Poradna duly
Jana Čurdová
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
Sofinka se mi libi taky vic ![]()
Já bych chtela Adelku, ale ma svatek 2.9. tak nechci aby to mela vsechno najednou. Jinak pritel chce Emmu a já Ellu a prijmeni bude mit Melzerova…
Dobrý večer mamky, tak u nás bude malá Lili
Lilianka. Já zatím přibrala 3-4 kg, vážila jsem původně 46-47 kg a dnes jsem stoupla na váhu a je tam 50, zatím to jde jen do bříška a prsa, což je fajn, cítím se fit a včera jsem si říkala, že bych šla klidně i na lekci aerobicu. Jinak také musím dávat pozor na ranní protahování nohou, protože ta křeč není příjemná, ale zlepšilo se po vitamínech (magnézku), jinak křečové žíly žádné, i když moje mamka i babička na to trpěly, ale ty na tom byly váhově trochu jinak, něž já, já jsem asi z jiného hnízda
. Nicméně můj gynekolog mě uklidnil, že jeho dcera je také hubeňour jako já a rodila s 51 kg, tak jsem si oddechla, věřím tomu, že já budu mít tak max. 55 kg. O víc jak 15 kg bych to teda nedala, nohy by mě asi neunesly
Tak příjemný večer holky.
@Alenka Myška píše:
Dobrý večer mamky, tak u nás bude malá LiliLilianka. Já zatím přibrala 3-4 kg, vážila jsem původně 46-47 kg a dnes jsem stoupla na váhu a je tam 50, zatím to jde jen do bříška a prsa, což je fajn, cítím se fit a včera jsem si říkala, že bych šla klidně i na lekci aerobicu. Jinak také musím dávat pozor na ranní protahování nohou, protože ta křeč není příjemná, ale zlepšilo se po vitamínech (magnézku), jinak křečové žíly žádné, i když moje mamka i babička na to trpěly, ale ty na tom byly váhově trochu jinak, něž já, já jsem asi z jiného hnízda
![]()
. Nicméně můj gynekolog mě uklidnil, že jeho dcera je také hubeňour jako já a rodila s 51 kg, tak jsem si oddechla, věřím tomu, že já budu mít tak max. 55 kg. O víc jak 15 kg bych to teda nedala, nohy by mě asi neunesly
Tak příjemný večer holky.
To jsi jako já u prvního
To jsem vážila v 22 letech z původních 49kg nějakých 62kg, z čehož 9 zůstalo už v porodnici
Tak třeba nabereš taky 13kg za celé těhu a víc ne! Teď už je mi 29 a věkem i změnou hormonů v těle je vše jinak. Vážila jsem před druhým těhotenstvím 56kg (sama nevím, kde se to ve mě za těch sedm let nastřádalo, od malička jsem hubeňour:nevim:
) a teď už vážím 66kg a TP mám až 6.8.,tak jsem sama zvědavá o kolik překročím a nebo vejdu-li se do svých 13ti nabraných kilo při prvním miminku…no a na váhu mrňouska jsem ještě zvědavější ![]()
Ahoj holky, pridam sa tp 17.8, cakame chlapecka:)
Mam par otazok:
1. Ako planujete plienkovat? Zvazujem bezplienkovu metodu. Mate niekto s tym skusenost alebo to zvazujete?
2. Zimne oblecenie - kde kupit a co?
3. Co nanozicky malemu do doby ked bude chodit?
4. Nositka od narodenia -baby vak aleboManduca?
5. Kozmetika - mam rada prirodnu kozmetiku a veci, nejake doporucenia?
Vopred dakujem!:)
Mam par otazok:
1. Ako planujete plienkovat? Zvazujem bezplienkovu metodu. Mate niekto s tym skusenost alebo to zvazujete?
5. Kozmetika - mam rada prirodnu kozmetiku a veci, nejake doporucenia?
Vopred dakujem!:)
Tak myslim že vás dámy všechny trumfnu s váhou. Včera před kontrolou vážení a myslela jsem že to se mnou sekne. Minulý měsíc 8 kilo a včera 14
Mám to jen na břiše a prsou. Myslim, že letošní léto bude pěkně dlouhý a náročný ![]()
@Magdushka83. Jasně že shodím, nic jiného mi ani nezbyde. Každopádně jsem ráda za to, že by měla být až koncem srpnA a budu se modlit ať září není extra teple, ať to co neshodím hned schovám brzo pod mikinu a nemusím to celé léto vystavovat v tílku ![]()
Mě je také 29 Magdush, ale je to moje první těhotenství, tak proto asi stále váha jak ve 22
Já spíš mám problém nehubnout, tak musím papkat pravidelně. Jinak termín mám až 26.8., ale při myšlence, že budu mít o 13 kg víc, se mi protáčejí panenky
![]()
No já na tom budu asi podobně, ale přitom si zas nepříjdu takovej špekoun..a ani se nijak necpu..snad to půjde rychle dolu
@hotmama píše:
Mam par otazok:
5. Kozmetika - mam rada prirodnu kozmetiku a veci, nejake doporucenia?Vopred dakujem!:)
Ahoj, tak odpovědi:
1. plánuju opět látkovat. U dcery byl rozjezd pomalý, ale teDˇuž ve dvou letech odplenkováváme. U druhhého chci najet na látku hned od začátku. Bezplenkovat nemám odvahu, nejsem důsledná a občas se zapomenu, tak by to asi moc nešlo.
2. Zimní oblečení moc nekupuju. Mimča budou ležet v kočárku, ke konci zimi možná už sedět. Takže to jistí fusak, mám peřový doma šitý od babičky. Už jsme v něm dcerku vozila, takže vím, že je teplý a pohodlný, měkoučký. Dcerka měla půl až rok, když byla zima, teĎ to budu mít od narození do půl roku mimča. Takže pohoda ve fusaku, horší bude další zima. Ale mám v záloze ještě od Emitexu Combi fusak, tak ten to jisí příští zimu. Do autosedačky mám takovou deku, co se dá zapnout a je z toho fusak a na nohy deku. Nehrotím to jezdíme krátké trasy. Takže já do kočárku dám mimčo normálně obléknuté do fusaku. Žádnou teplou kombinézu kupovat nebudu. Mámjen ty fleesové a do toho dám normálně overalek, nebo teplákya body s dl. rukávem. Nahoru přípdně mikinu, dle potřeby. S dcerou jsme odjezdila v podšité teplé mikině, bundu jsme užila až následující zimu. Budujezdit s hllubokým kočárkem, takže to bud epohoda. Zato budu letos poprvé řešit dceru. Bude mimo kočár, tak pořádně vybavím na zimu ji. Ale praktičtější asi budou oteplovačky a bunda. A první zimní boty.
Nekupuju v obchodě, je to zbytečně drahé, kupuju zimní věci na bazarech. Nebo v lídlu.
3. Loni se ještě vozila v kočárku. Na nohy mimča mám pletené bačkůrky, pak pletené ponožky z vlny a od jedné firmy měkké teplé botičky. měla jsme to tak i u dcery. Byla ve fusaku a boty jsme neřešila. První boty dostala až na jaře. Začla hcodit v roce a kus a to už bylo na sandály. PrDćoh bude nejdříve chodit na podzim, takže boty asi nebudu řešit ani další zimu u něho. Bude jezdit v kočárku ve fusaku.
Takže nějaké měkké botičky látky, nebo pletené vlněné fusky.
4. Na dcerku jsme si pořídila Ergo nosítko http://www.branakdetem.cz/…-navleky.htm akorát v jiné barvě. Novorozenecko vložku nemám. Do 4. měsíce jezdila dcerka v kočárku nebo v autosedačce na kolečkách. Ale na prďocha asi dokoupím a od 2.měsíce vyzkouším. Bude zima a bude s ehodit občas nevytahovat kočár. Do nosítka dávám fleesovou kombinézku a na nohy ty pletené fusky. Přes sebe mám takový tunel z fleesu a na to fleeové pončo. Vrstvým dle potřeby. TeDˇuž dceru nenosím je těžká. Nosila jsme asi rok. Ale jen k našim, na krátké vzdálenosti. Ona nebyla nosící dítě. Spíše měla ráda válení v kočárku.
5. S kosmetikou neporadím. Já měla na dcerku od Avrilu olejíček a krém na opruzeniny. Dále Infadolan na opruzeniny a moje bradavky při kojení. A pak používám Niveu baby a i na sebe. Nic jiného jsme nezkoušela. Já všeobecně moc ničím dceru nepatlu a sebe tak yne. A díky látkování bylo opruzenin minimum.
Od akych firiem si prosim kupila ponozky z vlny a teple boticky ak sa mozem spytat?
3. Loni se ještě vozila v kočárku. Na nohy mimča mám pletené bačkůrky, pak pletené ponožky z vlny a od jedné firmy měkké teplé botičky. měla jsme to tak i u dcery. Byla ve fusaku a boty jsme neřešila. První boty dostala až na jaře. Začla hcodit v roce a kus a to už bylo na sandály. PrDćoh bude nejdříve chodit na podzim, takže boty asi nebudu řešit ani další zimu u něho. Bude jezdit v kočárku ve fusaku.
Takže nějaké měkké botičky látky, nebo pletené vlněné fusky.
Mě plete botičky, nebo ponožky babička. Normálně dám obyč. fusky z obchodu a na to upletené ponožky, z normální vlyn. Díky spodním ponožkám nekoušou. A pak tu mám zásobu teplých fusek ještě po nás. Takže v tomto neporadím. Ty bačkůrky pletené seženeš kdekoliv. Mají je už všude. A ponožky mám většinou u nás z Fuskárny¨. Jsem z Brna. Ale zkus server fler.cz a jsou tam šikovné maminky, co ti upeltou i z vlny vhodné pro děti, aby nekousala. A dle vzoru co chceš. Stačí ti jeden pár, max. dva na střídačku. Dítě v kočárku s eneumaže. Jinak botičky z látky mám od firmy Elodie Details. Najdi si na netu. Mají super design.
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat