Poradna duly
Jana Čurdová
Andrimko, super taky bych jim to asi řekla.
A na okna se vyprdni…to by se v těhu fakt nemělo…Já letos na to kašlu a že jsou jak prase
. A to o školce mě taky moc zajímá…musím zjistit, kdy se dávají přihlášky, ale velké iluze si nedělám, ale bylo by to fajn.
Holky, taky mám napečeno…asi 6 druhů…jen ještě slepit a ozdobit. Ještě mám v plánu 3druhy + nepečené, tak uvidím. Perníčky jsem letos nedělala, ale přemýšlím jestli s Kačkou neuděláme perníkovou chaloupku.
Tak zápisy u nás byly duben-květen. A je dobré si zjistit „kritéria pro přijetí“ , pokud mají web, bývá to tam uvedené. Někdy pomůže, když už teď se tam půjdeš zeptat a zapíšeš dítko. A pak když už bude vidět břucho, pošli k zápisu manžela ![]()
Okna vezmu narychlo. Ono když už doma jedno dítě běhá, stejně řeším plno věcí.. nechci ho tahat (15kg) ale někdy prostě musím, třeba v obchodě dát ho do vozíku a vyndat, nandat do sedačky, kolikrát si ho pochovám a zapomenu, že bych moc neměla ![]()
Jak to budete řešit holky vy, Lenkaky, Luci,Ywett…
Andrimko, díky prozkoumám…A s tím taháním mi něco říkej…snažím se nenosit,ale jsou okamžiky, kdy se tomu nevyhnem. A že kačka není žádný drobek 15,5kg…no ona je kus od malička.
Holky, s tou školkou to teda budu určitě řešit po novém roce. Ale taky si moc iluze nedělám. V každém případě by se mi moc libilo, kdyby od toho září chodil na těch pět dní v měsíci, postupně si zvykal a pak od toho ledna na pořád. Uvidíme, jak se dostaneme. Jinak co se týče toho zvedání malého, jsem na tom podobně. Snažím se ho moc nezvedat, ale je to tak automatické, že mi to dojde až pak. Třeba v pondělí jsem byla líná a chtěla se popovést tramvají a až když jsem ho do ní vytáhla sama s kočárkem, tak mi to docvaklo. No, musíme si holt na to zvyknout všichni. A k cukroví, mám 5 druhů a od chvíle, co jsem zjistila, že jsem těhotná, jsem pečení utnula. Mám cukrovku a protože se neudržím, zobala bych a mohla bych tak ublížit fazolce HUGOVI
To si to radši odpustím. Lenka
ahojík, jsem tu chvíli nebyla.
s tím taháním těžkých věcí, vím, že bych neměla, ale to už tak brzy? já myslela, že tahat těžký věci až později. to se hodí, mi bude muset muž pomáhat.
okna jsem už umyla a záclony vyprala, teď už jen blbnu s cukrovím. pak nazdobit stromek. to stačí ![]()
O tom šetření se mi říká hodně lidí, jenže já když mi nic není, tak to nějak nedokážu ![]()
Jasně že se bojím zvedat něco těžkého, ale třeba ty okna mi přijdou jako nic co bych v klidu nemohla umýt.
To bych nemohla dělat skoro nic a já jsem vycepovaná tím, že těhotenství není nemoc
Takže s mírou
já to tak zatím taky beru. to bych nesměla nic. protože takový pečení cukroví sice není váhově těžký, ale zase vyčerpávající, já třeba v pondělí po práci pekla od půl sedmé do devíti. protože jsem šoulala rohlíčky a pak vykrajovala linecký, pak cukrovat a byly to vždy dvě várky od jednoho druhu. síla.
o víkendu úklid, lux a podlahy… ten můj si raději šel do posilky. ale má smůlu, bude mi muset začít pomáhat ![]()
No já ho zatím nechci moc protěžovat, aby se nelekl ještě předtím , než se s novou situací smíří. ![]()
Toho pomáhání si pak užije až dost, zatím si všechno zvládnu sama. ![]()
Jen do toho cukroví se letos ne a ne donutit
![]()
Holky, souhlasím s Vámi, že těhotenství není nemoc. Ale určitě záleží na okolnostech toho těhotenství a hlavně jde o ty prvorozené děti. Ono se to nezdá, ale ani bych nespočítala, kolikrát už jsem dnes Tomáše zvedla. A když je to tech cca 13kg, je to znát. Taky co mám kámošky, co mají dvě děti, tak říkali, že při druhém těhu je často bolelo v podbříšku. Vše ostatní si myslím, že se dá zvládat v poho, pokud není od dr. nařízen klid. A teď další dotaz. Holky, nemáte nějaký zaručený lék na rýmu, takovou tu hnisavou a zaraženou? Inhaluju propolis,stříkám si do nosu mořskou vodu pro děti, ale nemůžu se toho zbavit. Jo a beru Sinupret, ten můžou i těhulky. Lenka
Lenkaky Asi víc neporadím, v těhu je to špatný… A Sinupret máš kapky do nosu? Božínku, to by bylo supr, já na rýmy trpím a bez kapek si to neumím představit
a tyhle vůbec neznám. Minulé těhu jsem mohla jen Pinosol (bleee) a při porodu dokonce přinesly největší driják=sanorin neb bych to neudýchala ![]()
A souhlas s tím zvedáním těžkého. Kdybych neměla Kubíka, určitě bych denně nezvedala 15kg krabici, pouze tak koš s prádlem apod. ale tohle je prostě denní chléb a dobrý pocit z toho nemám. Někdo může v těhu jezdit na kole apod. ale já měla i při minulém ihned stop stav otřesův, takže stop spinning a jakýkoliv sport.
S tím kolem mi to připomíná sousedku, která jezdila na KO na kole ještě v 8měsíci
a byla to paní lékárnice ![]()
Byla jsem dnes na pojišťovna nechat si proplatit Kubíkovo plavání a očkování a solnou jeskyňku. Docela šok, vloni mi proplatili 6500Kč
a letos to bude tak 1400Kč.
Takže prvotěhulky, určitě se vyplatí mrknout na ZP a hlavně být jako rodina u jedné - bývá víc výhod.
Ahojík, jedu si k bábi pro mládě
Souhlasím všeho s mírou
…já doma taky dělám vše, ale na okna se fakt vyprdnu. Jinak těch 15.5kg, co mám doma zvedám, ale omezuji to.
Leni, na tu ucpanou rýmu mě nenapadá nic lepšího než ihnalovat. A malej je fit a jsi nastydlá jen ty? Ať je brzy líp
.
Holky, mě je furt tak strašně zle…nemáte nějakou radu? Fungovat je fakt náročné:-(.
Amdrimko, chodila jsi na spinning? Já taky strašně mě to dobíjelo. Závidím babičku
. My máme jen jednu a ještě daleko.
Holky to musím souhlasit, že když máte už jedno dítko doma, že to není žádný med na sebe dávat takový pozor a užívat si klidu ![]()
Leni s lékama na rýmu ti bohužel neporadím,já v tomhle zatím vůbec nemám přehled,jaké léky smím a jaké ne. ![]()
Doufám, že je ani nebudu potřeboavat, mám totiž docela strach z chřipajzny. minulý týden se za mnou stavila známa, 15 minut se tady hihňala a pak z ní vylezlo že má chřipku. Jsem byla vzteky bez sebe, protože se bojím, co by to mohlo mít pro nás za následky. Ale nechtěla jsem nic říkat, že jsem nejspíš v očekávání.
![]()
Doufám Leni, že se rýminy brzo zbavíš. Mě pomáhal Otrivin, ale to se asi nesmí ![]()
Andrimko tak to je teda dost velké snížení příspěvků. To bych teda zuřila, já jsem v tomhle dost impulzivní člověk, tak bych jim tam asi něco od plic řekla i když vím, že bych si nepomohla
![]()
Lucie*3 píše:
Souhlasím všeho s mírou…já doma taky dělám vše, ale na okna se fakt vyprdnu. Jinak těch 15.5kg, co mám doma zvedám, ale omezuji to.
Leni, na tu ucpanou rýmu mě nenapadá nic lepšího než ihnalovat. A malej je fit a jsi nastydlá jen ty? Ať je brzy líp
Holky, mě je furt tak strašně zle…nemáte nějakou radu? Fungovat je fakt náročné:-(..
Luci a nezkoušela jsi pár lžiček Coly? Ale to spíš ráno, že? mě to teda minulý týden pomáhalo, pak to přešlo úplně.
Lucie*3 píše:
Amdrimko, chodila jsi na spinning? Já taky strašně mě to dobíjelo. Závidím babičku. My máme jen jednu a ještě daleko.
Holky tak za spinning vás obdivuju, já jsem ráda, že jsem občas vylezla na rotoped doma.
Mě chytil asi před 2 měsíci kickbox, ale ve svém stavu mám holt smůlu, to si fakt nelajznu. ![]()