro panimámu ![]()
ale je fakt že ti aspoň udělá - ikdyž jinak než chceš ty - to já té svojí když se mi pak něco nelíbí tak jí řeknu že bych to chtěla tak a tak …a jestli je teba zezačátku uražená jeí problém, ale pak už so „zkousne“
- a teď spolu vycházíme dobře
… jsme moc ráda že co se týče mimíse nic nekupuje sama, vždycky se zeptá (a moje mamina taky) ![]()
jinak holky ani jsem se „nepochlubila“ - už máme pediatra
máme tady jednoho moc fajn a je o něj veeeelký zájem tak už jsem si zašla teď a ještě mě sestřička pochválila že jdu včas ![]()
jo a co se týče 4D - tak tady u nás „na vsi“ za něj chtějí 1000,– - takže to je Pha proti tomu naprosto v normě ![]()
Katy - jak jsi psala že máš oblečky od sestřenky - je fakt že děděný věci jsou super - ty ceny za nový věci jsou šílený ![]()
jinak dnes jsem si koupila v DM polštářek s třešňovými jádry na bolavý bříško - kamarádka si to moc chválí
Ahojky holky,
Kačí - určitě bych se taky poohlídla po nějakým jiným doktrorovi, lepší zbytečně pečlivej, než nedbalý přístup, každopádně přeju ať je všechno v pořádku…
Dneska jsem byla zas na předporodním kurzu, povídali jsme o prenatální komunikaci - zajímavý… takže od teď začnu mluvit na mimíska i takový blbosti jako že je ráno a budeme vstávat… a tak. Jsem doma sama, tak to bude vypadat jako bych měla samomluvu ale pro mimíska to je asi super… Příště budem mít hodinu o porodu, tak jsem zvědavá. Paní je tak trochu ezoterická ale mě se ten její přístup co má zamlouvá, je to uklidňující…
No nic holky, jdu spát, jsem dneska nějaká utahaná… 'Zítra se zas připojím až manžílek dorazí z práce tak papa a dobou noc a krásné sny ![]()
tchýňka jo však já jsem ráda, že vypomůže,i když má svý mouchy jako každá bába, tak je v jádru moc hodná.
I když vkus co se týče estetiky má příšernej (vybavení baráku, od koberců po záclony, přes zahradu, která je splácaná ze všeho možnýho a připomíná mi spíš doupě - samý přístřešek „udělej si sám ze zbytků materialů“… já říkám, že syslí - a Milanovi kolikrát nadávám, ať něco vyhodí, a on že ne, že se to může hodit…a tak… ![]()
prenatální komunikace no já jsem si představovala, jak na mimíse budu mluvit. Nejdřív mi to nějak nešlo, když jsem ještě necítila pohyby, tak mi to přišlo divný, a teď mi to taky ale přijde divný, chodit tady a povídat si… připadám si jako blázen, když mu občas něco povídám… ![]()
Spíš mu zpívám s rádiem nebo cédéčkem nebo mu hraju na klávesy…
Je sranda, že vždycky, když mě kope a řeknu Milanovi, ať si sáhne, tak po té, co mě kopnul třeba pětkrát, tak pošestý už nic…
Tak Milan todlouho nevydrží, dá ruku pryč - a zase čutaneček, jako „kde je ten táta, já chci zpátky tátu“… nějak ho asi uklidňuje… ![]()
Obrazku, to je hezký ![]()
Já mám tchýni fajn. Je sice občas trošku zmatená (ale opravdu v dobrém - pořád něco hledá, pak si vzpomene na něco, co chtěla udělat před hodinkou a tak), ale jinak je zlatíčko. Kde může, pomůže, posílá mi ovoce a jogurty a tak. Ale jak tady píšete - prostě každá má svý, že? - co si budeme vykládat ![]()
Jinak holky, dnes mimořádně jedu na gyn. Včera jsem trochu zakrvácela a jsem vyplašená jak malá. Navíc jako na potvoru jsem měla menší křeče (snad to bylo ve střevech). Takže jsem zvědavá, co se dnes dovím a doufám, že to bude OK. Já si ani nic jiného nepřipouštím. Beru navíc jednu moč (jak jste se tady o tom bavily), páč nedočůrávám a v minulosti jsem měla problémy s močákem - tak pro jistotu. Jim to nic neudělá a já budu v klidu.
Zatím a opatrujte se!
Ahoj holky:)
K těm narozkám, mám je 7.6., tak to je fajn, že jsem se tak sešly ![]()
Doufám, že budete v pořádku, taky jste mi na:,–(ili brouka do hlavy…už asi týden se tak každý druhý den stane, že mě hodně píchne v podbřišku, někdy mám pocit, že spíš až v třísle…trvá to tak 10 minut s různou intenzitou, ale nijak hrozné, stačí si chvilku sednout nebo se uklidnit a pak je zase úplná pohodička, třeba dva dny, tak jsem nechtěla zbytečně plašit, protože jinak se cítím dobře. K dr. jdu za 18 dní, tak asi počkám, ale jestli to bude častější, tak jí aspoň zavolám.
Tak držím vám palce, ať to všechno dobře dopadne!
Holky holky tak koukam ze tady se dejou veci.Prosim vas tak se dejte vsechny do poradku a hlavne odpocivejte dokud muzete.ja se desim taky kdy to na me prijde bo taham eli a ta ma 12kg takze tak.A dr mi rikal netahat tezsi veci nez 5kg no tomu se to rekne.a odpocivat nemam cas takze snad to dotahneme do zdarneho konce.
A to myslim vsechny.
No nic ja se jdu podivat na tu nasi dracici v noci teplotkovala a ted jeste spinka takze dnes se budeme poflakovat doma a uvidime snad se to spravi.
![]()
Tak se mejte hezky a nedelejte zadne blbustky.
Ahoj děvčata,
Všem co jdou na plánovaní či neplánované kontroly tak ať to dopadne dobře.
Lost no ono s tím taháním těžkých věci to není tak jednoduché, já se taky snažím netahat Tinku, ale opravdu to vždy nejde.........třeba v lázních, do vany z vany, na lůžko atd. a to i několikrát denně, Tinka váží už 18 kg a to je na svůj věk ještě lehká. Ale byla tam s námi mamina, co kluk v 6ti letech má 26 kg a loni byla těhotná, jelikož je kluk nechodící tak ho taky musela tahat a vše ok, prcek se jí narodil v termínu a bez problému. Tak že si myslím že je to hlavně o tom jak je to tělo zvyklé. Samozřejmě maminy co nemají jiné dítě tak asi na to tak zvyklé nejsou, ale my co děti máme, tak si myslím, že tělo je na to zvyklé a že to až takový problém pro nás není. Samozřejmě nesmí se to přehánět.
Ještě jednou děvčata co jdete na Ko tak hodně štěstíčka ať je vše tak jak má být. ![]()
Ahoj,
tak dneska je mi trochu líp,nechci to zakřiknout…
Asi mi taky trochu pomohlo,že manža byl doma a tak se postaral o Anet a já si trochu zdřímla a odpočinula,uf,ale pořád to není ono…
Dneska u dr.,to bylo docela zajímavé,koukala na nás jak zjara,jako co už tam zase chceme,než jsem stačila něco říct,tak se do konverzace pustil manža
a paní dr.ne teda,že by se jako omluvila,to teda neee,ale alespon mi udělala utz,vzala si moč a dokonce mi brali i krev,takže v pondělí mám zase naklusat
Aspon jsme viděli mimíse,hezky nám zamával a pak si dal ruku přes očka a chrněl,asi už se na nás nemohl dívat
takže aspon jedno pozitivum ![]()
Ivun,nechci tě strašit,ale mě to takhle začalo ![]()
A s tím tahání dětí,já jsem o tom tak nějak ani nepřemýšlela,prostě se tomu nedá úplně vyhnout,naše malá má 15 kg,takže se docela pronese,ale ted se jí snažím opravdu netahat,takže se mazlíme na zemi
nebo na sedačce
Jo obrázku,tchynka asi myslela,že se vám zvýšila spotřeba,ne?
Ale zas je fajn,že se stará ![]()